Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
lehet hogy vanNem nagyon fogunk "Gradozni" várhtóan, mert ahhoz tényleg kevés lenne egy osztály.Böröndi is végig következetesen preciziós mélységi csapásmérésről beszél. Ehhez kell mérni az egy osztályt!
20-26 indíóval inkább az lesz a "probléma", hogy tudjuk őket célpontokkal "etetni". A felderítő képességet kellene ehhez megtolni.
Messzebre mélyebbre kellene látni, mint az a 100 km ameddig a Skylark-3 berepülhet. (Aztán lehet hogy van egy GlobalHawk flottánk amit jól eldugtak!)
A rakétatüzérség szerintem meg lesz rendelve 1 éves távlatban, mert az top-prioritás a miniszter meg a vezérkari főnök szerint is. Maga az indító nem nagy pénz, a rakéták beszállítását meg el lehet kenni 4-5 évre is akár.
Mást szerintem se nagyon várjuk 2025 végéig, 2026-ig...talán még a török 4x4-esekből jöhet valamennyi, bár a Gidrán-projekt kimúlni látszik. NMS attól még jöhet. A Gestamen még legalább 1-2 évet el fog pöcsölni a kézifegyvereivel, mire az sorozatban gyártható lesz...
Sok mindenről nincs bejelentés,van ami már itt van 1-2honapja de meg varnotok kell amíg át adjákVolt róla anno bejelentés, vagy csak én nem emlékszem rá?
már itt van a puls meg a nagy drón.Na ne húzd az időt, mond miről nem tudunk mi egyszerű földi halandók?![]()
Valószínűleg nem hiába nem írom le ha minden igaz e hónapban át adásra kerül olyan amire várunk egy idejeNa ne húzd az időt, mond miről nem tudunk mi egyszerű földi halandók?![]()
Helikopterhez van köze?Valószínűleg nem hiába nem írom le ha minden igaz e hónapban át adásra kerül olyan amire várunk egy ideje![]()
Volt róla anno bejelentés, vagy csak én nem emlékszem rá?
Bejelentés egyáltalán nem volt, csak valaki kiszúrta, hogy lőtéri naptárba bekerült "Spike-felkészítés". Hivatalosan még mindig nincs itt...
Dobtam egy magas labdát ennyit tehetek az ügy érdekében azért a c-típust és karrieremet nem szeretném kukába dobni egy kommentertHelikopterhez van köze?
Sok mindenről nincs bejelentés,van ami már itt van 1-2honapja de meg varnotok kell amíg át adják![]()
A nyav csinálja a technika vámkezelést vagy honnan tudsz te ilyeneket?Valószínűleg nem hiába nem írom le ha minden igaz e hónapban át adásra kerül olyan amire várunk egy ideje![]()
Én anno szemleztem új szerzeménytA nyav csinálja a technika vámkezelést vagy honnan tudsz te ilyeneket?
Amúgy NASAMS és/vagy ELTA radarra tippelek - mindkettő nagyon esedékes lenne már...
ELTA radar EU-n kívüli szóval biztos el kell vámolni!![]()
Az ELTAK nagyon csusznak. A NASAMSnak mikorra kellett volna jonnie, az is esedekes lenne mar, nem...?A nyav csinálja a technika vámkezelést vagy honnan tudsz te ilyeneket?
Amúgy NASAMS és/vagy ELTA radarra tippelek - mindkettő nagyon esedékes lenne már...
ELTA radar EU-n kívüli szóval biztos el kell vámolni!![]()
Az ELTAK nagyon csusznak. A NASAMSnak mikorra kellett volna jonnie, az is esedekes lenne mar, nem...?
Ja, a radarok nagyon durvan csusznak. Kivancsi vagyok, megkapjuk-e oket a jelenlegi cirkusz alatt, ha ez elhuzodik (marpedig szerintem el fog, eszakon es vegul keleten is haboruba fognak keveredni az izraeliek)...![]()
Nagyon nagy csúszás van a tavaly évvégi Bobo-preziben mutatottakhoz képest!
A csíkokon látszik hogy legalább negyedév pontossággal lettek megadva, bár az is lehet hogy havi.
(A piros csík 2022 novemberét jelöli)
NASAMS-ből a beltéri kiképző "szimulátor" jött még csak meg. Az ELTA radarok egy éves csúszásban vannak.
(disclaimer: publikusan elérhető infók szerint...lehet hogy több minden van itt csak kussolnak róla, pedig a légvédelmet PR szempontból is érdemes reklámozni - ideáig ezt tették: "vaskupla radarja", stb.)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..