[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
552
4 998
93
Az megvan, hogy mára még öt Bradley ment az orehovói temetőbe?
Tehát ahol tegnap elfüstöltek, UGYANOTT ma elfüstölt még 5 példány. Valaki megmagyarázná nekem, ennek mi értelme?
"Valaki megmagyarázná nekem, ennek mi értelme?"

Én feldobtam egy saját elképzelést, de a modinak valamiért nem tetszett. Igaz, aki negannak válaszolt, mind törölve lett.

Ugyebár tavaly sorozatban jelentek meg hírek, hogy az ukránok hatalmas tétel fake harci eszközöket vásároltak össze, Felfújhatótól kezdve élethő lemez makett.

Mi van akkor, ha már leselejtezett, de még működőképes alvázakra helyeztek fel ilyeneket és tömegesen agyaggalamb lövészetre küldik az orosz állások felé. Az eredetik épségben megmaradnak a makettekre meg az oroszok elpazarolják a muníciót. Elképzelhetetlen? Kap fémlemez borítást, pár érzékelőt a burkolatra, ami találat esetén a szerkezet belsejében levő robbanószert működteti, ki tudja megkülönböztetni? Melyik fél fogja elárulni, hogy ez történt? Az ukránok nem, az oroszok szintén nem. Abból a sok homályos felvételből "kaputelefonos" meg senki nem fogja megmondani, hogy ez valódi, nem valódi.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 798
14 994
113

kommentek is azok
Melon Usk
@Zolt51
·
1 h
Hungary, we will remember this for a long, long time. It may take time, but you too will pay.


Kimberly
@_k_kimberly_
·
58 min
Orban is the lowest of the lowest if true

surfsupfella22
@surfsupfella22
·
40 min
This should be the last straw for their eu membership

Cj
@CJJHawk
·
13 min
If this proves true, Hungary should be removed from NATO. However, as with everything that Russia touches this is probably false. Russia and its military are a complete fraud. The only asset they have is artillery

Petter Kihle Halvors
@petkihal
·
45 min
I'm genuinely starting to understand why my Slovakian family absolute detest Hungarians... What an arsehole, get Hungary out of EU/NATO NOW! They have no place in the European family as of today...




**

+


https://www.youtube.com/watch?v=U8dYNsaRHHE
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 034
14 141
113

Megelőzi és tompítja a logikusan-rövidesen érkező "Valóság" nevű "média-gyomrost"!
Sajnos azt kell mondanom, hogy ügyes, profi húzás!

Próbálkozás egy kreatív kritikával/LMzéssel:
Hasonlóan profi húzás kellene, "PöLö"-k,
  1. NEM most nyilatkozni,
  2. közölni, hogy a foglyok más ukrán menekültekhez hasonlóan szabadon távozhatnak (nem kihangsúlyozva: majd) az EU területére -- miután:--,
  3. jelenleg ingyenes PTSD, ... kezelés alatt állnak, EU-s támogatást adományokat kérünk ( :oops: + :p ),
  4. tömegesen hasonló feladatok várhatók,
  5. ... + a gyerekeknek is!!! :oops:
  6. ...

Végre profin kellene már végre csinálni valamit!!!

U.I.: A hazai szolgálot miért nem tolnak ide is a másik oldalhoz fogható SpyOps, ellensúlyozást!!!
Nekünk nem a hazi médiában kell főleg vetíteni, hanem gerilla*-marketing eszközökkel kéne ezerrel tolni Nyugaton!!!
Egy szégyen ránk nézve, hogy Ceausescu nagyságrendekkel jobban csinálta ezt a műjajt amaga idejében!!!

.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 334
8 859
113
https://www.rbc.ua/ukr/news/budut-kritikuvati-ukrayinu-ugorshchina-gotue-1686399594.html

A fordítás:
Sajtótájékoztatóra készülnek az ukrán hadifoglyokkal Magyarországon. A tervek szerint bírálják Ukrajnát, és köszönetet mondanak az orosz ortodox egyháznak, amely állítólag segített átadni őket a magyar félnek.

Az ukrán különleges szolgálatokhoz közel álló források az RBC-Ukrajnának nyilatkoztak.

A lap egyik beszélgetőpartnere szerint az ilyen kijelentésekkel való nyilvános szereplés előfeltétele volt az oroszországi szabadon bocsátásnak.

"Egy sajtótájékoztatón a foglyoknak el kell mondaniuk, hogy állítólag hogyan mozgósították őket erőszakkal, milyen állítólag rossz körülmények között harcoltak, milyen jó a magyar kormány és az orosz ortodox egyház és hasonlók. Az ilyen nyilvános, Ukrajnát bíráló és az orosz ortodox egyháznak hálát adó tevékenységet az ukrán foglyok az Oroszországból való szabadon bocsátás kötelező feltételeként hangoztatták" - mondta a forrás.

Az informált beszélgetőpartner tisztázta, hogy a foglyok tartózkodási helye rejtve van Ukrajna előtt, és nincs velük kommunikáció. Emellett a foglyok fegyveres őrzés alatt állnak, továbbra sincs lehetőségük a szabad mozgásra és az Ukrajnába való visszatérésre.
Az orosz ortodox egyház a foglyok egy részét átadta Magyarországnak

Korábban arról számoltak be, hogy az orosz ortodox egyház és Kirill pátriárka azt tervezi, hogy legalább 11 ukrán hadifoglyot átad Magyarországnak, hogy visszaszerezze elveszített legitimitását az egyház, amellyel szemben kiterjedt nemzetközi szankciókat vezettek be.

Azt is megjegyezték, hogy Oroszország az úgynevezett "magyar kártyát" tervezi kijátszani, hogy aktualizálja az állítólagos "kárpátaljai szeparatizmus" állítólagos problémáit.

Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője szerint Kijevnek nincs hivatalos megerősítése a hadifoglyok Magyarországra szállításáról. Ugyanakkor az ukrán külügyminisztérium felvette a kapcsolatot magyar kollégáival az ügyben.

"És mostanáig (június 9-én reggelig - a szerk.) a magyar külügyminisztérium nem erősítette meg ezt az információt. Emellett külügyminisztériumunk felvette a kapcsolatot Szemjen Zsolt magyar vallásügyi miniszterelnök-helyettessel. És jelen állás szerint az ő kormányuk sem erősíti meg a ROC honlapján található információt" - mondta Jusov.

Különösen a hadifoglyok átszállításáról szóló információkat nem erősítették meg a nemzetközi struktúrák sem, beleértve például a Vöröskereszt sem.
-----------------------------------------------------
Ezek után, mit lehet erre az ukrán rezsimre mondani?
Egy végtelenül aljas, gerinctelen, magyarellenes hazug bűnözőcsapat, amely bármilyen hazugságot képes a magyar kormány ellen bedobni és tartok tőle, ha ereje lenne hozzá, az erőszaktól, terrorcselekményektől sem riadna vissza.
A világ szégyeneivé váltak.
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
1 047
5 010
113
Közben érdekes fordulat történt a Twitter világában: a megrögzött ukrán oldalt támogatók leruszkibérencezték Oryx-ot! A bűne csak annyi, hogy elkezdte számolni a közelmúlt eseményei során elvesztett nyugati haditechnikát: Leopard-okat, Bradley-ket, de még az IRIS-T radarját is feltüntette. Ha valamiről nem beszélünk, akkor az meg se törtènt ?!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Közben érdekes fordulat történt a Twitter világában: a megrögzött ukrán oldalt támogatók leruszkibérencezték Oryx-ot! A bűne csak annyi, hogy elkezdte számolni a közelmúlt eseményei során elvesztett nyugati haditechnikát: Leopard-okat, Bradley-ket, de még az IRIS-T radarját is feltüntette. Ha valamiről nem beszélünk, akkor az meg se törtènt ?!

Mocskos ruszkibérencek ukránnak számolták el az igazolt orosz veszteségeket.
vLRTFIv.png
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 514
13 521
113
Az idézett kommentemben nem is írtam ellentámadásról.

Ugyanígy kezdődött a herszoni offenzíva is. Ment az örömködés orosz részről és a vége csalódás lett.

Azt nem mondtam hogy könnyű lesz az ukránok dolga. Én csak azt mondtam többször is hogy Bahmut után nem ukrán összeomlás lesz, hanem ellentámadás.

Herszonnál az Antonovszkij-híd tüzérségi lövetésével vágták el az orosz védőket az utánpótlástól. De a védelmen nem tudtak áttörni. Szervezetten, rendezetten evakuálták a katonáikat az oroszok, és adták fel a várost. A továbbiakban az ukránok nem tudtak átkelni a Dnyeperen, és Herszon oblaszty nagy része még mindig orosz kézen van.

Itt szárazföldön zajlanak a harcok, itt nem működik az, ami Herszon városánál működött.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
45 196
113
Az megvan, hogy mára még öt Bradley ment az orehovói temetőbe?
Tehát ahol tegnap elfüstöltek, UGYANOTT ma elfüstölt még 5 példány. Valaki megmagyarázná nekem, ennek mi értelme?
Ezt csak a NATO érti szerintem, ott vannak az agytrösztök! Biztos akkora faszságnak tűnt, hogy abban reménykedett mindenki hogy meglepő húzás lehet :D!
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Megelőzi és tompítja a logikusan-rövidesen érkező "Valóság" nevű "média-gyomrost"!
Sajnos azt kell mondanom, hogy ügyes, profi húzás!

Próbálkozás egy kreatív kritikával/LMzéssel:
Hasonlóan profi húzás kellene, "PöLö"-k,
  1. NEM most nyilatkozni,
  2. közölni, hogy a foglyok más ukrán menekültekhez hasonlóan szabadon távozhatnak (nem kihangsúlyozva: majd) az EU területére -- miután:--,
  3. jelenleg ingyenes PTSD, ... kezelés alatt állnak, EU-s támogatást adományokat kérünk ( :oops: + :p ),
  4. tömegesen hasonló feladatok várhatók,
  5. ... + a gyerekeknek is!!! :oops:
  6. ...

Végre profin kellene már végre csinálni valamit!!!

U.I.: A hazai szolgálot miért nem tolnak ide is a másik oldalhoz fogható SpyOps, ellensúlyozást!!!
Nekünk nem a hazi médiában kell főleg vetíteni, hanem gerilla*-marketing eszközökkel kéne ezerrel tolni Nyugaton!!!
Egy szégyen ránk nézve, hogy Ceausescu nagyságrendekkel jobban csinálta ezt a műjajt amaga idejében!!!

.
Azért ennek a történetnek van egy érdekes szimbólikája. Gondoljatok bele: Oroszország VISSZA ADJA a Kárpátaljai magyar nemzeti kisebbséghez tartozó katonákat. Érdekes aktus. :)
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 631
55 474
113
Az osztrák Markus Reisnernek elkaphatták a tökét, mert utolsó idöben tartózkodik az ukrajnára nézve negativ észrevètelektöl. A jelenlegi helyzetröl azt mondta, hogy "kellemetlen meglepetès"az ukránok számára, hogy az oroszok mobil antitank csoportokat alkalmaznak, akik buggyn gyorsan mozognak. Egy szó nincs ukrân veszteségekröl. Az ukrânokat meglepte az oroszok elszántsâga, mondta.Szerinte szerinte sz ukránok Bachmutnál 1,4 km-t haladtak elöre.Az angolok szerint az ukrânok pár helyen áttörtk az oroszok elsö védvonalát és az oroszok vedztesgeket szenvedtek a saját aknamezökön való visszvonulás folyamán.
Állitólag ukrán rakétacsapás èrte az orosz parancsnokságot Heitsvheskben, amit Putyin mèg âprilisban meglátogatott. Irja Kronen Zeitung.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 444
34 392
113
Az osztrák Markus Reisnernek elkaphatták a tökét, mert utolsó idöben tartózkodik az ukrajnára nézve negativ észrevètelektöl. A jelenlegi helyzetröl azt mondta, hogy "kellemetlen meglepetès"az ukránok számára, hogy az oroszok mobil antitank csoportokat alkalmaznak, akik buggyn gyorsan mozognak. Egy szó nincs ukrân veszteségekröl. Az ukrânokat meglepte az oroszok elszántsâga, mondta.Szerinte szerinte sz ukránok Bachmutnál 1,4 km-t haladtak elöre.Az angolok szerint az ukrânok pár helyen áttörtk az oroszok elsö védvonalát és az oroszok vedztesgeket szenvedtek a saját aknamezökön való visszvonulás folyamán.
Állitólag ukrán rakétacsapás èrte az orosz parancsnokságot Heitsvheskben, amit Putyin mèg âprilisban meglátogatott. Irja Kronen Zeitung.
Igen meglepő nyugaton a dedikált páncéltörő alegységek jelenléte... (ami ugye mint itt többen álították tök felesleges szervezet hazánkba mert nem NATO kompatibilis...)