T-62

Nem tudom eldönteni, hova rakjam: ukrán wannabe BMPT-62

image.png

xprDpBa0myE.png

7oj710.jpg

Ezidáig az oroszok már kb 100+ T-62M harckocsit veszítettek a tervezet 600-800 darabból, ebbol a veszteségbol 80 dokumentálva is van.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ezidáig az oroszok már kb 100+ T-62M harckocsit veszítettek a tervezet 600-800 darabból, ebbol a veszteségbol 80 dokumentálva is van.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
had találjam ki, Oryx? Akkor abból annyit mondhatunk biztosra, hogy az oroszok már vesztettek t-62M-et vagy nem.

T 62 kamikaze tankokat ir, nem igazan ertem hogyan, mert tobbszor is lonek, ahhoz meg kezi totes kell.
Eleg xar a kepminoseg sajnos, lehet nem 62 hanem 72?
Mindenesetre ha 62-esek akkor szép volt, a Leopardoknak nem sikerult ilyen mutatvany eddig.

T 62 kamikaze tankokat ir, nem igazan ertem hogyan, mert tobbszor is lonek, ahhoz meg kezi totes kell.
Eleg xar a kepminoseg sajnos, lehet nem 62 hanem 72?
Mindenesetre ha 62-esek akkor szép volt, a Leopardoknak nem sikerult ilyen mutatvany eddig.

Írtuk is néhányan, hogy erre is/Terminator-nak/műszakinak milyen jók lesznek az előrelátósan lezsírozott hazai "ötven-öcsi"-jeink!!!
Jaaa, hogy nincsenek! :mad: :mad: :mad:

Kiért/Miért nincsenek!!!

.

Írtuk is néhányan, hogy erre is/Terminator-nak/műszakinak milyen jók lesznek az előrelátósan lezsírozott hazai "ötven-öcsi"-jeink!!!

Kiért/Miért nincsenek!!!

.

Hibás vagy hiányzó értékrendszer, felelősség nem ismerete, dilettantizmus és lopás jellemezte a döntéshozókat, beleértve politikusokat, katonákat, vállalkozókat. Sőt, a lakosságot is.

A szomorú, hogy semmi nem változott azóta. Semmi.

Kiért/Miért nincsenek!!!

.

Én azt nem értem, hogy Miért nem kellett a T-62-es a Varsói Szerződésnek, ellenben a Harmadik világ úgy vette, mint a cukrot, és még Izraelnek is tetszett ?

sTRUiq4.jpg

G0WM0lK.jpg

Én azt nem értem, hogy Miért nem kellett a T-62-es a Varsói Szerződésnek, ellenben a Harmadik világ úgy vette, mint a cukrot, és még Izraelnek is tetszett ?

sTRUiq4.jpg

G0WM0lK.jpg

Drága volt (ha jól emlékszem kétszer annyit kóstált, mint a T-55, annyival meg semmi esetre nem volt jobb nála), a harmadik világban is kb. segélyként kapta a többség.
Ezért pl. a Csehszlovákok ugyan gyártották, de csak exportra. Új lőszerkalibert kellett volna rendszeresíteni hozzá stb.
A SZU pedig eleve csak átmeneti típusnak szánta, szükségmegoldás volt, amíg a sokkal jobb T-64 ki nem forrja magát.

Drága volt (ha jól emlékszem kétszer annyit kóstált, mint a T-55, annyival meg semmi esetre nem volt jobb nála), a harmadik világban is kb. segélyként kapta a többség.

Tűzerőre, éles, harctéri körülmények között megtérülő befektetésnek bizonyult a Chieftain-ek és M60-as Patton-ök ellen, a minőséget a saját oldalára billentve.

Szia,

Szerintem elsodlegesen azert, mert logisztikailag nagy kihivas (ertsd: draga) volt a 115-os loszer bevezetese.
Masodlagosan azert, mert azonos vedelmet kinalt sokkal dragabb aron.

Szerintem (de ez eleg szubjektiv), az M60A1-nel (kulonosen az alap, 1971-ig gyartott, stabilizator nelkuli valtozatnal) osszessegeben jobb volt a T-55, igy nem volt nagy kenyszer arra, hogy a dragabb T-62-re atterjenek. Mire megjelent az M60A3, addigra mar a VSZ szamara is elerhetove valt a T-72, ami valoban minosegi ugrast jelentett, de nem csak a T-55-hoz, hanem a T-62-hoz kepest is.

Szia,

Szerintem elsodlegesen azert, mert logisztikailag nagy kihivas (ertsd: draga) volt a 115-os loszer bevezetese.
Masodlagosan azert, mert azonos vedelmet kinalt sokkal dragabb aron.

Szerintem (de ez eleg szubjektiv), az M60A1-nel (kulonosen az alap, 1971-ig gyartott, stabilizator nelkuli valtozatnal) osszessegeben jobb volt a T-55, igy nem volt nagy kenyszer arra, hogy a dragabb T-62-re atterjenek. Mire megjelent az M60A3, addigra mar a VSZ szamara is elerhetove valt a T-72, ami valoban minosegi ugrast jelentett, de nem csak a T-55-hoz, hanem a T-62-hoz kepest is.

Mire rendszeresítették a 115-ös sabot lőszert, lett a D-10T-hez is olyan kumulatív lőszer, ami hasonló átütő képességű volt.

Mire rendszeresítették a 115-ös sabot lőszert, lett a D-10T-hez is olyan kumulatív lőszer, ami hasonló átütő képességű volt.

Viszont az nem volt nagy távolságon olyan pontos, mint a T-62-es nyíllövedéke. :rolleyes:
Valós háborúkban azért kijött az, hogy bár a T-62-es kétszer annyiba került, mint a T-54/55, viszont gyakorlatban kétszer annyit is ért.
Sokkal nagyobb tűzerő, nagy távon jobb tűzpontosság sokat számított.

Az átütés mértéke csak egy jelző a páncéltörő lőszereknél, a masik pediga a sebesség ami lehetővé teszi, a nagy pásztázott lőtávot és azt, hogy mozgó célpontokat tudj leküzdeni. A kumulatív lőszerek átütése magas ez igaz de ebben kimerült minden előnyük a nyilakkal szemben.