T
Vagy 30 ezer km után az új autón a féktárcsa is elkopik...ott azért lenne kérdésem az anyagmérnök kollégákhoz

Szerintem, ott a pénzügyi osztály lehet a ludas...Vagy 30 ezer km után az új autón a féktárcsa is elkopik...ott azért lenne kérdésem az anyagmérnök kollégákhoz![]()

/csak mert nem tudom átlinkelni a másik témába.../ Amióta visszagurulásgátló, kipörgésgátló, kanyarstabilizátor és egyéb ilyen biztonsági fityfene van a kocsikban, a féktárcsa nagyon kevés mozgástérrel bír. Ez már nem a 2107 első tárcsája, hogy 13mm-esen berakod és 4mm-en még van fékhatás, max elfogyott 3 szett betét. Sajnos itt max 3-4 mm eltérés lehet, többet a rendszerek nem tudnak korrigálni, ráadásul az intenzívebb használat miatt jobban is kopik. (értsd: nem csak a fékpedál nyomkodáskor ér össze a tárcsával a betét)Vagy 30 ezer km után az új autón a féktárcsa is elkopik...ott azért lenne kérdésem az anyagmérnök kollégákhoz![]()
Üdvözletem. Nem tudom hogy milyen verda ez, de én 240 ezret mentem el a gyári féktárcsával. Nálam ez a mérce.Vagy 30 ezer km után az új autón a féktárcsa is elkopik...ott azért lenne kérdésem az anyagmérnök kollégákhoz![]()
Jó-jó, ennyi a méter; de mennyit nyomod a féket?Vagy 30 ezer km után az új autón a féktárcsa is elkopik...ott azért lenne kérdésem az anyagmérnök kollégákhoz![]()

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..