A Fekete-tengeren fekvő Zmeiny-szigetet az elmúlt napokban kétszer is az orosz légierő találata érte.
Az ukrán fegyveres erők úgy vélik, hogy ez összefügghet a "gabona-alkuval".
Putyin egy nappal korábban tisztázta, hogy Oroszország nem hosszabbíthatja meg a „búzapaktumot. Oroszország haditengerészeti blokádot indíthat Ukrajna ellen, és hajókat támadhat meg, ha megsértik a gabonaszerződést.
Az utolsó hajó is elhagyja az ukrán kikötőt a fekete-tengeri gabonaüzlet határideje előtt
Kijev, július 16. (Reuters) - A Reuters és a MarineTraffic.com szemtanúja szerint az utolsó hajó, amely az ENSZ közvetítésével létrejött, az ukrán gabona biztonságos fekete-tengeri exportját lehetővé tevő megállapodás értelmében közlekedett, vasárnap kora reggel elhagyta az ogyesszai kikötőt a megállapodás meghosszabbításának határideje előtt.
Oroszország június 27. óta nem járult hozzá új hajók regisztrálásához, és a kezdeményezés hétfőn lejár, hacsak Moszkva nem egyezik bele a meghosszabbításba.
Az ENSZ szóvivője pénteken közölte, hogy Antonio Guterres főtitkár Vlagyimir Putyin orosz elnöktől vár választ a megállapodás meghosszabbítására vonatkozó javaslatra.
The last ship to travel under a U.N.-brokered deal that allows the safe Black Sea export of Ukrainian grain left the port of Odesa early on Sunday ahead of a deadline to extend the agreement, according to a Reuters witness and MarineTraffic.com.
www.reuters.com
A Nato új tervről dönt ++ Németország kulcsszerepet kap
Ez történik, ha Putyin megtámad minket
Riadóhangulat a NATO-ban!
A Nyugat felkészül Putyin támadására. A hidegháború óta először most állapodtak meg védelmi tervben. Arra az esetre, ha Putyin megtámadná az USA-t.
A hatalmas katonai tervben (4400 oldal) Németországnak kulcsszerepe van. Hogyan fegyverkezik fel a Nato Putyin támadásai ellen, hol erősítik meg az erőket és mik az új fenyegetések
Der Westen rüstet sich für Putins Angriff. Jetzt liegt ein konkreter Nato-Plan vor. Dabei kommt Deutschland eine Schlüsselrolle zu.
www.bild.de
Putyin ITT indítja a következő támadást?
A das Bildben a British Naval News szakértője, H.K. Sutton felsorolta Oroszország számos képességét:
Az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottájának hajói közvetlenül megtámadhatják a kereskedelmi hajókat, amikor azok elhagyják Ogyesszát;
A gabonaszállítási útvonalak aláaknázása, és Ukrajna megvádolása;
A gabonaszállítók tengeralattjárókkal támadása, valamint Ukrajna vádja;
A gabonaszállítók légi bombázása;
P
artraszállás a különleges erőkkel Ogyessza kikötőjében;
Tucker Carlson elmagyarázta Mike Pence volt alelnöknek, hogy miért nincs szüksége az amerikaiaknak Ukrajnára:
- A Biden-kormányzat mindvégig késlekedett katonai támogatást nyújtani. Ha nem tévedek, januárban 33 darab Abrams tankot ígértünk nekik. És két hete hallottam Ukrajnában, hogy még mindig nincsenek náluk. Folyton azt mondjuk nekik, hogy kiképezzük a pilótáikat F-16-osokra. És most azt mondják, hogy talán januárban valaki átadhat néhány repülőgépet. "Elnézést, alelnök úr. Tudom, hogy ön indul az elnökválasztáson. És aggódik, frusztrálja, hogy az ukránoknak nincs elég amerikai tankjuk. Az elmúlt három évben az Egyesült Államok minden városában drámaian romlott az élet. Üljön a volán mögé, menjen el egy körre. Nincs egyetlen olyan város sem az USA-ban, ahol javult volna az élet. És ezt szabad szemmel is láthatják. A gazdaságunk hanyatlik. Az öngyilkosságok száma az egekbe szökik. Az emberi förtelmek, a lázadások, a bűnözés exponenciálisan megnőtt. És önt csak az ukránok érdekelik. Egy ország, amelyet a legtöbb ember még a térképen sem talál meg, és amely több tízmilliárd amerikai adófizetői dollárt kapott. És ön - nem kaptak elég tankot. Azt hiszem, jogosan kérdezhetjük, miért kellene az USA-nak törődnie vele?"
-
Nos, ez nem az én dolgom. Tucker, ezt a dalt már hallottam tőled. De nem az én dolgom.