A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Én nem érzem ennyire gáznak. Plusz adjunk egy esélyt az "új seprű jól seper" elvnek is. A teljes beszédét pedig nem hallottuk, csak amit kiemelt a tudósítás. És ezen továbbmenve azt sem tudjuk, milyen tudás és szemléletbeli háttérrel érkezik, illetve mi a kormány elvárása. Szóval várjuk ki a végét és ne szóljuk le már a rajtvonalnál.

Gondolom a fontos dolgokat vágták be a beszédéből, mert miért is tették volna ugyan ezt amikor arról kezd el beszélni, hogyan csinálja a tojásrántottát?
De a híradós csóka is sok mindent mondott meg a végén a kimondhatatlan nevű colos. Ott is volt egy-kettő érdekes kijelentés ahol forogtak a szemeim.

Nagyobb szerepet kap a képzettség, az önállóság és a kezdeményezőkészség

A vegyvédelmiek napja és az ezred megalakulása alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred május 4-én, csütörtökön, Székesfehérváron. A Nagysándor József laktanya dísztermében Pozderka Zoltán ezredes az MH Szárazföldi Parancsnokság törzsfőnöke és Veres József ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte a résztvevőket...

• Tetszik
Reactions: ssgtzlan
"Az Ukrajnában dúló háború tapasztalatait levonva hangsúlyos többek között a precíziós csapásmérő eszközök fejlesztése és a logisztika fejlesztése is. Az állomány tekintetében pedig a mostaninál is nagyobb hangsúlyt kap majd a területvédelmi tartalékos erőknél a toborzás, a fiatalok megszólítása. Nagyon fontos, hogy meg tudjuk mutatni a Magyar Honvédség kínálta lehetőségeket”

Szóval én ebben a kijelentében PULS-t, drónokat és talán normális Gripen levegő-föld fegyverzetet vélek felfedezni. Talán még a tüzérség fejlesztésére is utalhat úgy általában.

"Az Ukrajnában dúló háború tapasztalatait levonva hangsúlyos többek között a precíziós csapásmérő eszközök fejlesztése és a logisztika fejlesztése is. Az állomány tekintetében pedig a mostaninál is nagyobb hangsúlyt kap majd a területvédelmi tartalékos erőknél a toborzás, a fiatalok megszólítása. Nagyon fontos, hogy meg tudjuk mutatni a Magyar Honvédség kínálta lehetőségeket”

Szóval én ebben a kijelentében PULS-t, drónokat és talán normális Gripen levegő-föld fegyverzetet vélek felfedezni. Talán még a tüzérség fejlesztésére is utalhat úgy általában.
Én meg azt hallottam hogy annál több RM teherautót vettek, mint amennyit a páncélos csomagban írtak... ez lehet a logisztikia fejlesztése?

Én meg azt hallottam hogy annál több RM teherautót vettek, mint amennyit a páncélos csomagban írtak... ez lehet a logisztikia fejlesztése?
Lehet. Teherautóvásárláson kívül mit jelenthet a logisztika fejlesztése?
Több raktárat, spéci vasútikocsikat, terepjáró targoncát?

Az biztos hogy lőszerből sokkal több kell mint amire a háború előtt gondoltak és az RM-el szerződtek. Azokat meg kell tudni raktározni lehetőleg szétszórva, nem koncentrálva. Több raktárhoz több anyagmozgató eszköz kell...

Tapogatózunk. A Honvédség diszkrét bája, hogy konkrétumokról az adófizető semmit ne tudjon meg lehetőleg. Úgy gondolják, elég ha szépen hangzó kijelentéseket pufogtatnak el neki. Olyat nem fognak mondani, hogy következő lépés, egy rakétatüzér osztály felállítása. Vagy hasonló...

Azaz az kell nekünk egy 28adik fejlesztés 30 év alatt...! Vásárolni kellene a boltból b+ nem álmodozni a fejlesztéssel fényévekig....

Lehet. Teherautóvásárláson kívül mit jelenthet a logisztika fejlesztése?
Több raktárat, spéci vasútikocsikat, terepjáró targoncát?

Az biztos hogy lőszerből sokkal több kell mint amire a háború előtt gondoltak és az RM-el szerződtek. Azokat meg kell tudni raktározni lehetőleg szétszórva, nem koncentrálva. Több raktárhoz több anyagmozgató eszköz kell...
Itthon nagyon sok PESCO pénzt akarnak elkölteni vasutfejlesztesre. Ha jól emlékszem a szöveg az hozzá hogy a katonai rakódik építése (amibe hogy-hogynem az egész állomásokat atepitik) fokozza a honvédség bevethetoseget és katasztrófavédelmi reagáló képességét.

Itthon nagyon sok PESCO pénzt akarnak elkölteni vasutfejlesztesre. Ha jól emlékszem a szöveg az hozzá hogy a katonai rakódik építése (amibe hogy-hogynem az egész állomásokat atepitik) fokozza a honvédség bevethetoseget és katasztrófavédelmi reagáló képességét.
Egészen veletlenül vasútfejlesztésre....

Te mindenben ugyanazt veled felfedezni.

Egyéb megfejtés mi lehet a "preciziós csapásmérésre" a drónokon, valamiféle MLRS és légiindítású irányított fegyvereken kevül?
Hat... szerb Szumadija avagy akarmi lett a neve azota? a 400mm elmegy 285kmig, a kicsik meg 70-80km korul.
Persze nem lesznek olyan precizek, mint a nyugati, de mar egy 100m CEP is jobb, mint a semmi...

HIaba mondogatom a PULSot itt 2-3 eve, berendeltek elottunk mar nemcsak a danok, de a hollandok is.
Kozben DJ Bobo meg skinny oltonyben balettozik a kepernyokon, FBon toborzokat tart, meg okorsegeket beszel CPACon (ahova fogalmam sincs, hogyan kerul, meg miert.) Ez van, ezt a szinvonalat kepes mar csak a NER produkalni... sebaj, megeri a penzet, hiszen kitette Marothot, aki mostantol a nemeteknek dolgozik. :cool: