[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 110
93
A Krimnél úgy tudom az volt az utolsó húzás, hogy az ukránok felmondták az oroszokkal kötött flottaszerződést, és a natoval (az amerikaiakkal) akarták újrakötni! Tehát az orosz feketetengeri flottát kiakarták paterolni Szevasztopolból! A Krim egy nagy anyahajó!
Ez itt a lényeg, akkor voltam a Navy honlapján s valóban pályázatokat írtak ki.

 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Melyik szent ikonja van a tankban? Még fenntartások mellett is igen valószínű, hogy itt befigyelt némi "holy defence". :D

holy_shield_paladin_skills_diablo_2_resurrected_wiki_guide_132px.png
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 390
23 179
113

Azonnali választ várnak az ukránok a Krímtelenített magyar videó miatt​

Hivatalos tiltakozó jegyzéket nyújtott be Ukrajna Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek a kormány videója miatt, amiben egy térképen a Krím-félszigetet leválasztották Ukrajnáról – áll az itt olvasható közleményben.
Az ukrán diplomácia szerint ez a gesztus a kormány Youtube-csatornájára feltöltött videóban ellentmond Magyarország hivatalos álláspontjának, ami szerint támogatja Ukrajna területi integritását és szuverenitását.
Az Ukrán Külügyminisztérium közleménye szerint Magyarországnak fel kell hagynia a provokációkkal, és be kell tartania azokat a nemzetközi kötelezettségeket, amiket az ENSZ-, az EU- és a NATO-tagsága keretében vállalt. A közlemény szerint az asszisztálás Oroszország agresszív politikájához

A külügyminisztérium a nagyköveten keresztül hivatalos tiltakozó jegyzéket nyújtott be, ami azt jelenti, hogy mielőbbi reakciót vár a magyar féltől.

Azért nem az ENSZ, EU, NATO jogköre felszólítani Magyarországot! Ukrajna a helyükre lép?
Örüljenek, hogy nem Kárpátalja nélkül lettek ábrázolva (a Donbasszról már nem is beszélve) :cool:
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Teljesen felesleges neki bármit, bármennyiszer leírni,elmagyarázni,csak az időtöket, tárhelyet vesztegetitek.
Mivel ilyen kevés neuronnal nem születik ember,ezért nyilván okkal propizik ellenünk,engedjétek el.
A topik negyede arról szól,hogy nekik magyarázzuk el ,naponta 5x,tényekkel,linkekkel,adatokkal,diagrammokkal(pedig már a kördiagrammot sem használjuk)a valóságot,amire ők percre pontosan,falkában ismétlik ugyanazt az euroukránista propit,ami még propinak is szar,csak legyen itt 3 óránként ugyanaz a 8-10 panel ismételve.
Hétvége van,pihizzünk,élvezzük a természet szépségeit,az értelmes emberek interakciót,csak ne etessük a szimpatikus fiatalemberek hadát.
Köszike.
Igazad van, de nem is.
Rengeteg "regisztrálatlan" laikus is olvashatja (olvassa) az itteniek bejegyzéseit, és maguk a regisztráltak is sokat tanulhatnak érvelés, és kutatás közben. Én az aktivistákat (kint így hívják, van aktivista (megbízású vagy megszállott) és troll (megbízású vagy egyéb)...) nem olvasom, de nem teszem ignorra sem, viszont a nekik adott válaszokat amik nem egyszer brilliánsak, igyekszem követni.
Igazad van, fárasztó néha és sárdagasztás, de egyáltalán nem értelem nélküli. Hadd tegyem még azt hozzá, hogy te már akkor őstag voltál itt mikor én csak nick nélkül ismerkedtem az itteniekkel.
Ezért -gondolom- pontosan tudod, hogy ez is egy hadszíntér itt -online és vitruális-, de a harc is az emberek "elméjéért" folyik, ugyanúgy mint a médiában. Emiatt igenis érdemes (a sok szemét ellenére, mert a bicska persze nekem is kinyílik a zsebemben esetenként) mindenkit valamennyire véleményezni, követni. Természetesen a nyagyságrendben is igazad van, sok és nagyon felhigítja a tartalmat. De ez így mutatja egy-egy "ideológia-érdekcsoport" erejét, befolyását, s azt is, hogy nem veszett el minden, sokan vannak akik nem érik be az agymosással. És ebben így van jó is.

Hogy valami tartalmat is hozzak: Hunter biden laptopjáról ismét 10 ezer(!) kép került fel egy weboldalra, a Zero Hedge hozta le a Fox newstól idézve.
A Biden-család komoly érdekeltségekkel bír(t) Ukrajnában, mint köztudott ez annak ellenére, hogy a fővonalas médiák nem lihegték túl a témát.
https://cms.zerohedge.com/s3/files/inline-images/hunter crack1.PNG?itok=qO7neDXK
A cikk:
https://www.zerohedge.com/political...n-laptop-photos-docs-appear-organized-website

Blinken pénteken Finnországban elmagyarázta, hogy most nem lehet fegyverszünetről tárgyalni, mert akkor az áldozatot böntetnék, s az agresszor járna jól. De amúgy az üldöklés az rossz, és ő is békét akar persze (frankón ezt mondta):
https://www.zerohedge.com/geopoliti...easefire-says-us-must-build-ukraines-military
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 595
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 389
45 894
113

Indonézia demilitarizált övezet létrehozását javasolja Ukrajnában​


A tervet Prabowo Subianto védelmi miniszter ismertette a folyamatban lévő Shangri-La Dialogue biztonsági konferencián Szingapúrban.
Az indonéz terv első pontja mindkét fél azonnali tűzszünetére szólított fel. „Másodszor, mindkét oldal 15 kilométerre visszavonul jelenlegi pozícióitól, hogy új demilitarizált övezetet hozzon létre” – mondta Subianto.
Ebben a zónában a miniszter a nemzetközi békefenntartó erők haladéktalan telepítését javasolja (Indonézia kész erőit Ukrajnába küldeni).
Subianto azt is szükségesnek tartja, hogy az ENSZ segítségével népszavazást szervezzenek és tartsanak le a "vitatott területeken".
Moszkva negatívan reagált az indonéz védelmi miniszter javaslatára.
Az orosz vezetés egyik forrása azt mondta, hogy "az indonéz elképzelésekben benne vannak a minszki megállapodások elemei, amelyeket Kijev a Nyugat támogatásával szabotált".
A forrás azt is elmondta, hogy "a népszavazáson a lakosok döntése az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról nem felülvizsgálat tárgya".
Megismételte az orosz követeléseket: állítsák le a nyugati fegyverszállítást Kijevnek, hagyják abba az ukrán hadsereg harcát, ismerjék el az "új területi valóságot", állítsák vissza Ukrajnát semleges státuszba, és "tartsák tiszteletben a nyelvi jogokat".
Источник: https://rusvesna.su/news/1685789564

Az "Ukrajna" projektet le kell zárni​

Az orosz ukrajnai SVO (speciális katonai hadművelet) fő céljainak az orosz vezetés a denacifikációt és a demilitarizálást nyilvánítja. Ezek szükségesek az NWO fő feladatának teljesítéséhez - Oroszország és az orosz nép biztonságának biztosításához.
A szemünk előtt zajló orosz határ menti régiók Ukrajna területéről jelenleg zajló ágyúzása arra utal, hogy Oroszország biztonságának biztosítása érdekében Ukrajna megmaradása jelenlegi határain belül, amelybe az orosz ajkú lakosság, ill. Oroszország egykori területei a politikai hibák miatt egykor Ukrajnához kerültek, lehetetlenek.
A jelenlegi agresszív és oroszellenes Ukrajna minimális megőrzése Oroszország biztonságának biztosítása szempontjából csak a volt orosz területeket nem magában foglaló határokon belül lehetséges - csak a jobbparti Ukrajna, ill. Herson, Nikolaev és Odessza régiók nélkül. Bármilyen több megtartása a háború utáni Ukrajna számára állandó fenyegetést jelentene Oroszország számára.
Ugyanakkor az orosz hatóságoknak egyszerűen nem kell azon gondolkodniuk, hogy Ukrajna megmaradt maradványa mennyire lesz életképes – ez legyen az európai és amerikai kurátorok gondja.
Az orosz hatóságoknak mindenekelőtt Oroszország és az orosz nép nemzeti érdekeinek biztosításáról kell gondoskodniuk.
Oroszország nemzeti érdekéből kiindulva már most meg kell szüntetni minden Ukrajnán és ukrán Fekete-tengeren keresztül történő átszállítást. Az a tény, hogy most, a háború alatt az olaj- és gázszállítás még mindig Ukrajna területén folyik, és az ukrán fekete-tengeri kikötők még mindig nincsenek szorosan elzárva, egyenesen sérti Oroszország nemzeti érdekeit.
Az Ukrajnával vívott háború nem érhet véget valamiféle ideiglenes fegyverszünettel „helyben” – Ukrajna jelenlegi formájában való megőrzése mindig veszélyt jelent Oroszország létére. Ez a háború az egyik fél megsemmisítésének háborúja, és Ukrajnát meg kell semmisíteni, vagy olyan méretre kell csökkenteni, hogy ne jelentsen veszélyt Oroszországra.
Источник: https://rusvesna.su/news/1685799648

Eddigi fontosabb események:

◾️Dzsankojban lelőttek egy drónt;
◾️Biden aláírta az amerikai államadósság felső határának emeléséről szóló törvényt;
◾️A Reuters szerint mintegy 20 titkosszolgálati főnök tartott titkos találkozót Szingapúrban;
◾️Kijevben fegyverhiányról számoltak be a sikeres ellentámadáshoz;
◾️Lengyelországban ismeretlen légi objektum töredékeit találták egy katonai egység közelében – utal az RMF rádióra⚡️⚡️⚡️
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 399
113
Valóban, a székre ülésnek nagy politikai és szimbolikus jelentősége van.

Amikor az EU vezetői Erdogánnal tárgyaltak, nem jutott szék von der Leyennek. Ez nem 10 éve volt, hanem 2 éve.


Az eredeti felvételt félmillióan nézték meg, és minő véletlen, tiltották a hozzászólási lehetőséget, vajon miért ?

Más híradók is leközölték, de mivel ők nem érintettek ebben, ott szabadon lehetett hozzászólni, és kapott is kritikát rendesen.



Az egésznek nem csak az etikett, az úriemberi viselkedés a szempontja, hanem hogy milyen rendű - rangú viszonyban vannak a felek, alá - fölérendeltségben, ahol az egyik fél fújja a passzátszelet, vagy próbálnak egyenrangú félként viselkedni egymással. A meghívott fél nem kapott ülőhelyet. Magyarázkodhatnak, hogy persze von der Leyen végülis talált helyet magának a kanapén, az ő ülése a legkényelmesebb, csak hát szemtől szembeni tárgyalásról van szó, nem pedig arról, hogy a szoba másik feléből kell hangosan szólongatni a másiknak, hogy mi a szitu.

Vagy az is jelzésértékű, amikor egyik fél megvárakoztatja a másikat, rosszhiszeműen.

Biden ukrán Parlamentbeli székfoglalójáról is sugárzik, hogy az amerikaiak döntenek Ukrajna és az ukrán nép sorsáról, és az ukrán politikusok meg az ő szolgálóik, nem pedig a népé (Szluha narodu - Слуга народу).

Ezzel mentenéd Putyint?
Ez nem ok egy ország megtámadására.
Az öregasszony meg magát alázta meg, ennyi esze volt. A diplomácia mindig kétoldalú interakció.
Ha esznél van, amikor leesik, hogy őt meg akarják alázni, fogja magát, aztán elvonul a haverjával együtt. Ezek szerint Erdogan nem akart tárgyalni (egy nővel? Az egyenrangúság látszatát keltve?,micsoda kultúra)
Normális esetben ez az előkészitesnél kibukik.

Ha az öregasszony az iszlám kultúra tisztelete miatt tett ilyen gesztust, akkor meg az ő dolga.
De legalább soha nem lesznek a törökök EU tagok, több pénz juthat nekünk.

Thor.


 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 879
35 584
113
A Kupyanskoye régióban a jelentések szerint Novomlyns'ke falu az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá került.

Ez azt jelenti, hogy az orosz erők most egy másodlagos tengelyen keltek át az Oskli folyón. Ez egy újabb támadó hadműveletet szimbolizál Kupjanszk ellen, mivel az orosz erők most jobb taktikai pozíciókat foglalnak el a város körül.

A Belgorodi régió bombázása előtt Starlink műholdak raját észlelték az égen.

Egy szemtanú, aki filmezte az űrtárgyak áthaladását, megjegyezte, hogy ez az eset nem izolált. Elmondása szerint előző nap az ukrán fegyveres erők (APU) tüzérsége is lőtt a régió egyik városára a műholdak megjelenése után. Így "Elon Musk műhold-konstellációja koordinálja az ukrán hadsereg célpontjait" - jelentette ki. Rámutatott, hogy május 30-án, néhány órával a moszkvai felhőkarcolók elleni ukrán dróntámadás előtt Starlink műholdakat is láttak az égen Reutov felett, Moszkva közelében

Oroszország legújabb műholdjai megváltoztatják az ukrajnai konfliktus menetét – volt ENSZ-ellenőr
Ritter szerint ez a konfliktus "valamikor nyár végére, kora őszre tarthatatlanná válna az ukránok számára"
Ritter rámutatott, hogy az Orosz Föderáció nemrégiben indította el "az első radarmegfigyelő műholdat, amelynek felbontása legfeljebb egy méter, ami azt jelenti, hogy mindent lát". "Átlát a felhőkön, átlát az esőn. Mindenen átlát. Nagy felbontású radar, és most mindent látnak" - mondta.

"Az oroszok elől már semmit sem lehet elrejteni" – hangsúlyozta Ritter. "És alapvető változás lesz abban, hogy ez az [ukrán] konfliktus hogyan alakul, mert az összes dolog, amit hoztak - nem tudja elrejteni" - folytatta, utalva az Ukrajnába érkező nyugati fegyverekre.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 098
13 512
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 219
67 134
113
Dmitro Kuleba szerint Ukrajna nélkül lehetetlen megvédeni az euroatlanti térséget, ezért az ország NATO-tagsága elkerülhetetlen. Az ukrán külügyminiszter továbbá úgy véli, hogy Kijevnek tagsági akcióterv nélkül kellene csatlakoznia a szövetséghez, mivel „ez egy olyan mechanizmus, amely már elavult, és nem kellene alkalmazni Ukrajnára”.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/259960/
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 886
65 702
113
Az orosz állam 3 milliárd rubellel (37 millió dollárral) támogatta azokat a gazdákat, akik a Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régiókban folytatnak mezőgazdasági tevékenységet.

Sebekino civil epuleteit lövi az ukran/Nato haderő.

Preciz megsemmisitese egy csoport ukran/Nato fegyveresnek Zaporozsjeban.

Kh 22 krater, melygarazsnak meg jo lesz.

Ogyessza, strand, olaj a vizben az utolso ukran hadihajobol.


"Washingtonban egyesek nem veszik észre, hogy ez egy új helyzet, és már nem hajtjuk végre a washingtoni parancsokat”

Orlan + Msta + Krasznopol = siker.
Elemzes ezek egyuttmukodeserol.
Nem tudom a Honvedseg hogy all ezen a teren...

Valodi loveszarokharc, tanulmanyozasa ajanlott az ebben tapasztalatlan katonak szamara.

Hiaba a szep loveszarok, igy semmisulnek meg a lengyel Krabok. A dronok mindent latnak, nem lehet a fak alá elbujni.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Kedvelem ezt a Scholzot, ha ilyen szenvedélyes Németország az oroszokkal szemben, akkor Putyinnak nincs esélye
Nagy vezetők korában élünk: Scholz, Biden, Meloni, Sunak, Duda... A Nyugat sose volt ilyen egységes.

Blinken is könnyelműen viccelődik azzal hogy az oroszok a második legerősebb hadsereg Ukrajnában. Valamit tud...
Jó kis NAFO kutyuli vagy nesze egy jutifalat https://twitter.com/trinzu/status/1664586824512163840?s=20
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 685
8 677
113
Dmitro Kuleba szerint Ukrajna nélkül lehetetlen megvédeni az euroatlanti térséget, ezért az ország NATO-tagsága elkerülhetetlen. Az ukrán külügyminiszter továbbá úgy véli, hogy Kijevnek tagsági akcióterv nélkül kellene csatlakoznia a szövetséghez, mivel „ez egy olyan mechanizmus, amely már elavult, és nem kellene alkalmazni Ukrajnára”.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/259960/
Korábban nem gondoltam volna hogy Ukrajna valaha NATO tag lehet, de a háború állását elnézve szerintem az lesz.