[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Csak nekem furcsa, hogy szép nyugodtan ukrán Mirage, F-16 pilótákat képeznek?

Marcon azt nyilatkozza, hogy Oroszország már vesztett.

Németek, angolok, franciák öntik az eszközöket Ukrajnába, mintha nem lenne holnap.

Valami elkerülte a figyelmemet?

Vagy csak bepánikoltak az európai politikusok?

Mondjuk ezen a ponton azt magyarázni, hogy a NATO nem hadviselő fél, pontosan ugyanolyan arcátlan hazugság, mint azt magyarázni, hogy ez csak egy különleges katonai művelet.
HA Putyin valóban ellenfél és nem nyugat beépített embere, aki Oo. lassú tönkretételén mesterkedik, akkor az a nagy helyzet, hogy a nyugatnak mindent meg kell tennie, hogy ne essen el Ukrajna, mert ha igen, akkor oda a tekintélyük és az egyébként is megindult eróziójuk fel fog gyorsulni, plusz nem lesz semmiféle világkormány, meg globális digitális diktatúra (vagy ha igen, csak a föld egy kis részén /atlantista rész/, ami nem éppen nevezhető globálisnak, legfeljebb regionálisnak), amiről álmodoznak.
Szóval a nyugati "eliteknek" létkérdés ez a háború, éppen úgy ahogy az oroszoknak is. Nincs több dobásuk. Vagy most vagy soha. Mivel most van emberanyag az oroszok ellen (ami nem mellékesen náluk hiányzik, a jólétnek köszönhetően), ki kell használni a helyzetet és tolni az anyagot (fegyvert, pénzt), hátha sikerülne szétverni Oo.-ot. Ha ez sikerülne, számításaik szerint akár több száz évre is bebiztosítanák maguknak a világhatalmat. Az orosz korlátlan nyersanyag mellett és az orosz-ukrán (szláv), na meg kelet európai emberanyag felhasználásával létrehozott zsoldossereg mellett ez nem lenne lehetetlen.
Lehet, hogy nem véletlen, hogy saját férfilakósságukkal nem számolnak egy világkormányt szolgáló globális rendfenntartó sereg kapcsán? Erre ott lennének az eleve kegyetlen szlávok, akik mint látjuk, bár mire képesek a gazda érdekében. Valószínű, hogy a nagy SZU kísérlet jó eredményeket adott e tekintetben. Akik csinálták, nagyon figyeltek, ahogy ezt teszik már nagyon rég óta.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
768
7 700
93
30 indítást számoltam, de szerintem több rendszert is láttunk itt működni. Nem baj, ezzel a tempóval hamar elfogynak ezek is.
A végén a pukkanás inkább tűnt egy meghibásodott (visszaesett) rakétának, mint Kindzsal/Geran becsapódásnak.
Minek spóroljanak. Ingyen van. Max Zelenszky megint előad valami követelést....
Nem hát. Persze.... Ezeket az árulókat kellene elszámoltatni... Apropó van de lejhebb asszonyság hogy állunk az oltásos buli vizsgàlatával. (kb úgy mibt Scholcz polgármesterségének ügyeivel)

Jó felvetés! Én is régóta ezen gondolkodom. Pár negyzetkilómetert bármi is legyen azon, le kellene tudniuk bombázni, vagy egyszerűen tűzérséggel szétporlasztani. Gyakorlatilag szinte minden nm-re tudnának lóni egy 155 - ös gránátot. Itt a nagyon nagy kérdé a miért nem! Az eddigi érvek amiket hallottam nem győztek meg.
155össel talán nem.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 533
12 980
113
Csak nekem furcsa, hogy szép nyugodtan ukrán Mirage, F-16 pilótákat képeznek?

Marcon azt nyilatkozza, hogy Oroszország már vesztett.

Németek, angolok, franciák öntik az eszközöket Ukrajnába, mintha nem lenne holnap.

Valami elkerülte a figyelmemet?

Vagy csak bepánikoltak az európai politikusok?

Mondjuk ezen a ponton azt magyarázni, hogy a NATO nem hadviselő fél, pontosan ugyanolyan arcátlan hazugság, mint azt magyarázni, hogy ez csak egy különleges katonai művelet.


Ha a nyugati fegyverszállitásokat nézed, darabra. És ehhez hozzákapcsolod darabra a napi lancet videókat..
Akkor tök 8, hogy mennyit küld a nyugat.

Szerinted f16 hosszabb életű lesz, mint egy ukrán 29es vagy 27es? Szerintem éppen úgy csak egy irányba kell tankolni.

Gazdaságilag ez a mérleg is az oroszoknak kedvez. Geran, lancet is nagyságrenddel olcsóbb, meg a légvédelmi rakéta is.
Ha csak a drónos, krasznopolos videók számát nézed, a hivatalos nyugati mennyiségeket jóformán kár beküldeni.

Hiába az ellenkezője a nyugati narratíva. Az orosz preciziós csapások száma is renkivül magas.
Vna tippem, hogy lényegesen magasabb a siker, mint az amcsi sivatagi viharos 40%os sikeres bevetési aránya a legierőnél..
Hiába próbálják ellenkezőjét állítani. A preciziós tüzérséggel, preciziós rakétatüzérséggel, cirkálórakétákkal, drónokkal olyan számú és szintű pusztítást végeznek, amit csak ideig óráig bírhatnak ezzel a tempójú nyugati támogatással.


Anti: igen.. elég lenne odavinni egy darab tost akár, es egy műszakot lenyomni vele. Még légierő sem kell. Pár lejáratos gránát is elég lenne.
Valszeg ez így jó.
Élőerőt küldik be. Közben a prec fegyverek nehéztechnikát tizedelik, hogy mire odaérnek ne is kelljen vele foglalkozni.

155el meg bocs, jogos. Elnatosodtunk.... :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 425
46 222
113
Szabó József

Ukrajna
Zelenszkij terve 2...
Amikor egy idegen hatalom a magyar ipar bedöntését tűzi ki céljául, és ennek érdekében aktív (erőszakos) lépéseket is tesz, és ilyen helyzetben van olyan magyar elemző, aki ennek az idegen hatalomnak a pártján áll a sajátja ellenében... nos, az én szótáramban létezik olyan szó, amivel nagyon pontosan meg lehet határozni ezt az embert.

Ukrajna...
Gyűjtést szervezek.
No, nem pénzgyűjtésre gondoltam. Mivel annyi ukrándrukker tűnt fel Magyarországon is, azt szeretném számba venni, hogy Magyarország mi mindennel segítette eddig Ukrajnát és az ukrán embereket a túlélésben.
Kezdem a listát, hozzájárulást kérek a lista bővítéséhez.
1. Az EU tagjaként minden szankcióban benne vagyunk (egy kis megjegyzés ide: 2014 óta szankcióhegyek sorakoznak Oroszország ellen - Magyarország külkereskedelmi vesztesége immár milliárd eurókban mérhető).
2. Tavaly több mint 100 000 tonna dízelolajat szállítottunk Ukrajnának.
3. A magyar-ukrán gázvezeték reverzzé tételével Ukrajna Magyarországon keresztül kap gázt (ennek részleteit nem ismerem. Amit tudok - lehet, hogy rosszul - 1 milliárd köbméter gázt vettünk az oroszoktól plusszban, amit továbbadtunk Ukrajnának).
4. Katonaorvosok képzése történik Magyarországon.
5. Sebesült ukrán katonák gyógykezelését vállaltuk (ha jól tudom, nincs felső korlát).
6. Fronton harcoló ukrán katonák gyermekeinek szervezünk nyári táborokat.
7. Ukrán menekülteknek nyújtunk biztonságos országot.
8. Magyarországra menekült ukrán emberek gyermekei magyarországi oktatási intézményekben tanulhatnak ingyenesen.
9. A Hungary helps program keretében .... nem tudom, mennyi pénzt különítettünk el és használtunk fel Ukrajna megsegítésére.
Aki tud, kérem segítse a lista pontosítását, bővítését.

Most azért harcolunk, hogy senkinek ne jusson eszébe, hogy Oroszországot ki lehet törölni a történelemből.” — Putyin⚡️⚡️

Az amerikai tábornok elmagyarázta, hogy az ukrán fegyveres erők miért nem indítanak ellentámadást​

Az ukrán fegyveres erők a közelgő hadművelet összetettsége és a magas kockázatok miatt nem indítanak ellentámadást – írta erről Mark Hertling nyugalmazott amerikai altábornagy a Washington Postban megjelent cikkében.
„A támadó hadműveletek több erőt, jobb manőverezőképességet, pontos célzást és lövést, valamint hosszabb és megbízhatóbb utánpótlási vonalakat igényelnek. Az ukrán hadsereg még soha nem csinált ilyet ekkora méretben. Kiképzésem és harci tapasztalataim szerint még a tapasztalt és jól képzett erők számára is rendkívül nehéz a harci erőt néhány döntő támadási ponton koncentrálni” – mondta.
Szerinte az ellenoffenzíva nagy kockázatokkal jár, mert abban a pillanatban, amikor az ukrán fegyveres erők katonái előrelépést kapnak, "lehetetlen lesz kivonni őket". Ez még az amerikai hadsereg legelitebb egységei és a legjobb katonai vezető számára is komoly kihívást jelentene – zárta gondolatait.
Hétfőn Volodimir Zelenszkij az Egyesült Királyságban tett látogatása során azt mondta, hogy Ukrajnának egy kicsit több időre van szüksége az ellentámadáshoz. Az ukrán elnök korábban kifejtette, hogy az ukrán fegyveres erők most támadásba lendülhetnek, de "sok embert veszítenének".
Источник: https://rusvesna.su/news/1684210603
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 709
113
Szabó József

Ukrajna
Zelenszkij terve 2...
Amikor egy idegen hatalom a magyar ipar bedöntését tűzi ki céljául, és ennek érdekében aktív (erőszakos) lépéseket is tesz, és ilyen helyzetben van olyan magyar elemző, aki ennek az idegen hatalomnak a pártján áll a sajátja ellenében... nos, az én szótáramban létezik olyan szó, amivel nagyon pontosan meg lehet határozni ezt az embert.

Ukrajna...
Gyűjtést szervezek.
No, nem pénzgyűjtésre gondoltam. Mivel annyi ukrándrukker tűnt fel Magyarországon is, azt szeretném számba venni, hogy Magyarország mi mindennel segítette eddig Ukrajnát és az ukrán embereket a túlélésben.
Kezdem a listát, hozzájárulást kérek a lista bővítéséhez.
1. Az EU tagjaként minden szankcióban benne vagyunk (egy kis megjegyzés ide: 2014 óta szankcióhegyek sorakoznak Oroszország ellen - Magyarország külkereskedelmi vesztesége immár milliárd eurókban mérhető).
2. Tavaly több mint 100 000 tonna dízelolajat szállítottunk Ukrajnának.
3. A magyar-ukrán gázvezeték reverzzé tételével Ukrajna Magyarországon keresztül kap gázt (ennek részleteit nem ismerem. Amit tudok - lehet, hogy rosszul - 1 milliárd köbméter gázt vettünk az oroszoktól plusszban, amit továbbadtunk Ukrajnának).
4. Katonaorvosok képzése történik Magyarországon.
5. Sebesült ukrán katonák gyógykezelését vállaltuk (ha jól tudom, nincs felső korlát).
6. Fronton harcoló ukrán katonák gyermekeinek szervezünk nyári táborokat.
7. Ukrán menekülteknek nyújtunk biztonságos országot.
8. Magyarországra menekült ukrán emberek gyermekei magyarországi oktatási intézményekben tanulhatnak ingyenesen.
9. A Hungary helps program keretében .... nem tudom, mennyi pénzt különítettünk el és használtunk fel Ukrajna megsegítésére.
Aki tud, kérem segítse a lista pontosítását, bővítését.

Most azért harcolunk, hogy senkinek ne jusson eszébe, hogy Oroszországot ki lehet törölni a történelemből.” — Putyin⚡️⚡️

Az amerikai tábornok elmagyarázta, hogy az ukrán fegyveres erők miért nem indítanak ellentámadást​

Az ukrán fegyveres erők a közelgő hadművelet összetettsége és a magas kockázatok miatt nem indítanak ellentámadást – írta erről Mark Hertling nyugalmazott amerikai altábornagy a Washington Postban megjelent cikkében.
„A támadó hadműveletek több erőt, jobb manőverezőképességet, pontos célzást és lövést, valamint hosszabb és megbízhatóbb utánpótlási vonalakat igényelnek. Az ukrán hadsereg még soha nem csinált ilyet ekkora méretben. Kiképzésem és harci tapasztalataim szerint még a tapasztalt és jól képzett erők számára is rendkívül nehéz a harci erőt néhány döntő támadási ponton koncentrálni” – mondta.
Szerinte az ellenoffenzíva nagy kockázatokkal jár, mert abban a pillanatban, amikor az ukrán fegyveres erők katonái előrelépést kapnak, "lehetetlen lesz kivonni őket". Ez még az amerikai hadsereg legelitebb egységei és a legjobb katonai vezető számára is komoly kihívást jelentene – zárta gondolatait.
Hétfőn Volodimir Zelenszkij az Egyesült Királyságban tett látogatása során azt mondta, hogy Ukrajnának egy kicsit több időre van szüksége az ellentámadáshoz. Az ukrán elnök korábban kifejtette, hogy az ukrán fegyveres erők most támadásba lendülhetnek, de "sok embert veszítenének".
Источник: https://rusvesna.su/news/1684210603
Ha ez igy halad, akkor soha nem jutnak túl a szóbeli nagy tavaszi támadàson. Artyemovszk teljes elvesztése sem fog segiteni a döntésben, hogy támadjanak. Z éppen merre kószál?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 874
81 530
113
Kijev, Patriot kilövése állítólag


Más
Ukrán légvédelem ismét remekelt, 6 Kinzsalt is lelőttek

pR68R_1KL08.jpg


Pontos találat
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 904
5 211
113
Szabó József

Ukrajna
Zelenszkij terve 2...
Amikor egy idegen hatalom a magyar ipar bedöntését tűzi ki céljául, és ennek érdekében aktív (erőszakos) lépéseket is tesz, és ilyen helyzetben van olyan magyar elemző, aki ennek az idegen hatalomnak a pártján áll a sajátja ellenében... nos, az én szótáramban létezik olyan szó, amivel nagyon pontosan meg lehet határozni ezt az embert.

Ukrajna...
Gyűjtést szervezek.
No, nem pénzgyűjtésre gondoltam. Mivel annyi ukrándrukker tűnt fel Magyarországon is, azt szeretném számba venni, hogy Magyarország mi mindennel segítette eddig Ukrajnát és az ukrán embereket a túlélésben.
Kezdem a listát, hozzájárulást kérek a lista bővítéséhez.
1. Az EU tagjaként minden szankcióban benne vagyunk (egy kis megjegyzés ide: 2014 óta szankcióhegyek sorakoznak Oroszország ellen - Magyarország külkereskedelmi vesztesége immár milliárd eurókban mérhető).
2. Tavaly több mint 100 000 tonna dízelolajat szállítottunk Ukrajnának.
3. A magyar-ukrán gázvezeték reverzzé tételével Ukrajna Magyarországon keresztül kap gázt (ennek részleteit nem ismerem. Amit tudok - lehet, hogy rosszul - 1 milliárd köbméter gázt vettünk az oroszoktól plusszban, amit továbbadtunk Ukrajnának).
4. Katonaorvosok képzése történik Magyarországon.
5. Sebesült ukrán katonák gyógykezelését vállaltuk (ha jól tudom, nincs felső korlát).
6. Fronton harcoló ukrán katonák gyermekeinek szervezünk nyári táborokat.
7. Ukrán menekülteknek nyújtunk biztonságos országot.
8. Magyarországra menekült ukrán emberek gyermekei magyarországi oktatási intézményekben tanulhatnak ingyenesen.
9. A Hungary helps program keretében .... nem tudom, mennyi pénzt különítettünk el és használtunk fel Ukrajna megsegítésére.
Aki tud, kérem segítse a lista pontosítását, bővítését.

Most azért harcolunk, hogy senkinek ne jusson eszébe, hogy Oroszországot ki lehet törölni a történelemből.” — Putyin⚡️⚡️

Az amerikai tábornok elmagyarázta, hogy az ukrán fegyveres erők miért nem indítanak ellentámadást​

Az ukrán fegyveres erők a közelgő hadművelet összetettsége és a magas kockázatok miatt nem indítanak ellentámadást – írta erről Mark Hertling nyugalmazott amerikai altábornagy a Washington Postban megjelent cikkében.
„A támadó hadműveletek több erőt, jobb manőverezőképességet, pontos célzást és lövést, valamint hosszabb és megbízhatóbb utánpótlási vonalakat igényelnek. Az ukrán hadsereg még soha nem csinált ilyet ekkora méretben. Kiképzésem és harci tapasztalataim szerint még a tapasztalt és jól képzett erők számára is rendkívül nehéz a harci erőt néhány döntő támadási ponton koncentrálni” – mondta.
Szerinte az ellenoffenzíva nagy kockázatokkal jár, mert abban a pillanatban, amikor az ukrán fegyveres erők katonái előrelépést kapnak, "lehetetlen lesz kivonni őket". Ez még az amerikai hadsereg legelitebb egységei és a legjobb katonai vezető számára is komoly kihívást jelentene – zárta gondolatait.
Hétfőn Volodimir Zelenszkij az Egyesült Királyságban tett látogatása során azt mondta, hogy Ukrajnának egy kicsit több időre van szüksége az ellentámadáshoz. Az ukrán elnök korábban kifejtette, hogy az ukrán fegyveres erők most támadásba lendülhetnek, de "sok embert veszítenének".
Источник: https://rusvesna.su/news/1684210603
Persze hogy több időre.Senki se gondolhatta komolyan hogy megfelelò légvédelem nélkül,légi csapásmérő képesség nélkül itt nagy szabású támadás lessz.Viszont ha nagyobb számban érkeznek be a nagyobb hatósugarú légvédelm konplexumok.Hirtelen a "semmiből" bejelentették a Storm Shadow/SCALP robotrepülőgépek átadását.Hivatalosan már képzik a pilóták képzését nyugati harci gépekre amiről ezeket lehet nagy számban indítani(mirage2000,F16).(nem hivatalosan rég képezhetik őket).Nyár közepe-vége előtt nem lessz itt nagy szabású Ukrán támadás.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
Litvániában felszállt a Bombardier Challenger 650 ARTEMIS légi felderítő és tűzrávezető jet, a változatosság kedvéért Kalinyingrádot kukkolja, fölment Lettországba, majd vissza a lengyel hatér mellé kukkolni.

Bombardier Challenger 604 is lejött Stockholmból, Lengyelország fölött eltűntette magát!!!!

Boeing E-8C kelet felé megy, Varsótól északra tankol Boeing KC-135R Stratotankerből, majd ez is kikapcsolt!!!
 
W

Wilson

Guest
Ukrajna megkapta az első olasz-francia légvédelmi rakétarendszert, a SAMP / T-t, amely egy nagy hatótávolságú légvédelmi rendszer.


Forrás: a La Stampa olasz kiadása

"Olasz-francia légvédelmi rakétarendszer érkezett Ukrajnába, karbantartásában 20 helyi szakember vesz részt."


Referencia. A SAMP/T rakétaelhárító rendszert úgy tervezték, hogy megvédje a csatateret és a fontos létesítményeket a cirkálórakétáktól, az emberes és pilóta nélküli légi járművektől és a taktikai ballisztikus rakétáktól.


A SAMP/T képes megsemmisíteni az ellenséges repülőgépeket 3 km-től 100 km-ig, a ballisztikus rakétákat pedig 3 km-től 25 km-ig, a megsemmisítés magassága legfeljebb 25 km.


A SAMP/T-t az Eurosam európai konzorcium (MBDA Italy, MBDA France, Thales) fejlesztette ki. A SAM robbanófej súlya 20 kg, az indító tömeg 450 kg. A rendszer Olaszországban, Franciaországban és Szingapúrban működik.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat and endre

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
269
821
93
Ez a videó önmagában nem bizonyíték semmire. Sötétben készült, az épületek pedig takarnak mindent, csak annyi biztos, hogy robbant ott valami, de hogy mi, és milyen távolságban, azt lehetetlen ez alapján megállapítani. Ráadásul a videó vége, amelyiken az állítólagos Patriot felrobbanása látható másik kamerával vagy más zoom beállítással készült. Azt sem tujuk, hogy mennyi idő telt el a két felvétel készítése között.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
videó egy patriot kilövéséről
Vicces belegondolni, hogy egy olyan ország lövöldözött most el (csak a videón látható mennyiség alapján!) $60-90 milliót, amelyik a saját államiságának fenntartásához szükséges alapvető bevételi forrásokat is segélyként/hitelként kapja.
És ezt a mutatványt egész sűrűn lehet még produkálni orosz oldalról.

Ha tényleg sikerült kiiktatni egy kilövőállást, akkor meg még többet… és akkor ott van még a ternopoli/hmelnyickiji robbanás is, amelyek közül legalább az egyiknél lérak készletek pukkantak el.
Az már nagyon a legalja, ha a légvédelmed a lérak-készleteidet se tudja megvédeni.

A kijevi videó alapján sokan azt tippelik, hogy maga az üteg lehetett a célpont (a füstcsíkok alapján meg egész sok irányból jött az áldás).
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 543
8 871
113
„Az oroszok nem foglalkoznak az idővel, csak hajtanak tovább, felőrlik az ellenséget és mindent, ami az útjukba kerül – fogalmazott lapunknak adott interjújában Chris Farrell, aki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány meghívására érkezett Magyarországra.”