[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 538
15 273
113
Holnaputáni hír!
Egy MAGYAR származású Pentagon-alkalmazott szivárogtatta ki az iratokat! A férfi TAKARÍTÓKÉNT dolgozik a Pentagonban és munkanap után, takarításkor a kukában találta meg a CIA által odahelyezett dokumentumokat. Az egész botrány így O. V. kormányának műve, akik az oroszokat anyagilag IS támogatják! Amerika NEM támogatja az agressziót, mert az évi több milliárdért az oroszoktól vásárolt áru ellenértéke az orosz árvaházak és kórházak javára mennek.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 074
54 365
113

"...Ennek nyomán folyik a tűzoltás, a szövetségesek megnyugtatása, miközben az amerikai hírszerző ügynökségek félretették ismert finnyásságukat a hasonszőrű szervezetekkel szemben, és közösen kezdték el felgöngyölíteni az ügyet és megtalálni a szivárogtató személyét. Az Öt Szem, vagyis az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland és az Egyesült Királyság hírszerző konzorciuma már hivatalosan is magyarázatot kért az amerikai vezetéstől, a CIA-tól és az FBI-tól a történtekkel kapcsolatban..."

Akkor ezt most fordítsuk le magyarra. Adott egy orosz-ukrán háború. Ebben a NATO hivatalosan nincs benne, tagadja, hogy így lenne. A NATO egy úgynevezett észak-atlanti, elvileg főleg európai katonai-politikai szövetség, akinek az illetékességi körén kívül zajlik egy szláv-szláv belháború.
Erre most kibukik, hogy a NATO-n belüli, de még csak nem is a kontinensről való amerikaiaknak milyen titkos kis haditerveik vannak ezzel a háborúval kapcsolatban és erre a lényeg az, hogy az angolszász Öt Szem ki akarja vizsgálni, mert veszélyben érzi a világuralmát.
Kérdem én, mi köze van Új-Zélandnak, Kanadának, Ausztráliának, ahhoz, hogy barátjuk és parancsolójuk, az USA mit machinál itt Európában?

Na, mondjuk ki nyiltan végre, hogy az orosz-ukrán háború valójában az angolszász világuralom privát háborúja, de nem csak az oroszok, hanem egész Európa és mechanizmusát tekintve az egész világ ellenében.



Akkor nem Putyin háborúja,mert rájött, hogy egy vén fasz lett,menet közben, és így akart bekerülni a történelemkönyvekbe?
Légy kíméletes,hátha kerítésen kívül is olvassa....
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 048
113

US Says Brazil "Parroting Russian And Chinese Propaganda" On Ukraine War​


Braziliában van elég demokrácia ?

Mert ha nincs akkor....

us-navy-fleet-warfighter-devsecops-environment-aws-secret-region-1200x600-1.jpg
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 425
3 741
113

US Says Brazil "Parroting Russian And Chinese Propaganda" On Ukraine War​


Braziliában van elég demokrácia ?

Mert ha nincs akkor....

us-navy-fleet-warfighter-devsecops-environment-aws-secret-region-1200x600-1.jpg

OFF

Érdekes a képen, hogy a legnagyobb hajónak van a legkisebb farvize, pedig vélhetően mindannyian ugyanazt a sebességet tartják...

ON

(modik áttehetik a megfelelő topicba, bocsi, nem tudom hova illene)
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand and Szittya

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113

Több mint érdekes?
Mi lesz így a nagy EU zöldüléssel, főleg, hogy a németek is érintettek?
Vagy lesz Csillében is egy tavaszi (bocs, ott őszi) narancsos demokratikus usánka rendezésű kormánydöntő forradalom/puccs?
Minden esetre nem jó ómen ez az atalntistáknak. Egyre több kontinensen kerülnek vigaszágra, Kínával és Oo.-al szemben.
Ha még Ukrajna is bukik, na akkor fog a bili borulni.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 285
113

Több mint érdekes?
Mi lesz így a nagy EU zöldüléssel, főleg, hogy a németek is érintettek?
Vagy lesz Csillében is egy tavaszi (bocs, ott őszi) narancsos demokratikus usánka rendezésű kormánydöntő forradalom/puccs?
Minden esetre nem jó ómen ez az atalntistáknak. Egyre több kontinensen kerülnek vigaszágra, Kínával és Oo.-al szemben.
Ha még Ukrajna is bukik, na akkor fog a bili borulni.
Semmi különös, kicsit többet kell majd ezért is fizetni. Chile se kérhet el akármennyit érte, és a többi hatalmi cnetrum sem akar/tud akármennyit fizetni érte. Azzal, hogy Venezuela államosította mondjuk az olajkitermelést mi lett az olajpiaccal?
 
Status
Not open for further replies.