Humor (csak haditechnikával kapcsolatos)

Biztos már ismeritek a sztorit...Lengyelország, autópálya, 678 km/h-val tépett a tag!

Cz_MTrbXEAA4YdC.jpg

Ezt a rendőrség hogy számlázza ki? Lefoglalhatják a járművet?? Évszaknak megfelelő lehetett a landolókeréken a gumi? Co-kibocsájtás? Elsősegélydoboz? Casco? Kötelező?

Ez nem igazán vicces, de megmosolyogtató.
Respect.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Amit én posztoltam az a hivatalos megnevezés, amin pedig te rugózol az köznyelv, tehát nem hivatalos. Mit szólnál hozzá, amennyiben téged "kilósnak" és nem századosnak szólítanának. Ezt a kérdést részemről lezártam, mert nem érted a válaszaimat. Valószínűleg régebben vagyok katona mint te, de ez semmit nem jelent.

Én nem ismerem a belsős katonai szlenget, de civilként azt gondolnám, hogy a kilós az inkább ezredes.
Vagy az ezredes inkább milis (ha már ezredrészre gondolunk)?

A tizedes meg a decis, az tutifix! (vagy mégis inkább dekás?) :confused:

“Teljesen össze vagyok zavarodva” (kórház?).

Én nem ismerem a belsős katonai szlenget, de civilként azt gondolnám, hogy a kilós az inkább ezredes.
Vagy az ezredes inkább milis (ha már ezredrészre gondolunk)?

A tizedes meg a decis, az tutifix! (vagy mégis inkább dekás?) :confused:

“Teljesen össze vagyok zavarodva” (kórház?).
A százados inkább a centes lesz. ;)

• Tetszik
Reactions: Pogány
.

Miért nincs ERA???

A lehetséges válasz:
A jóval kisebb célfelületű és arányosan jobban védett Lengyel T-72 Twardy-ra az ERAWA legkönnyebb verziója800 kg!!! ...kevesebb helyre kellett rakni, kevesebbet a lengyel ERA:ERAWA I-II tipusú ERA-kból.

Ha csak hasonló védettséget szerettek volna a Leo 2-knek, akkor a fenti okok miatt Én legkevesebb 1,200 kg-ra becsülöm a többletet, arányaiban hasonlóan felszorozva a lengyel-Twardy2.00 körüli nehezebb verzióját, megkapunk egy mozgásképtelen Leopard 2A4/A6-ot.

Az egyik képen láttam is egy elhagyott, látszólag ép, nyitott torony-nyílásos, az útról félig "lelógó"/lecsúszott csodafegyvert!

Lehet, hogy "pöttyet" nehéz --a hazai terephez ott pont hasonló ukrán terepen !!!-- a papíron csak 56-59t-s Wunderwaffe??? :oops:

+ U.I.: Ajjajj: Előttünk a jövő a közel 70t-s A7HU-kal???

.
Köll az elejire szerelni egy alagútfúrót, oszt ha megsüllyedne, tudna vakundok üzemmódba műkönni. Azt lenne igazi lopakodó tankunk

• Vicces
Reactions: LMzek 2.0
Pakisztáni delegáció látogatott hazánkba...

Június első hetében pakisztáni delegáció tett látogatást hazánkban. A Majid Jahangir HI(M) vezérőrnagy, a pakisztáni Összhaderőnemi Parancsnokság nemzetközi katonai együttműködésért felelős hivatal főigazgatója vezette küldöttséget dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka fogadta.

Magyarországi tartózkodása alatt a delegáció találkozott Bozó Tibor altábornaggyal, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatójával, valamint látogatást tett Szolnokon és Tatán is. A szárazföldi és légierő alakulatokkal, valamint parancsnokokkal történő találkozások és egyeztetések a jövőbeni együttműködés, a közös képzések, a kutatás-fejlesztés témakörei köré épültek.
Szerintem mintát hoztak az atombombájukból egy táskában... :)