Annyit gondolkodtam már,hogy ismerős a stílus,és végre rájöttem. Te vagy a Rácz András,és álnéven itt írkálsz. Végeredményben ez a Castel gyerek egy Tel-Aviv környékén élő lufiárus,és szabad idejében kEézaccból jósol a te véleményed szerint. Mások szerint meg az IDF hírszerzésénél tevékenykedett,biztos véletlenül kapott 1994-ben a vezérkari főnöktől kitüntetést. Nem gond,ha Ukrajnai témában neki hiszünk?
Bocs, nehezen jöttem rá, hogy nekem írsz.
Te vagy az egyetlen akit letiltottam.
Persze válaszolok, ha már megszólítottál.
Azért, mert valaki hírszerző volt, vagy ezt állítja magáról, még nem jelenti azt, hogy mindenhez is ért.
Szerintem ő egy nagyon intelligens és művelt ember.
Én azt kritizáltam, amit írt. Az egy katonai, szakmai vélemény. Nem ideológiai alapú, nem személy -, vagy médiaceleb katraktere, esetleg múltja miatt írtam, amit.
Ezért nem zavar, hogy te neki hiszel. Hiszen ő egy izraeli hírszerző, az biztos tud mindent.
Én pedig mindenen kívül állok. Rácz Béla sem vagyok.

Nem olvasom, de szerintem még van pár milliárd ember a földön aki, úgy gondolkodik, mint én. Így bármelyik lehetek.
Ha sok embernek más a véleménye Putyin haborújáról, mint neked, az nem azt jelenti, hogy álnéven, téged megtévesztve, valójában csak egy embernek más.
Próbáld ki, kérdezz rá a dokidnál, hátha ő is Dr. Rácz....

A lényeg, hogy szakmai véleményét, szakmai érvekkel cáfolom. Amit neked nem kell érteni, hisz az izraeli hírszerző, mégiscsak valaki. Te az alapján döntesz , hogy ki mondja, nem az alapján, hogy mit mond.....
Ha már válaszoltam, te is megtehetnéd, hogy valami szakmai érvet előhozol arra, mitől lesz pontosabb, hatékonyabb az Észak -koreai rakéta, mint a Kindzsal, Kalibr, Tornado?
Izraeli hírszerző ide, Rácz hasonmás oda, ez azért érdekelne.

Naponta olvasom,hogy Oroszország "nem boldogul" ukrajnával,mivel ez agy katonai fórum,megkérdezem,hogy ezt mire alapozzátok?
Nekem nem látszik,hogy az Oroszok annyira nekiugrottak volna az ukrán ahdseregnek.
Javítsatok ki,de szerintem a rendelkezésükre álló pénzügyi,ipari,humán erőforrásainak jelentéktelen részét használják eddig,és nekem úgy tűnik,hogy az ukrán hadsereg,éppen szarrá van verve.
Persze,az is érdekes kérdés,hogy mit nevezünk ukrán hadseregnek,ukrán államnak,mert egyenlőre,csak usának tolt be eddig 200 milliárdocskát,meg az eu olyan 70 millirdocskát,közben folyamatosan megy a hadianyag,intel,felderítés,élelmiszer,gázolaj,mindenféle katonai felszerelés,a bakancstól a mentőautóig,msot a nagy,nyári ellentámadásban ukrajna elvesztett 50 000embert,vagy 30 hm-nyi felszerelést,kb semmit sem értek el eddig.
Oroszország közben felszerelt vagy 300 000 katonát,atomerőműveket,lng tankereket,mindenféle tankereket,megszámlálhatatlan lőszert,robbanóanyagot,üzemanyagot,állít elő,civil repülőgépeket fejleszt,katonai repcsiket gyártanak,helikoptereket,uránt dúsítanak,aranyat termelnek,mindenféle ritka fémeket bányásznak,kacagva fentartanak cirka 1 millió katonát,minden ellátmánnyal,nő a gdp-jük,nincs államadósságuk,nem függenek a dodótól,imf-től,stb.
Nem emlékszem,hogy az Oroszok naponta tucatszám indítanának támadásokat,a beásott ukránok ellen,és hullanának mint a legyek,már a vakokat,kezetleneket,,stb soroznák be,vagy az ukránok kedvükre rakétáznák szét a mélységi,Orosz energetikai,katonai célpontokat,stb
Majd,ha az Oroszok rohamoznak 500 000 emberrel,amit az ukránok kis ujjal sütnek bele a sztyeppébe,akkor megfontolom,hogy nem bírnak az ukránokkal.
Ne viccelődjünk már.
Mindenki tudja,hogy mind az Orosz katonai vezetés,mind a hátország azért zabos,mert nem basznak oda,amúgy Oroszosan,biztos azért,mert nincs rá pénzük,vagy emberük,vagy tankjaik,mi?
Szicsasz,türelem,semmi okuk a kapkodásra.
A lényeg, hogy Putyin semmilyen háborús célját nem tudja már elérni.
Ukrajna 500 napja nem omlik össze, hanem ellenáll.
Közben Putyin elvesztette az önkéntes szárazföldi erő harmadát, felszerelésének jobbik felét.
A Pufi és Irán fegyvereire van utalva, ennyire "nem ugrott" neki az orosz Ukrajnának

Putyin nem hülye, a hosszú, elhúzódó háborúhoz a társadalom türelmét be kell osztania. Legalább a Putyin választásig.
Utána talán már nem annyira, kérdés, hogy marad e erő és harcolni akarás két év vesztes háborút követően az orosz népben, egy Putyin álmaiért.
Ugyanis a mozgósítás már kényszert követel.
A 300 ezer új katona valóság tartalma majd elválik. Lehet, olyan lesz, mint a 2000 új tank évente.
Álom.
Hogy áll a mérleg? Ukrajna Oroszországnál kevesebb területet, katonát, felszerelést, lakost és infrastruktúrát veszített? Ukrajna közelebb került a nyugati integrációhoz? Jelen állapot szerint melyik ország áll inkább a saját lábán, és melyik fizetőképesebb adós? Ukrajna fontosabb a nyugatiak számára, vagy Oroszország Kína számára (ha így folytatódnak az események, melyik fogja előbb elengedni a másik kezét)?
A ZUSA hogy vesztette el Vietnamot, Afganisztánt? Elfoglalták Washingtont, megreccsent gazdaság?
Mégis elvesztette!
Mert nem tudta elérni eredeti célját, amiért háborúzott.
Ezért nézd ki hogy áll eredeti céljaihoz képest.
Az ukrán állam létezik, védi magát másfél év után, ráadásul az orosz védekezésre kényszerül a támadó háborújában.
Se nácitlanitás, se Novarosszija, se Harkov, se Odessza. Se ukrán bábkormany, így a NATO orosz érdekszféra határa Csap helyett valahol Donbasszban lesz, pár száz kilométerre Moszkvától. Pont ezt szerette volna Putyin elkerülni, szerette volna ezt a határt visszatolni.
Eltűnt a buffer zóna, egy NATO és a világ által felfegyverzett, anyagilag támogatott, örökre ellenséges szomszédot kapott a kertvégébe.
A háború elejéhez képest kifejezetten rosszul áll, tekintve jelentős veszteségeit, elszakított gazdasági kapcsolatait.
A Pufi és Irán kegyeit keresi Putyin, mert Kína sem támogatja.
Nincs BRICS, nem tud szövetségeseket találni a kilátástalan háborújához.
Ennyire jól állnak.
Nem tűnt még fel, hogy háborúval kapcsolatban mindig Putyinozol, miért nem csak simán oroszok?
Talán azért mert Putyin mint választások által hatalomra jutott jutott vezető, ő képviseli a népe érdekeit.
Ellenben Ursula mamával vagy Rishi Sunakkal akiknek demokratikus nép által megszavazott felhatalmazása a kanyarban sincs Putyinhoz képest.
De ott van Joe Biden is (a nyilvánvaló választási csalásokat most inkább ignorálom), Ő sem a népe érdekeit reprezentálja csak egy szűk kör gazdasági, pénzügyi érdekeit. Talán ezért sem nevesíted hozzászólásaidban.
Mindig csak Putyinozol.
Putyin a demokratikusan megválasztott vezető?

Ahol Ő jelöli ki az ellenfeleit, ő öleti meg, és ő veti börtönbe őket?

Bezzeg a szar nyugat...
В Кремле определились, кто пойдет на президентские выборы 2024 года Главный критерий отбора кандидатов — возраст (чтобы Путин не казался «дедом») — Meduza
В политическом блоке администрации президента (АП) РФ, которым руководит Сергей Кириенко, определились со «спарринг-партнерами», которые будут «конкурировать» с Владимиром Путиным на президентских выборах 2024 года. По словам двух источников «Медузы», близких к Кремлю, одним из главных критериев...
Ez Putyin személyes háborúja, nem az orosz népé.
Ezt még Putyin is tudja, ezért sem mer mozgósítani, hamar bukná hatalmát.