Ezt direkt csinálják, hogy veszélyeztessék a magyar kisebbséget.Kárpátaljára telepíti a Rheinmetall a Fuchs üzemet :
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/92145
Más
Zelenszkij a kis sunyi...
VK | VK
vk.com
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt direkt csinálják, hogy veszélyeztessék a magyar kisebbséget.Kárpátaljára telepíti a Rheinmetall a Fuchs üzemet :
Akkor ideje lenne behúznunk Kàrpàtaljàt!Kárpátaljára telepíti a Rheinmetall a Fuchs üzemet :
A kis zongorista szaladna a nato védőernyője alá, de úgy néz ki, hogy még nem a farok csóválja a kutyát. Be is hisztizett rendesen.Добрий ранок!
jó reggelt..talán ideje felébredni!!
Én nem találok ki semmit..Ebből ami biztosan hasznos lesz az a Marder.
Az ukránok miért nem robbantották fel amikor elhagyták őket? Ki ne találd, hogy azért nem, mert tudták, hogy úgyis visszaszerzik őket.
Azért annál többet fognak érni, AMX 10R lövegét dícsértél az ukrik viszont a nagyon gyenge védelme miatt az ellentámadásban gyakorlatilag használhatatlannak tartják,Ezek a szerencsétlen Leo1-ek nem fognak sokkal többet érni mint az AMX 10RC-k.
Igen ez így van ahogy írtad, de a Leo1-nek totálisan elégtelen a páncélzata. Egy 30mm-es fegyver is simán átviszi. A terep képességei (harckocsi lévén) nyilván jobbak a 10RC-nél, de kb ennyi. Ágyúzást nem fogja túlélni.Azért annál többet fognak érni, AMX 10R lövegét dícsértél az ukrik viszont a nagyon gyenge védelme miatt az ellentámadásban gyakorlatilag használhatatlannak tartják,
Tegyenek MEXAS-t a Leo1-re, Kanada is megcsinalta és úgy tudom, hogy a németek gyártják.Igen ez így van ahogy írtad, de a Leo1-nek totálisan elégtelen a páncélzata. Egy 30mm-es fegyver is simán átviszi. A terep képességei (harckocsi lévén) nyilván jobbak a 10RC-nél, de kb ennyi. Ágyúzást nem fogja túlélni.
Ha így is történt, azért szétlőni tüzérséggel szét lehetett volna. A lényeg az lenne, hogy ne jusson az oroszok kezére használható formában. Persze ezt az ukránok leszarják, hisz kapták ingyen, nem az övék.Én nem találok ki semmit..
És veled ellentétben én ezen kép alapján nem tudom megállapítani melyik harcjármű menthető és melyik nem...
A járművek felrobbantásával kapcsolatban pedig az véleményem, hogyha úgy történt ezeknek a járműveknek a megsemmisítése, ahogy az oroszok állítják
(értsd miután ráhajtottak az aknamezőre Grísáék egyből elkezdték őket lőni tüzérséggel kamikaze drónokkal és ATGM-l) akkor a harcjárművek személyzetének kisebb gondja is nagyobb volt annál, minthogy felrobbantsa őket, inkább a saját életüket mentették. Az persze teljesen észszerű kérdés, hogy később az ukrik miért nem lőtték szét a tüzérségükkel őket...
Azért annál többet fognak érni, AMX 10R lövegét dícsértél az ukrik viszont a nagyon gyenge védelme miatt az ellentámadásban gyakorlatilag használhatatlannak tartják,
Szerintem akkor is oda telepítenék, ha az ország lakossága homogén lenne.Ezt direkt csinálják, hogy veszélyeztessék a magyar kisebbséget.
Az országot és hozzá a területet szintén ingyen kapták. Kíváncsi vagyok, mennyit tudnak megtartani belőle.Ha így is történt, azért szétlőni tüzérséggel szét lehetett volna. A lényeg az lenne, hogy ne jusson az oroszok kezére használható formában. Persze ezt az ukránok leszarják, hisz kapták ingyen, nem az övék.
Csak ezek a pusztítások után amik fent vannak videókon Kamov,aknák,profi ATGM kezelők által.Ki az a marha aki bele is ül ezekbe?Lehet Prigozsinnak van igaza,hogy be vannak drogozva.Vagy az ukránoknál le vannak ezek a videók tiltva?
Hogy?Akkor ideje lenne behúznunk Kàrpàtaljàt!
Békefenntartàssal.
De nem az volt (itt a fórumon is, még "szakértő" által is) hangoztatva, h a dedikált harcihelik ideje lejárt?! Szerintem (mozgó) védelemre, felörlő "araszolós" támadásra továbbra is kiváló. Ha meg a csatatéri videók szűrve vannak, napi 24 órában a csapból is a lehetséges győzelmi fanfárok hallatszanak, lesz olyan mindig, akit be lehet palizni.Csak ezek a pusztítások után amik fent vannak videókon Kamov,aknák,profi ATGM kezelők által.Ki az a marha aki bele is ül ezekbe?Lehet Prigozsinnak van igaza,hogy be vannak drogozva.Vagy az ukránoknál le vannak ezek a videók tiltva?
Hoszabb távon a T-62-be és a többi kohószökevény matuzsálembe majd a jópár tonna TNT, meg zsákos ammonium-nitrát fog beülni, némi elektromechanika kiséretében.Szaúd-Arábia a saját farkára lépett.
Fel akarták verni az olajárakat, lábon lőtték magukat a nagy tervvel
Szaúd-Arábia döntése az olajkitermelés csökkentésének meghosszabbításáról, amelynek célja az árak növelése, gazdasági visszaeséshez vezethet az országban. A 2022-es erőteljes 9%-os növekedés után a szaúdi gazdaság az előrejelzések szerint idén 0,1%-kal csökken, ha szeptemberben növelik a...www.portfolio.hu
A T-62-be ki ül be, az nem érdekel?
Gondoltam erre én is, csak van-e annyi Kinzsal meg Iszkander, hogy a szűk irány és nagy távolság, majd a többrétegű légvédelem és a ki tudja hány méter föld és vasbeton leküzdhető legyen?Kinzsal Belaruszból? De ahogy nézem, a fehéroroszok délnyugati csücskéből még az Iszkander is elég lehet.
Ebben teljes mértékben egyetértek veled, azt még el tudom képzelni, hogy olyan helyen történt (értsd senki földje) ahol az oroszok nem tudtak hozzáférni ezekhez a harcjárművekhez és az ukri hadvezetés úgy gondolta, hogy van esély a megmentésükre és ezért nem lőtték ki azonnal őket, viszont ha úgy látták volna, hogy az oroszoknak lehetősége van a megszerzésükre akkor haladéktalanul szétlőtték volna őket, de ez szerintem túlzott kockázatvállalást jelentene,Ha így is történt, azért szétlőni tüzérséggel szét lehetett volna. A lényeg az lenne, hogy ne jusson az oroszok kezére használható formában. Persze ezt az ukránok leszarják, hisz kapták ingyen, nem az övék.
Azért a Leo1 védelmén dinamikus védelemmel illetve a hozzá kifejlesztett kiegészítő páncélzattal lehet javítani ellentétben a francia csodával.Igen ez így van ahogy írtad, de a Leo1-nek totálisan elégtelen a páncélzata. Egy 30mm-es fegyver is simán átviszi. A terep képességei (harckocsi lévén) nyilván jobbak a 10RC-nél, de kb ennyi. Ágyúzást nem fogja túlélni.
Ha Ukrajna nem nyer, a NATO-tagság kérdése nem vetődik fel – Stoltenberg
Ha Ukrajnának nem sikerül megnyernie a konfrontációt Oroszországgal, akkor a NATO-tagságának kérdése elveszti jelentőségét – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.
„Most a legfontosabb feladat Ukrajna győzelmének biztosítása, ha Ukrajna nem nyer, akkor fel sem merül a garanciák és a NATO-tagság kérdése” – mondta a vilniusi csúcstalálkozó első napját követő sajtótájékoztatón. .
Источник: https://rusvesna.su/news/1689093620
De hát a gyárcsarnok csak nem egy bunkerban épül fel. Illetve kevéssé életszerű, hogy a légvédelmüknek azt az egy rétegét, ami ABM (egyedül a Patriot és az is Iszkander ellen, talán), majd odatelepítenék Nevetlenfalu környékére. Ezeket mással esélytelen leszedni, és így is csak a végfázisban, talán (a kijevi Patriot vs Kinzsal videón látszik, ahogy 2 perc alatt kitárazott az üteg). Nem hiszem, hogy az oroszok ne tudnának pár Iszkandert vagy Kinzsalt nélkülözni erre a melóra.Gondoltam erre én is, csak van-e annyi Kinzsal meg Iszkander, hogy a szűk irány és nagy távolság, majd a többrétegű légvédelem és a ki tudja hány méter föld és vasbeton leküzdhető legyen?