[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Nem érzel egy kis ellentmondást aközött, hogy idézem: “A külföldi zsoldosokat a kijevi rezsim ‘ágyútölteléknek’ használja. Életüket egyetlen ukrán parancsnok sem kíméli. Ezért csak egy választásuk van: vagy elmenekülnek Ukrajnából, vagy meghalnak. Az orosz fegyveres erők a különleges katonai művelet során folytatják a külföldi zsoldosok megsemmisítését, függetlenül attól, hogy Ukrajna területén tartózkodnak-e” és aközött, hogy idézlek: "4845 külföldi zsoldos halt meg a harcokban, további 4801 pedig elmenekült"? Csak azért mert közel 500 nap alatt közel 5000 halott zsoldos az közel sem azt mutatja, hogy az ukránok kíméletlenül a húsdarálóba küldenék őket.
Bizony nem érzek, sőt, ha 7000-ből 5000 meghalt - az daráló a javából.


Ukrajnának a Bundeswehr a személyzetet is adja a Leopardokhoz?
Ukrán zászlós Leopard A6-os, vagyis ennek a harckocsitípusnak a legújabb változata, amely eddig csak a Bundeswehrnél állt szolgálatban. A tank parancsnoka is Bundeswehr egyenruhát visel. A kérdés az, hogy miért visel egy ukrán harckocsiparancsnok német egyenruhát? Vagy csak nyaralni ment a német tankparancsnok?

Az ellenség a következő offenzívába bevetett páncélozott járművek mintegy felét elveszítette Orekhov-Rabotino vonal mentén

Nikolaevben a hétfőre virradó éjszaka az orosz rakétatámadás (valószínűleg egy Iskander-M) tönkretette a lőszerraktárt, ahol a brit Storm Shadow nagy hatótávolságú légiindítású rakétákat tároltak. Az érintett rakétaarzenál a Nikolaevi repülőgép-javító vállalat repülőterének közelében volt, ahol az ukrán repülőgépek támaszkodtak. A robbanás villanása 10 km-re volt látható a rakéta becsapódási helyétől. A lőszerraktár felrobbantása után tűz ütött ki, amit több mint 12 óra után sikerült eloltani. Ezen kívül az ott állomásozó ukrán katonaság is találatot kapott a raktárral együtt.
Erről Szerhij Lebegyev, a mikolajevi földalatti mozgalom koordinátora számolt be. (Még jó, hogy Szerhij Lebegyev lakcímét és telefonszámát nem adták meg.)

Sándor Fegyir szerint a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a magyar-ukrán viszonyok rendezésének a háború megnyerése.

Mi lehet a török elnök véleményének éles megváltozása mögött? (Török csel 1. Azovosok elengedése, Török csel 2. gabonaszerződés haditengerészeti biztosítása, 3. Svédországot is a mellükre ölelték.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
697
1 918
93
Ha arról van szó már ha van mivel harcolnék a hazámért családomért.De ott van ha van mivel mert ami volt itt fegyverzet "tartalékba" azt már nagy részt "beolvasztották",eladták sz....,h.....t.Vagy "elajándékozták" például Iraknak mert a Nato úgy is megvéd minket(vagy nem).De ha tehetem és ez megtörténik azt a politikust lőném elősször fejbe aki ránk hozná a bajt.
Nyugodj meg, ha Ukrajna megtámad minket, ömleni fog a fegyver hozzánk. A sógorok lesznek az elsők akik küldik amilyük van. És harcolnak velünk az utolsó magyarig. Nehogy azt higyjek valaki, hogy a szomszédaink szívesen látnának helyettünk egy vadukrán szomszédságot.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 519
47 111
113

Erdogan beleegyezett Svédország NATO-tagságába​

Recep Tayyip Erdogan török elnök megígérte, hogy felgyorsítja Svédország NATO-kérelmének benyújtását a parlamentben – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a török és svéd vezetőkkel Vilniusban folytatott megbeszélése után.
„Örömmel jelentem be, hogy Erdogan elnök beleegyezett abba, hogy a svéd csatlakozási jegyzőkönyvet a lehető leghamarabb elküldi a Nagy Nemzetgyűlésnek ratifikálásra… Ez egy történelmi nap” – mondta.
Stoltenberg ugyanakkor nem tudott konkrét dátumokat megnevezni, mikor várható Svédország ratifikálása és végleges csatlakozása.
„Az időpontokat a török fél jelenti majd be” – mondta a szervezet vezetője, megjegyezve, hogy minden kizárólag a helyi parlamenten múlik majd.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1689020106

Ellenséges offenzíva Orekhovonál: reggel a mieink újabb hullámokat égettek el az amerikai Bradley és az M113​

Az Ukrán Fegyveres Erők éjszaka és délelőtt a 65. és 47. dandár gyalogos és páncélozott járműveinek újabb hullámait, amerikai gyalogsági harcjárművek és páncélozott szállítójárművek támogatásával folytatták a támadást.
Az ellenség csapásának fő iránya továbbra is ugyanaz: a 291. és 70. ezred védelmének csomópontja Rabotinótól keletre, ahol az ellenség egy kicsit be tudott ékelődni a védelmünkbe, és már két éve próbál áttörni a fronton.
Az Ukrán Fegyveres Erők rohamosztaga is megtámadta lövészárkainkat magához Rabotinóhoz közelebb, ahol most szívélyes fogadtatásban részesítették.
Az éjszaka és a délelőtt folyamán vadászgépeink több Bradley és M113 gyalogsági harcjárművet, harckocsit és harci páncélozott járművet semmisítettek meg.
Több támadóhullámot visszavernek, de a heves csaták nem állnak meg.
Источник: https://rusvesna.su/news/1689052242

Az ellenség a Vremevszkij-párkányon támadásba lendült​

Az ellenség támadásba lendült a Vremevszkij-párkányon a Zaporizzsja Front és a DPR találkozásánál, ahol gyalogságunk, légideszant csapataink és tüzérségünk veri vissza a támadásokat.
A harcok Prijutnoje, Makarovka és Sztaromajorskoye falvak környékén több irányban is folynak.
Az ellenség az erdősávok mentén támad.
Источник: https://rusvesna.su/news/1689054074

2023. július 11-én reggel

▪️Éjszaka az orosz fegyveres erők Odessza, Cserkasszi és Kijev régiókban támadtak célpontokat. Robbanásokról is érkeztek jelentések Sumy, Kharkiv és Kherson régióból.
▪️Tegnap aktív ellenségeskedés folyt a Zaporozsjei Front Orekhovsky irányában. Az ellenség megtámadta állásainkat, tüzérséget, Leopard tankokat és Bradley gyalogsági harcjárműveket használt. Az ukrán fegyveres erők katonai felszereléseinek több egységét megsemmisítették.
▪️Juzsnodonyeck irányában, Prijutnoje-Sztaromajorskoye település környékén az ellenség sikertelen támadási kísérletet hajtott végre, akár 40 ember halálát is vesztette.
▪️A harcok az Antonovszkij-híd közelében folytatódnak Herson irányában.
▪️Avdejevszkij irányának déli párkányán az orosz fegyveres erők a település közelében nyomultak előre. Északi. Csapataink támadó hadműveleteit az Avdejevszkij Front északi szektorában Krasznogorovka közelében folytatták.
▪️A harcok a Bahmut-irány szárnyain folytatódnak. Az ellenség páncélozott járműveket dob csatába, az orosz fegyveres erők védekező hadműveletet hajtanak végre.
▪️A Svatovo-Kremennaya front szektorában beszámolnak csapatcsoportunk „Központ” sikereiről, beszámolnak egy fontos folyón túli magaslat elfoglalásáról. Csődör.
▪️A Brjanszki, Belgorodi, Kurszki régiók ágyúzása folytatódik.
▪️Az ellenség 364 lőszert lőtt ki a DPR polgári lakosságára, két civil megsebesült.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 948
5 317
113
Nyugodj meg, ha Ukrajna megtámad minket, ömleni fog a fegyver hozzánk. A sógorok lesznek az elsők akik küldik amilyük van. És harcolnak velünk az utolsó magyarig. Nehogy azt higyjek valaki, hogy a szomszédaink szívesen látnának helyettünk egy vadukrán szomszédságot.
Már amilyük van és már ha küldik.Annó 99-ben voltam sorkatona.Tapolcán kiképzésen,Utána kiskunhalason azt a laktanyát is akkor zártak be.Tapolcáról sok

0 km-es!önjáró ment a kohóba plussz akkoriban az M zárolt T55-ösöl.Kiskunhalason az összes páncéltörő agyú is hasonló sorsa jutott.Több ezer lezsírozott AK is ment valahova.És azóta eltelt több mint 20-év.Kiváncsi lennék mi maradt még amivel fel lehetne fegyverezni éles helyzetben akiket besoroznának.
De igen pontosan ez a véleményem, az egész háborút illetően is, a kezdetektől. Ráadásul minden résztvevőhöz köthető gazdasági érdekcsoport sáros benne. Azon lehet vitatkozni, hogy kinek nagyobb a felelőssége, és végkimenetelt illetően mi lenne a kisebbik rossz. De ez nem olyan háború amin mellesleg egyesek nyerészkednek, hanem elsősorban a nyerészkedés miatt lett felszítva és kirobbantva. Én elhiszem, hogy a vdv-t tényleg fülöm csípték Kijev mellett tavaly, de az a harcjárműoszlop az nem támadóék volt, hanem egy bevonulni készülő erő, amit érzésem szerint az isztambuli fiaskó állított meg, azaz az oroszok fel lettek ültetve. Egy még hátsóbb szándékot feltételezve pedig az orosz politikai és gazdasági elitnek is jól jön ez az egész, így ördögi módon az ukrán és orosz katonák meghalnak, a többiek fizetik a számlát akiknél meg a gazdasági hatalom, még gazdaggabbak lesznek.

A magyar honvédség technikáját talán megverhetik, de egy ukrajna a büdös életben nem szállja meg Magyarországot. Gondolod a maradék 10-15 dandárjukkal majd idejönnek jampizni mi meg nézzük tétlenül? Előbb döglenek bele mint mi. Azért van még itthon 1-2 százezer ember akiben van spiritusz. Te lehet nem tartozol közéjük, de nagyon tévedsz ha azt hiszed hogy ide csak úgy bejöhet párezer azovos barbár, akik Odesszában civileket égetni azt tudtak de még a donbasziak is kipicsázták őket. Faszom az ilyen kishitűségbe.
100-200 ezer ember lehet van de az elmúlt évtizedek alatt szépen "elosztogattunk" minden "készletet".Amikkr sorkatona voltam már akkor vitték "kohóba" bezáras előtt álló Tapolcai laktanyából sok 0 km-es! Önjaró 122-es gvozdgyikát!.M zárolt T55-ösök is akkoriban lettek "kukázva".Kiskunhalason ahol kiképzés után voltam az ottani készletek is mentek "valahova"(több ezer lezsírozott AK is volt ott.A maradék tartalék nagy részét "odaajándékoztuk" Iraknak-Afganisztánnak.Kiváncsi lennék mi maradt amivel akár 10-20 ezer embert fel lehetne fegyverezni éles helyzetben.
 
W

Wilson

Guest
engem nem lepne meg egy ilyen forgatókönyv.bármennyire meredeknek is hangzik első olvasatra,ha ne adj isten valami oknál fogva így alakulna,akkor vajon miben és mennyire változna meg a topicbn lévő ukrofilek ,atlantista NATO szimpatizánsok nézőpontja ? megérne akár egy magyar életet is egy ilyen scenárió ? tényleg csak elméleti síkon megy ez a gondolat,remélem így is marad .. de akkor hova áraznátok be magatokat ? aki szerint,meg a földtől elrugaszkodott a kolléga elmélete, annak ajánlanám figyelmébe,hogy sokkal bagatellebb okok miatt is áldozott már be a nyugat embereket,nekik meg marhára nem számít a kelet-európai

Ennek a forgatókönyvnek nincsen semmi esélye....

Más...



Katonai informátor


július 11., 09:20


5ee381b5b8322db2b999fea4af7ab6f6.jpg


Az ukrán fegyveres erők T-80BV-je megsemmisült az LPR-ben.




Katonai informátor


július 11., 05:53



0f5a1a9b26dc36e6b79c55f84be4a5d5.jpg


A kijevi lezuhant „geránium” töredéke. Mint látható, a drónok ma már nemcsak üzeneteket, hanem képeket is rajzolnak.


Strelkov Igor Ivanovics #KRP


július 11., 09:13







b2a050c17199313922d37229c53ae910.jpg


Továbbküldve: Militarist

Valóban forradalmi hír: Ausztrália egy E-7A Wedgetail nagy hatótávolságú radarfelderítő és -irányító repülőgépet küld Európába

Az Ukrajnába tartó fegyverkonvojokat fogja fedezni (sic!). Konkrétan segít majd azonosítani a szövetségesek által Ukrajnába küldött katonai szállítmányok esetleges fenyegetéseit.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 049
23 934
113
Ennek a forgatókönyvnek nincsen semmi esélye....

Más...
Magyarországon 1918-ban mennyi esélyt láttak arra hogy mi fog történni 1920-ban ? semmit ..

Fogalmad sincs arról mi lesz 2 óra múlva a nagyvilágban,de mégis kijelented valamiről hogy "nincsen semmi esélye"
és sem tudom mi lesz 2 óra múlva,viszont az esélyét nem zárom ki semminek,a kolléga felvázolt egy szcenáriót, aminek van/lehet valóság alapja,talán egyetlen egy ország van ami minden eshetőséggel számol Izrael és ha jobban végiggondoljuk igazuk van,róluk kellene/lehetne példát venni.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 081
2 868
113
Most nézem a libsi 444-en.hogy az állítólagos ukrán nagykövet fegyír andrás a Magyar Honvédség jelképét viseli magán.Nem bírja a külügy takarékra rakni ezt a figurát?

Ha olvastad min csodálkozol?

 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 448
7 205
113
Nyugodj meg, ha Ukrajna megtámad minket, ömleni fog a fegyver hozzánk. A sógorok lesznek az elsők akik küldik amilyük van.
a gondolat miszerint jürgen a saját érdekei szerint jár el, igen logikus, mégis téves
ugyanezt nézte be vlagyimir putyin 2022 február 24.-én, ő is azt hitte hogy nincs olyan kretén európában aki eldobja az orosz piacot az orosz befektetéseket az orosz energiát
a probléma gyökere, hogy jürgen nem csak nem képes az érdekeit képviselni, azt definiálni se képes
mert jürgen a mainstream médiából tájékozódik, és amíg abból egy koherensnek tűnő világkép jön amelyben az oroszok a diktatorikus gázukkal (sic!) terrorizálják európa békés népét addig jürgen tudja hogy az orosz a patás ördög enmaga
ha pedig ukrajna nekiugrik holmi kis pótcselekvés keretében magyarországnak, jürgen annak függvényében fog nekünk vagy az ukránoknak küldeni valamit hogy az ügyről mit ír neki a mainstream média, ha azt írja hogy azt magyarország provokálta ki az évekig tartó oroszbarát politikájával akkor így jártunk, ötödik cikkelyestül mindenestül
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 946
22 748
113
Magyarországon 1918-ban mennyi esélyt láttak arra hogy mi fog történni 1920-ban ? semmit ..

Fogalmad sincs arról mi lesz 2 óra múlva a nagyvilágban,de mégis kijelented valamiről hogy "nincsen semmi esélye"
és sem tudom mi lesz 2 óra múlva,viszont az esélyét nem zárom ki semminek,a kolléga felvázolt egy szcenáriót, aminek van/lehet valóság alapja,talán egyetlen egy ország van ami minden eshetőséggel számol Izrael és ha jobban végiggondoljuk igazuk van,róluk kellene/lehetne példát venni.
Erről egyébként nekem mindig ez a filmjelenet jut eszembe (Z Világháború), néha itt a HTKA-n is van/lenne létjogosultsága :) :

Jurgen: A ’30-as években a zsidók nem hitték el, hogy koncentrációs táborokba zárhatják őket. ’72-ben nem hittük el, hogy lemészárolnak minket az olimpián. 1973 októberét megelőzően láttuk az arab csapatok mozgását, és mind egyetértettünk, hogy nem jelent veszélyt. Egy hónappal később az arabok kis híján a tengerbe kergettek minket. Elhatároztuk, hogy változtatunk ezen.

Gerry: Változtatnak?

Jurgen: A Tizedik Ember. Ha kilencen pontosan ugyanazt a következtetést vonjuk le ugyanabból az információból, a tizedik ember köteles ellenvéleményt megfogalmazni. Bármilyen valószerűtlennek is tűnik, a tizediknek muszáj abból kiindulnia, hogy a másik kilenc téved.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 454
10 452
113

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 172
78 748
113
Bizony nem érzek, sőt, ha 7000-ből 5000 meghalt - az daráló a javából.


Ukrajnának a Bundeswehr a személyzetet is adja a Leopardokhoz?
Ukrán zászlós Leopard A6-os, vagyis ennek a harckocsitípusnak a legújabb változata, amely eddig csak a Bundeswehrnél állt szolgálatban. A tank parancsnoka is Bundeswehr egyenruhát visel. A kérdés az, hogy miért visel egy ukrán harckocsiparancsnok német egyenruhát? Vagy csak nyaralni ment a német tankparancsnok?

Az ellenség a következő offenzívába bevetett páncélozott járművek mintegy felét elveszítette Orekhov-Rabotino vonal mentén

Nikolaevben a hétfőre virradó éjszaka az orosz rakétatámadás (valószínűleg egy Iskander-M) tönkretette a lőszerraktárt, ahol a brit Storm Shadow nagy hatótávolságú légiindítású rakétákat tároltak. Az érintett rakétaarzenál a Nikolaevi repülőgép-javító vállalat repülőterének közelében volt, ahol az ukrán repülőgépek támaszkodtak. A robbanás villanása 10 km-re volt látható a rakéta becsapódási helyétől. A lőszerraktár felrobbantása után tűz ütött ki, amit több mint 12 óra után sikerült eloltani. Ezen kívül az ott állomásozó ukrán katonaság is találatot kapott a raktárral együtt.
Erről Szerhij Lebegyev, a mikolajevi földalatti mozgalom koordinátora számolt be. (Még jó, hogy Szerhij Lebegyev lakcímét és telefonszámát nem adták meg.)

Sándor Fegyir szerint a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a magyar-ukrán viszonyok rendezésének a háború megnyerése.

Mi lehet a török elnök véleményének éles megváltozása mögött? (Török csel 1. Azovosok elengedése, Török csel 2. gabonaszerződés haditengerészeti biztosítása, 3. Svédországot is a mellükre ölelték.
500 nap alatt? Mert itt ez a lényeg.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Az ukrajnai háborúból való kilépés elég könnyű lesz - RFK
Az intelligens elnökjelölt. Remélem, sikerül neki, és végre egy gondolkodó, gerinces vezetője lesz az USA-nak.
Bár már most sok ellensége van a biztonsági csoportok és a mély állam körében, akik rettegnek, hogy kiirtja őket.


D-nap hadművelet | Tagadhatatlan orosz fölény a csatatéren. Katonai összefoglaló 2023.07.11-re

Oroszorsz Központi Katonai Körzet tüzérsége dolgozik a Krasny Liman irányában.
Miután megkapták a célpont koordinátáit, a BM-21 Grad sorozatvető rakétarendszerek legénységei előrenyomultak a harci bevetési területre. A tüzelőállás elfoglalása után a katonák harci járműveket telepítettek és a célpontra irányították azokat. Ezt követően azonnal végrehajtották a 122 mm-es rakéták salvóját a több mint 15 km távolságban lévő ember- és könnyű páncélozott járművek felhalmozódására, valamint a lőszert szállító teherautók oszlopára.
A célpontok megsemmisítésének és a tűz beállításának ellenőrzése Zala és Superkam felderítő repülőgépek segítségével történt, amelyek adatait közvetlenül továbbították a tüzérségi üteg parancsnokának.

Mindkét hadsereg támadást indít az egész fronton

OROSZORSZÁG VISSZAÁLLÍTJA A Folyami Védelmi Vonalat
Az ukrán támadó hadműveleteket Novodonyeckénél és Sztaromajorszkénél felfüggesztették, a hangsúly most főként az Urozhaine és Rivnopiltól délre van. Levadne felől Pryyutne felé is jelentenek szondázást.
Ukrán erősítés érkezett Rivnopilba és Makarivkába, ami a támadó akciók esetleges felújítását jelzi ebben a térségben.

*********************************************************

Mi áll Zelenszkij zaporizzsjai atom átverés mögött?

A The Grayzone Aaron Mate és Max Blumenthal beszélgetnek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és segítőinek kísérletéről, hogy a NATO-t katonai konfrontációba vonják a zaporizzsjai atomerőműnél, és arról a sok hazugságról, amelyet a külföldi beavatkozás kiváltására vetettek be.

A világ leghíresebb tizenéves klímaaktivistájának, Greta Thunbergnek és Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek a találkozójáról beszélgetnek a Grayzone munkatársai, Max Blumenthal és Aaron Mate, és arról, hogy mi hozta össze ezt a két látszólag egymástól független politikai hírességet.

Poltavában egy helyi bátor férfi ellenállt a mozgósításnak, és szembeszállt az ukrán toborzókkal:
- Ne jöjjön a közelembe! Miért követnek engem? Mi bajotok van, emberek? Olyanok vagytok, mint azok a sirályok a part közelében, tudjátok? Az emberek szemébe néznek, hogy könyörögjenek valamit...
+ 25-26 évesek vagytok, amikor elkerülitek a huzavonát. Nem akarjátok megvédeni a hazátokat.
- Nem akarok pénzért embereket ölni.
+ Nem embereket! Ezek bűzlő kacapok. (~nem mi, gój, gádzsó)
- Az olyanok, mint te, ott megragadnak, valahova lökdösnek és megölnek! Mintha nem tudnám!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 775
48 112
113
Ha igazak a Rybar információi és Nevetlenfalun halad át a logisztika, akkor az Akli-hegy déli oldala tűnik a leglogikusabbnak. Az ukrán légvédelem teljes legyalulása nélkül ez kb. támadhatatlan célpont a jelenlegi játékszabályok szerint.
Kinzsal Belaruszból? De ahogy nézem, a fehéroroszok délnyugati csücskéből még az Iszkander is elég lehet.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 519
47 111
113

A mieink ellentámadást indítottak Orekhovnál, megsemmisítették a gyalogságot és az amerikai gyalogsági harcjárműveket: az ellenség menekül (MAP)​

Délelőtt az RF Fegyveres Erők 291. ezredének felderítői ellentámadásba lendültek az Ukrán Fegyveres Erők támadórepülőgépei ellen a Rabotino-Novodanilovka vonal lövészárkaiban.
Az Ukrán Fegyveres Erők rohamosztaga gyakorlatilag megsemmisült, a fegyveresek egy része halottakat és sebesülteket hagyva elmenekült. Az orosz hadsereg gazdag trófeákat kapott.
Szintén a reggeli harcok során csak a 291. motoros lövészezred védelmi szektorában égettek el a mieink legalább két amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet és 2 db M113-ast.
A harc folytatódik, az ellenség támadókedve érezhetően alábbhagy.
Источник: https://rusvesna.su/news/1689059870

Franciaország egy tétel SCALP EG cirkálórakétát szállít Ukrajnának.
A rakéta megegyezik a brit Storm Shadow cirkálórakétával kisebb konstrukciós eltérésekkel.
Tekintettel arra, hogy a brit rakétákat sikeresen lőtték le légvédelmi rendszereink, a francia rakéták megsemmidítése valószínűleg nem lesz megoldhatatlan feladat. Ennek ellenére folytatódnak a várt lépések az Oroszország és a NATO közötti ukrajnai háború további eszkalációja felé.


Kherson régió, Oroszország.

A helyzet a Dnyeper bal partján:

1. Tegnap este (2023.10.07.) a Dach térségben (Dnyeper bal partján) lévő összes egységünk a parancsnokság parancsára elhagyta a területen lévő állásait ( sőt harc nélkül megadta magát az ellenségnek) és elhagyta a területet. Dach térségében már csak az ukrán fegyveres erők erői vannak jelen (1. képernyőkép);
2. A Dnyeper bal partján, az Antonovszkij híd környékén - az ukrán fegyveres erők jelenléte továbbra is fennmarad. A mi oldalunkról érkező csapásokat „az ellenség irányába” alkalmazzák, de nem célpontokra. Hotel (2. képernyő) - az Ukrán Fegyveres Erők irányítása alatt;
3. Az ukrán fegyveres erők új jelenléti pontja jelent meg a szigeteken (3. képernyőkép).
Ha a katonai parancsnokság ilyen döntést hoz, hogy kivonul ezekről a Herson régió területeiről, az indokolt és mérlegelt.
Az ellenséges partok alatti mocsaras területen a védekezés megszervezésének lehetetlensége, valamint az Ukrán Fegyveres Erők azon terve, hogy fegyvereik tüze alá vonják erőinket, nyilvánvalóan indokolták az ilyen parancsok kiadását.
Többször hangzott el az a vélemény, hogy az ellenséget a terep ezen területein jövedelmezőbb lenne bezárni és a harcok során begyakorolt repülő- és tüzérségünk tüzével megsemmisíteni. Nehéz lángszóró rendszereket is alkalmaztak.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 418
23 451
113
Ez most valami új?
Vagy csak a portfolió világol már megint össze vissza?
Ez nem a szlovák Sz-300 amit anno kilőttek?