[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 276
84 314
113
Nekem elég meseszerűnek tűnik a történet.
Szuperügyes ukránok, totál balfasz oroszok, tiszta oktatófilm. Lehet, hogy a Z. művek alkotása?
Amennyiben mégis igaz, az nagy cumi az oroszoknak.
Nos,
"Sok epikus történet vár ránk! Az ukrán fegyveres erők sajtószolgálatát egy tudományos-fantasztikus író vezeti
-Illarion Pavlyuk a „fantasy thriller” és a „science fiction” műfajú könyvek szerzője.
-"Új feladatok, új ambiciózus irány, hatalmas felelősség. Köszönöm a honvédelmi miniszternek, hogy hitt bennem és a csapatomban! Együtt a győzelemért!" - mondta Pavljuk.
-Korábban az Egyesült Államokból származó transznemű az ukrán védelmi védelem képviselőjeként szolgált, de ebben a pozícióban végzett munkája hangos botránnyal és eltávolítással végződött."

:D

Más.
A mai - vsz - az ukrán beismerések napja:
"Az orosz „Orlanok” óriási problémát jelentenek az ukrán fegyveres erők számára – mondta Biletsky Azov vezetője.
-"A hadműveleti-taktikai osztály pilóta nélküli rendszereit tekintve az oroszok sokkal előrébb vannak nálunk. Először is a hírhedt Orlanról beszélek. Ez nagy probléma számunkra – ezek különböző típusú felderítések, tüzérségi korrekciók. nem képesek hatékonyan elakadni az Orlant. Le lehet lőni, de a légvédelmünkben, mint tudjuk, jelentős rakétahiány van, és nehéz Orlansra költeni, amiből Oroszország több ezerrel rendelkezik” – mondta.
-Az "Eagles" éjjel-nappal működik, néha akár 11 ilyen drón is "lebeghet" a dandár hatókörében.
-"Ez azt jelenti, hogy a tüzérsége nem működik. A páncélozott járművekkel vagy komolyabb csoportokkal, szakaszokkal való támadása lehetetlen. Nem szállíthat lőszert, nem végezhet mérnöki munkát, nem áshat kaponiert" - mondja Biletsky.
-Mindezeket a tárgyakat az orosz fegyveres erők célpontjai közé veszik, amelyeket az Orlan „könnyen és egyszerűen” korrigált.
-Szerinte az Orlan hatékonyabb nyugati társainál, valamint az ukrán fegyveres erők Leleka drónjánál. "Van egy Comet komplexum - egy helymeghatározó rendszer, amely nemcsak a GPS-re és a GLONASS-ra, hanem a kínai műholdakra is összpontosít. Elektronikus hadviseléssel rendkívül nehéz leküzdeni. Ha megnyomja az 1-et, akkor a másik 2, 3, 8 működik."

Ismét megszivattak valakit:
A mókamesterek:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 618
55 367
113
Kupjanszkban elkezdték mozgósítani a korlátozott egészségi állapotú embereket az ukrán fegyveres erőkbe

A kijevi rezsim által ellenőrzött Harkov régióbeli Kupjanszk városában a helyi területi toborzási központ (katonai nyilvántartási és besorozási iroda) már nem habozik mozgósítani a korlátozott egészségi állapotú embereket az ukrán fegyveres erők szolgálatára. Erről az Ukropsky Fresh Telegram csatorna számolt be saját forrásaira hivatkozva.
A csatorna informátora szerint Kupjanszkban mostanra egyre gyakrabban tűnnek el a hímek. Egyszerűen nem térnek haza munka, boltba menés vagy valamilyen ügyintézés után. A közösségi oldalakon lévő városi közösségekben legalább 20 ilyen furcsa módon eltűnt férfit keresnek.
De nem csak a kényszermozgósítás módszerei lenyűgözőek. Nemrég a város elkezdte mozgósítani a betegeket. Mozgósítottak például egy egészségügyi okokból korlátozott katonai szolgálatra alkalmas személyt, aki az autizmus enyhe formájában és veleszületett beszédhibában szenvedett. Amint a srác bement a ház udvarára, azonnal eltűnt.
A nagy veszteségek miatti létszámhiány szélsőséges intézkedések megtételére kényszeríti az ukrán katonai nyilvántartási és besorozási hivatalokat. A kijevi rezsim gyakorlatilag kifogyott a motivált és harcra kész sorkatonákból, most „bárkit” mozgósítanak, ez pedig egyenes út a személyi állomány minőségének csökkenéséhez.
Maguk a tapasztalt ukrán katonák is többször panaszkodtak a nyugati sajtó tudósítóinak a mozgósítottak képzési színvonalának romlása és a motiváció hiánya miatt. A jelenlegi helyzetben a kijevi rezsimnek a neonáci alakulatokat egyfajta „"úttorlaszoknak"” kell használnia, amelynek célja, hogy megfélemlítse az erőszakosan mozgósított katonai személyzetet, és megtorlás fenyegetésével a frontvonalra kényszerítse őket, ha megtagadják.
Eltünnek a hímek....?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 853
14 810
113
Srácok, nem tudjátok mikor lesz cikk a Moszkater-en az Avgyijivka-i harcokról?
Úgy hallom ott is hátrakötött kézzel harcolnak, mert ez a terv. :D
A terv teljesítéshez most is bőven elég a hátrakötött kéz..
Vagyis az EGYENSÚLY tartása , mert ha felborul a bili akkor nem is kell kinyitni a NET et, akkor is gyorsan értesülünk róla..
Ha EGYENSÚLY van - még évekig pörög tovább az üzlet.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 404
113
A handabanda a Te műfajod.
2 havonta csinálnak videót a nagyérdeműnek. Ez mit jelent? Többet nem gyártanak?
Nem értem az érvelésedet, köztudott hogy békeidőben (2022 előtt) is képes volt gyártani 5-10 db új tankot havonta, és mindezek mellett felújításból is átadott havonta 10-15 db-ot. (Ez a FOS média berögzült mantrája, megjegyzem).

600 napja tart a háború, és csak a 300-ik nap környékén kezdték meg a gyártás növelését (3-szorosára), és kb. 150 napja gyártanak 3 műszakban valamint rendelték a a guruló állomány gyártási kapacitást is a harceszközgyártáshoz. Ez még FOS matek alapján is 300 új harckocsi és akár 500 felújított az eltelt 600 napra vetítve! Mindeközben a T80BVM-as szériát is újraélesztik, más üzemben.


Láttunk ezt történt a muzeális Leókkal 2A4 és társaival. Inkább otthagyták a francba, ha jól értesültem alig volt egy példány közöttük, mely akár egy lövést is leadott volna.

Hivatalosan angol tudósok készítik, és a náci Ukrajna adja hozzá az anyagot. Valahogy az orosz források nem jutnak el hozzájuk.
Tudtad, hogy az ukránok olyan kevés eszközt veszítettek ezidáig (oryx), hogy jelenleg van még kb. 2000 nehézpáncélosuk nyugati adományokból (szovjet és nyugati adományozott eszközök), és a kezdeti állományból? Nem tudtad? Ne feledd ehhez még hozzájön, hogy az orosz dalolva átadtak nekik 600+ harckocsit. Na kérem szépen, azért közel 2600 "kendácsal" már csak el kellene jutni Moszkváig nemde?

Sajnos a T90M "téli köntösben" való haladásukat (jelentős mennyiség) melyet a frontra vittek nem találtam meg.

Valakinek megvan még ez a videó?

A Shoigu által vizitált átadást mellékeltem, az uralvagonzavod is kiadott 8-10 videót vagy cikket az átadásokról.
Érdemes lenne elgondolkoznod a saját narratívodon, vagy kiemelt AI videó képességekre tettek szert az oroszok, vagy vándorcirkusz módjára, hol téli festéssel, hol alap színben, furikázzák a T90M-es tankokat a a harctér és az uralvagonzavod között. Néha a lakosság készít róla videókat trailereken, néha vagonokon látják őket. Időben odaérnek a Shoigu vizitjére, majd gyorsan átfestik őket kicsit másra.
A lényeg az Ukránok kilőttek már 40-50 db-ot belőle, jut a cirkuszba is belőle, sőt a gyár kéthavonta letisztítva ismét áttolja a kijáraton, gondosan ügyelve rá , hogy valaki felvegye...

Tehát hazudtál. Nincs hiteles forrásod.
:D

Minden magyarázkodásod hibás és irracionális.
A tankgyár polcain nem állnak ezresével az alkatrészek, azokat meg kell rendelni.
Azok gyártását korlátozza a gyártó berendezések kapacitása, amit vagy leépítettek, vagy csak az évtizedek óta szokásos rendelési számokra méreteztek.
Tudod honnan lettek felszerszámozva speciális fémmegmunkáló berendezésekkel az orosz hadiipar gyárai az elmúlt két évtizedben?
Tippelj!
Úgy van! A gennyes nyugatról! o_O
Miért? Mert minden gazdasági ág fejlesztésére nem futotta, az automatizálás (CNC, munkagépek, stb.) területén meglévő elmaradást lehetetlen lett volna behozni.
Igen, a szerszámgépipar bizony már nem fért bele Putyin háborús gazdaságfejlesztési tervébe! Hegesztő és fém megmunkáló cellák, automatizált gyártó berendezések bizony pont a lenézett nyugatról voltak importálva. :)
Akkora gyártó kapacitásra, ami az évi 50-100 tankhoz kellett.
Ja, hogy most gyorsan kellene növelni ezt a kapacitást?
Természetesen lehet, több műszakkal, gyártás átszervezéssel.
Viszont újabb gyártó berendezéseket nehéz beszerezni, a régieket meg karbantartani.
Ezért a gyártás felfutásának ez egy akadálya. Különösen a Putyini Oroszországban, ahol mindenki hazudozik, és sok a korrupt dilettáns, a szervilizmus miatt.
Lásd, Armata csarnok.
A másik a korábbi import alkatrészek kiváltása. A T-90M-nél valószínűleg kevés ilyen van, volt, de az újabb alkatrészek gyártása nem egyszerű.

A folyamatot, amiről azt hitted vicces, úgy hívják maszkirovka.
Bizony fontos, hogy ugyanazon tankokról többféle beállított felvételen, azt a látszatot keltsék, hogy sok van belőle.

Ha valóban létezne 200-300 T-90M, akkor nem kellene ilyen trükkökkel támogatni a propagandát.
;)

Lehet, hogy egyszer elérik majd ezt a számot, de ahhoz a napi veszteségnek is csokkenie kellene.
Ugyanis jelenleg ez az egyetlen gyártásban lévő típus, ami az elveszett 72-es, 80-as változatok százait, ezreit kellene, hogy pótolja.
;)
Na ez a gond, ezért hazudozza az alkesz Medvegyev, hogy ebben az évben több százat, ezret gyártanak. Mert az orosz katona is tudja, ha kevesebb a gyártás, mint a veszteség, akkor bukó a háború. :)
És nem harcol, feladja. Na ettől retteg Putyin, hogy nem lesz hús a darálójába.
Nyilván ezért kell fikázni az oryxet is, mert az buktatja le az orosz hazugságokat az alacsony veszteségről. :)

 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 386
10 964
113
"akik másra sem várnak/vágynak, minthogy az oroszok túl sok kapacitásukat/erejüket lekössék egy konfliktusban."

Nagyon jó levezetés, nagy valószínűséggel így is van. Azonban látni kell szerintem, hogy az USA ugyanebben a cipőben jár, ő sem mer teljes erőbedobással beavatkozni egy helyen, mert ott van a MI VAN HA???? kérdése. Hiába a nagy és majdnem tökéletes haderő, de a szétforgácsolódás még neki sem hiányzik.

Köszönöm szépen.

Az a """Szép""" a jelenlegi összetett konfliktusrendszerben, hogy igazából nem tudni, hogy kinek hányas a kabátja.
A képességek papíron szépen tudnak mutatni, de nem tudni, valójában mekkorák a bevethetőségek, no meg a készletek?
Fogalmunk nincs arról, hogy mennyivel csökkentek pl. a használható orosz vagy az USA készletek.
S amikről végképp nem tudunk, hogy mik történnek a média ismeretei mögött?
A 90-es években csak pislogtam(tunk), amikor az akkor megjelenő ismeretterjesztő tv csatornákon a II. VH-ról, illetve a hidegháborúról jelentek meg filmek. Enigma, indián kódolók, víz alatti hadviselés, orosz tengeralattjáró amerikai kiemelése, amerikai lehallgatórendszer vs. a Szovjetuniónak az USA tengeralattjárók hollétéről naprakészen jelentő amerikai kém. Stb.
Gyakorlatilag most is mit tudunk a konfliktusról?
Amit nyilvánosságra hoznak/gyártanak.
De pl. mit repkednek/keresnek bőszen a nyugati felderítőgépek?
Mi van a a felderítő műholdakkal itt is ott is? Történt velük valami?
Látnak még, vagy már vakok a lézertől/valamilyen energianyalábtól?

S visszatérve a készletekre:
Mennyi van? Mennyit tudnak pótolni?
Mennyit mernek használni???
Meddig mernek elmenni?
Kik döntenek valójában? Milyen mentális és tudatállapotban? Milyen információk jutnak el hozzájuk?
Kiknek a véleményére adnak? (Lásd kubai rakétaválság)
Annyira, de annyira szubjektív és emberi gyarlóságra alapozott a döntéshozatal...
Szentpétervári paradoxont ugye.

Roppant érdekes lesz - no persze az átlagember kárára - ez a gyáva nyúl játék, ami a hatalmi átrendeződést fogja jelenteni.

Az a baj a meseszerű álmodozással, hogy közben nagy a kockázata annak, hogy Putyin további megszállt területeket veszít.

Ez a féleszű, hátra tett kezes, féllábon tolatva hadviselés konteó elég gyönge. Tekintve a hatalmas veszteségeket, Putyin hatalmának instabilitást (Wágner lázadás) és nem utolsó sorban a megszálló haderő gyenge morális helyzetét.

Az infra nincs kímélve, csak a trafó házak kaliberezése ennyire hatékony.
:)
Ahogy korábban megmondtuk.
Egy ekkora ország közlekedési és energetikai infrastruktúráját lerombolni precíziós eszközökkel lehetetlen.
Ezért téveszme az, hogy kímélik.
Nem tudják. Az nem ugyanaz.

A kisebb "gócpontokra" pedig annyira nem tud erőket tartalékolni Putyin, hogy Örmény szövetségesét cserben hagyta.
Ezért a Kaukázusi területeken is veszített befolyásáról, nyomulnak a törökök.
;)
A FÁK országok beintenek Putyinnak, mert az ígéreteiből nem lett semmi.
Ahogy szokta, hazudott.
Majd meglátjuk- de csak pár év múlva -, hogy ki látta a fától az erdőt..

Viszont csak csendben jegyzem meg, hogy a szíriai konfliktusban mennyire hiteltelené vált a nyugati média és mennyire benézte az abból táplálkozó önkéntes - no meg a - fizetett agitprop fórumozó halmaz az esélyeket.
Emlékszel? Röhögtek az oroszokon, hogy mit akarnak azzal a kis kontingenssel Szíriában!?
Még a törökök is levernék őket...

No meg a hiteles nyugati tájékoztatás...
Emlékszel te is ugye az Assad-i gáztámadásokra; amikor az ideggázos - amúgy PB - gázpalackot piszkáltak a felkelőkkel együtt dolgozó vegyvédelmisek tökig beöltözve, mellettük meg kiváló közérzettel álldolgáltak a szájtátó papucsosok?:D

Hogy is volt a Fehér Sisakosokkal, meg a számtalanszor megmentett kislánnyal?

S az amerikai MRE-vel táplált mérsékelt lefejezősökkel?

No meg az 500 kórház/falu oroszok általi lebombázása?

Amúgy az USA lopja még az olajat Szíriából?

Rég elvesztettétek a hitelességeteket a tájékozódásra igényes/energiát szánó/szánni tudó emberek előtt.

A Maunika show, Sztárban sztár, stb. fogyasztónak meg úgy is mindegy.
Arra sem emlékszik, hogy mennyire megkopasztották pl. a munkavállalói jogaiktól/eü. ellátástól stb. az elmúlt harminchárom évben...
S azon is túllépett, pedig az ő bőrére ment a játék.

Ahogy korábban megmondtuk.

Nekik mondjátok.
Őket az orruknál fogva vezethetitek.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az ukránok orosz chipeket használnak drónokhoz

A kijevi erők állítólag a moszkvai öngyilkos robotrepülőgépekből kimentett alkatrészeket használtak fel

Az ukrán hadsereg az orosz Geran-2 lőszerekből megmentett elektronikus alkatrészeket használ saját öngyilkos drónjaik összeszereléséhez - jelentette szombaton a Mash című online portál.

Az outlet képeket terjesztett egy ukrán házilag épített öngyilkos drónról, amely nyilvánvalóan egy Geran-2 (Geranium-2) navigációs modulját tartalmazza. A két légcsavaros motorral felszerelt, nagyméretű, nyersnek tűnő UAV-t az orosz erők elfogták. Nem volt azonnal világos, hogy a drónt lelőtték-e, vagy elektronikus hadviselési eszközökkel kényszerítették leszállásra.

Az outlet az ukrán drónban használt, újrahasznosított navigációs alkatrészt egy Kometa (Comet) modulként azonosította, amelyet a Geran-2 drónokban használnak. A modul állítólag az orosz lövedékek szárnyrészében található, és általában túléli a becsapódást. A Kometa állítólag a GLONASS orosz műholdas navigációs rendszert használja a drón pályájának beállításához.

Oroszország tavaly ősszel kezdte el széles körben használni a Geran-2 drónokat Ukrajnában, a nagy hatótávolságú lőszereket mélyen az ország területén lévő célpontokra indítva. A konfliktus során széles körben "mopedek" néven váltak ismertté, a motor által kibocsátott zajnak köszönhetően.

Kijev és nyugati támogatói többször is azt állították, hogy a drónok valójában iráni eredetűek, rámutatva a Geran-2 és a Shahed-136 közötti feltűnő hasonlóságra.



Az USA tárgyalóasztalhoz kényszerítheti Ukrajnát az izraeli háború miatt

A Military Watch Magazine szerint az Egyesült Államok a súlyosbodó arab-izraeli konfliktust eszközként használhatja arra, hogy Ukrajnát béketárgyalások megkezdésére ösztönözze - írja a RIA Novosztyi.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 976
18 538
113
Lassan kezd ez a konfliktus olyan fordulatot venni, amikor elkezdődik a végjáték. Nem lesz gyors, inkább lassú. Mert senki nem tud gyorsan haladni semmiben.
Az idő tényező ami majd döntő lesz a végén. Ez ma már kezd egész jól láthatóan az orosz oldalra billenni.
Elfogy a támogatás az ukrán ügy mögül. Nem annyira morálisan, inkább anyagi értelemben.
Megunja a nyugat, ahogy megunta Irakot, Afganisztánt.
Az ukrán gazdaság már semmit nem bír el, ha nem támogatják meg nyugati cölöpök.
Katonai értelemben teljesen a nyugati támogatáson múlik a további érdemi ellenállásuk.
Az oroszok sincsenek sokkal jobb helyzetben ,a veszteségeik nagyon erősek eddig.
Csupán többen vannak és jobban bírják a végjátékot.
Amit nem tudunk, a végén mi lesz az ukránok sorsa.
Marad önálló Ukrajna, vagy megsemmisül.
Szétszedik a szomszédai a romokat, vagy csak az oroszok hódítanak, de a maradékot az USA nem engedi szétkapni a szomszédoknak.
Amikor vége lesz, mindenki vesz egy mély levegőt, aki harcolt. Orosz, Ukrán, együtt.
Aztán megpihennek. Mindenki a kialakult határok mentén.
A nyugat elérte célját, gyengítette az oroszokat, és sok évig nem fognak katonai veszélyt jelenteni a tőlük nyugatra lévő országokra. Évekig tart, még felépítik újra a haderejüket.
Oroszország is eléri célját, az ukrán helyzetet katonai értelemben megoldja.
Ukrajna nem lesz NATO tag, már ha marad még valami belőle, de lehet hogy nem marad.
Amit lehet annektál az orosz oldal.
Belaruszt szintén bekebelezik, idő kérdése csak.
Aztán az európai határok befagynak alapvetően.
Majd pár év múlva, lassan kezdődik az enyhülés, gazdasági újra együttműködés.
Szerintem ez lesz.
Abban nem vagyok biztos, mi ezt hogy éljük meg, vagy túl. Na az passz.
Ebbe beleköphet hogy az egész világ merre megy.
Semmi nem biztos.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Tehát hazudtál. Nincs hiteles forrásod.
:D
Tanulj meg olvasni, és nem mond, hogy nem segítettem, videókat is raktam be az írástudatlanoknak.. Elég hiteles videókat raktam be.
Minden magyarázkodásod hibás és irracionális.
A tankgyár polcain nem állnak ezresével az alkatrészek, azokat meg kell rendelni.
Nem rendelnek, gyártanak. Kitől rendelnék? Az Amazonról?
Eddig is gyártották, most is gyártják.
Azok gyártását korlátozza a gyártó berendezések kapacitása, amit vagy leépítettek, vagy csak az évtizedek óta szokásos rendelési számokra méreteztek.
Tudod honnan lettek felszerszámozva speciális fémmegmunkáló berendezésekkel az orosz hadiipar gyárai az elmúlt két évtizedben?
Tippelj!
Úgy van! A gennyes nyugatról! o_O
2017-2019 között az összes üzem teljesen megújult gépparkkal dolgozik. (az érintett hadiipari üzemekről beszélek)
Igen részben a gennyes nyugat adta el, majd átadta a licenszeket az oroszoknak és tovább gyártották, sőt üzemeket létesítettek Oroszországban, és a mai napig ott vannak :) A szankciók működnek!
Miért? Mert minden gazdasági ág fejlesztésére nem futotta, az automatizálás (CNC, munkagépek, stb.) területén meglévő elmaradást lehetetlen lett volna behozni.
Igen, a szerszámgépipar bizony már nem fért bele Putyin háborús gazdaságfejlesztési tervébe! Hegesztő és fém megmunkáló cellák, automatizált gyártó berendezések bizony pont a lenézett nyugatról voltak importálva. :)
Nem kell rendelni, nem kell könyörögni, részben helyben gyártott, részben licensz alatt, de Oroszországban gyártott termékek.
De ott van a sárkány is a szomszédban. Bármit ad, bármikor, bármennyit.

Tessék az üzem felszerelések származása:


A présüzem szakemberei megjegyzik, hogy a modern, orosz gyártmányú CNC-berendezések nem rosszabbak a külföldi társaiknál, ugyanakkor olcsóbbak és egyszerűbben kezelhetők. Ráadásul mindig vannak raktáron alkatrészek, amelyeket szükség esetén gyorsan ki lehet cserélni, és szállításuk és áruk nincs a külföldi valuták árfolyamához kötve.

Akkora gyártó kapacitásra, ami az évi 50-100 tankhoz kellett.
Nem. kb. 10-szer nagyobb, csak mást gyártottak békeidőben (gördülőállomány). A probléma Veled is az mint ami a Wilson barátunkkal volt, FOS háttérből dolgozol, és ha bebizonyítják Neked az ellenkezőjét, akkor 4-5 hét múlva újra rázendítessz, mintha semmi se történt volna.
Ja, hogy most gyorsan kellene növelni ezt a kapacitást?
Ez egy természetesen folyamat, nem gyártunk feleslegesen raktárra, míg a készlet nem kezd el csökkeni.
Természetesen lehet, több műszakkal, gyártás átszervezéssel.
Viszont újabb gyártó berendezéseket nehéz beszerezni, a régieket meg karbantartani.
Bármit. bármikor ami a témakörhöz szükséges, az orosz legyártja, ha ő nem akkor majd a Kínai. Ebbe bukik bele 600 napja a FOS mantra, nulla alapja az állításoknak, semmi sem következik be abból amit jósolnak.
Ezért a gyártás felfutásának ez egy akadálya. Különösen a Putyini Oroszországban, ahol mindenki hazudozik, és sok a korrupt dilettáns, a szervilizmus miatt.
Lásd, Armata csarnok.
A másik a korábbi import alkatrészek kiváltása. A T-90M-nél valószínűleg kevés ilyen van, volt, de az újabb alkatrészek gyártása nem egyszerű.
Ezt már kiveséztük, olvasd vissza, ne kezd újra. A T90M minden porcikája most már orosz. És van raktáron elég mosógépchip.
A folyamatot, amiről azt hitted vicces, úgy hívják maszkirovka.
Bizony fontos, hogy ugyanazon tankokról többféle beállított felvételen, azt a látszatot keltsék, hogy sok van belőle.
Ezt rohadt jól csinálják, meg kell hagyni. 10-szer pingálták át őket, több száz akár 1000 kilométerre utaztatták a harckocsikat. Nem mondom, ez már tudomány. Közben kiállításokon jelenik meg újabb és újabb színvariánsokban. Az Uralvagonzavod csarnokában is tartanak mindig 10-20 darabot részlegesen vagy teljesen összeszerelve, az újságírók kedvéért. Sőt minden hónapban újrafestik, hogy mindig más legyen a média képeken.
A kiállításokon sivatagi terepszínben, néha sima barna terepszínben, van amikor téli színekre festik, és van a szokványos takonyzöld.
Szükség esetén pár ezer kilométerre is elviszi a cirkusz. De hagynak eleget a fronton amit kilőhetnek az ukránok, hogy felrakhassák az az oryxra.
Azonban soha nem gyártottak belőle ennyit. :) Na ez az igaz tudomány.



Ha valóban létezne 200-300 T-90M, akkor nem kellene ilyen trükkökkel támogatni a propagandát.
;)
Mit mondhatnék.

Jut eszembe, "az egyetlen ütőképes hadsereg" :) Jaj. Lássuk a nyers számokat, a tárolási különbségeket, meg a papíron szereplő adatok valóságtartalmát.
Maszkirova USA módra:

Lehet, hogy egyszer elérik majd ezt a számot, de ahhoz a napi veszteségnek is csokkenie kellene.
Ugyanis jelenleg ez az egyetlen gyártásban lévő típus, ami az elveszett 72-es, 80-as változatok százait, ezreit kellene, hogy pótolja.
;)
Nem kell pótolni, FOS narratíva. Van elég, ezek újabbak lesznek, modernebbek, senkinek nem kell ismét 60.000-es szovjet harckocsiállomány. Pótolni a nyugatnak kell, azt ami eddig nem is volt, csak behazudozták.
Na ez a gond, ezért hazudozza az alkesz Medvegyev, hogy ebben az évben több százat, ezret gyártanak. Mert az orosz katona is tudja, ha kevesebb a gyártás, mint a veszteség, akkor bukó a háború. :)
És nem harcol, feladja. Na ettől retteg Putyin, hogy nem lesz hús a darálójába.
Nyilván ezért kell fikázni az oryxet is, mert az buktatja le az orosz hazugságokat az alacsony veszteségről. :)

Öcsem, facsiga neked agyadra ment a mantra.. komolyan
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
Tanulj meg olvasni, és nem mond, hogy nem segítettem, videókat is raktam be az írástudatlanoknak.. Elég hiteles videókat raktam be.

Nem rendelnek, gyártanak. Kitől rendelnék? Az Amazonról?
Eddig is gyártották, most is gyártják.

2017-2019 között az összes üzem teljesen megújult gépparkkal dolgozik. (az érintett hadiipari üzemekről beszélek)
Igen részben a gennyes nyugat adta el, majd átadta a licenszeket az oroszoknak és tovább gyártották, sőt üzemeket létesítettek Oroszországban, és a mai napig ott vannak :) A szankciók működnek!

Nem kell rendelni, nem kell könyörögni, részben helyben gyártott, részben licensz alatt, de Oroszországban gyártott termékek.
De ott van a sárkány is a szomszédban. Bármit ad, bármikor, bármennyit.

Tessék az üzem felszerelések származása:


A présüzem szakemberei megjegyzik, hogy a modern, orosz gyártmányú CNC-berendezések nem rosszabbak a külföldi társaiknál, ugyanakkor olcsóbbak és egyszerűbben kezelhetők. Ráadásul mindig vannak raktáron alkatrészek, amelyeket szükség esetén gyorsan ki lehet cserélni, és szállításuk és áruk nincs a külföldi valuták árfolyamához kötve.


Nem. kb. 10-szer nagyobb, csak mást gyártottak békeidőben (gördülőállomány). A probléma Veled is az mint ami a Wilson barátunkkal volt, FOS háttérből dolgozol, és ha bebizonyítják Neked az ellenkezőjét, akkor 4-5 hét múlva újra rázendítessz, mintha semmi se történt volna.

Ez egy természetesen folyamat, nem gyártunk feleslegesen raktárra, míg a készlet nem kezd el csökkeni.

Bármit. bármikor ami a témakörhöz szükséges, az orosz legyártja, ha ő nem akkor majd a Kínai. Ebbe bukik bele 600 napja a FOS mantra, nulla alapja az állításoknak, semmi sem következik be abból amit jósolnak.

Ezt már kiveséztük, olvasd vissza, ne kezd újra. A T90M minden porcikája most már orosz. És van raktáron elég mosógépchip.

Ezt rohadt jól csinálják, meg kell hagyni. 10-szer pingálták át őket, több száz akár 1000 kilométerre utaztatták a harckocsikat. Nem mondom, ez már tudomány. Közben kiállításokon jelenik meg újabb és újabb színvariánsokban. Az Uralvagonzavod csarnokában is tartanak mindig 10-20 darabot részlegesen vagy teljesen összeszerelve, az újságírók kedvéért. Sőt minden hónapban újrafestik, hogy mindig más legyen a média képeken.
A kiállításokon sivatagi terepszínben, néha sima barna terepszínben, van amikor téli színekre festik, és van a szokványos takonyzöld.
Szükség esetén pár ezer kilométerre is elviszi a cirkusz. De hagynak eleget a fronton amit kilőhetnek az ukránok, hogy felrakhassák az az oryxra.
Azonban soha nem gyártottak belőle ennyit. :) Na ez az igaz tudomány.




Mit mondhatnék.

Jut eszembe, "az egyetlen ütőképes hadsereg" :) Jaj. Lássuk a nyers számokat, a tárolási különbségeket, meg a papíron szereplő adatok valóságtartalmát.
Maszkirova USA módra:


Nem kell pótolni, FOS narratíva. Van elég, ezek újabbak lesznek, modernebbek, senkinek nem kell ismét 60.000-es szovjet harckocsiállomány. Pótolni a nyugatnak kell, azt ami eddig nem is volt, csak behazudozták.

Öcsem, facsiga neked agyadra ment a mantra.. komolyan
Engedd el a csávót sokkal nyugodtabban alszol. Én taccsdamra tettem már egy éve de nem is hiányzik.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 462
46 498
113
Egy különleges katonai művelet krónikája
2023. október 21-én.

Kherson irányában a harcok Krynkiben folytatódnak , ahol még mindig ukrán alakulatok találhatók. Aleshkitől északra is sikerült megvetni a lábukat. Ezzel egyidejűleg az ukrán fegyveres erőket teljesen kiszorították Peschanivka és Poima környékéről. A rossz időjárás miatt az orosz tüzérség és a légiközlekedés képességei lecsökkennek, de ez megnehezíti az ellenség erősítését is a bal partra.

A helyzet továbbra is stabil a Vremevsky szektorban , ahol egyik fél sem érhet el sikert. Az Orosz Fegyveres Erők fokozatosan bővítik az ellenőrzési zónát Prijutnojetól északra , de a harcosok még nem értek el komolyabb sikereket. Az ukrán alakulatok viszont továbbra is megpróbálják elfoglalni a Prijutnij és Sztaromajorszkij közötti magaslatokat .

Aktív ellenségeskedés zajlik Avdejevka közelében, ahol az orosz csapatok az ellenség védelmébe marnak, és folyamatosan tüzérséggel és drónokkal elnyomják az ukrán fegyveres erők állásait.

Ma délután az ukrán alakulatok ismét megtámadták a Rosztovi régiót , de az orosz légvédelmi rendszereknek sikerült elfogniuk az összes kilőtt lövedéket. Légelhárító tüzérek is elfogták az ukrán fegyveres erők drónját Voronyezs térségében : egyes hírek szerint Novovoronyezs közelében , amely mellett atomerőmű található, semlegesítették.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 480
113
Újabb második világháborús fegyver bukkant fel ukrán oldalon az emlékezetes Pz IV után.

Mai ukrán/NATO terrortámadás a civilek ellen.

Luganszki repteret ír,de szerintem ez a berdjanszki reptér,csak elirta.
Legalábbis a gépek állása és a terület kialakítása alapján.
Na most akkor láthatjuk a helyszínen hogy hány gép sérült meg és a találgatásoknak itt vége is.
A leszerelt rotorlapat amúgy mit jelent? Hogy nem bevethető a gép?
Netán donor,csali?
Legalábbis ezekkel tuti nem repültek napi szinten mostanában szerintem.
Egyébként meg az aszfaltban sem esett nagy kár.

Viktorunk ezt az ukrán népmesét is helyre igazította.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 959
36 003
113
Újabb második világháborús fegyver bukkant fel ukrán oldalon az emlékezetes Pz IV után.

Mai ukrán/NATO terrortámadás a civilek ellen.

Luganszki repteret ír,de szerintem ez a berdjanszki reptér,csak elirta.
Legalábbis a gépek állása és a terület kialakítása alapján.
Na most akkor láthatjuk a helyszínen hogy hány gép sérült meg és a találgatásoknak itt vége is.
A leszerelt rotorlapat amúgy mit jelent? Hogy nem bevethető a gép?
Netán donor,csali?
Legalábbis ezekkel tuti nem repültek napi szinten mostanában szerintem.
Egyébként meg az aszfaltban sem esett nagy kár.

Viktorunk ezt az ukrán népmesét is helyre igazította.
viktorunk egy barom, ha azt hiszi, hogy a nato meg tud védeni minket az oroszoktól.
Egyébként meg mi a náthás búbánatér kéne nekünk az oroszokkal csatározni?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 011
113
Most tényleg nem azért, de ezek a brosint faszok hol voltak június elejétől? Az ukránok ilyen, de leginkább még ilyenebb helyzeteket állítottak elő. Arról meg nem szól a fáma, hogy naponta több tucat UMPK FAB-500 repül az avgyejevkai ukrán erődítésekre.

Igen, kurva nehéz menet lesz, nehezebb, mint Bahmut. Igen, most kezdődött.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
611
2 649
93
Az ukránok orosz chipeket használnak drónokhoz (RT/ Mash)

Az ukrán hadsereg az orosz Geran-2 hadianyagból kimentett elektronikai alkatrészeket használja fel saját öngyilkos drónjainak összeállításához – jelentette szombaton a Mash internetes portál.
A portálon egy ukrán házi építésű öngyilkos drón képei terjedtek el, amely nyilvánvalóan egy Geran-2 (Geranium-2) navigációs modulját tartalmazza. A nagy, nyers kinézetű UAV-t, amely két propmotorral rendelkezik, az orosz erők elfogták. Az nem derült ki azonnal, hogy a drónt lelőtték, vagy elektronikus hadviselés útján kényszerítették leszállásra. Az ukrán drónban használt, újra hasznosított navigációs komponenst a portál egy Kometa (Comet) modulként azonosította, amelyet a Geran-2 drónokban használnak. A modul állítólag az orosz drón szárnyrészében található, és általában túléli az ütközést. A Kometa állítólag a GLONASS orosz műholdas navigációs rendszert használja a drón irányának beállításához.

Oroszország tavaly ősszel kezdte el széles körben használni a Geran-2 drónokat Ukrajnában, és a nagy hatótávolságú lőszereket az ország területének mélyén lévő célpontokra bocsátotta ki. A konfliktus során széles körben „mopedként” váltak ismertté, köszönhetően a motor által kibocsátott zajnak.

Kijev és nyugati támogatói többször is azt állították, hogy a drónok valójában iráni eredetűek, rámutatva a feltűnő hasonlóságra a Geran-2 és a Shahed-136 között.
Soha nem merült fel szilárd bizonyíték az ilyen állítások alátámasztására, miközben Moszkva és Teherán is többször tagadta, hogy a drónokat Irán szállította volna Oroszországnak. Teherán azonban elismerte, hogy mintát küldött drónokból Oroszországba hónapokkal azelőtt, hogy 2022 februárjában kitört volna a Moszkva és Kijev közötti konfliktus.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 092
32 632
113
Az ukránok orosz chipeket használnak drónokhoz (RT/ Mash)

Az ukrán hadsereg az orosz Geran-2 hadianyagból kimentett elektronikai alkatrészeket használja fel saját öngyilkos drónjainak összeállításához – jelentette szombaton a Mash internetes portál.
A portálon egy ukrán házi építésű öngyilkos drón képei terjedtek el, amely nyilvánvalóan egy Geran-2 (Geranium-2) navigációs modulját tartalmazza. A nagy, nyers kinézetű UAV-t, amely két propmotorral rendelkezik, az orosz erők elfogták. Az nem derült ki azonnal, hogy a drónt lelőtték, vagy elektronikus hadviselés útján kényszerítették leszállásra. Az ukrán drónban használt, újra hasznosított navigációs komponenst a portál egy Kometa (Comet) modulként azonosította, amelyet a Geran-2 drónokban használnak. A modul állítólag az orosz drón szárnyrészében található, és általában túléli az ütközést. A Kometa állítólag a GLONASS orosz műholdas navigációs rendszert használja a drón irányának beállításához.

Oroszország tavaly ősszel kezdte el széles körben használni a Geran-2 drónokat Ukrajnában, és a nagy hatótávolságú lőszereket az ország területének mélyén lévő célpontokra bocsátotta ki. A konfliktus során széles körben „mopedként” váltak ismertté, köszönhetően a motor által kibocsátott zajnak.

Kijev és nyugati támogatói többször is azt állították, hogy a drónok valójában iráni eredetűek, rámutatva a feltűnő hasonlóságra a Geran-2 és a Shahed-136 között.
Soha nem merült fel szilárd bizonyíték az ilyen állítások alátámasztására, miközben Moszkva és Teherán is többször tagadta, hogy a drónokat Irán szállította volna Oroszországnak. Teherán azonban elismerte, hogy mintát küldött drónokból Oroszországba hónapokkal azelőtt, hogy 2022 februárjában kitört volna a Moszkva és Kijev közötti konfliktus.

Tóvám
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 824
77 999
113
Ha még nem lett volna, akkor ezt kéne elfoglalni az oroszoknak, hogy ne tudják szarrá lőni az ukránok az Avdiivkát Északról és Keletről támadó oroszokat.
01-avdiivka-map.jpg

3-directtions-of-rucist-attacks-on-avdiivka-tterrikon-1024x561.jpg