T-62

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 217
3 566
113
Nem tudom eldönteni, hova rakjam: ukrán wannabe BMPT-62

image.png

xprDpBa0myE.png

7oj710.jpg

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 789
15 195
113
Ezidáig az oroszok már kb 100+ T-62M harckocsit veszítettek a tervezet 600-800 darabból, ebbol a veszteségbol 80 dokumentálva is van.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 818
24 182
113
Ezidáig az oroszok már kb 100+ T-62M harckocsit veszítettek a tervezet 600-800 darabból, ebbol a veszteségbol 80 dokumentálva is van.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
had találjam ki, Oryx? Akkor abból annyit mondhatunk biztosra, hogy az oroszok már vesztettek t-62M-et vagy nem.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
T 62 kamikaze tankokat ir, nem igazan ertem hogyan, mert tobbszor is lonek, ahhoz meg kezi totes kell.
Eleg xar a kepminoseg sajnos, lehet nem 62 hanem 72?
Mindenesetre ha 62-esek akkor szép volt, a Leopardoknak nem sikerult ilyen mutatvany eddig.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 192
14 440
113
T 62 kamikaze tankokat ir, nem igazan ertem hogyan, mert tobbszor is lonek, ahhoz meg kezi totes kell.
Eleg xar a kepminoseg sajnos, lehet nem 62 hanem 72?
Mindenesetre ha 62-esek akkor szép volt, a Leopardoknak nem sikerult ilyen mutatvany eddig.

Írtuk is néhányan, hogy erre is/Terminator-nak/műszakinak milyen jók lesznek az előrelátósan lezsírozott hazai "ötven-öcsi"-jeink!!!
Jaaa, hogy nincsenek! :mad: :mad: :mad:

Kiért/Miért nincsenek!!!

.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 874
9 845
113
Írtuk is néhányan, hogy erre is/Terminator-nak/műszakinak milyen jók lesznek az előrelátósan lezsírozott hazai "ötven-öcsi"-jeink!!!

Kiért/Miért nincsenek!!!

.

Hibás vagy hiányzó értékrendszer, felelősség nem ismerete, dilettantizmus és lopás jellemezte a döntéshozókat, beleértve politikusokat, katonákat, vállalkozókat. Sőt, a lakosságot is.

A szomorú, hogy semmi nem változott azóta. Semmi.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 213
17 195
113

Kiért/Miért nincsenek!!!

.

Én azt nem értem, hogy Miért nem kellett a T-62-es a Varsói Szerződésnek, ellenben a Harmadik világ úgy vette, mint a cukrot, és még Izraelnek is tetszett ?

sTRUiq4.jpg

G0WM0lK.jpg

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 889
37 746
113
Én azt nem értem, hogy Miért nem kellett a T-62-es a Varsói Szerződésnek, ellenben a Harmadik világ úgy vette, mint a cukrot, és még Izraelnek is tetszett ?

sTRUiq4.jpg

G0WM0lK.jpg

Drága volt (ha jól emlékszem kétszer annyit kóstált, mint a T-55, annyival meg semmi esetre nem volt jobb nála), a harmadik világban is kb. segélyként kapta a többség.
Ezért pl. a Csehszlovákok ugyan gyártották, de csak exportra. Új lőszerkalibert kellett volna rendszeresíteni hozzá stb.
A SZU pedig eleve csak átmeneti típusnak szánta, szükségmegoldás volt, amíg a sokkal jobb T-64 ki nem forrja magát.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 213
17 195
113
Drága volt (ha jól emlékszem kétszer annyit kóstált, mint a T-55, annyival meg semmi esetre nem volt jobb nála), a harmadik világban is kb. segélyként kapta a többség.

Tűzerőre, éles, harctéri körülmények között megtérülő befektetésnek bizonyult a Chieftain-ek és M60-as Patton-ök ellen, a minőséget a saját oldalára billentve.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 019
4 952
113
Szia,

Szerintem elsodlegesen azert, mert logisztikailag nagy kihivas (ertsd: draga) volt a 115-os loszer bevezetese.
Masodlagosan azert, mert azonos vedelmet kinalt sokkal dragabb aron.

Szerintem (de ez eleg szubjektiv), az M60A1-nel (kulonosen az alap, 1971-ig gyartott, stabilizator nelkuli valtozatnal) osszessegeben jobb volt a T-55, igy nem volt nagy kenyszer arra, hogy a dragabb T-62-re atterjenek. Mire megjelent az M60A3, addigra mar a VSZ szamara is elerhetove valt a T-72, ami valoban minosegi ugrast jelentett, de nem csak a T-55-hoz, hanem a T-62-hoz kepest is.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 889
37 746
113
Szia,

Szerintem elsodlegesen azert, mert logisztikailag nagy kihivas (ertsd: draga) volt a 115-os loszer bevezetese.
Masodlagosan azert, mert azonos vedelmet kinalt sokkal dragabb aron.

Szerintem (de ez eleg szubjektiv), az M60A1-nel (kulonosen az alap, 1971-ig gyartott, stabilizator nelkuli valtozatnal) osszessegeben jobb volt a T-55, igy nem volt nagy kenyszer arra, hogy a dragabb T-62-re atterjenek. Mire megjelent az M60A3, addigra mar a VSZ szamara is elerhetove valt a T-72, ami valoban minosegi ugrast jelentett, de nem csak a T-55-hoz, hanem a T-62-hoz kepest is.

Mire rendszeresítették a 115-ös sabot lőszert, lett a D-10T-hez is olyan kumulatív lőszer, ami hasonló átütő képességű volt.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 593
62 190
113
Mire rendszeresítették a 115-ös sabot lőszert, lett a D-10T-hez is olyan kumulatív lőszer, ami hasonló átütő képességű volt.

Viszont az nem volt nagy távolságon olyan pontos, mint a T-62-es nyíllövedéke. :rolleyes:
Valós háborúkban azért kijött az, hogy bár a T-62-es kétszer annyiba került, mint a T-54/55, viszont gyakorlatban kétszer annyit is ért.
Sokkal nagyobb tűzerő, nagy távon jobb tűzpontosság sokat számított.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 452
86 649
113
Az átütés mértéke csak egy jelző a páncéltörő lőszereknél, a masik pediga a sebesség ami lehetővé teszi, a nagy pásztázott lőtávot és azt, hogy mozgó célpontokat tudj leküzdeni. A kumulatív lőszerek átütése magas ez igaz de ebben kimerült minden előnyük a nyilakkal szemben.