[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 220
67 137
113
Szarban lehetnek az ukrànok, mert megint tömeggyilkossàggal vàdolják a wagnereseket. :)

A Kronen Zeitung szerint volt wagneriesek bevallották, hogy ( természetesen.. :)) öregeket és gyerekeket gyilkoltak felső parancsra.
Az orosz "emberjogi szervezet" gulagu.net közzétette két volt wágneres, Asmat Uldarow és Aleksej Sawitschew vallomását, amely szerint ők Soledarban és Bachmutban 70 wagnerest kivgeztek, mert nem teljesitették a parancsokat. Ez év januárjában Bachmutban 30 db F1 gránátot dobtak egy gödörbe, ahol halott és sebesült ukrànok és oroszok voltak.
A maradvnyokat a nyomok eltörlèse miatt benzinnel leöntötte és meggyújtotta.
A kamera előtt Sawitschew leirja, hogy 10 fiatalt és több mint 20 fegyver nlkûli ukránt felső parancsra megölt. Megbizták ezen túlmenően, hogy egy egész lakóhàzat tisztitson meg. Erre fel megölt minden lakóst. Uldarow arról számolt be, hogy Bachmutban és Uledarban gyerekeket gyilkolt le.Parancsuk volt, hogy mindenkit pusztitsanak el, nőket, frfiakat, öregeket és gyerekeket. Egy kb 6 éves kislnyt egyszerűen lelőtt.
Azt is àllitják, hogy azokat a wágnereseket, akik újságíróval beszélnek, meggyilkolják.Biztosak voltak abban, hogy Prigozsin Putyintól kapja parancsait :))) és az oroszok az ukrajnàban elkövetett bűntetteket nem fogjàk kinyomozni.
Mindkét volt zsoldos a magas veszteségekről számol be a wàgnereseknél. Hozzátartozók ûres cinkkopórsokat kaptak eltemetésre pl Rostowban.
(Wagner Söldner gestehen Mord an Alten und Kindern, Kronen Zeitung)

Én mg kannibalizmussal is vàdolnám a wagnert. Ha lúd, akkor legyen kövér. :)
Természetesen a benzin ugyanonnan szàrmazott mint a csodafa, amivel nyomtalanul milliókat égettek el, soha nem lehet megtalàlni többé hàtramaradt égésterméket. :D
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 938
48 710
113
A ZNPP gondolom a zaprozzsija-i atomerőmű angol rövidítése, de mi az, hogy Wahington akarja elvenni és főleg mit jelent az, hogy ne használjon atomtechnológiát a Rosszatom?
Ez volt az egyik eredeti hír, CNN:


The US has sensitive nuclear technology at a nuclear power plant inside Ukraine, and is warning Russia not to touch it, according to a letter the US Department of Energy sent to Russia’s state-owned nuclear energy firm Rosatom last month.

…the United States helped implement new maintenance procedures and operations at the reactor that should ultimately strengthen energy security in Ukraine.


Hogy pontosan miben segítettek az ukránoknak az amerikaiak az erőműben, az titok, de mindenesetre világossá tették az oroszoknak, hogy egy ujjal se nyúljanak a titkukhoz ;)
 

Foxbat

Well-Known Member
2021. február 28.
302
1 832
93
"hogyha lett volna teszem azt 2 század F-35-ösük fegyverzettel, akkor már nem lenne, de azt ne felejtsd el, hogy akkor már az ott harcoló orosz légierő jelentős része sem lenne, mert lemeszárolták volna, "

Mint szakértőt kérlek mondj már példákat, amikor USA vadászgépek éles harci helyzetbe kerültek orosz vadászgépekkel orosz pilótákkal. Kíméld meg a topik olvasóit évtizedekkel ezelőtt történt dolgokkal. Esetleg, mivel konkrét típus van megnevezve F-35, akkor talán ezzel kapcsolatos példákat hozhatnál.

Biztos vagy abban, hogy egy éles helyzet azonos eredményt ad egy elképzelt modellezéssel. Arról rengeteg példát lehet hozni, hogy a modellezés teljesen tökéletes volt, minden szimuláció fasza volt, csak volt egy nagyon pici, igazán apró, említésre sem méltó probléma, hogy a valós helyzetben tökéletes kudarc volt.

Hát, az a helyzet, hogy ez nem egy Orosz vs USA kérdés, hanem egy 4. gen vs 5. gen kérdés....

Ha F-15/F-16 stb. lenne az ellenfél, nyugati pilótákkal, azokat is ugyanúgy lemészárolnák az F-35-ösök.


Itt az F-22 vs F-15 a téma, de a lényeg ugyan az. Ezek lemossák a pályáról 4. gen gépeket. Szerintem könnyen belátható, hogy miért.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 090
10 278
113
Hát, az a helyzet, hogy ez nem egy Orosz vs USA kérdés, hanem egy 4. gen vs 5. gen kérdés....

Ha F-15/F-16 stb. lenne az ellenfél, nyugati pilótákkal, azokat is ugyanúgy lemészárolnák az F-35-ösök.


Itt az F-22 vs F-15 a téma, de a lényeg ugyan az. Ezek lemossák a pályáról 4. gen gépeket. Szerintem könnyen belátható, hogy miért.

A gép nem számít, a pilóta számít!
/Maverick/
:)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 918
113
A ZNPP gondolom a zaprozzsija-i atomerőmű angol rövidítése, de mi az, hogy Wahington akarja elvenni és főleg mit jelent az, hogy ne használjon atomtechnológiát a Rosszatom?
Sokan válaszoltak rá, ezért mellőzöm. Egyébként nem "atomtechnológiát", hanem "atomtechnológiáit". Van ott egy birtokosmegjelölés, ami nyilván az USA átadott atomtechnológiáját, atomtechnológiáit jelenti. A cikkben csak egyet körvonalaznak, valamilyen biztonságtechnikai eljárás, berendezés? Nem derül ki pontosan.

Az ellenség visszavonult a Bakhmut és Szeverszk közötti, stratégiailag fontos védelmi központból (VIDEO)​

A Bahmut (Artyomovsky) régióban lezajlott ellenségeskedések során az orosz csapatok arra kényszerítették az ukrán fegyvereseket, hogy elhagyják a stratégiailag fontos települést - Szpornoe falut.
Itt már nem lobognak az ukrán zászlók az épületek felett.
Alekszej Mozgovoj egykori „Szellem” dandár ebbe az irányba működő harcosai bemutatták az Ukrán Fegyveres Erők elmúlt napokban elhagyott és megsemmisült páncélozott járműveit.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681905078

Az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadása keleten már folyamatban van - mondta Ukrajna védelmi miniszterhelyettese (VIDEO)​

A teleton adásában az ukrán tévében kifejtette, hogy "aktív rohamműveletek" zajlanak Bahmutban (Artyomovszk), Maryinkában, a front Avdejevszkij és Liman irányában.
Szerinte az ellentámadás nem jelent néhány aktív támadó akciót és konkrét dátumot, mivel ez egy összetett esemény.
„Ezért helytelen szűkszavúan beszélni az ellentámadásról. Ez az ukrán fegyveres erők által végrehajtott akciók és tevékenységek hatalmas komplexuma.
Ez mindenekelőtt felkészíti az embereket egy komplex cselekvésre - védekező és támadó. De összességében, ha stratégiai célunkról beszélünk, akkor ezt ellentámadásnak nevezhetjük” – magyarázta Malyar.
Az ukrán miniszterhelyettes szerint az ukrán fegyveres erők naponta készülnek az Oroszország által felszabadított területek megszállására, állítólag minden területre irányulóan.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681907257

Az Európai Unió megtiltja a gabonaimportot Ukrajnából​

A Polskie Radio 24 uniós tisztségviselőkre hivatkozva arról számol be, hogy az Európai Bizottság kész betiltani az Ukrajnából származó gabonaimportot egyes európai országokban tapasztalható túlzott mennyiség miatt.
Az Európai Bizottság készen áll a búza, kukorica, napraforgó és repce behozatalának tilalmára.
Ez a határozat felváltja a számos uniós országban bevezetett behozatali tilalmat. Az ukrán gabonaválság problémájáról tárgyalnak április 19-én, szerdán Valdis Dombrovskis EB-alelnök találkozóján Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Bulgária, Románia és Ukrajna képviselőivel.
Dana Spinant, az Európai Bizottság szóvivője egy brüsszeli tájékoztatón elmondta, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke javaslatokat készített a helyzet megoldására. Így Brüsszel növelheti az uniós országok leginkább érintett gazdálkodóinak nyújtott támogatást.
Az érintett kelet-európai gazdálkodók kártalanítása mintegy 100 millió eurót tesz ki.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681908826

A PMC "Wagner" Artyomovszk további három negyedéből kiütötte az ellenséget​

► Donyeck irányában a rohamosztagok egy nap alatt háromnegyed részét felszabadították Artemovszk (Bakhmut) északnyugati, középső és délnyugati részének.
► Légideszant csapatok blokkolták a várost északi és déli pereme felől.
► A „Déli” csapatcsoport repülése és tüzérsége támogatta a rohamosztagokat, naponta négy bevetést hajtottak végre, a Déli Katonai Körzet tüzérsége 67 tűzfeladatot teljesített.
► Az Artemovszk város északnyugati és középső részén található Sztupocski (Stupochki) faluban az Ukrán Fegyveres Erők a támadóosztagok ellentámadására tett kísérleteit meghiúsították.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681912429

Az A-50-es, amelyet valamikor korábban egy fehéroroszországi repülőtéren támadtak, a szokásos módon harci küldetéseket hajt végre.⚡️⚡️⚡️
Április 16-án az Artemivszk régióban likvidálták a parancsnok-helyettest - az ukrán fegyveres erők egyik dandárának tüzérségi vezetőjét, Andrej Cserednicsenko őrnagyot.⚡️⚡️⚡️
A Nemzetközi Beruházási Bank az amerikai szankciók miatt Budapestről Oroszországba helyezi át székhelyét.

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete korábban azt mondta, az Egyesült Államokat aggasztja Budapest Moszkvával való további gazdasági együttműködése. Magyarország később kivonta képviselőit a bank vezetéséből.⚡️
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 193
61 177
113
Azon tűnődtem, hogy mi van akkor, ha a rengeteg új orosz precíziós csapásmérő eszköz, amit az orosz az ukránoknál bevet, valójában már részben Kínában készül. Úgy értem, a készlet egy része, 100 százalékos technológiai transzfer mellett.
Ezzel mind a két fél jól járhat.
A kínaiaknak semeddig se tartana még a cirill feliratokat is leutánozni, viszont így gond nélkül ki lehet játszani a fegyverszállítások nyugati vádjait.
Hiszen így az esetleges Iszkander, vagy UPAB-1500 maradványokon semmi kínai eredetre utaló nyom sincs, míg maga a Kínából Oroszországba irányuló készlettranszfer szinte lenyomozhatatlanul megoldható.
Így aztán az oroszok nem fognak kifogyni a munícióból egyhamar.
Ez csak egy teória.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 899
11 350
113

A Newsweek magazin most már világos. Elmondása szerint a tavaszi ellentámadás április 30-án kezdődik, és egyebek mellett kilenc nyugati haditechnikával megerősített harcdandárt von be: 253 harckocsit, 381 páncélozott járművet, 480 járművet, 147 darab tüzérséget és 571 amerikai Humwee járművet.

Ezekbol a szamokbol hogy jon ki 9 dandar?
Elosztod kilenccel? :rolleyes:
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 538
77 343
113
Azon tűnődtem, hogy mi van akkor, ha a rengeteg új orosz precíziós csapásmérő eszköz, amit az orosz az ukránoknál bevet, valójában már részben Kínában készül. Úgy értem, a készlet egy része, 100 százalékos technológiai transzfer mellett.
Ezzel mind a két fél jól járhat.
A kínaiaknak semeddig se tartana még a cirill feliratokat is leutánozni, viszont így gond nélkül ki lehet játszani a fegyverszállítások nyugati vádjait.
Hiszen így az esetleges Iszkander, vagy UPAB-1500 maradványokon semmi kínai eredetre utaló nyom sincs, míg maga a Kínából Oroszországba irányuló készlettranszfer szinte lenyomozhatatlanul megoldható.
Így aztán az oroszok nem fognak kifogyni a munícióból egyhamar.
Ez csak egy teória.
Kell a kínaiaknak az orosz technológia amiert cserében gyártanak nekik orosz eszközöket?
 
  • Tetszik
Reactions: endre

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Sokan válaszoltak rá, ezért mellőzöm. Egyébként nem "atomtechnológiát", hanem "atomtechnológiáit". Van ott egy birtokosmegjelölés, ami nyilván az USA átadott atomtechnológiáját, atomtechnológiáit jelenti. A cikkben csak egyet körvonalaznak, valamilyen biztonságtechnikai eljárás, berendezés? Nem derül ki pontosan.

Az ellenség visszavonult a Bakhmut és Szeverszk közötti, stratégiailag fontos védelmi központból (VIDEO)​

A Bahmut (Artyomovsky) régióban lezajlott ellenségeskedések során az orosz csapatok arra kényszerítették az ukrán fegyvereseket, hogy elhagyják a stratégiailag fontos települést - Szpornoe falut.

Alekszej Mozgovoj egykori „Szellem” dandár ebbe az irányba működő harcosai bemutatták az Ukrán Fegyveres Erők elmúlt napokban elhagyott és megsemmisült páncélozott járműveit.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681905078

Az Ukrán Fegyveres Erők ellentámadása keleten már folyamatban van - mondta Ukrajna védelmi miniszterhelyettese (VIDEO)​

A teleton adásában az ukrán tévében kifejtette, hogy "aktív rohamműveletek" zajlanak Bahmutban (Artyomovszk), Maryinkában, a front Avdejevszkij és Liman irányában.
Szerinte az ellentámadás nem jelent néhány aktív támadó akciót és konkrét dátumot, mivel ez egy összetett esemény.

Ez mindenekelőtt felkészíti az embereket egy komplex cselekvésre - védekező és támadó. De összességében, ha stratégiai célunkról beszélünk, akkor ezt ellentámadásnak nevezhetjük” – magyarázta Malyar.
Az ukrán miniszterhelyettes szerint az ukrán fegyveres erők naponta készülnek az Oroszország által felszabadított területek megszállására, állítólag minden területre irányulóan.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681907257

Az Európai Unió megtiltja a gabonaimportot Ukrajnából​

A Polskie Radio 24 uniós tisztségviselőkre hivatkozva arról számol be, hogy az Európai Bizottság kész betiltani az Ukrajnából származó gabonaimportot egyes európai országokban tapasztalható túlzott mennyiség miatt.

Ez a határozat felváltja a számos uniós országban bevezetett behozatali tilalmat. Az ukrán gabonaválság problémájáról tárgyalnak április 19-én, szerdán Valdis Dombrovskis EB-alelnök találkozóján Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Bulgária, Románia és Ukrajna képviselőivel.
Dana Spinant, az Európai Bizottság szóvivője egy brüsszeli tájékoztatón elmondta, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke javaslatokat készített a helyzet megoldására. Így Brüsszel növelheti az uniós országok leginkább érintett gazdálkodóinak nyújtott támogatást.

Источник: https://rusvesna.su/news/1681908826

A PMC "Wagner" Artyomovszk további három negyedéből kiütötte az ellenséget​

► Donyeck irányában a rohamosztagok egy nap alatt háromnegyed részét felszabadították Artemovszk (Bakhmut) északnyugati, középső és délnyugati részének.
► Légideszant csapatok blokkolták a várost északi és déli pereme felől.
► A „Déli” csapatcsoport repülése és tüzérsége támogatta a rohamosztagokat, naponta négy bevetést hajtottak végre, a Déli Katonai Körzet tüzérsége 67 tűzfeladatot teljesített.

Источник: https://rusvesna.su/news/1681912429

Az A-50-es, amelyet valamikor korábban egy fehéroroszországi repülőtéren támadtak, a szokásos módon harci küldetéseket hajt végre.⚡️⚡️⚡️
Április 16-án az Artemivszk régióban likvidálták a parancsnok-helyettest - az ukrán fegyveres erők egyik dandárának tüzérségi vezetőjét, Andrej Cserednicsenko őrnagyot.⚡️⚡️⚡️
A Nemzetközi Beruházási Bank az amerikai szankciók miatt Budapestről Oroszországba helyezi át székhelyét.

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete korábban azt mondta, az Egyesült Államokat aggasztja Budapest Moszkvával való további gazdasági együttműködése. Magyarország később kivonta képviselőit a bank vezetéséből.⚡️
Nem is tudtam,hogy a Priznyják(Szellem)Batalliont az egykori parancsnokukról nevezték át.Ha jól számolom Alekszej Mozgovoj már 8 éve meghalt.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 686
8 690
113
Most ezt mér kellett??? Pedig olyan jól indult a napom.
Valahogy csak feldolgozod majd.
Persze, esténként meg elővigyázatosságból nem használ 70%-a az országnak áramot, nehogy felfedjék a gonosz előtt a pozíciójukat.
A vasúti csomópontok közel fele tropa, és az is marad egy jó ideig. Hidakból uszkve 50 db semmisült meg. A villamos hálózat felújítása kb.: 14-16 milliárd euró lenne, első körben 8 milliárd euró, ez volt a kívánságlistáján a bohócnak, és évi 38 milliárd a létfenntartásra (ebben nincsenek katonai kiadások). Szerinted ha nem omlott össze a teljes infra, akkor minek követelőznek (mert kérni nem tudnak, csak kívánságlistákat olvas fel minden áldott héten zselé úrfi) trafókért és infra alkatrészekért?
Forrás?

A villamos hálózat és a vasúti logisztika működik. Nem is fagyott meg Ukrajna. Károkat nyilván tudtak okozni, de ahhoz képest hogy hónapokon át arra verte a nyálát a fórum hogy majd az ukránok űzik el Zelenszkijt ez nagyon kevésnek tűnik. Nem történt érdemi fordulat.
Azon tűnődtem, hogy mi van akkor, ha a rengeteg új orosz precíziós csapásmérő eszköz, amit az orosz az ukránoknál bevet, valójában már részben Kínában készül. Úgy értem, a készlet egy része, 100 százalékos technológiai transzfer mellett.
Ezzel mind a két fél jól járhat.
A kínaiaknak semeddig se tartana még a cirill feliratokat is leutánozni, viszont így gond nélkül ki lehet játszani a fegyverszállítások nyugati vádjait.
Hiszen így az esetleges Iszkander, vagy UPAB-1500 maradványokon semmi kínai eredetre utaló nyom sincs, míg maga a Kínából Oroszországba irányuló készlettranszfer szinte lenyomozhatatlanul megoldható.
Így aztán az oroszok nem fognak kifogyni a munícióból egyhamar.
Ez csak egy teória.
Ha ilyen történik akkor arról az USA tudni fog és ezt a kínaiak is tudják.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 918
113

Nem Ukrajna, hanem nyugati nagyvállalkozók veszítenek a gabonastoppal - Karc FM​


Az ukrán háború miatt komolyan inog a Nyugat geopolitikai hegemóniája - Robert C. Castel - Karc FM​


Jönnek a hírek, hogy az ukrán védelmi vonal Bakhmut északi frontján összeomlott, és az orosz erők előrenyomulnak.

Biden új, 325 millió dolláros katonai segélycsomagot küld Ukrajnának – közölte a Fehér Ház.
Lista:
  • HIMARS lőszer;
  • több mint 9 millió kézi lőfegyver-lőszer;
  • 155 mm-es és 105 mm-es kaliberű tüzérségi lövedékek;
  • nagy pontosságú repülési lőszer;
  • TOW huzalvezérelt rakéták;
  • AT-4 páncéltörő fegyverek és páncéltörő aknák;
  • pótalkatrészek és egyéb terepfelszerelések
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 366
10 824
113
Azon tűnődtem, hogy mi van akkor, ha a rengeteg új orosz precíziós csapásmérő eszköz, amit az orosz az ukránoknál bevet, valójában már részben Kínában készül. Úgy értem, a készlet egy része, 100 százalékos technológiai transzfer mellett.
Ezzel mind a két fél jól járhat.
A kínaiaknak semeddig se tartana még a cirill feliratokat is leutánozni, viszont így gond nélkül ki lehet játszani a fegyverszállítások nyugati vádjait.
Hiszen így az esetleges Iszkander, vagy UPAB-1500 maradványokon semmi kínai eredetre utaló nyom sincs, míg maga a Kínából Oroszországba irányuló készlettranszfer szinte lenyomozhatatlanul megoldható.
Így aztán az oroszok nem fognak kifogyni a munícióból egyhamar.
Ez csak egy teória.
15 évvel ezelőtt az akkori új autónkhoz kaptam egy filléres kulcstartót a sógornőmtől. "El a kezekkel; a kocsi lopott!" felirattal.
Tökéletes magyar helyesírással. Mondom egy filléres kacaton, ami egy fura nyelvű, értelmezhetetlenül pici piacra lett gyártva.

Ja nem mondtam; Made in China...

ukrán mobik nem érti milyen taktikai előnyökkel szolgálhat az amerikai segéllyel kapott felszerelés

Biden új, 325 millió dolláros katonai segélycsomagot küld Ukrajnának – közölte a Fehér Ház.
Lista:
  • HIMARS lőszer;
  • több mint 9 millió kézi lőfegyver-lőszer;
  • 155 mm-es és 105 mm-es kaliberű tüzérségi lövedékek;
  • nagy pontosságú repülési lőszer;
  • TOW huzalvezérelt rakéták;
  • AT-4 páncéltörő fegyverek és páncéltörő aknák;
  • pótalkatrészek és egyéb terepfelszerelések
Az egyéb terepfelszerelések alatt pl. az "arcmasszírozót" kell érteni?:rolleyes:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 682
55 463
113
15 évvel ezelőtt az akkori új autónkhoz kaptam egy filléres kulcstartót a sógornőmtől. "El a kezekkel; a kocsi lopott!" felirattal.
Tökéletes magyar helyesírással. Mondom egy filléres kacaton, ami egy fura nyelvű, értelmezhetetlenül pici piacra lett gyártva.

Ja nem mondtam; Made in China...




Az egyéb terepfelszerelések alatt pl. az "arcmasszírozót" kell érteni?:rolleyes:
Ne felejtsd el az óvszert! :)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
"Ahelyett, hogy olcsó módszerré válna az orosz hadsereg meggyengítésére, a NATO azon kapja magát, hogy saját készleteit húzza le, hogy feltámassza a kivérzett ukrán államot, miközben nincs egyértelmű végkifejlet. A proxy parazita lett."

 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 899
11 350
113
Kiev, Kherson, Kupjansk, Sumy, Csernobil - eroteljes, hatalmas robbanasok... Kijevben akkor robbanas volt, hogy azt terjed az ukran neten, hogy a legvedelem egy asteroidat, esetleg egy UFOt lott le :D :D



 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 918
113

Erőteljes robbanás és fényes villanás Kijevben (VIDEO)​

NASA műhold? Egy kijevi robbanás fehér villanással megvilágította az egész eget.
A média hirtelen elkezdett írni az állítólagosan elesett NASA műholdról, de ezt nehéz elhinni.
Légiriadó dübörög a városban. A "shaheedek" Ukrajna különböző régióit támadják meg.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681932602

Megnevezték a Kijev feletti villanás okát​

A Kijev feletti égbolt felvillanása állítólag a NASA űrműholdjának a Földre zuhanásának az eredménye – mondta Szergej Popko, a kijevi város katonai közigazgatásának vezetője.
„A földre hulló törmelék áldozatainak elkerülése érdekében légiriadót jelentettek be. A légvédelem nem működött” – mondta Popko.
Emlékezzünk vissza, hogy a NASA ma bejelentette a leszerelt Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager (Rhessi) műhold közelgő tervezett leesését.
Eközben a NASA közölte, hogy a műhold pályája nem haladt át Ukrajna felett.
Az ukrán fegyveres erők légiereje nem tudja megerősíteni a műhold lezuhanására vonatkozó adatokat – mondta Jurij Ignát, a légierő parancsnokságának képviselője.
Источник: https://rusvesna.su/news/1681936815
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Több mint egy éve állnak a hidak és a vasúti csomóoontok. Sőt még az ukrán infrastruktúra sem omlott össze.

Nem képesek rá az oroszok hogy ezeket megsemmisítsék.
Eddig is tudtuk, hogy nem Te vagy a legélesebb kés a fiókban, de ez a veretes kijelentés még tőled is erős :)))
Ugye ezt te sem gondoltad komolyan?