[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 803
77 918
113
Azt írja, hogy nem kötelező érvényű. Melyik szó nem világos számodra?

Beszélni akkor nem lesz miről, ha véget ért a történelem...



Gyúrjál rá nyugodtan. Szerintem elsősorban a gerinc stabilitását adó izmokat fejleszd.



A világon szinte mindenki az amerikai érdekekért harcol, hiszen a dollár erejét nem az amerikai adófizetők szorgos munkája tartja fenn.



Nem azt írta, hogy értelmesnek tekinthető saját véleményt nem ír?
Akkor az oroszok is a az amerikai érdekekért harcolnak, hisz az általuk indított háború elég jól megnyomta az amerikai fegyveripart ami a Dollárt erősíti.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 986
66 242
113
Szerintem, termobár kézigránátot hajigálnak!
Van olyan az orosznak, bar en meg nem lattam sehol hasznalatat. Mikor dobjak mar akkor langol, ebbol gondoltam hogy Molotov.

Orosz Szu-25-ok is forgolodnak.

Felvetel a hidrol.

Tengeri dronokkal szorakoznak az ukranok.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 425
46 224
113

Csapás a krími hídon: amit eddig tudunk​

Átmenetileg leállt a vasúti közlekedés mozgása a krími hídon – jelentette a Déli Elővárosi Utastársaság referenciairodája.
Szergej Akszjonov, a Krím-félsziget vezetője elmondta, hogy a vasúti közlekedés 09:00-ig újraindul.
A közlekedési minisztérium cáfolta a krími híd tartóinak megrongálódásával kapcsolatos információkat. A minisztérium szerint megsérültek az útalapok a Krím felőli szakaszokon.
Az orosz elnököt értesítették a krími hídon kialakult vészhelyzetről, a Biztonsági Tanács rendkívüli ülése várható.
Az Orosz Föderáció Közlekedési Minisztériuma cáfolta a krími híd oszlopaiban keletkezett károkról szóló információkat - a Krím felőli nyílásokon megsérült az útalap - közölte a minisztérium.
Az előzetes adatok szerint a krími hídon meghaltak közül ketten egy házaspár. A nő 36 éves, a férfi 40. 14 éves lányuk kórházba került, közepesen súlyos állapotban van. A család belgorodi rendszámú autóval közlekedett, Stary Oskolból származnak.
Источник: https://rusvesna.su/news/1689567122

Egy különleges katonai művelet krónikája: 2023. július 16-i események .

▪️Az ukrán alakulatok ismét légi és tengeri drónokat használtak Szevasztopol megtámadására . Az orosz légvédelmi rendszerek és a fekete-tengeri flotta hajóinak legénysége megsemmisítette a támadásban részt vevő összes járművet.
▪️Az ukrán fegyveres erők továbbra is ágyú- és rakétatüzérségből csapnak le a belgorodi régió településeire. Shebekinóban a központi piacot tűz alá vették, és egy nő meghalt.
▪️Az ukrán alakulatok kazettás lőszerrel csaptak le egy aknára Luhanszktól délnyugatra . A találatot egy raktárban rögzítették ammonallal és TNT-vel. Civilek nem sérültek meg.
▪️A tüzérségi párharcok és helyzetharcok folytatódnak a Bahmut- védelem északi szárnyán. Az ukrán parancsnokság újabb taktikai szünetet tartott a rotációhoz és az új támadásokhoz szükséges erők felhalmozásához.
▪️Délen az ukrán fegyveres erők több sikertelen kísérletet tettek orosz állások megrohanására a Kleshcheevka melletti magaslatokon. Az orosz csapatok az ellenséges offenzívára ellentámadással válaszoltak, tovább tágítva a falu körüli ellenőrzési zónát.
▪️A Vremievszkij szektorban az Ukrán Fegyveres Erők előretolt egységei egy ideig behatoltak Sztaromairoszkij északi külvárosába .
A döntő ellentámadást követően az ellenséget kiszorították a településről, amely továbbra is az orosz csapatok ellenőrzése alatt áll.
▪️Az Orekhovsky szektorban az ukrán fegyveres erők az ellentámadás új szakaszára készülnek Rabotino és Pjatikhatki térségében .
Az orosz csapatok pedig megerősítik a védelmi vonalakat, és aknákat helyeznek el az állások megközelítésében.

2023. július 17., Krymsky híd:
03.00 - egy kis úszó jármű felrobbanása, az autóhíd 1 nyílása megrongálódott.
03.16 - újabb kis úszóeszköz érkezése, a híd vasúti részének aláaknázási kísérlete, sikertelenül. A híd vasúti része ép.
Információk szerint az ellenség egyik kis vízi járműve az Azovi-tengerről érkezett. Rendkívül érthetetlen, tekintve, hogy az Azovi-tenger Oroszország beltengere.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Van egy videó egy szerencsétlenül járt családról is, aki épp akkor merészelt keresztülhajtani a hídon (szülők meghaltak), nem fogom betenni.
Minden bizonnyal tüzérségi gránátokat, Lanceteket és gyalásókat vittek, szóval чесна гра, vagy hogy mondják hohóliában.

Tavaly is milyen jól jártak az ukránok, amikor basztatták a hidat…
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
547
4 983
93
Csak látszólag nem tartozik az ukrán fegyveres konfliktusba.

Az összes nyugati politikus a falig menően sőt azon túlmenően folyamatosan arról beszél, hogy mindent megér Ukrajna támogatása annak érdekében, hogy Ukrajna "önálló" legyen, vagyis Ukrajna a nyugati világ befolyása alá tartozzon.

Látszólag teljesen melléktéma, de arról volt egy pici híradás, hogy a klímaváltozás és a termőtalajok kizsigereltsége miatt minimum 20% termőföld többletre van szükség. Ráadásul a talajok regenerálódása érdekében a termőföldek 10%-át parlagon kellene tartani folyamatosan (váltó rendszerben),

Ukrajnának van ~44 millió hektár nagyon jó minőségű termőföldje. Nagyságrendi hasonlításként Mo.- nak ~ 4 millió hektár szántóföldje van közel sem olyan jó minőségű.

Tehát nyugatnak életbevágóan fontos ez a megszerzendő terület. Azért azt sem szabadna elfelejteni, hogy a legkomolyabb fegyver az élelmiszer. Akinek a kezében van az élelmiszer piac, az bármit megtehet, úgy diktál és olyan feltételekkel amilyenek tetszenek neki.

Így érthetővé válik ez a különleges hadművelet, hogy az ukránok elfogyjanak, hiszen a nagytáblás mezőgazdasági műveléshez roppant kevés ember kell. Történelemben bőven van példa a területszerzéskori embercsökkentésre.

Hogy az oroszoknak is pont jól jön az ukránok ledarálása? Ez az a helyzet, amiben lehet mindkét fél egyetért. Csak még a kimenet teljesen homályos, hogy ki fogja az ukrajnai területet felügyelni?
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
A Fekete-tengeren fekvő Zmeiny-szigetet az elmúlt napokban kétszer is az orosz légierő találata érte.
Az ukrán fegyveres erők úgy vélik, hogy ez összefügghet a "gabona-alkuval".
Putyin egy nappal korábban tisztázta, hogy Oroszország nem hosszabbíthatja meg a „búzapaktumot. Oroszország haditengerészeti blokádot indíthat Ukrajna ellen, és hajókat támadhat meg, ha megsértik a gabonaszerződést.


Az utolsó hajó is elhagyja az ukrán kikötőt a fekete-tengeri gabonaüzlet határideje előtt
Kijev, július 16. (Reuters) - A Reuters és a MarineTraffic.com szemtanúja szerint az utolsó hajó, amely az ENSZ közvetítésével létrejött, az ukrán gabona biztonságos fekete-tengeri exportját lehetővé tevő megállapodás értelmében közlekedett, vasárnap kora reggel elhagyta az ogyesszai kikötőt a megállapodás meghosszabbításának határideje előtt.
Oroszország június 27. óta nem járult hozzá új hajók regisztrálásához, és a kezdeményezés hétfőn lejár, hacsak Moszkva nem egyezik bele a meghosszabbításba.

Az ENSZ szóvivője pénteken közölte, hogy Antonio Guterres főtitkár Vlagyimir Putyin orosz elnöktől vár választ a megállapodás meghosszabbítására vonatkozó javaslatra.

A Nato új tervről dönt ++ Németország kulcsszerepet kap
Ez történik, ha Putyin megtámad minket
Riadóhangulat a NATO-ban!
A Nyugat felkészül Putyin támadására. A hidegháború óta először most állapodtak meg védelmi tervben. Arra az esetre, ha Putyin megtámadná az USA-t.
A hatalmas katonai tervben (4400 oldal) Németországnak kulcsszerepe van. Hogyan fegyverkezik fel a Nato Putyin támadásai ellen, hol erősítik meg az erőket és mik az új fenyegetések


Putyin ITT indítja a következő támadást?
A das Bildben a British Naval News szakértője, H.K. Sutton felsorolta Oroszország számos képességét:
Az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottájának hajói közvetlenül megtámadhatják a kereskedelmi hajókat, amikor azok elhagyják Ogyesszát;
A gabonaszállítási útvonalak aláaknázása, és Ukrajna megvádolása;
A gabonaszállítók tengeralattjárókkal támadása, valamint Ukrajna vádja;
A gabonaszállítók légi bombázása;
Partraszállás a különleges erőkkel Ogyessza kikötőjében;


Tucker Carlson elmagyarázta Mike Pence volt alelnöknek, hogy miért nincs szüksége az amerikaiaknak Ukrajnára:

- A Biden-kormányzat mindvégig késlekedett katonai támogatást nyújtani. Ha nem tévedek, januárban 33 darab Abrams tankot ígértünk nekik. És két hete hallottam Ukrajnában, hogy még mindig nincsenek náluk. Folyton azt mondjuk nekik, hogy kiképezzük a pilótáikat F-16-osokra. És most azt mondják, hogy talán januárban valaki átadhat néhány repülőgépet. "Elnézést, alelnök úr. Tudom, hogy ön indul az elnökválasztáson. És aggódik, frusztrálja, hogy az ukránoknak nincs elég amerikai tankjuk. Az elmúlt három évben az Egyesült Államok minden városában drámaian romlott az élet. Üljön a volán mögé, menjen el egy körre. Nincs egyetlen olyan város sem az USA-ban, ahol javult volna az élet. És ezt szabad szemmel is láthatják. A gazdaságunk hanyatlik. Az öngyilkosságok száma az egekbe szökik. Az emberi förtelmek, a lázadások, a bűnözés exponenciálisan megnőtt. És önt csak az ukránok érdekelik. Egy ország, amelyet a legtöbb ember még a térképen sem talál meg, és amely több tízmilliárd amerikai adófizetői dollárt kapott. És ön - nem kaptak elég tankot. Azt hiszem, jogosan kérdezhetjük, miért kellene az USA-nak törődnie vele?"

- Nos, ez nem az én dolgom. Tucker, ezt a dalt már hallottam tőled. De nem az én dolgom.
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Csak látszólag nem tartozik az ukrán fegyveres konfliktusba.

Az összes nyugati politikus a falig menően sőt azon túlmenően folyamatosan arról beszél, hogy mindent megér Ukrajna támogatása annak érdekében, hogy Ukrajna "önálló" legyen, vagyis Ukrajna a nyugati világ befolyása alá tartozzon.

Látszólag teljesen melléktéma, de arról volt egy pici híradás, hogy a klímaváltozás és a termőtalajok kizsigereltsége miatt minimum 20% termőföld többletre van szükség. Ráadásul a talajok regenerálódása érdekében a termőföldek 10%-át parlagon kellene tartani folyamatosan (váltó rendszerben),

Ukrajnának van ~44 millió hektár nagyon jó minőségű termőföldje. Nagyságrendi hasonlításként Mo.- nak ~ 4 millió hektár szántóföldje van közel sem olyan jó minőségű.

Tehát nyugatnak életbevágóan fontos ez a megszerzendő terület. Azért azt sem szabadna elfelejteni, hogy a legkomolyabb fegyver az élelmiszer. Akinek a kezében van az élelmiszer piac, az bármit megtehet, úgy diktál és olyan feltételekkel amilyenek tetszenek neki.

Így érthetővé válik ez a különleges hadművelet, hogy az ukránok elfogyjanak, hiszen a nagytáblás mezőgazdasági műveléshez roppant kevés ember kell. Történelemben bőven van példa a területszerzéskori embercsökkentésre.

Hogy az oroszoknak is pont jól jön az ukránok ledarálása? Ez az a helyzet, amiben lehet mindkét fél egyetért. Csak még a kimenet teljesen homályos, hogy ki fogja az ukrajnai területet felügyelni?

Pár dologgal vitatkoznék.

1, Amikor Afrika és Dél-Ázsia is meg tudja csinálni magának, hogy simán felvásárolja a világpiacról az épp legolcsóbb kaját, akkor egy németnek, egy olasznak vagy egy franciának nem az forog a fejében, hogy le kéne mészárolni vagy 30 millió embert és akkor pont centire kijönne Európa élelmiszerigénye 500 milliónak. Van elég pénzük, megveszik maguknak, ha kell. (Hogy értsd, nem hiszek abban, hogy Afrikát be fogják léptetni a közel jövőben az Európai Unióba, mert kell néhány bánya. És az angolokban is még reménykedem, hogy nem fogják lerohanni ismét Ceylont, csak mert ott sok a tea, ami kell a szigeteken, meg lehet exportálni Európába.)

2, A II. vh. után megalakult a mai Unió kezdeménye, három fő feladatot tűzött ki maga elé, három nagy elvárás. Az első, hogy ne legyen többé jegyrendszer! Előtte pár évtized alatt volt két nagy világégés, amikor egzisztenciális kérdés volt a kaja, ahogy írod. Csak hogy azóta eltelt 70 évben nem volt Európában éhezés, sokat kritizálják a EU agrártámogatási rendszerét, de ez áll mögötte, hogy túlfűtött termelés zajlik és inkább ölnek bele egy csomó adófizetői pénzt, de nem hagyják, hogy hiány alakuljon ki. Inkább felvásárolják a felesleget közpénzből és öntik Afrikába meg ahová el lehet passzolni bármennyi veszteségért. (Nézd meg, kik veszik meg az ukrán földeket! Nem európai gazdag családok, akik próbálják biztosítani a kontinens ellátását, hanem kínaiak és amerikaiak. Az Északi-Áramlatnál nem hívtak kóbor bolondokat, szálljanak be a jenkik, meg a kínaiak, meg néhány olaj sejk, azt stratégiai kérdésnek tekintették. Ahogy a MOL osztrák felvásárlása ellen is lépünk annak idején, mert mi meg azt tekintettük stratégiai kérdésnek.)

3, A fentiek miatt nem hiszem, hogy pihentetnék az európai földeket. Ha akarnák, már most is megtehetnék.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 855
14 762
113
A hozzászólásod többi részére reagálva, pedig az a véleményen, hogy ilyen alapon fél Európa már holnap egymás torkának ugorhatna...
Európa számos területi átszabáson ment végbe az elmúlt mintegy száz év alatt - is.. Emiatt sok nemzetnek egy része más, idegen nép országába került át területtel együtt Viszont a békeszerződések után Európa egyetlen területéről sem hallottunk olyan híreket, hogy az így többségben lévő, területeket szerzett nemzet fegyverrel ugorjon neki a saját kisebbségének, gyilkolja azt elnyomás és gyérítési szempontból.

Úgy látszik , Európa abban különbözik Ukrajnától, hogy itt betartják az aláírt szerződéseket.


Már számtalanszor egész Európa lángokba állhatna - ismét. A parázs azért izzik , pld lengyel-ukrán ellentét az ukránok által elkövetett volinyi mészárlás ügyében..mert a népírtást elkövetők minden évben megünnepelendő hősök szoborral Kievben.. Már megint az ukránok... hmmm
Akkor a száraz tények, Ukrajna 1991. augusztus 24-én kikiáltotta a függetlenségét, 1994-ben Ukrajna, Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia aláírták a budapesti egyezményt az ország területi integritásának védelméről.Ezek után nincs miről beszélni , hiszen Oroszország hivatalosan is elismerte a független Ukrajnát annak területi integritását illetve határait...

Örömmel értesültem, hogy a térképekkel illusztrált, Ukrajna kialakulásával, és eredeti saját területének sokszorosát kitevő idegen területek elsajátításával kapcsolatos írásaimat nem vonod kétségbe, tehát ott igazam van.

Valóban akkor lépjünk tovább nézegessünk száraz tényeket.

Jó hogy ráirányítod a fórum figyelmét az aláírt orosz ukrán szerződésekre, 1990 után, vegyük sorjába, kezdjük az egyik legfontosabbal, az 1994-es budapesti egyezményt.

Szerinted érvényes egy szerződés, amelyet pár éven belül megszegnek, ukrán részről?
 
W

Wilson

Guest
A krími híd elleni éjszakai támadás az SBU és a haditengerészet különleges művelete volt - közölték az Ukrajinszka Pravda forrásai.

Forrás: Az UP tárgyalópartnerei az SBU-nál

A kiadvány forrásának közvetlen megszólalása: "A krími híd elleni éjszakai robbantásban az SBU és az ukrán haditengerészet vett részt".

Részletek: A hidat felszíni drónok segítségével támadták.

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 161
12 189
113
EW hadviselés.

Ha olvasol a sorok között igen érdekes dolgok juthatna az eszünkbe:-- Fekete tenger AEGIS romboló, most fake vagy csak előjáték volt (figyelmeztetés).
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Flamand

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 904
5 211
113
Van egy videó egy szerencsétlenül járt családról is, aki épp akkor merészelt keresztülhajtani a hídon (szülők meghaltak), nem fogom betenni.
Minden bizonnyal tüzérségi gránátokat, Lanceteket és gyalásókat vittek, szóval чесна гра, vagy hogy mondják hohóliában.

Tavaly is milyen jól jártak az ukránok, amikor basztatták a hidat…
Láttam én is azt a videót.Hadászatilag van értelme támadni a Kercsi hidat ezen az útvonalon keresztül lehet a legrövidebb útvonalon ellátni Krímet és a déli front egy részét.Várható volt hogy az "ellentámadás" alatt a hidat is támadni fogják.Az hogy miért most amikor "özönlenek" az Orosz túristák Krímbe az mas kérdés még a hajnali órákban is jelentősnek.mondható civil forgalom megy keresztül rajta.Meg részemről érdekes kérdés a frontvonalhoz viszonylag közel Krímbe miért is engednek ennyi "túristát" miközben folyamatosan vannak ott Ukrán támadások és Herszon felöl bármikot indíthatnak Krím felé nagyobb szabású "offenzívát"még ha ez eggyenlőre "viccesnek"is hangzik.Pár hete egy Ukrán szállodát ért támadás ahol zsoldosok voltak elszállásolva de sok volt ott a civil áldozat is(média ki is emelte a civil áldozatok magas számát ).Lehet én látom rosszul de sajnos mindkét fél használ civileket pajzsként.Véleményem szerint ebben a helyzetben nem kéne engedni a civileket "nyaralni"közvetlenül a frontvonal közelében nagy tömegben.Sajnos mindkét oldalon a "propaganda"részét képzik ezek a szerencsétlen,semmiről se tehető civil áldozatok.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 922
22 506
113
Akkor a száraz tények, Ukrajna 1991. augusztus 24-én kikiáltotta a függetlenségét, 1994-ben Ukrajna, Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia aláírták a budapesti egyezményt az ország területi integritásának védelméről.Ezek után nincs miről beszélni , hiszen Oroszország hivatalosan is elismerte a független Ukrajnát annak területi integritását illetve határait...

kezdjük az egyik legfontosabbal, az 1994-es budapesti egyezményt.

Szerinted érvényes egy szerződés, amelyet pár éven belül megszegnek, ukrán részről?
Sokan sokféleképpen hivatkoznak a 94-es Budapesti memorandum-ra, eredeti nevén Memorandum on security assurances in connection with Ukraine’s accession to the Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons.

@Wilson wiki-s szócikkéből idézve:
"A budapesti memorandum[1] egy többoldalú politikai nyilatkozat, amelyet 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény nem kötelező érvényű biztonságpolitikai igérvényeket fogalmaz meg az aláíró feleknek annak kapcsán, hogy Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez. A memorandumot eredetileg három atomnagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság írták alá. Később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozatot adott ki."

...azaz a nyilatkozat (!) "nem kötelező érvényű biztonságpolitikai igérvényeket fogalmazott meg". Azaz abban a pillanatban az aláiró felek kormányai, vezetőei kölcsönösen igértek egymásnak valamit, ha az emlitett három állam csatlakozik az atomsorompó egyezményhez. Magának Magyarországnak konkrétan pedig igazából semmi köze az egészhez, mert ezzel kapcsolatban is olvastam valahol marhaságokat.

De ha valaki vágja a három nyelv közül valamelyiket itt van - lehet pontositani:
https://treaties.un.org/doc/Publication/UNTS/Volume 3007/Part/volume-3007-I-52241.pdf
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Pár hete egy Ukrán szállodát ért támadás ahol zsoldosok voltak elszállásolva de sok volt ott a civil áldozat is(média ki is emelte a civil áldozatok magas számát ).Lehet én látom rosszul de sajnos mindkét fél használ civileket pajzsként.Véleményem szerint ebben a helyzetben nem kéne engedni a civileket "nyaralni"közvetlenül a frontvonal közelében nagy tömegben.Sajnos mindkét oldalon a "propaganda"részét képzik ezek a szerencsétlen,semmiről se tehető civil áldozatok.

Mármint civil ruhás áldozat volt.
Még ha a vezetőik ki is árulják az országot és örömmel feláldozzák a népét, az átlag ukrán katonában legtöbbször van annyi becsület, hogy nem teszi kockára civilek életét.