Magyar árak (beker) : villany kb 88 nettó kWh , gáz 5 Euró beker helyett 45 /100 m3, faanyag 30 000 helyett 130 000 Ft /m3.Nézd én egyszerű műszaki vagyok, aki csak azért kíváncsi a történésekre, mert hirtelen megemelkedtek a nyersanyagok árai. Egy csomó hiánycikk lett vagy csak csillagászati áron lehet hozzájutni. Mindez, azért, mert az oroszok rosszfiúk lettek. Az én meglátásom szerint, azért, mert keresztbetettek a globalizmusnak. Valamiért nagyon szeretnék az ukrán, orosz nyersanyagra rátenni a kezüket.
Az időrendi sorrend miatt a ProxiKonfliktus csak előre letervezett következmény és nem okozó volt.
Így van , ezt már nagyon régen úgy tanultuk, hogy egy háború míndíg a gazdasági csőd miatt tör ki, a politikusok ezt tekintik "végső megoldásnak" mint a kis Bajszos is, (emiatt ciklikusan visszatérő az emberi elmebaj kitörése)Annyi biztos, hogy nem 2022 februárban kezdődött a dolog. Azt biztosan ismered, hogy a fegyveres összeütközés a politika csődjének a beismerése.
Kérdés az hogy nem is nagyon eröltették orosz oldalon hiszen azonnal berántották a kéziféket az adott pozició elérésekor, és napokig "tanácstalanul" egy helyben topogtak mint a tojós galamb. Egy "Blitz" addig hajtja az előretörést mig saját magával hasonló nagyságú erővel szembe nem találkozik - vagy a totál elfoglalásig. Ez most csak ... hát nem tudom minek nevezzem...előre letervezett valami?Azt is látni, hogy a blitzkrieg nem sikerült.
Igen, mint ahogy írtam régebben is Ukrajna álcázó-áldozó füstje takarja el az igazságot a nyugati polgárok szeme elöl, hogy közben a jóval régebben indított, világgazdaság és társadalom totális átalakítása folyik..A kérdés továbbra is az, hogy ki fogja tovább bírni? Emberileg, anyagilag. Az már látszik, hogy az oroszok egyáltalán nem nyekkentek meg a 2014 óta tartó folyamatos szankciózgatástól. Sokkal kisebb országokat nem sikerült, akár teljes blokáddal sem megadásra kényszeríteni. Az oroszokat meg pláne nem tudják blokkolni, sőt tovább üzletelnek vele. Az urán, gyémánt, titán még véletlenül sem esik szankció alá. Itt merül fel a kérdés, hogy előre leírt forgatókönyv szerint mehetnek a dolgok. Ezt sokan, jobban és bővebben kifejtették már.
Épp ezért kell mindenki figyelmét Ukrajnára fordítani a F.O.S média állandó hírfedító fordítói napi cikközönével.. nehogy felébredjen, hogy az ukrajnai eseményektől akár 5 10 ezer kilométerrel arrébb most alakítják át az eddig rózsaszin langyos mocsárban dagonyázó, egész nap fitymacsattogtató polgár életét (haver bulivan, bulivan) egy szorgos hangyává aki minden nap csak a betevő falatot keres - heti meg, ha nem beteg és szerencséje van..
Ha beteg lesz, vagy épp nyugger, akkor az épp uralkodó vírustörzs fogja lemészárolni, hogy meló nélkül ne fogyassza tovább az állami kassza tartalmát.
Orwell-nek az "1984" című könyvében leírtak csak enyhe utópiának, egy délutáni babazsúrnak tünnek a most kirajzolódó kifejlődő események láttán. . Gondolat rendőrség már van (beépítve az összes médiába, a szolgálatok megfigyelése által).
A földgáz pótolhatatlan, minden szerves vegyület és sok szervetlen előállításának kiinduló nyersanyaga.Hogy a fölgáz milyen sok terméknek az alapanyaga, nézz utána. Meglepődsz. Még a gyógyszereknek is.
Jött volna a kőolaj, ezt sem csak üzemanyagnak használják
Most rendelünk épp 1560 MW kapacitású, 3 db gázturbinát új gázerőművekbe, a gáz elégetésre. Abból nem lesz műanyag gyógyszer műtrágya, sósav, ammónia, festék stb.
Honnan lesz ez az egész Európában emelt gázmennyiség, mikor épp kirúgtuk nagy ügyesen az oroszokat erről a piacról? 30% részesedésük volt..
Megvesszük ezután is , közvetítőkön keresztül emelt áron, vagy az EU piacán leállnak a vegyi gyárak , és a gazdaságunk jég nélkül is csinál egy Axel, lutz, rittberger, Salchow kombinációt egyetlen ugrással, melynek vége tartós seggre esés, padlón való tartózkodás.
Arra a magyar kormány ne számítson hogy csak neki lesz, mert azonnal közös beszerzést csinál rá az EU... közösül.. azaz b@szhatjuk..