[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
F41fkQKWYAAMF7z


5 évet kaphatnak
/mondjuk én a papucs+zokniért még 5-öt adnék/
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 346
13 867
113
Megallapitottak hogy a Peszkov repteret tamado dronok a Csud tavon keresztul erkeztek, az egyik Nato orszagbol.
De rühellem, hogy ezeket a dolgokat mindig eltalálom...
javaslom mindenki készüljön kimenni fegyverrel az utcára, mikor ez (küslő kényszerre) vagy egy másik (ezért pozícióba rakott) vezetés bejelenti, hogy menni kell ukrajnáért meghalni.

5 évet kaphatnak
/mondjuk én a papucs+zokniért még 5-öt adnék/

Szuper, két kiscsaj (kvázi gyerek) életét tegyük tönkre, mert hülyéskednek - nem öltek, nem raboltak, hanem táncoltak a Tik Tokra egy temetőben.
Az ilyen állam tényleg pusztulásra érett.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Szuper, két kiscsaj (kvázi gyerek) életét tegyük tönkre, mert hülyéskednek - nem öltek, nem raboltak, hanem táncoltak a Tik Tokra egy temetőben.
Az ilyen állam tényleg pusztulásra érett.

Ahogy szoktam mondani, kutyából szalonna nem lesz, esetleg kolbász. Azt meg most az oroszok gyártják...

Itt a következő.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 204
113
Alekszej Reznikovot leváltják Ukrajna védelmi miniszteri posztjáról, helyébe az Állami Vagyonkezelő Alap jelenlegi vezetője, Rusztem Umerov kerül.
Ezt Jaroszlav Zheleznyak, a Verhovna Rada helyettese nyilatkozta.
A népi helyettes szerint Reznikovot később Ukrajna egyesült királyságbeli nagykövetévé nevezik ki.
https://t.me/s/i20028843#:~:text=Alekszej Reznikovot leváltják,nagykövetévé nevezik ki.
Oroszország helyreállítja a Kahovskaya Erőművet, a tervezés már folyamatban van - mondta Vlagyimir Saldo, Herson régió megbízott kormányzója.
A nyugati média azt írja, hogy az Orosz Fegyveres Erők valószínűleg egy gátzóna létrehozásán dolgoznak a Krími híd körül, miután a közelmúltban az Ukrán Fegyveres Erők haditengerészeti drónjai támadták meg a létesítményt.⚡️⚡️
A műholdfelvételek alapján jól látszik, hogy a hídtól délre uszályokat telepítettek. Talán alapul szolgálnak majd a tengeri drónok elleni gáthoz⚡️
Az ukrajnai orosz katonai művelet legfontosabb eseményei augusztus 30-án

▪️Az AFU ismét megkísérelte hatalmas kamikaze dróncsapásokat végrehajtani Oroszország hátsó részein. Brjanszkban az összes ellenséges drónt feltartóztatták: a törmelék megrongálta a Kremniy El üzem épületét és a nyomozóbizottság épületét.
▪️A legmasszívabb támadásnak a pszkov polgári-katonai repülőteret érték. Az orosz légvédelem a drónok nagy részét hatástalanította, de a többieknek sikerült megrongálniuk négy Il-76-os katonai szállítórepülőgépet.
▪️Az orosz erők pedig kombinált csapásokat mértek katonai célpontok ellen Ukrajna több régiójában. Kijevben a Fasztivszkij, Bucsanska , Sevcsenkivszkij és Darnyickij körzetekben történtek robbanások.
▪️Az AFU hatalmas csapásokat mért Donbass lakott területeire. Donyeckben és külvárosában sokemeletes lakóépületek és polgári infrastruktúra sérült meg . Egy ember meghalt, legalább kilencen megsebesültek.
▪️A Vremivka szektorban az AFU kénytelen volt csökkenteni támadó tevékenységét a veszteségek miatt. Kihasználva az ellenség kezdeményezőkészségének hiányát, az orosz erők kiterjesztették ellenőrzési övezetüket Staromaiors'kétől nyugatra .
▪️Az Orikhiv szektorban az AFU kissé előre tudott haladni Verbove-tól északnyugatra. Ennek ellenére a nyugati újságírók nyilatkozatai az orosz erők első védelmi vonalának áttöréséről nem felelnek meg a valóságnak.
▪️Az orosz haditengerészeti légiközlekedési személyzet feltárta és megakadályozta az ellenség újabb kísérletét, hogy leszálljon a Krím-félszigeten. Ezenkívül a Zmiinyi-szigettől keletre több ellenséges motorcsónak is megsemmisült, amelyek partraszálló csapatokat szállítottak.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 422
31 775
113
De rühellem, hogy ezeket a dolgokat mindig eltalálom...
javaslom mindenki készüljön kimenni fegyverrel az utcára, mikor ez (küslő kényszerre) vagy egy másik (ezért pozícióba rakott) vezetés bejelenti, hogy menni kell ukrajnáért meghalni.
Ha jol látom,a tó jelentős része orosz felségterület.Vagyis egyáltalán nem jelenti azt,hogy NATO tagország területén át jöttek a dronok.(az meg nem nagyon zavar,hogy Belorusszián keresztül/kiindulási bázissal támadnak az oroszok.....Pedig kéne)
Szuper, két kiscsaj (kvázi gyerek) életét tegyük tönkre, mert hülyéskednek - nem öltek, nem raboltak, hanem táncoltak a Tik Tokra egy temetőben.
Az ilyen állam tényleg pusztulásra érett.
Kiváncsi lennék a reakciódra,ha egy magyar temetőben történik ez......
Himars csapás után a MSTA elmegy a lábán a javítóba.
Felvételen nem látszik,hogy elmenne,de ez mondanivalóm szempontjábol lényegtelen.
IIvh óta tapasztalat,hogy átlagosan 5-7 találat után válik egy páncélos/páncélozott eszköz végleges veszteséggé (de még akkor is lehet,hogy alkatrészt lehet kinyerni a roncsbol,ha lehetséges.Mert persze ha felrobbant,akkor nemigazán)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Sir,
A dealt 2020ban írták alá. Az első hajó szerkezetkész állapotban van, fegyverzet nélkül. Harpoonokat terveznek integrálni rá, elvileg idèn év végén átadják. Mi a tipped, mekkora távolságot fog megtenni, miután kifut a török dokkból, mielőtt elsüllyed?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 204
113

Az orosz hadsereg visszaveri az ellenséges támadási kísérleteket Verbovoye közelében (MAP)​

Az orosz hadsereg visszaveri az ellenség támadási kísérleteit Verbovoye közelében – a Zaporozsje régió megbízott kormányzója, Jevgenyij Balitszkij összefoglalója a frontvonal helyzetéről.
„A zaporozsjei irányú ellenség a fáradtság és a kétségbeesés egyre nyilvánvalóbb jeleit mutatja.
Csak ezen az éjszakán két ellenséges rohamcsoportot semmisítettek meg, amelyek megpróbálták áttörni védelmi vonalunkat Verbovoye külvárosában.
Két órával később az ellenség újra próbálkozott, és szintén megsemmisült.
Valójában az ukrán fegyveres erők két csoportja hal meg két-három óránként, nem számítva a nyugati felszereléseket, amelyek elvesztését fájdalmasabban élik meg, mint a hétköznapi katonák elvesztését.
A hírszerzés jelentése szerint az ellenség már pánikhangulatban van, hogy mindegyikük a nyugati parancsnokok újabb szent áldozata lesz Zaporozsje irányában ”- mondja Balitsky.
Источник: https://rusvesna.su/news/1693470451

Rabotino - az ellenség az erdősávban van, és leült az erdei laktanyába, ott foglalkoznak velük. Az ukrán fegyveres erők nyomást gyakorolnak keletre Verbovoye felé, de nem vették be Rabotinót, a déli külterület a mi fegyveres erőink ellenőrzése alatt áll.
Az elmúlt hét során az ellenség abbahagyta az aktív támadást - a benzin kifogy.
A légideszant erők X-vodjai eltalálták és megsemmisítették az M777 tarackot.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 718
55 656
113

Az orosz hadsereg visszaveri az ellenséges támadási kísérleteket Verbovoye közelében (MAP)​

Az orosz hadsereg visszaveri az ellenség támadási kísérleteit Verbovoye közelében – a Zaporozsje régió megbízott kormányzója, Jevgenyij Balitszkij összefoglalója a frontvonal helyzetéről.
„A zaporozsjei irányú ellenség a fáradtság és a kétségbeesés egyre nyilvánvalóbb jeleit mutatja.

Két órával később az ellenség újra próbálkozott, és szintén megsemmisült.
Valójában az ukrán fegyveres erők két csoportja hal meg két-három óránként, nem számítva a nyugati felszereléseket, amelyek elvesztését fájdalmasabban élik meg, mint a hétköznapi katonák elvesztését.
A hírszerzés jelentése szerint az ellenség már pánikhangulatban van, hogy mindegyikük a nyugati parancsnokok újabb szent áldozata lesz Zaporozsje irányában ”- mondja Balitsky.
Источник: https://rusvesna.su/news/1693470451

Rabotino - az ellenség az erdősávban van, és leült az erdei laktanyába, ott foglalkoznak velük. Az ukrán fegyveres erők nyomást gyakorolnak keletre Verbovoye felé, de nem vették be Rabotinót, a déli külterület a mi fegyveres erőink ellenőrzése alatt áll.
Az elmúlt hét során az ellenség abbahagyta az aktív támadást - a benzin kifogy.
A légideszant erők X-vodjai eltalálták és megsemmisítették az M777 tarackot.
1-2 nap és tisztán látjuk, mi a helyzet: Betörtek-e, vagy nem, vagy csak elvéreztek megint. Addig kár izgulni...
Ettől függetlenül félelmetes az ukrán emberveszteség.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 474
17 944
113
De rühellem, hogy ezeket a dolgokat mindig eltalálom...
javaslom mindenki készüljön kimenni fegyverrel az utcára, mikor ez (küslő kényszerre) vagy egy másik (ezért pozícióba rakott) vezetés bejelenti, hogy menni kell ukrajnáért meghalni.



Szuper, két kiscsaj (kvázi gyerek) életét tegyük tönkre, mert hülyéskednek - nem öltek, nem raboltak, hanem táncoltak a Tik Tokra egy temetőben.
Az ilyen állam tényleg pusztulásra érett.
Szerintem meg speciel megérdemlik. Mindentől függetlenül ez kb hullagyalázás amit csináltak. Egyáltalában milyen lelkületük van, ha képesek egy segg rázós hű de vidámak és jó fejek vagyunk videót csinálni egy katonai temetőben, háború idején? Lehet szeretni, nem szeretni az ukránokat, a politikájukat és a vezetésüket, de azokban a sírokban rengeteg olyan egyszerű ember (katona) fekszik aki az életét áldozta a hazájáért és nem valami fanatikus elvakult valaki volt, csak szimplán tette a kötelességét. Ez egy gyalázatos viselkedés volt és még rosszabb, hogy ez a két kis hülye picsa még csak meg sem értette ennek jelentőségét.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
915
10 415
93
Szerintem meg speciel megérdemlik. Mindentől függetlenül ez kb hullagyalázás amit csináltak. Egyáltalában milyen lelkületük van, ha képesek egy segg rázós hű de vidámak és jó fejek vagyunk videót csinálni egy katonai temetőben, háború idején? Lehet szeretni, nem szeretni az ukránokat, a politikájukat és a vezetésüket, de azokban a sírokban rengeteg olyan egyszerű ember (katona) fekszik aki az életét áldozta a hazájáért és nem valami fanatikus elvakult valaki volt, csak szimplán tette a kötelességét. Ez egy gyalázatos viselkedés volt és még rosszabb, hogy ez a két kis hülye picsa még csak meg sem értette ennek jelentőségét.
Alapvetően ez a legvalószínűbb, de annak is megvan az esélye hogy éppen annak a sírját gyalázták aki előtte velük erőszakoskodott. Infó hiányában hagyjuk ezt a videót.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
? ? ?
:mad:

Állítólag Dnyipró
Én úgy tudom, szimpla gyorshajtás v közúti ellenőrzés volt (már csak azért is, mert rendőrök és nem katonák állították meg).
De amúgy igen, kirángatták, dulakodtak, lelőtték, a gyerek és a feleség szeme láttára. Állítólag kezet emelt a rendőrnőre.