[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 388
7 908
113
Úgy mint a Román, Szlovák parasztok? Ja hogy nem, ja hogy a határ túloldaláról jövő occsó munkaerő nem asszimilálódott és elcsaklizták országunk 71%-át...
Hogy a Fszba nem tanultok ti ? Ott a történelmi magyar példa, ott a Britt és Német példa. Segítek, sem a román, sem a szláv NEM asszimilálódott nyugaton.

Kedves Orbán és mindenkori elitje nem akar tisztességes béreket fizetni. okés, de akkor hozzon olyan migránst amelyik nem fog nemzetbiztonsági kockázatot is jelenteni.

Emlékszem arra amikor, járatta a száját kamerák elött és teli pofával mondta hogy mi nem migránsokkal hanem magyar munkásokkal fogjuk megoldani a munkaerő hiányt:rolleyes:



ez így normális....reméljük több lesz mint szájkarate.
Nézd 22 és csapda lehet választani vagy idővel lefejezôs közel Keleti vagy idővel kezelhető ukrán....
Az hogy idővel nem tudsz kezelni intregrálni egy népcsoportot akit közvetlenül, közvetve meg lehet törni. Az a társadalom illetve az adott vezetői töketlenségre utal. Lásd a török vészek utáni betelepítéseket. Tökéletesség nincs az legfeljebb fent létezik. Ha arra gondolsz hogy egyes tájvidékekken nem sikerült betörni őket.
Sajnos idehaza a társadalom illetve a tényezők eljutott egy olyan pontra hogy intregrálható migránsok nélkül pár évtizeden belül az összeomlás szélére jut. Itt nem a társadalmi emberek mennyiségét kell érteni hanem a minőségét.
Tehát vagy megtanuljuk a szláv-ukránokat kezelni, betörni vagy szívhatunk az allah ímádokkal.
90-110 átlag IQ VS 70-80 valási dogmák által megfűszerett IQ.
Nem nem vagyok migráns párti. Sajnos idehaza a nagyobb építkezéseken szép számmal jönnek a közel keleti vendégek akiket a munkaadók alig vagy nem tudnak kezelni....
Az ó kisebbségeink se sokkal jobbak....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 180
113
Úgy mint a Román, Szlovák parasztok? Ja hogy nem, ja hogy a határ túloldaláról jövő occsó munkaerő nem asszimilálódott és elcsaklizták országunk 71%-át...
Hogy a Fszba nem tanultok ti ? Ott a történelmi magyar példa, ott a Britt és Német példa. Segítek, sem a román, sem a szláv NEM asszimilálódott nyugaton.

Kedves Orbán és mindenkori elitje nem akar tisztességes béreket fizetni. okés, de akkor hozzon olyan migránst amelyik nem fog nemzetbiztonsági kockázatot is jelenteni.

Emlékszem arra amikor, járatta a száját kamerák elött és teli pofával mondta hogy mi nem migránsokkal hanem magyar munkásokkal fogjuk megoldani a munkaerő hiányt:rolleyes:



ez így normális....reméljük több lesz mint szájkarate.
Tanaroknak ajalngatnak epp 800000-et,hogy az mennyire tisztesseges ber 10-20 gyerek tanitasaert mindenki dontse el maga. Az Aldi penztarost, meg a Suzuki dolgozot viszont nem a Viktor es elitje fizeti.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 180
113
Kész vicc ami ott épült. Minden hétvégén elmegyek mellette kocsival. 300 milla a nagy büdös semmiért. Eléggé korrupció gyanús az önkormányzat ezen ügylete.
Erre adott penzt az EU. Meg lombkorona setanyra. Hea erre a hulyesegre ad akkor ezt kell epiteni, a munkadij es az epitoanyag itthon van véve, a penz meg valamilyen formaban itthon van elkoltve. Ha nincs epitve ilyen xar, akkor se a tervező, se a kivitelező, se az anyagbeszalito nem kap semit. Ha kertitorpekre adjak akkor sajnos kertitorpeket kell epiteni.
Ez van...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 999
113
E szerint Magyarországon 621Ft
Romániában meg 524Ft.
Akkor most ki hazudik?
valószínűleg hazudni senki sem hazudik. csak az egyik eladási a másik vételi árfolyamon számol. de lehet olcsókút drágakút alapul véve.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 714
55 645
113
Érdekes korképe ez annak hogy amit jónak tart egy társadalom mennyire rossz is tud lenni. Azért ha belegondolunk egy rendszer ami folyamosan hibával működik nem maradhat ugyan az a rendszer mint korábban volt, és mégis homokba dugott fejjel nem meri senki kimondani a valódi problémákat, mert túl sok embert bántanának meg vele.

Kínában ugye ment az egyke politika sokáig, sok kínai pedig ugye a fiúgyermeket erőltette mert hogy tradicionálisan ő gondoskodik a szülőkről és a felesége is majd a fiú szüleiről fog. Lett 40millió+ férfi, nő az nincs elég,legalábbis Kínában, na meg a kínai férfi sem egy főnyeremény máshol élő nőknek. Viszont a vicc az az hogy most a nők vannak kényelmesebb helyzetben, ráadásul mint kiderült a kis herceg, az elkényeztetett és magasan képzett fiú, sokszor az ország másik végébe telepedik le, és szarik az idős szüleire, szemben a lányokkal akik többnyire igyekeznek úgy alakítani a dolgaikat hogy a szüleiknek is jó legyen. Ugye a hibák átalakították a rendszert.... már nem az van ami volt hanem a fordítottja.

Ez olyan mint a 2,1 alatti tfr, lehet itt harcolni a nyugdíjért, meg hogy majd az öngondoskodás segít, de mondjuk ott lesz a gyerektelen ember egy nagy gazdasági válság után, + a 2,1 alatti tfr miatt amúgy is megszűnő eddig ismert szociális rendszer nélküli világban, és amiről azt hitte öregkorában kitart neki semmivé válik pár hónap alatt..... mi lesz ezekkel? Majd gondoskodik róluk a társadalom? A faszt, majd csúnyán fogalmazok de megdöglenek, csendben nyomorban, mert elfog érni egy kritikus pontot ez a görgetett probléma, amikor már semmilyen trükközés mellet nem lehet ennyi inaktívat eltartani.

Ezzel szokott jönni az hogy majd a gazdasági növekedés, meg a tudomány, nos talán utóbbiban lehet bízni.... de a gazdasági növekedés csak illúzió egy csökkenő számú, és csökkenő minőségű népesség esetén. A számokkal kifejezett gazdasági növekedés nem feltétlenül jelenti azt hogy a lakosság jóléte és komfortérzete is nő.

Most vagyunk a jelenlegi megszokott rendszer összeomlása felé vezető úton kb félúton, még van elég aktív dolgozó, de az utánpótlás kevesebb, és minősége gyengébb, de szeretnénk úgy tenni mintha megoldanánk a bajt intézkedésekkel, de a probléma gyökerét nem kezeljük. Akik felismerik hogy szar lesz azok kitalálják hogy nekik elég 1-2 gyerek de majd azt!! na majd azt nagyon jó körülmények között felnevelik és azért jól el is kényeztetik, és majd ő sikeres lesz és minden megoldódik neki a későbbiekben. Van akinek bejön majd ez a megoldás van akinek meg nem. Van aki gyerek nélkül vág neki mert majd a megtakarításai és befektetései.... ugye egy gazdasági válság vagy nem várt esemény.... vagy bejön vagy nem.
És ott vannak azok akik relatív sok gyereket vállalnak, még ha nem is lesz belőlük kis herceg és hercegnő módon elkényeztetett mint azoknál akik egykéznek, de felnevelik őket. Igazából a sokgyerekes modellnél is van ahol majd az "utca" neveli fel őket, meg van az ahol lehet nem lesz mindenből a legjobb, és szülői részről ez + teher lesz, de stabil alapot adnak nekik az élethez, leginkább mentális és erkölcsi részről. Hiszen nem kaphatnak meg mindent gyerekként, ott vannak a testvéreik akikhez alkalmazkodni kell, ezért értékelni tudják azokat amiket kapnak, legyen ez érzelmi vagy anyagi dolog.

Én például nagyon utólag hálás vagyok érte hogy gyerekkorom egy részében szar anyagi körülmények között éltünk, jóból mentünk a rosszba, aztán saját erőből újra fel. És ez tett azzá a pozitív gondolkodású optimista emberré aki vagyok. Bár ehhez olyan család is kellet..., gyerek nélkül talán sok dolog könnyebb, rugalmasabb az ember, bátrabb, de ezt akarni kell, az áldozataival együtt is. A nehéz helyzetben sem volt olyan hogy azt éreztem volna a szüleim részéről hogy megbánták a döntésüket, vagy fáradtak lennének miattunk, úgy értve hogy belefáradtak.

Ezért tartom nevetséges kifogásnak amikor az anyagi helyzetet hozzák fel gyerekvállalás elkerülése ellen, olyanok akik az emberiség nagy részénél hihetetlenül jobban élnek. És jönnek a kifogások hogy a kocsi fenntarthatatlan mert kettő kell sok gyerekkel, belvárosi lakás nem megvehető, az egyetem milyen drága lesz, a pelenka is drága, inkább legyen egy de az az kapjon meg mindent, vagy 40 körül jutnak el oda amikor már nem ideális hogy na legyen egy, mert ez így nem kerek.

Ha a pénz lenne a fő motiváció a gyerekvállalásban akkor a milliárdosoknak mindnek 10 feletti gyereke lenne, a szegény országokban meg kihalnának. Ezzel szemben a valóság az hogy fordítva van. Na persze nem azt mondom hogy azért legyen 7-9 gyerek egy családban mert nem tudják az emberek mi a fogamzásgátlás, vagy éhezzenek ennek következtében, de a gyereklávalás végső soron nem anyagi kérdés, hanem egy döntés kérdése, egy fejben megszületett elhatározásé.
Két három évvel ezelőtt ha megkérdeznek nem gondoltam volna hogy azt fogom ma válaszolni hogy 4-5 gyereket akarok, és ezt hogyan. Olyan lesz mintha csak egy lenne? Dehogy lesz olyan, de ezt akarom én is és a párom is, ezért erre fogunk törekedni. Pedig mi is tudnánk mondani végtelen kifogást, ha ez lenne a célunk.
Szerencsére megtudjuk adni majd nekik azt amire szükségük van egy jó élethez, és magunknak is, de szerintem nem attól lesz nekik jó és leszek jó szülő ha megvesszük nekik a 1000. játékot vagy a sokadik nagyon drága cipőt amit pár hónap után kinő, stb.... aztán nem tanul meg értékelni semmit, vagy ha annyira óvjuk hogy nem tanul meg saját magától feldolgozni "eleséseket".

Mint szülő szerintem nem az a mérőszáma a jó szülőségnek hogy materiális javakból minél többet adjak a gyerekeimnek hanem hogy az életre megtanítsam őket, hogy milyen elesni, de tudni azt hogy a családja, a szülei ott lesznek mindig. Nekem materiális dolgokat nagyon sokat kellet magamnak megszereznem, de a családom mindig mögöttem volt más téren. Szeretném átadni ezt az élettapasztalatot nekik majd.

Talán nem sikerül majd, talán téves a megközelítésem, de én úgy látom a társadalmunk nagy problémája hogy mindent igyekszik beárazni, még azt is amit nem lehet. Darabra készülnek az emberek, de nem töltjük meg értékkel őket, egymás számára, és ha ez így folytatódik akkor elkerülhetetlenül megszűnik a jelenleg ismert társadalmi modellünk, és igen ez a nemzetet biztonságpolitikailag is érintő változás.
Abszolút igazad van szerintem. Kivànom, hogy sikerüljön egy szép nagy családot összehoznod.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 714
55 645
113
Ez az üzemanyagár összehasonlitàs egy hülyeség igy lehozva. Környékünkôn Bècs mellett van benzinár 1,58-tól 1,80-ig. És a drágábbiknàl is vàsárolnak. Senkinek nincs ideje minden tankolàsnál a legolcsóbb benzinkút után kutakodni. Én legalâbbis mindig ugyanott tankolok. Ráadásul általában vasárnap délután és hètfő délelőtt a legolcsóbb a benzin. Hètvége felé drágább lesz. De nálunk a nap folyamán is változik 1x az ár. Autópályán a legdrágább. Mègis ott veszek, ha autópályán vagyok, mert pl Innsbruckba megyek, vagy Drezdàba.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 472
16 883
113
Tanaroknak ajalngatnak epp 800000-et,hogy az mennyire tisztesseges ber 10-20 gyerek tanitasaert mindenki dontse el maga. Az Aldi penztarost, meg a Suzuki dolgozot viszont nem a Viktor es elitje fizeti.
Gulyás miniszter elvtársúr Brüsszelre mutogat,mondjuk némi alappal,hogy amint jön a lé,akkor kánaán lesz a pedagógusoknak,de annak a 800 ezernek azért nézz utána.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 915
113
Így kezdődött az NSZK-ban is anno. Aztán látjuk mi lett a vége.
Gazdasági fellendülés, soha nem látott jólét.
2015- ben oda nem vendégmunkások mentek, hanem dolgozni nem akaró, de jobban élni akaró migránsok.

Amíg a folyamat szabályozott volt és a munkaerőhiányt volt hivatott célzottan pótolni jól működött.Az összes német polgár jól járt. Az állam többet termelt meg mint amennyit a hazai munkaerőpiac tudott volna, így több pénzt tudott elosztani az állam pedagógus, ápoló és egyéb bérekre, állami infrastruktúra. Ezért néz ki Németországba úgy ahogy.


15 óta romlás van, de ez nem a vendégmunkásokról, hanem egy téves willkommenskultúráról szól.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 714
55 645
113
Gazdasági fellendülés, soha nem látott jólét.
2015- ben oda nem vendégmunkások mentek, hanem dolgozni nem akaró, de jobban élni akaró migránsok.

Amíg a folyamat szabályozott volt és a munkaerőhiányt volt hivatott célzottan pótolni jól működött.Az összes német polgár jól járt. Az állam többet termelt meg mint amennyit a hazai munkaerőpiac tudott volna, így több pénzt tudott elosztani az állam pedagógus, ápoló és egyéb bérekre, állami infrastruktúra. Ezért néz ki Németországba úgy ahogy.


15 óta romlás van, de ez nem a vendégmunkásokról, hanem egy téves willkommenskultúráról szól.
Szerintem a romlás korábban kezdődött. Kb röviddel Merkel hatalomjutása után.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 915
113
Lehet, hogy autópálya ár, mert reggel tankoltam MOL kúton 600 HUF alatt volt az ár a sima orszàguti kúton.
60 HUF árkülönbség is van a kutakon. 580-ert és 640-ért is van 95-ös.

Holtankoljak.hu mai árai.

91b3e19ffffd656604134a677ea0a7f7.jpg

Európai árak.

7c321c1e2af594e8fe92b4e372360d89.jpg



A magyar 95-ös 597-el a román és a lengyel között van.
A szomszédaink közül olcsóbb a szlovén és a román, drágább a lengyel, osztrák, szerb, horvát és a szlovák kiugróan drága.
A gázolaj még nálunk a legolcsóbb!! A szerb pl. egy százassal drágább.

Az ukránokat hagyjuk...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 630
46 730
113
E szerint Magyarországon 621Ft
Romániában meg 524Ft.
Akkor most ki hazudik?
Egyrészt, ezek az adatok 2 naposak. Azóta - a mai napon - volt árcsökkenés. De egy deviza, valuta, közép árfolyamon is jelentős különbségek keletkezhetnek.
Szerintem az a lényeg, hogy egy oldalon nézd. Ha viszont van egy 600 forintos árkategóriában 30Ft-os eltérés, az 5%. Az nudli.
Ha az általad linkelt oldalt is megnézed, akkor láthatod, hogy simán benne vannak az áraink a régió országainak árkategóriájában.
Az RTL nyilvánvalóan hírt akart generálni - persze kormányelleneset ! Szakács meg ebből akarta a maga kis politikai hasznát lefölözni.
A MOL haszna meg azért brutális, mert továbbra is az olcsó orosz olajat dolgozza fel. döntően, miközben a többi EU-s ország árain adja a naftát.
Megjegyzem, hogy ezt az extraprofitot, meg az állam lefölözi szépen a különadóval.
Ha igaz lenne Szakács agyszüleménye, akkor pont hogy nem az lenne az érdeke a NER-nek, hogy különadókkal bevigyék az államkasszába a lóvét, hanem bent kellen hagyni nyereségnek, amit meg brutális osztalékként kiadnak a részvényeseknek. Így viszont közpénzzé válik, amellett, hogy szépen marad a MOL-nál is.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 729
15 561
113
Szvsz a következő kérdések:
-ez milyen védelmet ad?
-belépünk-e a BRICS-be is?
-Kivel szemben? Az EU-t meg az USA-t ez nrm fogja meghatni, sőt. A kínaiak meg eddig nem cseszegettek minket, szóval velük szemben nem is kell erről beszélni.
-Nem hiszem, hogy be fogunk lépni. Ezentúl még jobban be akarjuk csatornázni a kínai pénzeket és a kínai cégeket, szerintem főleg ennyi van a sztori mögött
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 388
7 908
113
-Kivel szemben? Az EU-t meg az USA-t ez nrm fogja meghatni, sőt. A kínaiak meg eddig nem cseszegettek minket, szóval velük szemben nem is kell erről beszélni.
-Nem hiszem, hogy be fogunk lépni. Ezentúl még jobban be akarjuk csatornázni a kínai pénzeket és a kínai cégeket, szerintem főleg ennyi van a sztori mögött
Egyúttal ezzel a lépéssel gazdaságilag még jobban gusba fogjuk a kezünket kötni. Minél jobban beleméjülnek a kínaiak a gazdaságba annál jobban fogunk közeledni a "gyarmati" függőségi rendszerhez. Nem építünk be vagy nagyon minimálisan fékeket és ellensúlyokat a gazdasági rendszerünkbe ebből következően a kínai tőke ugyan úgy garázdálkodni fog az országban és az egyre növekvő hiteleket előbb vagy utóbb ismét a lakosság fogja nyögni egyrészt az állami rendszerek elsorvadása miatt pl alap ellátások stb.... Valamint a bújtatott adók formájában. Akár "padlás leseprésig is" ha ironikus akarok lenni. A GDP hajkurászás részben ezért is van. GDP arányos- eladósodás. Tartsuk fent a látszatot hogy nem vagyunk legatyásodva..... Kiszolgáltatva...
A gond ott van hogy a NER pénzszívattyúja egyre nagyobb igényeket támaszt (korrupció, átláthatatlan pénzosztások, állami beruházások.... sorolhatnánk még) be kell látni ha ezt nem kezelik akkor egyre jobban bele fogunk esni a nemzetközi pénzpiacok, hitelezők karmaiba. Ez esetben China ak kezébe és ez nagyon nincs rendjén.
 
Status
Not open for further replies.