- Köszönöm a képeket pont ehhez szerettem volna hozzászólni!
Megkérdezhetem, a legénység hogyan szállítandó itt ebben a felszerelésben? A ponyva alatt? A lőszerrel együtt? Esetleg + külön képkocsival?

Elgondolkoztam ezen, mivel a tüzérek is megérdemelnek egy kis védelmet. Sok esetben nekik szól a gyalogság ha fedezet kell nekik! Így adjunk nekik egy kis védelmet, s jobb körülményt hogy tudjanak segíteni.
- Mint látható a képen egy platós Komondort választottam ki. Mint megfigyeltem a D20-hoz 6 tüzér a járandóság, s egy főtüzér!

Igyekeztem így kialakítani a járművet hogy mindenki elférjen benne.
-
A komondort azért választottam hogy a magyar ipart dotáljuk ne a külföldi ipart. Tudom hogy ezt a céget se kedvelitek, mivel ezeknek a munkája sem megfelelő! Ám meg kell nekik mondani, mutatni hogy mit vártok el tőlük. Ott a Gidrán meg kell nekik mutatni. Az nem megoldás ha rámondjátok hogy sz@r, meg kell indokolni nekik hogy mi a kifogásotok a munkájukban s tudnak-é rajta változtatni! Ha igen, rendelhetünk, itthon marad a lóvé!
- Na szóval ha megnézzük a képet, lehet látni rajta hogy a tüzérek elférnének a gépen. A gépet úgy képzeld el mint egy kamion vontató járművet. A lőszer a löveg hordfelületén lenne, jobb alsó sarok lent - kiszélesítve-. Rögtön a lövegnél, nem kell a löveg megállása elhelyezkedése után kipakolni a lőszert. Ott van dobozokban kéznél. Természetesen lenne kitámasztó lábak is, mivel ugye az ágyút ki kell feltétlen támasztani.
Ám ezt közvetlenül hidraulikusan is meglehet oldani, mint azt lehet látni sok videón. A löveget csak ki kell fordítani s mehet a lövöldözés!
- A jármű elejére védelmi céllal, egy kiválasztott tornyot tettem ami légvédelmet is tud biztosítani helikopterek s UAV-k ellen. Közlekedés közben pedig kis védelmet a gépnek, szerelvénynek.
A lényeg hogy a főtüzér bent lenne a gépben s célpontot keresve a koordinátákat a tüzérnek tudja mondani, aki a tüzelést vegre is hajtja. Addig a főtüzér kereshet másik célpontot. Pont úgy mint a harckocsiknál! Természetesen a torony minden jóval, hasznos kellékkel el lenne látva.
- A lényeg hogy a lőszert nem kell cűgőlni, pakolni, ott van minden a lövegnél, mivel oda lenne felpakolva eleve. Közlekedéskor pedig leválasztva a lőszerek a tüzérektől "távol".
Természetesen a hordfelület oldalánál lenne le-felcsukható oldalfal, ami nem engedi lepotyogni a lőszereket menet közben + rögzítés. Tüzelőállásban pedig az oldalfal kinyitásával, vízszintesre egy lánccal rögzítéssel a hord-lőállás felületét lehet kibővíteni, azaz nem kellene a tüzéreknek sárba topogniuk. Le se kellene lépniük a felületről.
- Hosszabb közlekedéskor természetesen ponyvával is letakarható az egész vontatott rész, s mint egy kamion közlekedhetne.
- Talán a tüzérek körülményeinek a javításához így lehetne a legjobban hozzálátni.