Az UFC-s példádat folytatva Dudi kb. egy pankrátor a WWE-ből, aki az UFC harcosokat fikázza mert nem olyan "látványosan" küzdenek, mint ő és a maszkos, cicanadrágos pankrátor kollégái. Azért teszi ezt olyan nagy magabiztossággal a mi pankrátorunk, mert tudja, hogy nagyon kicsi az esélye, hogy összefusson egy UFC harcossal a ketrecben.Tényleg nem bántani akartam ne is bántsuk, egy Magyar honvéd velünk van, értünk.
Ez az ellenfél totális leszólása, lebecsülése szerintem általánosságban is végzetes hiba, pláne ha ezek konkrétan azok az oroszok, akiket sokszor lebecsült mindenki a történelemben aki nagy volt és erős( mi azért nem vagyunk Napoleoni vagy Hitleri seregek), majd olyat kaptak később tőlük az elbizakodottak hogy abban nem volt köszönet.
Tényleg nem nekünk kéne lesajnálni az US, Kínai, de még csak az orosz szintű haderőket sem, mert nekem kínos szekunder szégyent keltő. Egy magyar katona csak szépen figyeljen, és tanuljon, mert néha realistább amcsik is elmondják, hogy itt ott még nekik is van mit ebből a konfliktusból is!
Erre azért erős kontraszt amit Dudi néha ide karcol, csak kapkodom a fejem! Komolyan nem értem honnan ez az arrogancia, önbizalom?! Ennyire világverők lettünk közben, hogy simán joggal röhöghet már egy Magyar katona is az oroszok katonai teljesítményén, lemaradtam valamiről?
Vannak igazságok, de fura dolgok is abban amit írsz. Lehetne vitatkozni sokat róluk. De nekem csak egy kérdésem lenne:Csak végére reagálva.
Az amcsikon is ugyanígy röhögött mki a szánalmas afgán kivonuláskor.
De.
Itt 22 januárjában még mki úgy tudta, hogy az ukránok 10 napig sem fogják bírni. Felkészületlen, szánalmas csőcselék, akiknek pénzük a tankokat beindítani sem lesz, az orosz Iskanderek meg a légierő minden aktív ellenállást 2 perc alatt leradíroz, az Armaták meg bevonulnak Kijevbe.
Jó vki realistábban nem 10 napot, 10 hónapot mondott.
Ma mi van? Bakhmut óta képtelen kezdeményezni az orosz haderő. A Bakhmutnál prímet vivő, a legszarabb helyzetekben is előrenyomuló, motivált Wagnert sikerült lefegyverezni. Az orosz tábornokot, aki a folyamatos kudarcok után gatyába rázta az oroszokat, akik ma is a róla elnevezett védelmi vonalrendszernek hála a leghatékonyabb ellenállást mutatják be Ukrajnában. Szóval Szurovikint szintén deaktiválták.
Korábban a harkovi futást és a herszoni rendezett kivonulást láttuk. Eddig orosz katonák ilyen kitartóan és szivosan ennyi ideig nem álltak meg.(durva leírni, de az ukrán védekezés szintjét sikerült elérni)
Ami hatékony az a tüzérségi fölény, a Lancet meg az iráni drónok.
De lassan már a Dagitól, a lepukkant komcsi Észak -Koreától kell tarhálni lőszert.
Ha nem is az orosz katona, de amit eddig az orosz hadvezetés bemutatott, az a kezdeti déli sikeres krími kitörésen és az Azov mariupoli bedarálásán kívűl, egy nulla, kudarc.
Lehet hülyeségeket írni. Nem a területszerzés a cél (Putyin Kijevet, Odesszat, Donbaszt mondta még 22 februárban - 3-ból nulla), meg a felőrlés a fontos, nem a gyors győzelem, de ez az elhúzódó konfliktus égeti Oroszország jövőjét is. Lapátolják bele ész nélkül a rubelt a háborúba és lassan nem a győzelem, hanem az arcvesztés elkerülése a cél.
Minden fordulhat és ha szerencsés amerikai politikai fordulat lesz, lehet rábasznak az ukránok és a pénzcsap elzárul. Egy jó amerikai-orosz üzlet érdekében. Mert Trump üzletember.
Vagy végre kockáztat Putyin és újra mozgósít. A papíron létező, de Ukrajnaban a valóságban nem kialakított orosz létszámfölényt, az orosz haditechnikai fölény mellé teszi és megindul. De miért kell ehhez az F-16-osokat megvárni?
Az orosz hadvezetés hibák sorozatát követi el, sokszor káosz van, folyamatos leváltások, a politikai vezetés meg a háborúban töketlen.
Ezért lehetne röhögni az oroszokon, ha nem a mi kárunkra menne és most nem egy mérsékelt , de jól látható orosz siker lenne Magyarország taktikai érdeke.
Tegye fel a kezét, aki jobban csinálná az oroszoknál! Várom a jelentkezőket!