[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 480
18 430
113
Azaz hazudsz! Azóta elesett Bachmut! Tudom nincs semmi jelentősége, szerintetek, de azért valami okból mégis beáldoztak legalább 20.000 ukrán halottat.

Nem a területek megtartásáfa, hanem az ukrán kolbásztöltő működtetésére koncentrál. Hadd jöjjön az anyag, neki így kényelmes. A határ mellett a logisztika könnyebb, mint az ukránnak több száz kilométerről. Ennyi, semmi több. Majd ha elfogynak a motivált nácik, és maradnak az összefogdosott traktoristák és az ukrán lakosság a sok eredménytelen offenzívától elcsügged, akkor majd megindulnak az oroszok.

Azaz, hol és mikor fogja el a testével az orosz tüzérségi repeszt és golyót. Mert eddig kb. erre volt képes a nagy tavaszi, bocs nyári offenzíva alatt.

Szerintem rosszul emlékszel. Nem harmadát, kétharmadát veszítette el az orosz haderő ebben a háborúban. Olvass utána nyugati objektív médiában, ha nem hiszed.

És közben az USA nagy pénzügyi szövetségese az EU lassan kifekszik.
Egyébként cseszhetik, ha elveszítik Ukrajnát, mert az akkor arcvesztés lesz nekik, hogy azt nem heverik ki, bármennyi zöldhasút is nyomtatnak. Az orosz majd újjáépíti magát, főleg, hogy egy prosperáló gazdasági hálózat része lesz, amibe az USA legfeljebb egy azaz egy tagként vehet részt. Semmi extra kedvezmény nélkül. Szép kis eredmény, nem mondhatom!

Nem kell felhalmozza, folyamatosan jön az új pénzügyi eszköz a keleti partnerektől (Kína, India meg a többi). Nem véletlen, hogy rohangál az atlantista bagázs és próbálja meggyőzni a keletieket, hogy az USA kedvéért lőjék már tökön ők is magukat. Lám az EU is milyen jól járt ezzel!
Szóval amíg jön a pénz a nyersanyagokért cserébe az oroszok tudnak háborúzni. Az pedig menni fog, mert kell a felemelkedő keletnek az energia és nyersanyag. Nem hülyék, mint az EU nevezetű lokalitás.

Csak éppen az a baj nyugat szempontjából, ha az orosz egy szeget sem tesz keresztbe, akkor is menni fog a pénz neki, ugyanis mint már fent írtam, rajta űl a világ legnagyobb energis és nyersanyag készletén.
Egyébként a nyugat nem ezzel számolt, hogy az orosz két év után is húzni fogja. Az volt a számítás, hogy fél év alatt összeomlik gazdaságilag aztán jön a belső lázadás, és az ölükbe hullik az ország. Na nem ez lett. Ahogy Irán és más szankciózott országok sem dőltek össze (egyébként Oo.-ban messze járnak attól, hogy olyan szintű életszínvonal csökkenés legyen mint egyéb érintetteknél) úgy Oo. sem fog. Ezt most már nyugaton is látják. Rágják is rendesen a körmüket, hogy mit tegyenek.

Ha azt nézzük, hogy ki bírja tovább, főleg egy nagy háború esetén, hát én nem sok pénzt tennék a jelen elkényeztetett nyugati társadalomra. Már most kezdenek jelentkezni a kimerülés jelei. Mi lesz akkor amikor a repjegyek ára 3-4x-re emelkednek. Jövőre várható, hogy minimum duplázódnak (ezt szakember mondta egyik szajaha médiában). Lesz itt sírás rívás, hogy Mucika nem mehet a valagát süttetni jó messze, hogy szelfizhesse magát (Nyuszkó-Muszkó menj már tüntizni, milyen világ, ahol már repülni sem lehet havonta).

Kb. elvesztették a világban a befolyásuk 60%-át. Ez aztán komoly eredmény az USA-ra nézve. Lassan Panama is beint nekik. Mi lesz akkor amikor tényleg verve jönnek ki Ukrajnából?

Mert az ukránok azok nem fogynak. Vagy valami Madagaszkári zombikészítőt alkalmaznak, hogy ők nem fogynak?


Jól látja, a nyugati társadalom nagyon sebezhető, zavarodottsága és hedonizmusa okán.
Ha nincs ember mögötte, lehet nyugatnak bár mekkora erőforrása is, semmire nem emgy.
Egyébként milyen erőforrása van az EU-nak? Csak kérdem. Majd mindenből behozatalra szorul. És amint az elmúlt másfél évben láttuk, az USA-nak sincs annyi, hogy az EU-t is etesse. Nem véletlen, hogy félrenéz akkor amikor az EU kínjában közvetítőkön keresztül szerzi be az olajat és földgázt. Azért - bár mennyire is nem örvend az EU lassan de biztosan leépülő gazdasági fejlettségének - azért nem akarja hogy a fejőstehén idő előtt megdögöljön. Hogy ez milyen erőforrás potenciál a nyugatra nézve én nem tudom.

Trumplitól nem vár semmit, mert az is pont olyan idióta mint a Demnes. Nagyon jól tudja, hogy nem ők irányítanak. És azzal is tiszában van, hogy azoknak Oo. elpusztítása a céljuk.

Te tényleg mindenen kívül vagy.
Ki kit kerített körbe és próbálta a hagyományosan befolyási területének számító régiókat megkaparintani?
Mit keres az USA több ezer km-re a határaitól?


Ahogy a NATO-t alkotó országok lakóssága is egy elpuhult társadalommá alakult.
Csak ebből tud a hadsereg meríteni. Mitől lenne erős?

A NATO egy elavult szervezet. Rég meg kellett volna szüntetni. Az USA valószínű, hogy ezt is akarta és akarja. Lassan eljön az idő, amikor egy offenzív szervezet váltja fel. Akkor lehet dönteni a régi tagoknak, hogy ki akar beállni előhadnak az USA serege elé. Remélem, hogy mi nem.

Ez így van. Csakhogy éppen ebből kifolyólag kerülnek a megszűnésük küszöbére. Igaz, ez sokaknak nem számít. Már most vergődnek a magországok, hogy kell egy többfokozatos EU. Ezt pedig csak a feloszlatással és új szervezet alakításával tudják elérni, ugyanis valamennyi alapszerződés csak egységes szavazattal módosítható. Én azt látom, hogy a lengyel választásra várnak. Ha ott bukik a ballibsi elit, akkor beindítják az új EU megalakítását, amibe aki akar belép vagy sem a neki tetsző 4 szint közül valamelyikbe. Azonban ha nyernek a progresszívnek hazudott destruktívak, akkor megfosztják Hazánkat a szavazati jógától (nem tudunk vétózni) aztán módosítják az alapszerződéséket. Nekünk ha nem tetszik, kiléphetünk.


Kivárják az ukránok hitevesztését, aztán megindulnak.

Reguláris...
Bahmutot ki foglalta el nyolc hónap alatt?
:D
Akkor ki hazudik?

Igen, te.
Magadnak leginkább, ha ezt a sok zagyva ábrándozást elhiszed az orosz csodáról.
Ami valahogy MINDIG elmarad...
A rabló gazembert nem bekeritik, hanem elzárják a többiek, ezt sem kell félremagyarázni. ;)

Persze, így könnyebb magát ártatlannak hazudni, mert őt mindenki bekeríti....
Akadályozzák a szabad rablásban, pedig előtte bárkit kirabolhatott a környéken, most meg akadályozzák.
:)
Nézzél már kicsit szét a világban, gondolkodj már a többi nemzet fejével is!
A Szovjetunió megszűnt, Oroszország nem tud már a helyébe lépni, mert SENKI nem akarja.
Meg azért sem, mert gyenge. Olyan gyenge, amilyennek látszik ebben a háborúban.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 167
78 733
113
Azaz hazudsz! Azóta elesett Bachmut! Tudom nincs semmi jelentősége, szerintetek, de azért valami okból mégis beáldoztak legalább 20.000 ukrán halottat.

Nem a területek megtartásáfa, hanem az ukrán kolbásztöltő működtetésére koncentrál. Hadd jöjjön az anyag, neki így kényelmes. A határ mellett a logisztika könnyebb, mint az ukránnak több száz kilométerről. Ennyi, semmi több. Majd ha elfogynak a motivált nácik, és maradnak az összefogdosott traktoristák és az ukrán lakosság a sok eredménytelen offenzívától elcsügged, akkor majd megindulnak az oroszok.

Azaz, hol és mikor fogja el a testével az orosz tüzérségi repeszt és golyót. Mert eddig kb. erre volt képes a nagy tavaszi, bocs nyári offenzíva alatt.

Szerintem rosszul emlékszel. Nem harmadát, kétharmadát veszítette el az orosz haderő ebben a háborúban. Olvass utána nyugati objektív médiában, ha nem hiszed.

És közben az USA nagy pénzügyi szövetségese az EU lassan kifekszik.
Egyébként cseszhetik, ha elveszítik Ukrajnát, mert az akkor arcvesztés lesz nekik, hogy azt nem heverik ki, bármennyi zöldhasút is nyomtatnak. Az orosz majd újjáépíti magát, főleg, hogy egy prosperáló gazdasági hálózat része lesz, amibe az USA legfeljebb egy azaz egy tagként vehet részt. Semmi extra kedvezmény nélkül. Szép kis eredmény, nem mondhatom!

Nem kell felhalmozza, folyamatosan jön az új pénzügyi eszköz a keleti partnerektől (Kína, India meg a többi). Nem véletlen, hogy rohangál az atlantista bagázs és próbálja meggyőzni a keletieket, hogy az USA kedvéért lőjék már tökön ők is magukat. Lám az EU is milyen jól járt ezzel!
Szóval amíg jön a pénz a nyersanyagokért cserébe az oroszok tudnak háborúzni. Az pedig menni fog, mert kell a felemelkedő keletnek az energia és nyersanyag. Nem hülyék, mint az EU nevezetű lokalitás.

Csak éppen az a baj nyugat szempontjából, ha az orosz egy szeget sem tesz keresztbe, akkor is menni fog a pénz neki, ugyanis mint már fent írtam, rajta űl a világ legnagyobb energis és nyersanyag készletén.
Egyébként a nyugat nem ezzel számolt, hogy az orosz két év után is húzni fogja. Az volt a számítás, hogy fél év alatt összeomlik gazdaságilag aztán jön a belső lázadás, és az ölükbe hullik az ország. Na nem ez lett. Ahogy Irán és más szankciózott országok sem dőltek össze (egyébként Oo.-ban messze járnak attól, hogy olyan szintű életszínvonal csökkenés legyen mint egyéb érintetteknél) úgy Oo. sem fog. Ezt most már nyugaton is látják. Rágják is rendesen a körmüket, hogy mit tegyenek.

Ha azt nézzük, hogy ki bírja tovább, főleg egy nagy háború esetén, hát én nem sok pénzt tennék a jelen elkényeztetett nyugati társadalomra. Már most kezdenek jelentkezni a kimerülés jelei. Mi lesz akkor amikor a repjegyek ára 3-4x-re emelkednek. Jövőre várható, hogy minimum duplázódnak (ezt szakember mondta egyik szajaha médiában). Lesz itt sírás rívás, hogy Mucika nem mehet a valagát süttetni jó messze, hogy szelfizhesse magát (Nyuszkó-Muszkó menj már tüntizni, milyen világ, ahol már repülni sem lehet havonta).

Kb. elvesztették a világban a befolyásuk 60%-át. Ez aztán komoly eredmény az USA-ra nézve. Lassan Panama is beint nekik. Mi lesz akkor amikor tényleg verve jönnek ki Ukrajnából?

Mert az ukránok azok nem fogynak. Vagy valami Madagaszkári zombikészítőt alkalmaznak, hogy ők nem fogynak?


Jól látja, a nyugati társadalom nagyon sebezhető, zavarodottsága és hedonizmusa okán.
Ha nincs ember mögötte, lehet nyugatnak bár mekkora erőforrása is, semmire nem emgy.
Egyébként milyen erőforrása van az EU-nak? Csak kérdem. Majd mindenből behozatalra szorul. És amint az elmúlt másfél évben láttuk, az USA-nak sincs annyi, hogy az EU-t is etesse. Nem véletlen, hogy félrenéz akkor amikor az EU kínjában közvetítőkön keresztül szerzi be az olajat és földgázt. Azért - bár mennyire is nem örvend az EU lassan de biztosan leépülő gazdasági fejlettségének - azért nem akarja hogy a fejőstehén idő előtt megdögöljön. Hogy ez milyen erőforrás potenciál a nyugatra nézve én nem tudom.

Trumplitól nem vár semmit, mert az is pont olyan idióta mint a Demnes. Nagyon jól tudja, hogy nem ők irányítanak. És azzal is tiszában van, hogy azoknak Oo. elpusztítása a céljuk.

Te tényleg mindenen kívül vagy.
Ki kit kerített körbe és próbálta a hagyományosan befolyási területének számító régiókat megkaparintani?
Mit keres az USA több ezer km-re a határaitól?


Ahogy a NATO-t alkotó országok lakóssága is egy elpuhult társadalommá alakult.
Csak ebből tud a hadsereg meríteni. Mitől lenne erős?

A NATO egy elavult szervezet. Rég meg kellett volna szüntetni. Az USA valószínű, hogy ezt is akarta és akarja. Lassan eljön az idő, amikor egy offenzív szervezet váltja fel. Akkor lehet dönteni a régi tagoknak, hogy ki akar beállni előhadnak az USA serege elé. Remélem, hogy mi nem.

Ez így van. Csakhogy éppen ebből kifolyólag kerülnek a megszűnésük küszöbére. Igaz, ez sokaknak nem számít. Már most vergődnek a magországok, hogy kell egy többfokozatos EU. Ezt pedig csak a feloszlatással és új szervezet alakításával tudják elérni, ugyanis valamennyi alapszerződés csak egységes szavazattal módosítható. Én azt látom, hogy a lengyel választásra várnak. Ha ott bukik a ballibsi elit, akkor beindítják az új EU megalakítását, amibe aki akar belép vagy sem a neki tetsző 4 szint közül valamelyikbe. Azonban ha nyernek a progresszívnek hazudott destruktívak, akkor megfosztják Hazánkat a szavazati jógától (nem tudunk vétózni) aztán módosítják az alapszerződéséket. Nekünk ha nem tetszik, kiléphetünk.


Kivárják az ukránok hitevesztését, aztán megindulnak.
Jajj dehogy akarja megszűntetni az USA a NATO-t! Ez az egyetlen valódi érdekérvényesítő ereje Európában.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
A nyugat Ukrajna számára nyújtott támogatása, apadni látszik, de ez talán csak egy hullámvölgy, nem hiszem hogy a közeljövőben megszűnne.
Nem fog megszűnni, az a hirtelen végét jelentené Ukrajnának. A baj (és ezt ők is látják), hogy emberanyagban lesz hiány. Főleg motivált emberanyagban. Nem olyanban, ami az első adandó alkalommal megadja magát. Na ezt nehéz lesz pótolni, mert bár mennyire is szeretik az USA-t, pl. a románok, azért megdögleni érte nem akarnak.
Minél tovább tart a háború, az ukránok annál potensebb fegyvereket kapnak az orosz hátországban mérendő csapásokhoz.
Kaphatnak, ha lenullázzák az ukrán áramellátást. Jön a tél, ez nagyon meg fogja viselni a hátországot.
Az oroszoknak sem erejük, sem szándékuk nincs nagyobb ukrán területek elfoglalására. Egy lehetőségük van az ukrán hadsereg kivéreztetése.
Erejük éppen lenne, mert nem háborúznak, hanem fél lábon hátrakötött kézzel különlegeshamüveleteznek, azaz idiótáskodnak. Ha beleállnának, akkor kb. fél év alatt menne a levesbe Ukrajna. Nagyon nagy veszteségeik lennének, de Ukrajna mint állam megszűnne. Ebben ne legyen kétséged.
Egyébként erre az iszonyatos veszteségre számított a nyugat is. Aztán nem jött be. Amikor az orosz belátta, hogy nem megy ez gyórsan, akkor szépen hátra vonult és tölti a daráló tölcsérét ukránokkal. Nem adott helyet az ukránok gerillásokodásának, amire a nyugat készítette őket.
Értelmetlen is lenne nagy ukrán lakosságú területek bekebelezése. Megszállás alatt tartása.
Van egy rossz hírem.Nem fogja megszállás alatt tartani, így újjáépíteni sem. Levágja a tenger melléket meg Dnyeperig tartó területeket, majd tesz egy orosz barát kormányt Kijevbe, aztán hazamegy, közben viszi a teljes katonai nehéz technikát. Szépen leül a határ mellé és elnézi őket, hogy miként rendezik soraikat. Azonban, ha nyugat felé kezdnek kacsintgatni, visszamegy. Kb. ez várható, ha veszít Ukrajna. Sajnálom őket, mert egy amolyan senki földje lesznek, ahol maximum a javak kihordása lesz szempont, nem az újjáépítés, fejlesztés.

Jajj dehogy akarja megszűntetni az USA a NATO-t! Ez az egyetlen valódi érdekérvényesítő ereje Európában.
Megszünteti és alapít egy újat. Nem jó neki jelen szervezet, mert ez csak védekező és a tagokat nem lehet belehajtani egy háborúba ahogy ő szeretné, csak amolyan önkéntes alapon mennek, ha mennek. Ezt írja az alapító okirat, amit csak egyhangúlag lehet módosítani. Egyik nap megszünteti valamilyen okkal, aztán a másik nspon pedig felállítja az új szervezetet, új névvel. Teljesen önkéntes alapon lesz a belépés. Aki akar csatlakozik, aki nem, az ki lesz kiáltva ellenségnek és jól meg lesz demokratizálva katonailag, majd beállítva a sorba.
Ez az új "szövetség" amolyan globális katonai szervezet lenne.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113

Egy újabb lépés felfelé az eszkalációs lépcsőn.​

Vlagyimir Putyin országos atomriadót rendelt el​


2023. október 02. - 06:43

Oroszország az atomriadóval egy esetleges nyugati atomcsapásra készül, amelyben az ország hetven százaléka elpusztul és statáriumot kell hirdetni.
Egy nukleáris háborúra való felkészülést szolgál az a példátlan országos szintű gyakorlat, amit az orosz elnök október 3-ára elrendelt – írja az atv.hu. Ekkora készültség még sosem volt Oroszországban, mert eddig csak régióként tartottak atomtámadást szimuláló tesztet.

A gyakorlat egy olyan helyzetet feltételez, amelyben a NATO atomcsapást mér Oroszországra, az orosz lakásállomány- és az életfenntartó létesítmények hetven százaléka pedig megsemmisül.

A forgatókönyv szerint az országban statáriumot vezetnek be, és teljes körű mozgósítást rendeltek el.
A teszt során azt is modellezik, milyen másodlagos veszélyt jelentenek az atomerőművekben és más kulcsfontosságú létesítményekben keletkező károk.
A gyakorlat része, hogy az állami és a regionális hatóságoknak rendkívüli mentőcsapatokat kell szervezniük az élelmiszer- és egészségügyi ellátás biztosítására, illetve a radioaktív sugárzás elleni védelemre.

AZ ELŐKÉSZÍTŐ DOKUMENTUM SZERINT OROSZORSZÁGNAK FEL KELL KÉSZÜLNIE A HÁBORÚ ESZKALÁLÓDÁSÁRA, BELEÉRTVE A NUKLEÁRIS HATALMAK RÉSZVÉTELÉVEL ZAJLÓ VILÁGMÉRETŰ KONFLIKTUST.
A lakosságot az életveszélyessé vált zónákból ki kell telepíteni, ami példátlan méretű belső lakosságcserét jelent. Az orosz elnök az atomcsapás miatt egy atombunkerbe költözik, emellett rendelkezésére áll egy flottányi „Doomsday” Il–80 Maxdome repülőgép is, amelyek légi vezérlési központként is tudnak működni.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
A Bundestag szerint Kijevnek joga van Taurus rakétákkal támadni orosz területet / Izvesztyija

Bundestag-képviselő: Ukrajnának joga van Taurus rakétákkal támadni orosz területet

A Bundestag védelmi bizottságának elnöke, Marie-Agnes Strack-Zimmermann kijelentette, hogy a nemzetközi jog lehetővé teszi Ukrajna számára, hogy katonai célpontokat támadjon Oroszország területén. Erről a Spiegel számolt be szeptember 30-án, szombaton.
A politikus megjegyezte, hogy ebben az esetben egyáltalán nem számít, hogy hol gyártják ezeket a fegyvereket és ki szállítja őket.
"Most sürgősen le kell szállítani a Taurusokat, mert az ukrán hadsereg a cirkálórakéták célzott alkalmazásával jelentősen megzavarhatja [az orosz csapatok] utánpótlását" - mondta.
Strack-Zimmermann azt is hozzátette, hogy a nyugati országok támogatása nélkül Ukrajna már régen vereséget szenvedett volna. Emellett kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy az ukrajnai konfliktus nukleáris fegyverek alkalmazásáig eszkalálódna.

Korábban, szeptember 28-án Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalvezetőjének tanácsadója, Mihajlo Podoljak azt mondta, hogy a nagy hatótávolságú nyugati ATACMS és Taurus rakéták Ukrajnának történő átadása nem fogja ellensúlyozni a harctéren lévő orosz fegyverek számának különbségét.
Szeptember 26-án Klaus Ernst, a baloldali párt Bundestag gazdasági és klímavédelmi bizottságának vezetője az Izvesztyija című lapnak adott beszélgetésben kijelentette, hogy negatívan viszonyul a Taurus rakéták esetleges ukrajnai szállításaihoz. A német politikus véleménye szerint Kijev megszegné ígéretét, hogy nem használja a rakétákat orosz területre irányuló csapásokra.
Boris Pistorius német védelmi miniszter szeptember 15-én azt mondta, hogy két héten belül döntés születhet a Taurus rakéták Ukrajnának történő átadásáról. Sürgette az ukrán hatóságokat, hogy értsenek meg egy ilyen döntéshozatali eljárást.
Szeptember 11-én a német védelmi miniszter kijelentette, hogy Németország nem szállít Ukrajnának ilyen rakétákat.

A nyugati országok fokozták a Kijevnek nyújtott katonai és pénzügyi támogatást a Donbassz védelmére indított orosz különleges művelet közepette, amelyet Vlagyimir Putyin orosz államfő 2022. február 24-én jelentett be, miután az ukrán hadsereg ágyúzása miatt romlott a helyzet a térségben.

***************************************************************

Dmitrij Medvegyev
A NATO-országokban egyre több az idióta vezető.

Az egyik újonnan kinevezett kretén - a brit védelmi miniszter - úgy döntött, hogy az ukrán katonák brit kiképző tanfolyamát magának Ukrajnának a területére helyezi át. Vagyis, hogy kiképzőiket legális célponttá tegyék a mi fegyveres erőink számára. Tökéletesen tisztában van azzal, hogy kíméletlenül el fogják őket pusztítani. És nem mint zsoldosokat, hanem mint brit NATO-specialistákat.

Egy másik bolond - a Német Védelmi Bizottság nehezen kiejthető vezetéknevű vezetője - azt követeli, hogy azonnal lássuk el Taurus rakétákkal a hohlobanderovistákat, hogy a kijevi rezsim támadásokat indíthasson orosz területen, hogy gyengítse hadseregünk utánpótlását. Azt mondják, ez összhangban van a nemzetközi joggal. Nos, ebben az esetben a német gyárak elleni csapások, ahol ezeket a rakétákat gyártják, teljes mértékben megfelelnének a nemzetközi jognak.

Végül is ezek az idióták aktívan a harmadik világháború felé terelnek minket......
t.me/medvedev_telegram/391
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 480
18 430
113
Nem fog megszűnni, az a hirtelen végét jelentené Ukrajnának. A baj (és ezt ők is látják), hogy emberanyagban lesz hiány. Főleg motivált emberanyagban. Nem olyanban, ami az első adandó alkalommal megadja magát. Na ezt nehéz lesz pótolni, mert bár mennyire is szeretik az USA-t, pl. a románok, azért megdögleni érte nem akarnak.

Kaphatnak, ha lenullázzák az ukrán áramellátást. Jön a tél, ez nagyon meg fogja viselni a hátországot.

Erejük éppen lenne, mert nem háborúznak, hanem fél lábon hátrakötött kézzel különlegeshamüveleteznek, azaz idiótáskodnak. Ha beleállnának, akkor kb. fél év alatt menne a levesbe Ukrajna. Nagyon nagy veszteségeik lennének, de Ukrajna mint állam megszűnne. Ebben ne legyen kétséged.
Egyébként erre az iszonyatos veszteségre számított a nyugat is. Aztán nem jött be. Amikor az orosz belátta, hogy nem megy ez gyórsan, akkor szépen hátra vonult és tölti a daráló tölcsérét ukránokkal. Nem adott helyet az ukránok gerillásokodásának, amire a nyugat készítette őket.

Van egy rossz hírem.Nem fogja megszállás alatt tartani, így újjáépíteni sem. Levágja a tenger melléket meg Dnyeperig tartó területeket, majd tesz egy orosz barát kormányt Kijevbe, aztán hazamegy, közben viszi a teljes katonai nehéz technikát. Szépen leül a határ mellé és elnézi őket, hogy miként rendezik soraikat. Azonban, ha nyugat felé kezdnek kacsintgatni, visszamegy. Kb. ez várható, ha veszít Ukrajna. Sajnálom őket, mert egy amolyan senki földje lesznek, ahol maximum a javak kihordása lesz szempont, nem az újjáépítés, fejlesztés.


Megszünteti és alapít egy újat. Nem jó neki jelen szervezet, mert ez csak védekező és a tagokat nem lehet belehajtani egy háborúba ahogy ő szeretné, csak amolyan önkéntes alapon mennek, ha mennek. Ezt írja az alapító okirat, amit csak egyhangúlag lehet módosítani. Egyik nap megszünteti valamilyen okkal, aztán a másik nspon pedig felállítja az új szervezetet, új névvel. Teljesen önkéntes alapon lesz a belépés. Aki akar csatlakozik, aki nem, az ki lesz kiáltva ellenségnek és jól meg lesz demokratizálva katonailag, majd beállítva a sorba.
Ez az új "szövetség" amolyan globális katonai szervezet lenne.

Ne haragudj, de ez egy a valóságtól nagyon nagyon elrugaszkodott álmodozás.
Amit leírtál, az egy olyan meseszerű történet, aminek minden eleme önmagában egy irracionális, megvalósíthatatlan ábránd.
Mi értelme van ennek?

Csak egy példa:
Az orosz szárazföldi haderő, az ejtőernyősök nagy része az ukrán fronton vérzik lassan második éve.
A rendszeresített harckocsik, lövészpáncélosok harmada, fele elveszett, a tüzérség negyede. Lőszer készletei nagy részét elhasználta ebben a "hátratett kezes", félszemű féleszű háborúban, vagy különleges katonai kudarcban. :)

Ha behozna egy- két millió katonát, azok milyen harckocsikba, járművekbe ülnének?
Milyen tüzérség, mennyi lőszer kellene egy 500-700 ezer fős haderővel rendelkező, NATO által támogatott, oroszokat okkal gyűlölő Ukrajna elfoglalására?
;)
Ha másfél év alatt Bahmutig jutottak?

Nem látod, hogy a katonai ereje SINCS meg az orosznak a céljai eléréséhez? Ami még megvan, az pedig folyamatosan darálódik.

Ha 60-120, vagy akár majd 200 T-90-est gyárt egy évben, akkor mikorra pótolja az elvesztett 2300-at? (a T-80BVM, T-72B3 a meglévők átépítése!)
A 3-4 ezer BMP, BTR pótlása mennyi idő? Két, három, négy év?
Talán, ha közben nem darálódna!
De az ostobája a napi veszteséget sem tudja pótolni, mert az ukrán harcol. Minden nap, ameddig kell.

Akkor hogy is van ez a végtelen erőforrás történet? Van vasérc, energia, ezért minden oké? Ennyi a háború, ilyen egyszerű? Akkor miért nem készült fel Putyin, ha ilyen egyszerű, nyersanyag és energia, meg milliós haderő?

A logikáddal van egy másik probléma is:
Darálni csak nagy fölénnyel lehet. Ha kiegyenlítettek az erőviszonyok, akkor a veszteségek is azok lesznek.
Mint Bahmut esetében.
Ezért Putyin jelenleg annyi ukránt pusztít el, amennyi oroszt. Márciusig így darálodik harckocsija, katonája, lőszere.
Szerinted varázspálcával pótolja hirtelen a két éves veszteségeit, aztán hatalmas anyagi és létszám fölényben gyorsan legyőzi Ukrajnát?
Nem érzed, milyen gyermeki álmodozás ez?
A részeg Medvegyev őrjöng, mert retteg a Taurus-tól. Érzik, hogy a nyugat bármikor emelheti a tétet, mert még mindig rengeteg eszköze és pénze van, hogy Putyin darálodását finanszírozza.
Minél tovább darálja Putyin az erőforrásait, az annál többet veszít hosszú távon. A nyugat pedig annál könnyebben és tartósabban tudja a békét megőrizni Európa peremén, illetve a posztszovjet térségben.
A bekerítés valójában féken tartás, mindenki, az orosz társadalom biztonsága érdekében is. Az idiótákat bezárják. Mindenhol a világon. Mert veszélyesek a normális többségre.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 517
47 101
113
A szekta dogmáinak első pontja:
(A dogma jelentése: megkérdőjelezhetetlen állítás.)
A megkérdőjelezhetetlen az jelenti, hogy senki nem vonhatja kétségbe. Ha megteszi, jön a retorzió! Szerinted, ez jellemző erre az oldalra?

Több fiatalt kell toborozni az ukrán fegyveres erőkbe – Ben Wallace​


Ben Wallace volt brit védelmi miniszter szerint Kijevnek több fiatalt kellene toboroznia a hadseregbe, hogy megakadályozza az ellentámadás ütemének lassulását.
A Telegraph cikkében Wallace azt is hangsúlyozta, hogy aktívan kell fegyvereket szállítani Ukrajnának „a konfliktus lezárása érdekében”.
„A katonák (AFU) átlagéletkora a fronton több mint 40 év. Megértem Zelenszkij vágyát, hogy megőrizze a fiatalságot a jövő számára, de tény, hogy minden szünet lehetővé teszi az Orosz Föderáció számára, hogy új hadsereget építsen fel” – áll Wallace cikkében.
Azt is javasolta, hogy eljött az idő, hogy Kijev újraértékelje az ukrán mozgósítás mértékét, „ahogyan azt Nagy-Britannia tette 1939-ben és 1941-ben”.
Vlagyiszlav Seleznyev, az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának képviselője augusztusban kijelentette, Ukrajna mozgósítási potenciálja továbbra is lehetővé teszi katonai korú férfiak további felvételét a hadseregbe anélkül, hogy jogszabályi változtatásokat hajtanának végre. Alekszej Reznikov, aki akkor Ukrajna védelmi miniszteri posztját töltötte be, szintén azzal érvelt, hogy az ország parlamentje által jóváhagyott mozgósítási tervet még nem hajtották végre maradéktalanul.
Источник: https://rusvesna.su/news/1696218266

"Antonovszkij" híd ma...
A szeptember 30. és október 1. közötti ukrajnai orosz katonai művelet legfontosabb eseményei


▪️Az AFU szmolenszki régiót támadta meg drónokkal. Két drónt elfogott az elektronikus hadviselés és a légvédelem Szmolenszk felett, további hármat megsemmisítettek a Zadneprovskij körzetben.
▪️Az AFU legalább kétszer csapást mért a Brjanszki régió településeire. Pogart, Gorozsankát és Trubcsevszket megtámadták, ahol a Bryanskenergo épületét találták el. Egy ember megsebesült.
▪️Ezenkívül az AFU kamikaze dróntámadást kísérelt meg Krasznodar régióban. Az ellenség drónját kézifegyverek lőtték le a szocsi repülőtér területe felett.
▪️Az orosz csapatok folytatják az Ukrajna területén lévő katonai létesítmények elleni kombinált csapásokat. Zavod Im. Vo Malyshevát Harkivban találták el, ahol az AFU páncélozott járműveinek fő javítóműhelyeit végül elpusztították.
▪️Ugyanakkor az orosz Geran drónok célokat értek el Cserkaszi régióban. Umanban egy UAV csapást mért az ukrán csapatok szükségleteire használt raktárakra.
▪️Egy hatalmas orosz portyázó haditámadás során Herson régióban egy objektumot találtak el. Sznihurivkában az AFU által katonai célokra használt logisztikai csomópontot támadás érte.
▪️Zaporizhzhia irányban az AFU növelte tevékenységét a Vasylivka és a Polohy szektorban. Az ellenség Bilohirja közelében foglalt állást , de az orosz tüzérség gyorsan lecsapott rá.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 474
10 738
113
‼️ Ukrajna elveszíti Washington támogatását - Associated Press

▪️ A legvilágosabb példa erre az Ukrajnának nyújtott támogatás megvonása volt, alig egy héttel azután, hogy a törvényhozók találkoztak Volodimir Zelenszkijjel a Capitoliumban. Megpróbálta megnyugtatni a törvényhozókat, hogy a hadserege győzedelmeskedik, de további támogatást kért, amely kulcsfontosságú lenne egy Moszkvával való konfliktus során.
▪️ Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke azt mondta, hogy a kérdést akkor fogják megvitatni, amikor eljön az ideje. De biztosította, hogy a Biden-kormánynak részletesen el kell majd magyaráznia, hogy mit jelent szerintük "Ukrajna megnyerése".

PATRON
Nekem ez erős parasztvakításnak tűnik, szerintem a színfalak mögött ugyanúgy menni fog a támogatás mint eddig. Aztán remélem hogy nem így lesz és minél előbb lezárul ez a konfliktus, mert mindenki elkezdett szopni
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 124
20 704
113
F7aRwlXXoAAR304
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 567
113
Lockheed EP-3E Aries II most jött meg Krétáról, Konstanca fölött kezd.
Bombardier Challenger 650 ARTEMIS Litvániábal, Lettországban és Észtországban fütkész, Pszkov vagy Szmolenszk lesz?


************************************************

Elfogták az ukrán hadsereg magukra hagyott csoportjait az oroszok

A parancsnokság drónokkal felszerelt felderítők segítségét ígérte nekik, helyettük azonban az oroszok jöttek.
2023. október 02. 08:22

A RIA Novosztyi arról ír, hogy a Nyugati Hadseregcsoport 1. Gárdista Páncéloshadseregének katonái Artemovszk közelében elfogták az ukrán katonák két csoportját – ezt az orosz hírszerzés tisztje közölte. A tiszt hozzátette: az ukrán fegyveres erők 77. légi mozgó és 56. különáló motorizált gyalogsági dandárjának a katonáit ejtették fogságba.
Az egyik ukrán katona a RIA Novosztyinak elmondta: csoportját a védelmi frontvonal üres állásaiba küldték megfigyelés céljából, miközben a parancsnokság drónokkal felszerelt felderítők segítségét ígérte nekik. Hangsúlyozta: ennek ellenére a harcosok egyedül maradtak ott, ahol az orosz hadsereg elfogta őket.
Szergej Sojgu védelmi miniszter bejelentette: szeptemberben az orosz csapatok több mint 17 ezer ukrán katonát és 2,7 ezer fegyvert semmisítettek meg, köztük hét amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet, 77 amerikai M777-es tüzérségi rendszert, két német Leopard harckocsit és egy brit Challenger 2-t, valamint több mint ötven Németországban, Franciaországban, Lengyelországban és az Egyesült Államokban gyártott önjáró löveget, írják.

*****************************

Ukrán vezérkar: több mint száz csapást mért Oroszország egy nap alatt Ukrajnára

Az orosz erők az elmúlt nap során 99 légi- és nyolc rakétacsapást mértek Ukrajna területére – közölte az ukrán vezérkar vasárnapi helyzetjelentésében a Facebook-oldalán.
A közleményben a katonai vezetés kiemelte, hogy az éjjel mintegy negyven, iráni gyártású Sahed drónnal támadta Oroszország Ukrajnát. Az ukrán légvédelem harminc drónt semmisített meg a déli Odessza és Mikolajiv megyék, valamint a nyugat-ukrajnai vinnicjai régió légterében. A jelentés szerint a támadásoknak vannak civil halálos áldozatai és sérültjei, de számokat a vezérkar nem közölt.
"Az orosz megszállók továbbra is figyelmen kívül hagyják a nemzetközi humanitárius jogot, nemcsak az ukrán csapatok állásait ágyúzzák, hanem a lakott területek polgári infrastruktúráját is, terrorizálva a civileket" – tette hozzá a vezérkar.
Olekszandr Tolokonnyikov, a déli Herszon megyei kormányzói hivatal szóvivője egy tévéműsorban arról tájékoztatott, hogy vasárnapra virradó éjjel az orosz erők tíz bombát dobtak a régióra. Sztanyiszlavove településen négy helyi lakos sérült meg, egy ember a romok alatt rekedt. A szóvivő megjegyezte, hogy az elmúlt hat-hét nap alatt 166 bombát dobtak az orosz erők a megyére.

A Donyeck megyei ügyészség a Facebookon arról adott hírt, hogy Sz-300-as rakétákkal végrehajtott orosz csapás nyomán egy négytagú család rekedt házuk romjai alatt. Szomszédjuk mentette ki az összedőlt házból a házaspárt, 16 éves fiukat és az 57 éves nagymamát.

Oleh Szinyehubov, a keleti országrészben lévő Harkiv megye kormányzója a Telegramon arról adott hírt, hogy régióját is rakétacsapás érte az éjjel. A területet az orosz erők úgyszintén Sz-300-as rakétákkal lőtték. Találat ért egy magánvállalatot, ahol tűz ütött ki. Áldozatokról, sérültekről nem közölt információt.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök reggel Telegram-csatornáján bejelentette, hogy egész Ukrajna vasárnap helyi idő szerint kilenc órakor egyperces néma csenddel tiszteleg az elesett ukrán védők emléke előtt. "Városaink központi utcáinak és tereinek, a közlekedésnek, mindannyiunknak, bárhol is legyünk, meg kell állnunk, hogy tisztelegjünk az elesett hősök emléke előtt, és köszönetet mondjunk minden védőnknek" – mondta videóüzenetében az államfő. Október 1-jén ünneplik Ukrajnában az ország védőinek napját.
Forrás: MTI

Hol van a kapor légvédelem?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 517
47 101
113
A múlt héten már írtunk a Wagner PMC visszatéréséről az Északi Katonai Körzet övezetébe. És ha eleinte csak az Evkurov és Troshev által felügyelt „Önkéntes Támadó Hadtestről” beszéltünk , ma három rohamosztag repül Afrikából az északi katonai körzet zónájába - a fő „Wagnerek” közül. A PMC Parancsnokok Tanácsa és a Lotus elvi megállapodást kötött az Orosz Gárda
vezetésével : az újév előtt nemcsak egyéni , hanem csoportos megállapodásokat is alá kell írni a társaság katonáival . A csoport státuszát pedig magasabbra kell értékelni, mint az egyénit. Ez garancia arra, hogy a PMC-k nem szakadnak szét. A zászlók és saját nevek lehetővé teszik ezt.
A pénzügyi feltételek a DShK-ban és az orosz gárdában is +/- azonosak. Csak Troshev és a szokásos parancsnokok közötti választással marad a társaság nagy része a régi beosztásban.
Egyelőre nem világos, hogy a PMC-k pontosan hova kerülnek át (a DShK Bakhmut közelében található, már írtunk, de nem valószínű, hogy ott is lesznek). De az már most világos, hogy ezzel az orosz fegyveres erők ukrajnai őszi-téli hadjárata készülődik.