[HUN] Rába Magyar Vagon- és Gépgyár / Rába Járműipari Holding Nyrt.

4 vagy 5 évbe tellett ezt összehozni?
nem nem ezt telett 4-5 évbe hanem a tesztelések aztán az igényeink szerinti új járművek elkészítése majd azok tesztelése. stb. az hogy most a Rába képbejött nem n7 újdonság eddig is képbe volt ugyan ennyire csak a forumon sok mindent félreértettek hiába mondtam hogy az nem úgy van erősebb volt akinek nagyobb a hangja. tesztelt járműveket veszünk a töröktől és tesztelt típusokat nem terveket nem rm konstrutciós a projekt

Simán lesz ebből 2026 mire az első Rábánál készült Gidránt átadják! ;)
Ráérünk. A WW IV még odébb van.

Egyébként örülök a hírnek. Ha már ez erősíti az FNSS 8x8 és 6x6 pozícióit a honvédségnél, akkor nekem szimpatikusabb a Pars 4 izci. Úgysem lehet belőle ifv-t csinálni, apc-nek pedig jobbnak tűnik.

https://mandiner.hu/belfold/2023/10/magyarorszagra-kerul-a-gidran-pancelozott-harcjarmu-gyartasa

Harcjárművek magyarországi gyártására írtak alá egyetértési nyilatkozatot kedden a Honvédelmi Minisztériumban. A dokumentumot a Nurol Makina török hadiipari vállalat vezérigazgatója, Engin Ufuk Aykol, a Nurol Makina Hungary Kft. vezérigazgatója, Mehmet Atak, valamint az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója, Palkovics László és a Rába Autóipari Holding Nyrt. vezérigazgatója, Hetzmann Béla szignálta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelenlétében.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ha kizárólag a Gidránt fogjuk itthon gyártani, akkor valószínű, hogy NMS-ből csak korlátozott számban szerzünk be, és a lehető legtöbb mindent Gidrán platformon igyekszünk megoldani.

Harcjárművek magyarországi gyártására írtak alá egyetértési nyilatkozatot kedden a Honvédelmi Minisztériumban. A dokumentumot a Nurol Makina török hadiipari vállalat vezérigazgatója, Engin Ufuk Aykol, a Nurol Makina Hungary Kft. vezérigazgatója, Mehmet Atak, valamint az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója, Palkovics László és a Rába Autóipari Holding Nyrt. vezérigazgatója, Hetzmann Béla szignálta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelenlétében.
https://mandiner.hu/belfold/2023/10/magyarorszagra-kerul-a-gidran-pancelozott-harcjarmu-gyartasa

Ha kizárólag a Gidránt fogjuk itthon gyártani, akkor valószínű, hogy NMS-ből csak korlátozott számban szerzünk be, és a lehető legtöbb mindent Gidrán platformon igyekszünk megoldani.
a gidrán a márkanév (ezt már írtam itt többször korábban mint a bmw mindegyik gidrán lessz gidrán lovacskás embléma a motorháztetőn és valami más a csomagtartón :)

Arról amiről ma megállapodtak: mire ez termőre fordul simán lehet két év is!
ne haragudj de nem tudom kitalálni a gondolataidat. ha 100% ba a rábánál várod a gyártást tehát lemezvágástól a fényezésen át az utolso elektronikai elem és fegyverzeti modul beépítéséiog akkor kb soha. ha kevesebbel is beéred mint rábánál készült akkor hamar.

ne haragudj de nem tudom kitalálni a gondolataidat. ha 100% ba a rábánál várod a gyártást tehát lemezvágástól a fényezésen át az utolso elektronikai elem és fegyverzeti modul beépítéséiog akkor kb soha. ha kevesebbel is beéred mint rábánál készült akkor hamar.
Nem is az enyimet kell kitalálni, hanem a mai MoU-t aláírókét! :D
Ha még csak most jutottak egyeszségre hogy mit is akarnak, akkor még évekre van a megvalósítás! Szerszámgépek kellenek, embereket kell felvenni és képezni. 200 szakképzett ember "leakasztani" Győrben és környékén kemény feladat lesz!
Szóval ha csak össze szerelni akarnak török modulokat az sem fog 2025-nél előbb kész járműveket eredményezni.

Nem is az enyimet kell kitalálni, hanem a mai MoU-t aláírókét! :D
Ha még csak most jutottak egyeszségre hogy mit is akarnak, akkor még évekre van a megvalósítás! Szerszámgépek kellenek, embereket kell felvenni és képezni. 200 szakképzett ember "leakasztani" Győrben és környékén kemény feladat lesz!
Szóval ha csak össze szerelni akarnak török modulokat az sem fog 2025-nél előbb kész járműveket eredményezni.
én nem vitatkozom veled tégedsemmi nem győz meg vagy aranyhal agyad van hogy nem hiszel nekem soha sőt vitatkozni probálsz velem.

Mál megint ezt egy kicsit túlképzeljük és túllelkendezzük...
Allól van szó, hogy egy sok éve haldokló plojekt feltámasztása megkezdődik, és gyáltunk egy olyan jálművet, amit hónapok óta hangoztatják sokan, hogy nem túl jó eszköz a honvédségnek.
Személy szelint csalódott vagyok, melt Patliát esetleg Blonco-t leméltem titkon a Lábánál. Sztem semmi okunk az ünneplésle, láadásul mál megint úgy jelentették be, mintha valami nagy dullanás újdonság volna.