[BIZTPOL] Magyarország

gyakorlatilag fizetésképtelenek. (ez általába csődöt jelent) ha nincs pénz minket kifizetni meg a lengyeleket és még egy esetleges kölcsön felvételének törlesztéséhez is pénz kell a költségvetésbe az rizikos...)
mármint az EU... a csőd a fizetésképtelenség. nagyon úgy néz ki hogy fizetésképtelenség állt be. egyenlőre belsőtagokkal szembe (mint egy cégnél a tulajok egy részének nemjut az osztalékból) kivülre még tud fizetni de ha új kölcsönt venne fel azt már nemtudná finanszírozni. (kölcsön meg kellene hogy továbbfusson a szekér...) cég esetében itt már gáz lenne család eseetében is állam esetében is. szerintem unio esetébe is elég gáz a szitu.

ha mi becsődölnénk pl mert az eu hagyná.... akkor az az eu gyengülését jelentené... a görögöt olaszt spanyolt mentették mert muszályvolt a bolgárt is.... minket is muszály lenne menteniük... de jelenleg arra nincs pénz hogy megadják ami jár. a mentőcsomag meg mindig drágább... sokszorosan drágább mert bevételkiesést is jelent.... görög olasz spanyol bolgár nem mondhatja hogy nincs mentőöv hisz mi nekik dobtunk szó nélkül amikor nekik volt rá szükség. még talán a portugál is kapott valamit 2010 be.

voltak nállunk jóval nagyobb szarba eu tagok.... államcsődbe...mi nem vagyunk államcsődbe.

gyakorlatilag fizetésképtelenek. (ez általába csődöt jelent) ha nincs pénz minket kifizetni meg a lengyeleket és még egy esetleges kölcsön felvételének törlesztéséhez is pénz kell a költségvetésbe az rizikos...)
mármint az EU
Mintha cáfolták volna, hogy nincs meg a lengyel és magyar pénz, csak továbbra sem utalják.
De lehet, hogy igazatok van, nem vagyok pénzügyi szakember. Csak azt állítottam, hogy a Miniszterelnök Úr mondta először pénteken a brüsszeli interjúban, hogy csődben van az EU.
Mellesleg azt is mondta, nem finanszírozzuk háborús időkben a brüsszeli propagandára szánt költségek emelését (v.ö. a Rogán-féle kormányzati propi költségvetési számainak emelésével https://m.hvg.hu/itthon/20230602_22...tek_meg_a_Rogan_Antal_kommunikacios_budzsejet ).
Meg, hogy nem finanszírozzuk háborús időkben a brüsszeli tisztségviselők fizetésemelését ( https://www.napi.hu/magyar-gazdasag...remeles-fizetes-orban-kormany.756608.html/amp, https://www.napi.hu/magyar-gazdasag...fizetes-allamtitkar-beremeles.756199.html/amp).
Már megint ez a duplagondol...

• Vicces
Reactions: megazez and zeal
Mintha cáfolták volna, hogy nincs meg a lengyel és magyar pénz, csak továbbra sem utalják.
De lehet, hogy igazatok van, nem vagyok pénzügyi szakember. Csak azt állítottam, hogy a Miniszterelnök Úr mondta először pénteken a brüsszeli interjúban, hogy csődben van az EU.
Mellesleg azt is mondta, nem finanszírozzuk háborús időkben a brüsszeli propagandára szánt költségek emelését (v.ö. a Rogán-féle kormányzati propi költségvetési számainak emelésével https://m.hvg.hu/itthon/20230602_22...tek_meg_a_Rogan_Antal_kommunikacios_budzsejet ).
Meg, hogy nem finanszírozzuk háborús időkben a brüsszeli tisztségviselők fizetésemelését ( https://www.napi.hu/magyar-gazdasag...remeles-fizetes-orban-kormany.756608.html/amp, https://www.napi.hu/magyar-gazdasag...fizetes-allamtitkar-beremeles.756199.html/amp).
plussz befizetést akarnak. de a mi pénzünk nem adják.... ez nem fest jól együtt.

van tarzozásod valaki irányába imelsz ámolsz neki hogy majd ekkor meg akkor ... de mellette pénzt kérsz... nem tudom el e menne valaki ebbe a tudatba modjuk fárvágni és hordani neked a télre. civilbe... igért pénzre..

(gyere el dolgozni megfizetlek. csak tudod itt van béla akinek tartozom (de nem fizetem még ki) de amúgy kéne egy kis kölcsön is de bélának meg a többieknek nem tetszik hogy kölcsönadjon...) jól hangzik igazi idili szitu... ja amúgy van píízem teso.

(gyere el dolgozni megfizetlek. csak tudod itt van béla akinek tartozom (de nem fizetem még ki) de amúgy kéne egy kis kölcsön is de bélának meg a többieknek nem tetszik hogy kölcsönadjon...(ez a rohadék béla bekavar ... ) jól hangzik igazi idili szitu... ja amúgy van píízem teso. épp egy ukrán munkábavagyok csak még nem fizettek ki. nem ál jól a meló de valamikor majd lessz belőlle pénz báttya megmonta a tengeren túl... de ő se ad. neki is tartozom...

plussz befizetést akarnak. de a mi pénzünk nem adják.... ez nem fest jól együtt.

van tarzozásod valaki irányába imelsz ámolsz neki hogy majd ekkor meg akkor ... de mellette pénzt kérsz... nem tudom el e menne valaki ebbe a tudatba modjuk fárvágni és hordani neked a télre. civilbe... igért pénzre
Abban igazad van, hogy nem jogos a más által felvett kölcsön visszafizetésére pénzt kérni. Nem is elegáns.
De nem tartoznak nekünk, hanem bizonyos feltételekkel kaphatja meg mindenki a pénzt, amit mi a tagállamok többsége szerint nem teljesítünk. Ilyen a többség döntésének érvényesülése. Csak nem vagyunk hozzászokva, hogy nem tartozunk bele. Megboldogult Európai Néppárti frakciótagként ahhoz voltunk szokva, hogy a többség oldalán állunk.

• Hűha
Reactions: Kim Philby
ahogy írtad az eu a befizetésekből tartja fent magát. nem rendelkezik az államok vagyona felett. ez vissza is érvényes.
olyan mint egy KFT én nem mint egy BT. Üzletre jött létre az eu ne feledd.
az EU KB egy nagy cég financiális müködést tekintve. (nem állam) egy közösség egy klubb vagy egylet még amit mondani szokták rá de ezen már túlhaladt... inlább cég

ahogy írtad az eu a befizetésekből tartja fent magát. nem rendelkezik az államok vagyona felett. ez vissza is érvényes.
olyan mint egy KFT én nem mint egy BT. Üzletre jött létre az eu ne feledd.
az EU KB egy nagy cég financiális müködést tekintve. (nem állam) egy közösség egy klubb vagy egylet még amit mondani szokták rá de ezen már túlhaladt... inlább cég
Akkor mégis mi ez a csődös hülyeség?

• Vicces
Reactions: Kim Philby
A rendezést nekünk kellene kierôszakolni. Ukrajnàt eléggé leköti az orosz. A szlovàkok kiszolgàltatottak tehàt jól jönnének, a romànok meg paranoiàsak tehàt ôknis benne lennének, hogy 'közös védelmi gyakorlat' címszóval az erôiket lehozzuk közel, hogy szétbaszható legyen, aztàn szét is vernénk. A szerbek Koszovó felé vannak orientàlva, Ausztria gyenge.

HA lenne haderônk, ez most megcsinàlható lenne, Kàrpàtalja màris a mi harapófogónkban lenne. Persze, hogy nincs haderônk.
Ha meg halálcsillagunk is lenne, az egész földet szétszakíthatnánk! De kár, hogy nincsen!

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0
Hát persze, hogy cáfolják. Te bevallanád a helyükben, hogy "Igen, odaadtuk a lóvét Ukrajnának"?

Nagyjàból, hiszen egyrészt béna kacsàk tucatjai éppen csôdbe menô EU-val, tehàt szarban levô tagàllamokkal akik egymàst is kell, hogy figyeljék az eszkalàció és elszabadídott erôszakhullàm közepette amit elszabadítunk, màsrészt ha az erôforràsaik maradékàt rànk koncentràljàk, nincs keleti szàrnyvédelem, de ukràn tàmogatàs sem, tehàt vesztettek.
Javaslom, hogy ne nézz annyi M1 Híradót. Ártalmas. Az EU megközelítőleg sincs csődhelyzetben, és a Magyarországnak szánt pénzeket sem adta oda Ukrajnának. Éppen most törlik fel Orbánnal a padlót, kár, hogy ezt Magyarország bánja meg. Ne tévedsz össze a soft powert a béna kacsa állapottal. És még egyszer, ne csak a KESMA csoportos kormánymédiára hallgass, mert ott úgy hazudnak, mint az elődeik 89 előtt.

Hogy lehet csődben az EU? Az EU pénze a tagállamok befizetéseiből van, nincs saját bevétele ezen felül. Ha nincsenek csődben az EU tagállamai akkor az EU sincs csődben.
Egyébként nem azt mondta, hogy csődbe ment, hanem a csőd szélén áll.

7 éves költségvetése van az EU-nak. Erre a 7 évre konszenzussal megállapodás van ki, mennyit fizet be. Ezt csak teljes konszenzussal lehet megváltoztatni. Tehát ezért arcoskodik Orbán.

Az Európai Bizottság 3 év alatt a háború és az infla miatt többet költött mint tervezett. Gyakorlatilag elköltötte a teljes 7 éves tartalékot.
Tavaly óta 70 mrd eurót utalt az ukránoknak és a jelenlegi pénzből nem tudja kiadascsökkentés nélkül a közös Covid hitelt visszafizetni. Ugyanis a hitelkamatok a háború és az infla miatt megemelkedtek 18 mrd többletkamatkiadás már most van, amire nincs betervezett pénz. Erre lett volna jó a költségvetési tartalék, de azt átutalták Zselének ukrán nyugdíjakra, az állam működtetésére.
(Itt külön vicces, hogy olyan hitel emelkedő kamatkiadásaira kérnek tőlünk pénzt, amiből mi és a lengyelek egy fillért sem kaptunk.)

De nem csak ezért kérnek tobbletbefizetést. Idén még 18 mrd eurót, még a kövi 4 évben még évi 12 mrd euróval akarják segíteni Ukrajnát. De erre nincs fedezet, csak a feladat jött meg Washingtonból. És ebben az újjáépítés nincs bent, csak az ukrán állam működtetése.

Javaslom, hogy ne nézz annyi M1 Híradót. Ártalmas. Az EU megközelítőleg sincs csődhelyzetben, és a Magyarországnak szánt pénzeket sem adta oda Ukrajnának. Éppen most törlik fel Orbánnal a padlót, kár, hogy ezt Magyarország bánja meg. Ne tévedsz össze a soft powert a béna kacsa állapottal. És még egyszer, ne csak a KESMA csoportos kormánymédiára hallgass, mert ott úgy hazudnak, mint az elődeik 89 előtt.
Köszönöm a kivàló jótanàcsot. Ígérem, amint lesz lehetôségem, elkezdem nézni ezeket, hogy aztàn abbahagyhassam, boldoggà téve téged ezen ténnyel.