[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 204
113
Trump azt mondta, hogy azt fogja mondani az orosz elnöknek: ha nem köt alkut, sok fegyvert adunk Ukrajnának
Aki a trampli megválasztásától várja a zukrán háború végét, az nagyot fog csalódni.
"Fegyverlobbi" van erősen ott van a republikánusok mögött is.Nem fogják csak úgy "elengedni" Ukrajnát.Még egy mondat idézve a cikkből "percen belül" leállítja az ukrán fegyveres konfliktust, de ehhez "Oroszországnak ki kell vonnia csapatait Ukrajna területéről".Ebbe önszántukból mem fognak belemenni az Oroszok és a "show"meg megy tovább.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 016
54 013
113
sajnálom hogy emiatt kell majd a következő 2 órát megvárnom,de ennyire nem lehetsz korlátolt !!
meséld már el kérlek,hogy a nyílt ukrán,oroszellenes pogromok ellen ugyan mi a búbánatos lófaszt tehettek volna az oroszok?

én úgy emlékszem többször fordultak a nemzetközi platformokhoz is a helyi orosz kisebbség érdekében ..

-hol volt a szeretett NATO-d ? (miért nem vonultak be békét fenntartani,erre sincs kapacitás ? )

-hol volt az EU ? (miért nem léptettek életbe nemzetközi szankciókat Ukrajna ellen?)

-hol volt az ENSZ ? (szintén a felső 2 sor ENSZ békefenntartók egy kijelölt DMZ-ben,vagy gazdasági szankciók)

-hol volt a G7 ? (gazdasági szankciók)


mi lenne a reakció a fentiek részéről ha mi kezdenénk el ellehetetleníteni a román,szlovák szerb,cigány kisebbséget,meg mondjuk a honvédség vagy a BM bizonyos alakulatai elkezdenék pl Méhkerék falut lőni (mert sok ott a román) ,vagy Ózdon a Hétes telepet lebombázni (mert tele van cigánnyal ) ?
szerinted ez rendben van ?

vagy inkább csak az van/volt rendben, hiszen oroszokat ölnek,értük meg nem kár ugye ?

kibaszott kettős mérce megint igaz ?

majd jön mindjárt az ukrán PPP és baszik erre is egy szomorú fejet .. lol



Az idődet vesztegeted .

Trump azt mondta, hogy azt fogja mondani az orosz elnöknek: ha nem köt alkut, sok fegyvert adunk Ukrajnának
Aki a trampli megválasztásától várja a zukrán háború végét, az nagyot fog csalódni.



Hol lesz addigra Ukrajna mire trombita srác elnök lehet?

Faszán halad az Ukrán ellentámadás.

 
T

Törölt tag 1711

Guest

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 512
113
Ennyit rég nem röhögtem:

Mit kínál a NATO Ukrajnának. Erdogan eljut Putyinhoz. Prigozsin a sátorban van.

Julia Latinyina interjúja Eduard Glezával.
2023. júl. 17. #latyninatv #latyninayulia
00:00 NATO cserébe területekért! Biden jobban fél Putyintól, mint Ukrajnától!
07:21 Zelenszkij fő hibája!
09:42 Erdogan úgy döntött, hogy végez Putyinnal!
13:55 Újabb részletek Prigozsin lázadásáról
22:07 Szpartak lázadás a rf hadseregben
27:00 Fotó Prigozsinról alsóneműben a "Wagner" táborban.
30:16 Putyin meg akarja tartani a "Wagner" PMC-t, de Prigozsin nélkül.
34:52 Biden tanácsot adott Prigozsinak!
36:10 Prigozsin megszegte Putyin két fő tilalmát!


A terroristák csak az erő nyelvén értenek, meg kell semmisíteni őket

A világ és a saját tapasztalataink azt mutatják, hogy a terroristák ellen nem lehet nemzetközi szankciókkal, megfélemlítéssel vagy figyelmeztetéssel harcolni, ők csak az erő nyelvét értik, ezért fel kell robbantani a terroristák házait, ki kell iktatni a bűntársaikat, és ami a legfontosabb – el kell pusztítani a terrorista csoportok felső vezetését – írta Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.
“A világ és a saját tapasztalataink azt mutatják, hogy a terroristák ellen nem lehet nemzetközi szankciókkal, megfélemlítéssel vagy felszólítással harcolni. Ők csak az erő nyelvét értik. Csak a személyes és egészen embertelen módszereket” – írta Medvegyev.
“Ezért kell felrobbantani a saját és a rokonaik otthonát is. Keressük és likvidáljuk bűntársaikat, felhagyva az ellenük indított per friss gondolatával. De a legfontosabb a terrorista formációk legfelsőbb vezetésének megsemmisítése, bármilyen hasadékban is rejtőzködnek ezek a rovarok. Ez nehéz, de lehetséges” – hangsúlyozta az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Azt hiszem dudi okoskodott arról kb 2 hónapja, hogy 25 év alatt nincs még mozgósítás, mert éppen 25 évre vitték le a küszöböt:
2 delikvens aki épp elérte a 18 éves kort, 1 pedig el sem érte, de nem sokáig élvezhették a felnőttéválást:

Zenészek képzik a fehérorosz erőket, igazi harci tapasztalatokat szerzett kiképzők 100x többet érnek, mint pár nato veterán aki bohóckodott az usa háborúiban:

Krími híd közelről a következmények:

Belogorovka, bmp aknárafutás:

Belogorovka, kiégett nato technika:

Pjatikhatka és Artemovszk élőerő pusztítás:

Zaporizsjánál folytatódik az aknamentesítés:

Leopard 1-nek írja, de szerintem ez 2A4 az emes15 rendszer a toronyba építve:

Mesterlövész 850 méteres lövése:

Drónozgatás:

Humvee megkímélt állípotban első tulajdonostól eladó:
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 046
11 986
113
"Helyhiány a temetőkben: a VSU katonáit az utak szélén temették el.
Ukrajnában a települések között elkezdtek ténylegesen spontán eltemetni a fegyvereseket az út szélén partraszállásokban – írja a Pervij Harkovszkij (https://t.me/Kharkov_Perviy).
A sírok nagyon közel helyezkednek el egymáshoz, minden méternyi területet kihasználnak, mert a temetőkben már nincs férőhely.
A fotó Kijev régióban készült, most más régiókban is ez a helyzet."

https://t.me/ukraina_ru/160466
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
Ez az amerikaiaknak kb mind1, mert soha nem fog bedőlni a Dollár.
Hanem mi lesz?


Egyesek szerint egyértelmű, hogy diktatúrában élünk. Tavaly mégis demokratikus választás volt az országban (függő és független megfigyelők szerint), melyen a diktátor emberei kétharmados többséget szereztek az országgyűlésben, de a diktátorozó demokratáknak is jutott hely. Egyértelmű.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 793
113

Az ukrán fegyveres erők offenzívája Staromayorskoe ellen: felvételek a csatákról és a NATO felszerelések megsemmisítéséről (VIDEO)​


Megjelent a Staromayorskoe település elleni ( a Donyecki Népköztársaság) ellenséges támadásról készült felvétel.
Az Orosz Hadsereg harcosai és a DPR „Kaskad” hadműveleti-harc taktikai alakulata jól összehangolt munka során megsemmisített egy neonáci oszlopot a Vremevszkij-párkányon lévő Staromayorskoye falu felé, ahol az ellenség nem hagyja abba, hogy megpróbáljuk áttörni a védelmünket.
A felvételen: harcok és NATO felszerelések megsemmisítése.
Источник: https://rusvesna.su/news/1689596207

Megerősítették egy fontos személy felszámolását / súlyos sérülését Ukrajnában . Az ASL FLY MED szakosított légitársaság repülő mentőautója ma érkezett Rzeszowba, és egy órát töltött ott.
Az OO-MED és az OO-DOC Lifeport rendszerrel vannak felszerelve, 2 hordágyas és 4 ülőhellyel, amely 2 beteg szállítására alkalmas orvossal és nővérrel és maximum 2 további kísérővel.
Kiegészítő orvosi berendezésekkel az ASL képes a kritikus betegek teljes intenzív ellátásban történő szállítására.

Khusnullin miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy az előzetes becslések szerint a krími híd oszlopai nem sérültek meg a terrortámadás következtében. Estig dől el a közúti forgalom újraindításának kérdése a híd teljes ágán. Khusnullin este jelentést tesz Putyinnak.

Soledáris irányúm helyzet 2023. július 17. 17.00-kor

Egy mosómedve Hersonból @HersonEnot tett közzé felvételeket az ellenség támadásának visszaveréséről Berkhovka környékén. Az ukrán fegyveres erők páncélozott járművek támogatása nélkül mindenütt a "hústámadás" taktikáját kezdték alkalmazni.
Az orosz tüzérek a légideszant egységekkel együtt visszaverték a támadást, a frontvonal mentén szétszórták az ukrán alakulatokat, és végül az ukrán fegyveres erőket visszaszorították eredeti állásukba.
Koordináták: 48.626634, 37.955684
A legintenzívebb harc azonban délen zajlik. Az Ukrán Fegyveres Erők 3. és 5. zászlóaljának egyesített rohamcsoportjai próbálnak megkapaszkodni a Kleshcheevka melletti magaslatokban .
Az ukrán alakulatok támadásai kis csoportokban szinte megállás nélkül folytatódnak. És ha korábban az ellenségnek sikerült legalább egy kicsit előrenyomulnia a falu felé, most az orosz csapatok még a külterületeken is visszaverik a támadásokat.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
Hanem mi lesz?



Egyesek szerint egyértelmű, hogy diktatúrában élünk. Tavaly mégis demokratikus választás volt az országban (függő és független megfigyelők szerint), melyen a diktátor emberei kétharmados többséget szereztek az országgyűlésben, de a diktátorozó demokratáknak is jutott hely. Egyértelmű.
Szerinted tényleg ezért fog bedőlni a dollár, vagy csak simán lájkvadászatat?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 873
27 448
113
D-20-as löveg legénysége pontos lövéssel megsemmisíti az ellenséges IFV-t Krasny Liman irányában
A tüzérek a harci munka során az UAV-operátorokkal együttműködve csapást mértek az AFU páncélozott járműveinek észlelt koncentrációjára. A tűzbeállítás valós időben történt, ami lehetővé tette, hogy minimális lövésszámmal, több mint 12 kilométeres távolságból megsemmisítsék az ellenséget.


mégegyszer

Túl sok Ukrajna
/// Hegyi Gyula cikke az Indexex (A szerző volt európai parlamenti képviselő)
Az Európai Bizottságot aggodalommal tölti el az a lehetőség, hogy az osztrák és a szlovák választásokon úgynevezett „oroszbarát” erők győznek.
A moszkvater is felfigyelt a cikkre
(Az írás eredetileg az Index.hu portálon jelent meg.)



Az orosz zászlóval pózoló amerikai rendőrök azt mondták, nem azonosították a zászlót

Fingjuk sem volt?
Amatőrök. "A zászló lehet, hogy orosznak született, de ukránként identifikálja magát."
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 094
93
Működésben a "reverse engineering" : Oroszország megtalálta a HIMARS gyenge pontját
https://sputnikglobe.com/20230717/r...russia-finds-himars-weak-spot-1111940155.html


Megj.: A "reverse engineering " kifej ezés valamilyen szerkezet vagy program működési elvének, felépítésének visszafejtése az eredeti változat elemzése alapján, katonai felhasználása is nagyon elterjedt.


Anatolij Matvijcsuk nyugalmazott orosz katonai hírszerző tiszt szerint Oroszország már nem kevés sikert aratott ezen, a Putyin elnök által is támogatott kutatási területen.

"Az ellenség modern felszereléseket is gyárt és ha van lehetőség belenézni és megnézni, van-e ott valami, amit használhatunk, akkor miért ne?" – mondta Putyin az orosz sajtónak adott vasárnapi interjújában.

Az USA és szövetségesei több mint 94,5 milliárd dollárnyi katonai felszerelést öntöttek Ukrajnába az elmúlt 18 hónapban, saját tartalékaikat kimerítve. A Leopard 2 harckocsik és a Bradley gyalogsági harcjárművek legújabb módosításaitól a HIMARS precíziós rakétavetőig, a Storm Shadowig cirkáló rakétákig, illetve Patriot és NASAMS légvédelmi rendszerekig, valamint Caesar tarackokig széles a skála. A konfliktus előrehaladtával az orosz hadsereg csapatai és a Donbass Népi Milícia elkezdték begyűjteni ezeket a felszereléseket, illetve ezekkel a felszerelésekkel kapcsolatban sokan kiképzéseken vettek részt. A hónap elején az orosz csapatok egy sértetlen Shadow Storm rakétát kaptak, szétszerelték és teherautóval elvitték a hátországba további elemzés céljából.

"Minden hadizsákmány amelyet a csatatéren begyűjtünk értékes a tervezés alapvető jellemzőinek és egyes alkatrészek tervezési megoldásainak megismerése szempontjából" - mondta Anatolij Matvijcsuk nyugalmazott katonai hírszerző tiszt és katonai elemző a Sputniknak.

„Vegyük például a Leopard harckocsit, amely páncélzatának alkatrészei és ágyújának tűzvezérlő miatt érdekes számunkra. A Bradley IFV is érdekes, a 25 mm-es ágyúja által használt lövedékek tekintetében” – mondta a nyugalmazott ezredes, aki katonai tapasztalatait többek között a kelet-németországi, afganisztáni és szíriai szovjet haderőcsoportnál szerezte.

"Az összes beszerzett felszerelést katonai mérnökeink alaposan áttanulmányozzák. Összehasonlítjuk a saját felszereléseinkkel, és azonnal módszertani ajánlásokat teszünk a saját harctéri eszközeinkkel kapcsolatban. A jövőben előfordulhat, hogy egyes elemek be lesznek vezetve a saját rendszereinkbe” – magyarázta Matvijcsuk. Rengeteg bizonyíték támasztja alá, hogy az orosz erők már most is kihasználják a begyűjtött NATO felszerelések elemzése során szerzett tapasztalatokat, különösen a rakéták terén. A HIMARS-ok egykor elég jól ki tudtak kerülni a Pantsir légvédelmi rendszereinket, most már nem így van. Megtaláltuk a gyenge pontjukat, megtaláltuk a vezérlőrendszerük frekvenciáját és a légvédelmi rendszereink most kiválóan elpusztítják őket. A Shadow Storm rakétáknak közel 90 százalékát a légvédelmi rendszereink lelövik – mondta az elemző.

A harci övezetben tartózkodó orosz légvédelmi csapatok januárban megerősítették, hogy Pantsir platformjaikat új hőkamerával és szoftverfrissítéssel látták el, hogy jelentősen megnöveljék a HIMARS rakéták elfogási arányát. A múlt héten az orosz technológiai óriás, a Rostec egyik vezető tisztségviselője azt mondta, hogy a továbbfejlesztett Pantsir rakéta fegyverrendszer bizonyos esetekben elérte a 100 százalékos hatékonyságot a HIMARS rakétákkal szemben a csatatéren.

Minden fegyvert modernizálnak és javítanak a harci alkalmazás eredményei alapján. Ez egy folyamatos munka, pl. miután Ukrajna megkapta a HIMARS rakétarendszereket, a High Precision Systems szakemberei frissítették a Pantsirt, hogy elfogják ezeket a rakétákat. Ma már sok olyan eset van, hogy a HIMARS támadásokat a mi föld-levegő rakéta fegyverrendszerünk sikeresen ellensúlyozza. Vannak olyan precedensek, amikor mind a 12 amerikai MLRS-ből indított rakétát lelőttük – mondta a szakértő.

Most az a feladat, hogy az orosz alakulatok elegendő korszerűsített légvédelmi rendszert kapjanak az 1000 km-es arcvonalhoz, tekintettel arra, hogy az ukrán erők a Nyugat által biztosított hadfelszereléseiket nemcsak az orosz katonai erők támadására, hanem szándékosan polgári területek támadására is használják, különösen a Donbassban.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Akkor a száraz tények, Ukrajna 1991. augusztus 24-én kikiáltotta a függetlenségét, 1994-ben Ukrajna, Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia aláírták a budapesti egyezményt az ország területi integritásának védelméről.Ezek után nincs miről beszélni , hiszen Oroszország hivatalosan is elismerte a független Ukrajnát annak területi integritását illetve határait...

A hozzászólásod többi részére reagálva, pedig az a véleményen, hogy ilyen alapon fél Európa már holnap egymás torkának ugorhatna...

Azért nálad a frappáns válaszokra még gyúrni kell,,,

Boki, nálad mindenki az amerikai érdekekért harcol aki kritizálja vagy fegyvert fog a jelenlegi orosz rezsim ellen, még azok is az amerikai érdekekért harcolnak szerinted, akiknek az otthonát szétlőtte és szeretteit vagy valamelyik szerettét megölte vagy megnyomorította a dicsőséges orosz hadsereg..
Ha szigorúan vesszük Ukrajna szuverenitását az USA sértette meg a Majdani Forradalmi Játékok megszervezésével és a demokratikusan megválasztott ukrán kormányzat megpuccsolásával. Az egész háborúért az USA és azt mozgató DS felel. Az egész konfliktusban az usa vezette szövetségi rendszer az aktív és az orosz a reaktív fél. Egyébként Kárpátalja magyar föld és jelenleg az ukránok bitorolják, hogyan is támogathatnánk a bitorlókat?


Megsemmisített ukrán haditechnika
m-ukr-T-72-AV.jpg

T-72AV
m-ukr-T-72-EA-zprzsj.jpg

T-72EA
m-PT-91-Twardy.jpg

PT-91 Twardy
m-ukr-T-64-BV-other.jpg

T-64BV
m-ukr-T-64-BV.jpg

T-64BV
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
A Szevasztopol körül megsemmisített vízi drón egy civil jetski átalakítva önvezetőre és aknagránáttal kidekorálva:
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 062
113
Ez ellen így már az aktív védelmi rendszerek sem hatásosak?

Pár hónapja beszéltem a fórumon arról, hogy lehetne olyan EFP-s rakétát/drónt/lövedéket készíteni, amiben van távmérő, és így biztonságos távolságban tud elműködni az járművektől.
Persze a NATO iskolások akkor is leszóltak, hogy hülye vagyok....
Ehhez képest most meg videón látok ehhez hasonlót működni :rolleyes:

Amúgy nem minden APS ellen hatásosak. Ahhoz nagyobb távolságon kellene elműködniük EFP-vel.
De ami a videón van, az simán átmegy pl. a rajmetál szarsilden:
iu

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 365
113
Persze tudjuk azok azok a gaz ármánykodó ukránok tehetnek mindenről az ártatlan Oroszországnak és a galamblelkű Putyin rezsimnek csak a védtelen áldozat szerepe jutott. Túlságosan egyoldalúan látod a dolgot...
No mivel az ukrán fórumon írt anyagomra az oroszba írtál választ, én ismét ide írok mert szerintem ez szervesen hozzátartozik a mostani konfliktushoz.
Röviden én nem az ukránokat tartom felelősnek a mostani balhéért, hanem akik 30 év szorgos munkával politikailag és gazdaságialg felvásárolták azt, így gyarmatként kihasználva könnyen proxi hadviselő, kesztyűzött bábot fabrikáltak belőle.

Na még egyszer a térképeid csak azt bizonyítják, hogy ilyen alapon pl minket is megtámadhatnának holnap a bolgárok tehát nem bizonyít semmit...
A térképek csak azt bizonyították, hogy a XIX sz II felében nem létező államot Lenin fabrikálta 1917-ben, és a központi mag köré a többi területet is úgy kapta mint szamár a fület, azok népességének nem sok közük volt az ukrán nemzethez.

Uhh szegény Ukrajna mégis mivel szegte meg a budapesti egyezményt?

Ez ahogy @arcas blogtárs írta a ##190 893 hozzászólásában, a budapesti memorandumot sokféleképp értelmezik, a kezdeményezője az USA volt, aki jogosan félt attól hogy ukránokra bízni atombombát az annyi mint kecsére káposztát.

Az USA félelme az 1990-es évek vége felé, 2000-es évek elején beigazolódott, az ukránok leszerelés, és az oroszoknak való átadás helyett elloptak 6 db kh55-ös rakétát (robotrepülő) a hozzájuk tartozó mintegy 250 kT-ás robbanófejjel.

Nos szerinted mi ez ha nem a memorandum vagy egyezmény vagy minek nevezzem.. súlyos megsértése, felrugása?
Neked elfelejtettek erről szólni?