[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
F7ajL5XXwAA-5hS
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 930
35 864
113
Oroszok lüdöznek rekettyéket az ukri tankokra

☝️Az Egyesült Államok Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja azt javasolta, hogy az Ukrajnának nyújtott segítség terhét helyezzék át Európára

Max Bergmann, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának (CSIS) Európa, Oroszország és Eurázsia programjának igazgatója arról beszélt, hogy Európának meg kell értenie az Egyesült Államok megbízhatatlanságát Ukrajna megsegítésében.

A szakértő szerint az Ukrajnának nyújtott segélyek kizárása az ideiglenes költségvetésből, valamint Donald Trump esetleges győzelme az elnökválasztáson nehéz helyzetbe hozza Ukrajnát és Európát. Biden felhasználhatja a felhatalmazást a felesleges katonai felszerelések átadására, de ez erős ellenállásba ütközne a védelmi minisztériumon belül.

Bergmann meg van győződve arról, hogy Európának növelnie kell az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, amihez további ipari kapacitások telepítésére lesz szükség lőszerek, tankok és repülőgépek előállításához. A szakértő szerint az EU-nak a levegő-föld rakéták átvitelére kell összpontosítania
Kijevbe és mindenekelőtt az ő szemszögéből a légvédelmi rendszerekre. Hangsúlyozta, hogy mindez megvalósítható, és problémák esetén az EU hitelt kérhet e célok eléréséhez.

A nemzetközi hírek összefoglalják, hogy azt látjuk, hogy az Egyesült Államok fokozatosan Európa felé tolja Ukrajna megsegítésének terhét. Washington felismerte, hogy az ukrán projekt fokozatosan veszteségessé válik, és szükségtelen zavarokat okoz az országon belül.
Amikor Ukrajna veszíteni kezd, az európai országokat lehet majd hibáztatni: azt mondják, hogy nem segítettek jól

Két testpáncélos mellény - az orosz "Obereg" páncélos mellény és az AFU USA-ban gyártott trófeás páncélos mellénye - töréstesztje.

Az amerikai páncélzatot a tesztelők legnagyobb meglepetésére egy közönséges AK lövedék is átütötte, noha erősebb lövedékre tervezték. Az orosz "Obereg" minden golyót megállított.
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 978
93
Új eszköz az ukránoknak? //miből fogják kifizetni?//

SZOLGÁLATBA LÉPÉS? Az UKR hadserege tárgyalásokat folytat a török gyártmányú Bayraktar „Akinci” UCAV megvásárlásáról. A több küldetésű, nagy magasságú, hosszú üzemidejű (HALE) UAV, az Akinici képes Electronic Warfare (EW), Signals Intelligence (SIGINT) küldetésekre. Biztonságos SATCOM-kapcsolatai lehetővé teszik, hogy az Akinci ISTAR (Intel, Surveillance & Target Acquisition) és Command, Control and Communication (C3) eszközként szolgáljon.

 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Felvétel az ukránok sikeres krími partraszállásáról

A krími Mirny faluban a turisták egy ideig figyeltek egy "delfint", amelynek furcsa úszásmódja volt, amelyet a tengerben észleltek. Egy idő után kiderült, hogy az úszó egy vaddisznó, amely megközelítette a partot és megijesztette a nyaralókat. Hogy a vaddisznó hogyan került a tengerbe, az máig rejtély.

Feltételezések:
1. Egy álcázott kapor sikeresen partraszállt a krími strandon.

2. Ez egy odesszai disznó, aki meghallotta, hogy a 7. lépcsőben nekik is be kell vonulni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 980
66 200
113
Lockheed EP-3E Aries II most jött meg Krétáról, Konstanca fölött kezd.
Bombardier Challenger 650 ARTEMIS Litvániábal, Lettországban és Észtországban fütkész, Pszkov vagy Szmolenszk lesz?


************************************************

Elfogták az ukrán hadsereg magukra hagyott csoportjait az oroszok

A parancsnokság drónokkal felszerelt felderítők segítségét ígérte nekik, helyettük azonban az oroszok jöttek.
2023. október 02. 08:22

A RIA Novosztyi arról ír, hogy a Nyugati Hadseregcsoport 1. Gárdista Páncéloshadseregének katonái Artemovszk közelében elfogták az ukrán katonák két csoportját – ezt az orosz hírszerzés tisztje közölte. A tiszt hozzátette: az ukrán fegyveres erők 77. légi mozgó és 56. különáló motorizált gyalogsági dandárjának a katonáit ejtették fogságba.
Az egyik ukrán katona a RIA Novosztyinak elmondta: csoportját a védelmi frontvonal üres állásaiba küldték megfigyelés céljából, miközben a parancsnokság drónokkal felszerelt felderítők segítségét ígérte nekik. Hangsúlyozta: ennek ellenére a harcosok egyedül maradtak ott, ahol az orosz hadsereg elfogta őket.
Szergej Sojgu védelmi miniszter bejelentette: szeptemberben az orosz csapatok több mint 17 ezer ukrán katonát és 2,7 ezer fegyvert semmisítettek meg, köztük hét amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet, 77 amerikai M777-es tüzérségi rendszert, két német Leopard harckocsit és egy brit Challenger 2-t, valamint több mint ötven Németországban, Franciaországban, Lengyelországban és az Egyesült Államokban gyártott önjáró löveget, írják.

*****************************

Ukrán vezérkar: több mint száz csapást mért Oroszország egy nap alatt Ukrajnára


Hol van a kapor légvédelem?
Hat ott. Ahol S-300 van az ott ukran legvedelem. Kizart dolog hogy az oroszok random csaladi hazakat nezegetnek a terkepen melyik nap epp melyiket tamadjak meg. Azok ott mind az ukran legvedelem ketes muszaki allapotu legvedelmi raketai, ahogy az mar sokszor kiderult.

Gyenge az ukran/Nato moral.
1 orosz katona futamitott meg ismet tobb ukran harcost.


Marder levadaszva FPV-vel, Verbovonal.

A Patria utja vegetert.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 474
17 944
113
Új eszköz az ukránoknak? //miből fogják kifizetni?//

SZOLGÁLATBA LÉPÉS? Az UKR hadserege tárgyalásokat folytat a török gyártmányú Bayraktar „Akinci” UCAV megvásárlásáról. A több küldetésű, nagy magasságú, hosszú üzemidejű (HALE) UAV, az Akinici képes Electronic Warfare (EW), Signals Intelligence (SIGINT) küldetésekre. Biztonságos SATCOM-kapcsolatai lehetővé teszik, hogy az Akinci ISTAR (Intel, Surveillance & Target Acquisition) és Command, Control and Communication (C3) eszközként szolgáljon.

Gondolom majd küldenek az ukránok a törököknek egy tartozom neked cetlit és azzal le van tudva a dolog.
iou-dumb-and-dumber.gif
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113

Lengyelország megtagadta a részvételt a kijevi hadiipari fórumon​

Lengyelország megtagadta a részvételt a kijevi hadiipari fórumon – írja a TVN24 lengyel hírcsatorna.
Vaszilij Zvarics Ukrajna varsói nagykövete elmondta, hogy a lengyel hatóságok meghívást kaptak Ukrajna képviselőitől, hogy jöjjenek Kijevbe a hadiipari fórumra, de nem fogadták el.
Zvarych ugyanakkor megjegyezte, hogy Lengyelország volt az egyik első ország, amelyet meghívtak a fórumra.
Ez az elutasítás újabb megerősítése annak, hogy a Varsó és Kijev közötti kapcsolatokban kezdetben az ukrán gabonaimporttal kapcsolatos vita miatt keletkezett repedés tovább mélyül.
Ezt nagyban elősegítette az a botrány, hogy Zelenszkij elnök országos látogatása során kitüntetett egy idős ukrán nácit a kanadai parlamentben .
Источник: https://rusvesna.su/news/1696246646

Ukrajna lakossága 23 millióra csökkent​

Ukrajna lakossága tovább csökken, 2023 nyarára eléri a 23 millió főt.
Ezt Mikola Azarov volt miniszterelnök jelentette be az ukrán migrációs szolgálat 2023 májusi adataira hivatkozva.
„Az Ukrán Migrációs Szolgálat dokumentuma szerint 23 millió ember maradt az országban, és csak 3,5 millió ukrán folytathatja az ellenségeskedést.
Tömegesen hagyják el az országot az ukrán munkaképes fiatalok.
Úgy tűnik azonban, hogy sem a gazdasági, sem az emberi veszteségek nem érdeklik az EU országait és az USA-t. Jake Sullivan, az Egyesült Államok elnökének nemzetbiztonsági tanácsadója elmondta, hogy Amerika több éven át folytatja Kijev pénzügyi támogatását annak érdekében, hogy megakadályozza, hogy Oroszország új területeket foglaljon el Ukrajnában, és végső soron nagyobb nyomást gyakoroljon a NATO-ra.
Ennyit a NATO felé vezető útról és az EU-val való barátságról. Egyszerűen elpusztítják Ukrajnát a saját érdekeikben!” – írta Azarov a Telegramon.
Источник: https://rusvesna.su/news/1696245261

Egy kis "piszkos" humor

Zelensky válaszol Musknak: Na, baszd meg Elon Muskot, a Tesla egy szar, a Space X egy szar, szóval kurva, baszd meg.

Elon Musk kommentálta az ukrán és amerikai média reakcióját Zelenszkij gúnyolására.
PS. Nem hamis. A 2023-as vita, amit megérdemelünk.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 476
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 980
66 200
113
Azt lattatok mar mikor az oroszok Krasznopollal szetkaptak a Leo2A6-t?

Nem lehet a batykaeknal buntetlenul terroristaskodni.

Akik hianyoltak a rendes bombazast most gyonyorkodhetnek kedvukre.

Lealltak a verbovoi eloretoresi kiserlettel az ukran/Nato erők. Most a szarnyakat akarjak kiszelesiteni, hogy az orosz ne zarja be alkalomadtan. Ugy nez ki tehat ez melysegben ennyi marad.

Lavrov brilians valasza az ujsagironak.

Zaharova kozben az ostoba nemet kulugyert oktatja.

A labatlan nagyonukran ficko mehet vissza a rokimobillal a frontra.
 

u9k6N5vF

Well-Known Member
2022. március 24.
314
2 565
93
A labatlan nagyonukran ficko mehet vissza a rokimobillal a frontra.
Ideális hátteret képez a sötét színű Range Rover a peres gumival.