[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Ebben a helyzetben senki sem tudna légi uralmat kivívni, mivel a légtérellenőrzés legfontosabb elemei nem banderisztánban vannak, így nem támadhatóak. Amint kikerülnének az egyenletből az AWACS-ek, műholdak és a NATO Lengyelországban és romániában települt radarjai és SIGINT/ELINT rendszerei, megváltozna a helyzet és ledarálnák a maradékot. Így is lenne rá esélyük egyébként, de az potenciálisan magas kockázatot jelentene, nem akarnak gép és esetleg emberveszteséget bevállalni, így marad a keleti szárazföldi daráló. A front közelében az övék a légtér és úgy tűnik ez jelenleg elég nekik, főleg mivel beássák magukat, védelemre készülnek. Meglátjuk mi sül ki ebből, de szerintem a várva várt hohol támadásban benne van egy kolosszális bukta lehetősége. Ugyanis amint kimozdulnak a védelmi pozícióikból, azonnal támadhatóak lesznek. És mivel Artyomovszk felszabadítása óta az orkok feltöltik, pihentetik a csapatokat és védelmi pozíciókat építenek ki, így azt kell mondjam, hogy amennyiben a támadók nem lesznek képesek rövid időn belül áttörni a védelmi vonalakat, hogy aztán gyorsan mozgó manőverharcászatba kezdhessenek, akkor nagy bajban lesznek. Ugyanis abban az esetben kvázi nyílt terepen maradva kell felállt védelem ellen harcászkodniuk. márpedig mind a tüzérség, mind a légierő pontosan erre várt, ezért halmozott fel készleteket mostanában. Lesz elég lőszer, siklóbombáktól rakétákig minden, miközben a hohol középhatótávolságú légvédelem szinte a nullához konvergál. Mostanában kevés szó esik a nyugati tankokról, szerintem nem véletlenül. Érdemes észben tartani, hogy a volt Szovjetunió út és hídhálózata kevés kivétellel nem igazán alkalmas 60-70 tonnás gépek számra. Nagyon okosan kell tervezniük a műveletek során, mert hamar el lehet veszteni pár Leopardot úgy is, hogy egy lövést sem adtak le rájuk, egyszerűen elvágnak mögöttük egy utat, beragadnak, komoly kerülőt nem tehetnek mert terepen pillanatok alatt kifogy a nafta és vége is a dalnak.
Azt hiszem ebben a videóban hangzik el:
A lehetséges orosz támadási vektorokról:
(Szeverszket tartják legvalószínűbbnek, az időzítést illetően pedig rögtön az ukránok naaaaagy offenzívája után)
Hogy arra várnak a felek, hogy az egyik végre elindítson egy valóban erőforrás igényes offenzívát, hogy a másik erre egy ellenoffenzívával tudjon reagálni. Röviden: aki hamarabb támad, az fogja húzni a rövidebbet. Ezért az egy lehetséges opció, hogy úgy fogják időzíteni az offenzívát, hogy az ellenoffenzívát az őszi csapadékossá váló időjárás és rossz terepviszonyok akadályozzák meg.
Ez is egy érdekes és lehetséges forgatókönyv.

Szerk.:
Egy másik témához:
"Magyarország Alaptörvénye fenntartja az Országgyűlés által 2004-ben elfogadott békeidőszaki önkéntességen alapuló haderő koncepcióját, de a XXXI. cikk szerinti honvédelmi kötelezettségek körében azt is kijelenti, hogy "Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére."
Állampolgári kötelezettségről van szó, bár tudom, mostanában csak a jogokról szokás írni és beszélni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 869
113
Erről ennyit, most jöjjön a lengyel elnök és egy kis ukrán háború:


Na most nem értem, itt biztosan van valami félreértés, a lengyel főgóré berúgott és baromságokat beszélt a Dow Jones vezérigazgatójának és a The Wall Street Journal kiadójának. Hiszen köztudott, hogy Putyin már többszörösen rákos, néha maga alá kakkant és miközben a Légiók lassan felgyújtják Moszkvát az orosz gyalásó készlet is kifogyóban.
Erre céloztam a #187043 -ban én is. :)
Amúgy, innen indultunk. Nem volt egy hónapja sem. :D
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 052
113
duckdodgers, köszönöm a kiigazítást . Ez a H-101.
-101-3.jpg

_litak_tu_95ms_gettyimages_1240508467_4_1300x820.jpg

A H-55SzM és a mély modernizáció utáni H-555 (továbbfejlesztett vezérlőrendszerrel, amelyben az inercia-Doppler rendszeren kívül, amely az inerciális navigációs rendszer korrekcióját biztosítja a rádiós magasságmérővel mért terepmagasság digitális szabvánnyal történő összehasonlítása alapján, optikai-elektronikus korrekciós rendszert és műholdas navigációt is használ. Már csak 20 m nagyságrendű a CEP, amely 410 kg tömegű kazettás, vagy nagy robbanásveszélyes szilánkos-gyújtószerkezetű robbanófejjel van felszerelve), CM készleteket érdemes ellőni az oroszoknak. A modernebb H-101 alacsony észlelhetőségű RCS (oroszul ZPR) 0,01m2, hagyományos, a H-102 termonukleáris (250kT) robbanó fejjel rendelkező CM. A H-102 mennyiség változatlan. Ezek már képesek 10-20m közötti magasságon repülni folyamatosan. A legújabb fejlesztésű orosz CM, a H-50, amelyet már kipróbáltak Ukrajnában a Tu-22M3M fedélzetéről.
_22m3m_4_defence_ua_com_1300x820.jpg

A légi uralommal kapcsolatosan már írtam régebben, hogy csak részlegesen (időben és térben korlátozottan) lenne elérhető, ami racionálisan nézve, nem érné meg az oroszoknak. Ukrajna igen komoly légvédelemmel rendelkezett. Ebből már csak nyomokban van, de folyamatos az utánpótlás. Először még Szovjet technikából, most már viszont nyugati technikából. Komoly, potens eszközök, de csak azt tudják megakadályozni, hogy az oroszoknak ne legyen meg a légi uralom. Láthatóan az oroszok amit szét akarnak csapni, azt szét is kapják. Hogy mennyibe kerül? Sokba, de a háború már csak ilyen. Most mindenki figyel, tanul, elemez, változtat, akinek esze van. Roni-val ellentétben dudi annyira menthetetlenül egy burokban él, hogy már vitatkozni sem érdemes vele. Kár érte, többre érdemes.
Állítólag mai Szu-34 bombavetés, de lehet, hogy csak illusztráció a kép.
Ydar-5.jpg

Ukrán Hawk Improvered
PVO-HAWK.jpg
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 277
93
A hodito gaz ork ruszki ki tudna vivni a legi uralmat is,ha kepes volna megsemmisiteni,de legalabbis elnyomni a honvedo hős ukran legvedelmet- hogy stilusodbsn valaszoljak.
Hogy ez mennyire nem a nyugati tildimenzionalt felderitesi tamogatason mulik,azt jol mutatja,hogy a hadszinter felett sincs legi utalmuk,ahova s legendasa mindentlato nxugati AWACS gepek se latnak el.Plusz egy valag modszer van a REH tarhykoreben,amivel semlegesitheto,vagy megtevesztjheto lenne a nyugati/ukran felderites
Fatimenak meg magyarazd el,hogy mik a fogalmi kulonbbsegek
Ha rendszerben gondolkozol, látod hogy a légvédelem lépcsőzetesen, ha úgy tetszik mélységben épül fel, nem egy vonalban. A sor vége a Nato országokban székel. Ilyenre nem nagyon volt példa, ezért elég fura hogy az ennek nekiszaladni nem akaró orosz hülyének van titulálva. Ennek ellenére meg van erre is az eszköze, csak nem akarják hogy hamuvá váljál. Köszönd meg nekik :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 777
113

Elhalasztják az Ukrán Fegyveres Erők meghirdetett ukrán tavaszi „ellentámadását”.​

Az ukrán fegyveres erők tavaszi ellentámadására nem került sor. Most a Fehér Ház nyári offenzíváról beszél.
A tavasz utolsó napján John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora azt mondta, hogy "Ukrajna a nyáron ellentámadásba kezd."
Az amerikai elnöki adminisztráció képviselői szerint az amerikaiak az offenzívatervezés kezdete óta "kapcsolatban állnak" Kijevvel, és most új fegyverszállításokat készítenek elő.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685537732

Az ukrán fegyveres erők légiközlekedés nélküli offenzívája súlyos veszteségekhez vezet – ukrán tábornok (VIDEO)​

Az ukrán fegyveres erők légiközlekedés nélküli offenzívája nem lesz sikeres, és súlyos veszteségekhez vezet. Ezt a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács volt titkárhelyettese és az ukrán SSO volt parancsnoka, Szerhij Krivonosz vezérőrnagy mondta.
„A támadó hadművelet föld-levegő hadművelet. Az egy dolog, hogy megerősítettük a szárazföldi képességeinket, de meg kell erősíteni a légi képességeinket is...
Légi támogatás nélkül támadás lenne rémálom, hatalmas veszteségek és semmi haszna nem lenne.
Jobb késleltetni ezt a helyzetet, még jobb felkészülni és várni a repülésre ”- mondta Krivonos.
„Oroszországnak elegendő erőforrása van. Még mindig vannak problémáink a lőszerrel és a fegyverekkel.
Az oroszoknak pedig megvan a támadási képességük – ehhez minden erejük és eszközük megvan” – tette hozzá, mondván, nem szabad alábecsülni az orosz hadseregben rejlő lehetőségeket.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685540080


Az MI6 azt az információt adta át az elnöki hivatalnak és a vezérkarnak, hogy a Wagner PMC Ukrajnában marad, és létszáma megduplázódik. A brit hírszerzés szerint Wagnert állítólag Bakhmutból visszavonták, hogy az ukrán ellentámadás előtt helyőrségbe helyezzék, hogy hadműveleti tartalékként használják a front legforróbb szektoraiban.⚡️
A légvédelmi rendszerek világminősítése most így néz ki:

1. S-500 (Oroszország)
2. S-400 (Oroszország)
3. S-350 (Oroszország)
4. S-300 (Oroszország)
5. Pantsir (Oroszország)
6. Buk-M3 (Oroszország)
7. Iron Dome (Izrael)
8. Kijevi idős hölgy egy üveg ecetes uborkával
9. Patriot (USA)
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 192
113
Csak azt felejted el, hogy amennyivel drágább a vadászgép+irányított bomba páros mint egy kamikaze drón, annyival rugalmasabb a felhasználás és úgy általában a harcérték.
És semmilyen átalakulás nem lesz és Ukrajnában sincs, csak az oroszok alkalmazkodtak ahhoz, hogy nem sikerült a légifölényt kivívni Ukrajna teljes területe felett.
Kérlek, ne égesd már magad teljesen le. Ezzel az erővel azt is mondhatnád, h 1945-ben sem volt az angolszászoknak légifölénye, mert mindig felszállt pár tucat luftwaffe gép és tucatszám potyogtak le a gépeik.
Vagy komolyan úgy gondolod, h tehetnél egy kört ukrán légtérben?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 265
113

Elhalasztják az Ukrán Fegyveres Erők meghirdetett ukrán tavaszi „ellentámadását”.​

Az ukrán fegyveres erők tavaszi ellentámadására nem került sor. Most a Fehér Ház nyári offenzíváról beszél.
A tavasz utolsó napján John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora azt mondta, hogy "Ukrajna a nyáron ellentámadásba kezd."
Az amerikai elnöki adminisztráció képviselői szerint az amerikaiak az offenzívatervezés kezdete óta "kapcsolatban állnak" Kijevvel, és most új fegyverszállításokat készítenek elő.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685537732

Az ukrán fegyveres erők légiközlekedés nélküli offenzívája súlyos veszteségekhez vezet – ukrán tábornok (VIDEO)​

Az ukrán fegyveres erők légiközlekedés nélküli offenzívája nem lesz sikeres, és súlyos veszteségekhez vezet. Ezt a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács volt titkárhelyettese és az ukrán SSO volt parancsnoka, Szerhij Krivonosz vezérőrnagy mondta.
„A támadó hadművelet föld-levegő hadművelet. Az egy dolog, hogy megerősítettük a szárazföldi képességeinket, de meg kell erősíteni a légi képességeinket is...
Légi támogatás nélkül támadás lenne rémálom, hatalmas veszteségek és semmi haszna nem lenne.

„Oroszországnak elegendő erőforrása van. Még mindig vannak problémáink a lőszerrel és a fegyverekkel.
Az oroszoknak pedig megvan a támadási képességük – ehhez minden erejük és eszközük megvan” – tette hozzá, mondván, nem szabad alábecsülni az orosz hadseregben rejlő lehetőségeket.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685540080


Az MI6 azt az információt adta át az elnöki hivatalnak és a vezérkarnak, hogy a Wagner PMC Ukrajnában marad, és létszáma megduplázódik. A brit hírszerzés szerint Wagnert állítólag Bakhmutból visszavonták, hogy az ukrán ellentámadás előtt helyőrségbe helyezzék, hogy hadműveleti tartalékként használják a front legforróbb szektoraiban.⚡️
A légvédelmi rendszerek világminősítése most így néz ki:

1. S-500 (Oroszország)
2. S-400 (Oroszország)
3. S-350 (Oroszország)
4. S-300 (Oroszország)
5. Pantsir (Oroszország)
6. Buk-M3 (Oroszország)
7. Iron Dome (Izrael)
8. Kijevi idős hölgy egy üveg ecetes uborkával
9. Patriot (USA)
Bocs...nem akarok kötözködő lenni, de kihagytad a bácsit a sörétessel, aki SZU-34-est szedett le...azt gondolom az azért elég potens...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 108
31 071
113
Ha rendszerben gondolkozol, látod hogy a légvédelem lépcsőzetesen, ha úgy tetszik mélységben épül fel, nem egy vonalban. A sor vége a Nato országokban székel. Ilyenre nem nagyon volt példa, ezért elég fura hogy az ennek nekiszaladni nem akaró orosz hülyének van titulálva. Ennek ellenére meg van erre is az eszköze, csak nem akarják hogy hamuvá váljál. Köszönd meg nekik :)
JezusMariaSzentJozsef ....
Az orostok az exszovjet legvedelmet nem tudtak elnyomni egy even át.Tokmindegy,hogy milyen felderitesi infot ad a nyugat,akkor is 30+ eves S300 és Buk alkotta a reteges legvedelmet,ami megakadalyozta az orosz legi uralmat.
AWACS meg mindig nem lat el 1000km melysegbe.Fizikailag jeptelen legi helyzetkepet adni Kelet Ukrajnaban .
Atomfegyverrel valo fenyegetizes meg csak sz orosz vezetes idiotizmusat mutatja.Bevethetetlen fegyver.Ha csak egy kis harcaszati toltetet eldurrantanak,Oo-nak annyi .Mindenki rogton ellene fordul,es megszakitjak vele minden kapcsolatukat.A kinaiak is.Es katonailag meg nem erne semmit .Ha meg strategiai nukit inditanak,Oo is elparolog.
Nem kene megenni minden hulye ruszki propit
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113


:D
Brit tudósok....
Közben meg :)

Lengyel elnök: ma már nem beszélhetünk az oroszok vereségéről, jelenleg szétzúzzák Ukrajnát​


A lengyel elnök hangsúlyozta, hogy ma már nem lehet az Oroszországi Föderáció vereségéről beszélni, mivel “Oroszország egyre inkább mozgósít, az orosz gazdaság katonai üzemmódra vált”. Megjegyezte, hogy jelenleg “az orosz henger szétzúzza Ukrajnát”. Véleménye szerint Moszkva előnyben van Kijevvel szemben.
Emlékeztette “német szomszédait” arra is, hogy az oroszok Berlinben voltak, “francia kollégáit” pedig arra, hogy az oroszok a napóleoni korszakban Párizsban voltak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 777
113
Bocs...nem akarok kötözködő lenni, de kihagytad a bácsit a sörétessel, aki SZU-34-est szedett le...azt gondolom az azért elég potens...
Nem én hagytam ki a blogger nem tette be a listába. De igazad van, a 9. helyre illene.
JezusMariaSzentJozsef ....
Az orostok az exszovjet legvedelmet nem tudtak elnyomni egy even át.Tokmindegy,hogy milyen felderitesi infot ad a nyugat,akkor is 30+ eves S300 és Buk alkotta a reteges legvedelmet,ami megakadalyozta az orosz legi uralmat.
Látod, milyen igaz az általam betett rangsor a légvédelmi eszközökről. Kösz, hogy megerősíted!

Autisták némi agyalás után arra jutottak visszahulló Kub, egy kisebbség szerint Patriot.
Videó egy amerikai gyártmányú PAC-3 MSE légvédelmi irányított rakéta SAM Patriot lezuhanásáról a kijevi Gavanszkij-híd közelében, amely az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának főhadiszállásához vezet a Rybalsky-szigeten. Hadd emlékeztessem önöket, hogy tegnap az orosz védelmi minisztérium bejelentette , hogy csapásokat hajtott végre Ukrajna egyes központi döntéshozatali pontjaira. Így zuhannak le az amerikai légelhárító rakéták, amelyek az orosz "tőrök" precíziós csapását próbálják visszaverni Kijev forgalmas úttestére és lakónegyedeire.

Budanov: „Tisztán lélektanilag vettük be a Krímet”​

Ma a megszállóknak ünnepük van: állítólag nem tartottuk be az ígéretünket, hogy tavasz vége előtt belépünk a Krímbe. Létezik olyan, hogy pszichológiai ellentámadás. Nyűgözd le az ellenséget a vereség elkerülhetetlenségével.
Úgy gondolom, hogy teljesen sikerült. Tisztán lélektanilag vettük be a Krímet.
Katonaként azt mondom, hogy ez néha fontosabb, mint az ellenséggel való valódi összecsapások. Ez hadseregünk feltétlen győzelme, amely bekerül a hadtörténeti tankönyvekbe” – mondta.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685552840

SÜRGŐS: A PMC "Wagner" vadászgépei megsemmisítették az ukrán fegyveres erők repülőgépét Artyomovszk közelében (VIDEO)​

A PMC "Wagner" harcosai megsemmisítették az ukrán fegyveres erők gépét Artemovszk közelében.
A PMC légelhárító tüzérei Artyomovszkban (Bakhmut) a tetőn lévő oszlopról észlelték egy ellenséges repülőgép repülését, amely orosz állások megtámadására indult, és rakétát lőttek ki egy MANPADS-ből.
A légvédelmi rakéta sikeresen elérte a célt.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685555888

Repülőgép lezuhan a fronton: Szu-25 támadórepülőgépeket csaptak le a Vosztok csoport vadászgépei a Zaporozsjei fronton (MAP)​

Május 31-én 18 óra körül a Vosztok csoport légelhárító tüzérei Zaporozsje irányában lelőttek egy ukrán Szu-25 támadórepülőgépet.
A jelentések szerint az ukrán fegyveres erők két támadórepülőgépe megpróbálta megtámadni az orosz állásokat Orekhovo közelében, Novoandreevka falu közelében, a Zaporozsjei régió Pohovszkij kerületében.
Az ellenséges pilótákat a Déli Katonai Körzet 58. hadseregének légelhárító tüzérei csapták le. Az egyik repülőgépet az Igla MANPADS-ből lőtték le, a másodiknak sikerült elmenekülnie.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685557515
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 277
93
JezusMariaSzentJozsef ....
Az orostok az exszovjet legvedelmet nem tudtak elnyomni egy even át.Tokmindegy,hogy milyen felderitesi infot ad a nyugat,akkor is 30+ eves S300 és Buk alkotta a reteges legvedelmet,ami megakadalyozta az orosz legi uralmat.
AWACS meg mindig nem lat el 1000km melysegbe.Fizikailag jeptelen legi helyzetkepet adni Kelet Ukrajnaban .
Atomfegyverrel valo fenyegetizes meg csak sz orosz vezetes idiotizmusat mutatja.Bevethetetlen fegyver.Ha csak egy kis harcaszati toltetet eldurrantanak,Oo-nak annyi .Mindenki rogton ellene fordul,es megszakitjak vele minden kapcsolatukat.A kinaiak is.Es katonailag meg nem erne semmit .Ha meg strategiai nukit inditanak,Oo is elparolog.
Nem kene megenni minden hulye ruszki propit
Nem tudtam hogy ilyen vallásos vagy. Ki mit nem tudott elnyomni? Ami infó van az ukrán légvédelem sikereiről, az jellemzően csapatlégvédelmi siker, infrás fegyverekkel. A többit csak hozzáképzeled. De ha tudsz hiteles (!) forrást a BUK-okkal és Sz-300asokkal elért lelövésekre, kontra a megsemmisült ilyen eszközökre, oszd meg. Akkor majd megvitatjuk hogy ez siker-e. Addig ez egy vágyvezérelt állítás a semmiből.

Atomfegyverrel legmagasabb szinten a britek fenyegetőztek, utána jön Medvegyev trollkodása meg Zselé nedves álmai. Ezen kívül konkrétan te vizionálod. A Fekete-tenger felett, meg Románia felett elég az R-37 is hogy lepotyogjon ez-az. De eszkalálni csak egy irányba tudsz. Ezt pedig az orosz fékezi, nem a példaképeid.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 869
113
Apropó, ha már USA fegyverek:
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Sose igyál és/vagy drogozz nemzetközi média interjú előtt, mert különben ilyeneket mondasz:

;)
Elnézést kell kérnem Jurgenbauer Úrtól, később vettem észre, hogy már előttem megosztotta ezt a hírt.

Más téma:
Hány kilőtt harckocsi van összesen?
1000-2000-5000?
Komolyan? :eek:
Oszt hol van ennyi hk-ról egy nyamvadt fotó, mert bemondásra én is bármekkora számot ideböfögök.
Az nem ér, ha ugyanazt a hk-t több helyen is lefotózzák más-más szögből!
Az alig megkarcolt, de a helyszínen javítható Patriot rendszerről sem látom ömleni a képeket.

Azt sem kellene elfelejteni, hogy az orosz aktív harckocsi darabszám a CFE-szerződéshez volt igazítva, ami most már nincs...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
Repült az orionnál is nagyobb orosz csapásmérő drón a sirius !
Ez már tisztességes mennyiségű fegyverzetet is tud vinni !
Pár hónapos hír hogy az oroszok 15 millárd dollárt fognak költeni dronokra


FZwWnb_XgAIj86q


A másik ami forradalmi lesz nekik ha eljutnak oda ! Az a Molnya drón !
A su-57 8 db képes a belső térben vinni ! Az il-78 pedig 100 db akarnak telepíteni légvédelem áttörése érdekében !
akela-freedom-molniya-11.jpg

2021-ben mutatták be először !
34667b880dffb6f0528bbd6ab316a88c3a73c4c2da2825356bf9d3890f5b2869

A su-57+ molnya és és komoly mennyiségű Sirius dron az ukránok végét jelentené !