[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 388
31 707
113
Ha mondjuk kilépsz a filmek álomvilágából, akkor könnyen rájössz, hogy meg lehet egy VH-t vívni ICBM-ek nélkül is.
A lengyelek meg nem egyedül fogják vívni, de az egyik fő front lesznek, az tuti.
Csak azt HidegHáborúnak fogják hivni,és nem vh-nak.
És ez már kb zajlik is.Csak a nyugatiak nem nagyon akarják felvenni hozzá a fordulatszámot,mert kb véget fog vetni a jelenlegi szociális-hedonista jóléti állami játstadozásuknak.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 388
31 707
113
Nem egészen.
A világháború olyan nemzetközi konfliktus, amely a világ nagyhatalmainak többségét vagy mindegyikét érinti. Hagyományosan a kifejezést a 20. század első felében bekövetkezett két nagy nemzetközi konfliktusra, az első világháborúra (1914–1918) és a második világháborúra (1939–1945) tartják fenn, bár egyes történészek más globális konfliktusokat is világháborúnak minősítettek, mint például a kilencéves háború, a spanyol örökösödési háború, a hétéves háború, a francia forradalmi és napóleoni háborúk, a hidegháború és a terror elleni háború.

De nem akarom elvinni a topikot rossz irányba. A lényeg, hogy a világháború nem feltétlenül jelenti azt, hogy USA, Kína és az Ororsz kitárazz egymásra. Legalábbis én ezt még így tanultam.
Ezeket se hivnám egyértelműen világháborúnak,hisz nem minden nagyhatalom vett részt bennük.Ezek inkább összeurópai háborúk voltak,amelyeknek harcérintkezési terei kiterjedtek az európaiak által uralt nem európai térre is.
Nem hiszem,hogy a nagyhatalmak közvetlenűl háborúba keverdnének egymással,ettől az atomfegyverzet miatt tartózkodni fognak.Igy viszont vh se lehet,szorosan értelmezve a fogalmat.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 996
113
A lengyelekről tudni kell hogy lovas szláv nép. meredek és hirtelen váltásokra képesek és szeretik is a hirtelen manővereket alkalmazni. a katonaföldrajz elég jól behatárolja az irányokat amerre Lengyelország terjeszkedhet. Ha az elbától keletre eső területeket sikerülne elfoglalniuk azzal europa vezető hatalmává válnának kijárattal az északi tengerre. hosszútávon a nyugati irány Lengyelország érdeke keleti délkeleti terjeszkedés rövidtávú cél lehet csak. meglátjuk melyik utat választják a Lengyelekből kinézem még azt is hogy mind két irányt célbaveszik mind a rövidtávú mind a hosszútávú prioritásokat.
 
  • Vicces
Reactions: perceptron

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Eddig egyetértős teljesen.

Itt is egyetértek, csak ismerve a képzeteidet, kérdés számomra, hogy a pógárosodás fanatikus szekértolójaként hogyan is jön össze ez neked a nemzet, nemzeti minimum fogalmakkal?

Mert vállig a nyugat seggében igyekszel megtalálni a fényt, csak semmiképpen ne magyar legyen, miközben a tásadalmat szétverők és szembefordítók elhozták neked azt nyugatról ami ott van és azzal összhangban nemsokára digitális állampolgár is lehetsz nemzeti liberális termékkel feltöltve, szóval továbbra is a kérdés, mint minden nyugatoshoz, miért sírtok? Itt vam amit akartatok. Pógár vagy. Kiszolgáltatott vagyonilag. Cigók késelnek az utcán, ez megfelel a néger késelőknek a metrón Nyújorkban. Drogos zombi horda az utcán pipa. Dzsoki Júing mentalitású kapitalizmus pipa. Steril, nem a te tulajdonod közegek pipa. Drága minden, pipa. Pénzért hugyozhatsz, pipa. Leküzdötte nektek az igényetekből létrejött nyugatos hatalmi lánc az ötven éves lemaradást, ugyanolyan trágyát szórtak az ország mentalitásába, mint ott van.

Szóval erre milyen nemzeti minimumot kívánsz, ha ezért küzdöttél, hogy utolérjük a nyugat nemzettelenségét? Mi határozza meg? Bármi csak ne a magyar mi?

Szerintem onnan kellene indulnia, ahol a nyugatosodás belevágott. A vérszerződött nemzetnél. Mivel az nemzet, lehet neki nemzeti minimuma. Visszalépni a magyarhoz, Magyarországon aligha lenne eretnekség nem? Alsó hangon 1100 évnyi harc és szabadságharc jutna végre győzelemre a magyar szabadságeszméhez igazodva. A nemzet minden tagja részedjen annak szerzett vagyonából..., a tisztviselők választottak, de visszahívhatóak... . Igen elmaradottak voltak, hiszen nem amerikánus elnöki rendszer amire itthon köpködnél mert micsoda túlhatalmat kapna a Viktor, hanem kurvára egy nemzet mindenizmus nélküli természetes rendje, ami a demokráciásoknak megfeküdné a gyomrát, mert választott, de ha trágya ember, visszahívható.

Szóval én ott kezdeném a nemzeti minimumot, hogy létrehoznám a nemzet központját, turuldíszes templomát és benne felállítanék egy kurva nagy hun üstöt és minden felnőtté váló fiatal odamenne ezen szertartásra és a vérét adná ebbe az üstbe és esküt tesz, hogy a nemzete és annak tagjai ellen nem fordul, azokat meg nem rövidíti, meg nem csalja, el nem árulja, küzd velük a nemzet szuverén szabadságáért. Nem furmányosan, hogy jó-jó, de közben a bármicvó szövegét hadd mondja, vagy a devlára esküszik, hanem egyformán, magyarul nyelvében és szellemében. Ez lenne a nemzeti minimum. Kevés, de tiszta és erős szabállyal, méltó jutalmul a szabadsággal, méltó büntetésül halállal, száműzetéssel. Amik nem változnak évente kétszer.

Aki ezt nem akarja, az egyértelműen nem akar a nemzethez tartozni, azt védelmezni, az abba tartozókkal legyen bármilyen természetű, közös nevezőn lenni. Az meg akarja csalni, meg akarja rövidíteni, el akarja árulni, ennek megfelelő lenne hát a státuszuk. SAJÁT döntésük alapján.

Gondolom ez nem tetszene, mert magyar.

Folytatván a hagyományokat Johannes Teutonicus óta. Óhh, a nyugat fénye. Hozott nekünk megosztottságot és szembefordítást, gyorsan keressük másban, csak nehogy a nyugat céljaiban.

A nemesi hagyomány ezredéves. Minden magyar nemes! Az összes. Adóval nem tartozik senkinek, felette a saját választott tisztviselői gyakorolják a tisztségükkel járó hatalmat. Ezek visszahívhatók.

Na ezt sikerült a sok fos nyugatizmussal, az adósrabszogáig süllyesztve elérni a római szutyok polgári eszmével. A digitális Rómád jön, ünnepelj!

Sjanos ezt érte el a katolicizmus, ami végre fényt hozott az addig tökre tudatlan épp csak manicheista, zoroasztriánus, tengrista, vagy bármely egyéb vallás szerint tudatlan, nyelvtelen hordaként hörgő nemzetnek, aki akkor pont damaszkolt pengéket kovácsolva lopta a szakszavakat a szlávoktól, majd jött erre inkvizíció, könyvégetés, németesítés, majd világháborús kivéreztetés, országcsonkítás, nemzetfelosz(la)tás, háborús kivéreztetés, kommunizmus, nemzetbetiltás, majd egy lélegzetvétel amíg ezek maradékai acsarogtak a koncon és egyből vissza a fejet az izmusaikba, polgárosodásba, bankokba, önzésbe, nemzetüldözésbe. Egykutya ami eddig volt, mert a nemzeti minimuma idegen nemzeté.
Kiváló, jól összeszedett gondolatok.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 388
31 707
113
Hát persze. :D Ugyan, hogy mi lenne a nemzeti minimumod, esetleg nem mellébeszélnél királyságról, mikor én vérszerződésről beszélek, akkor lehetne kommunikáció is erről, de csak szlogen maszlagot tudsz.
Nem,egy buta önámitó maszlagot nyomsz.Olvasd el,mit belinkeltem.Jol összefoglalja az ürge,hogy milyen marhaság is az egész (és Julius Evolát emlegeti folyton,vagyis elég rendesen jobboldali)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 245
67 211
113
Szóval @Negan , szerinted rossz minimum lenne egy a felnőttkort meghatározó együttélési szabályrendszert tartalmazó eskü, ami szerint a nemzeted tagjainak az elárulása rossz? :rolleyes: Vagy az zavar, hogy magyar?
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 234
61 582
113
Jó ez a párbeszéd, gondolatébresztő. Elolvastam az összes hozzászólást és a linkelt blog szövegét is.
De a téma miatt arra figyeljetek, hogy ne beszéljetek el egymás mellett.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 388
31 707
113
Szóval @Negan , szerinted rossz minimum lenne egy a felnőttkort meghatározó együttélési szabályrendszert tartalmazó eskü, ami szerint a nemzeted tagjainak az elárulása rossz? :rolleyes: Vagy az zavar, hogy magyar?
Szóval ha felnőtkori szabályokat akarsz,akkor elösszőr vetkőzd le a csak magyarosch,de nem magyar szemléletet,és stilust.Szar ócska propinacionalista dumával max a mucsai elmaradotságot lehet konzerválni.Nem,nem egy vajda önkényurlma,meg ingyenélő nemesség jelentik a magyarság megmaradásának útját.Főleg,hogy a buta szövegednek történelmileg sincs van alapja.
A szociáldarwinizmus azonban működik,mégha most nem is divat Hitler miatt nevén nevezni (evolucionalista szemléletnek már azért lehet nevezni).Aki nem fejlődik,az kipusztul.Ócska propinacionalizmus csak feudális mucsai elmaradottságban tartja a Hazát.
Ez a hazug "nemesi" propinacionalizmus vezetett Trianonhoz,és ez fog vezetni a kipusztulásunkhoz is.Mert a legjobb úton haladunk feléje.Fiatal magyarok elhagyják Mucsajröcsögét,mert nem seggnyaló feudális viszonyok között akarnak élni.Nobel dijasok országában hányan lettek Nobel dijasok?SENKI.Azok lettek Nobel dijasok,kik elmentek olyan tájára a világnak,hol a tudás és a munka az előrejutás záloga,nem a seggnyalási képesség.És ott lettek Nobel dijasok.
És hiába emelsz a Turul madárnak templomot,ha 50 év múlva már egy cigányország lesz Mo helyén.
Nem egy jelkép üres és tartalmatlan lobogtatása a megmaradás záloga.Hanem ha élhető,és bizalomkeltő jövőképet,fejlődést nyújtani tudó ország van a jelkép mögött.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 245
67 211
113
Szóval ha felnőtkori szabályokat akarsz,akkor elösszőr vetkőzd le a csak magyarosch,de nem magyar szemléletet,és stilust.Szar ócska propinacionalista dumával max a mucsai elmaradotságot lehet konzerválni.Nem,nem egy vajda önkényurlma,meg ingyenélő nemesség jelentik a magyarság megmaradásának útját.Főleg,hogy a buta szövegednek történelmileg sincs van alapja.
A szociáldarwinizmus azonban működik,mégha most nem is divat Hitler miatt nevén nevezni (evolucionalista szemléletnek már azért lehet nevezni).Aki nem fejlődik,az kipusztul.Ócska propinacionalizmus csak feudális mucsai elmaradottságban tartja a Hazát.
Ez a hazug "nemesi" propinacionalizmus vezetett Trianonhoz,és ez fog vezetni a kipusztulásunkhoz is.Mert a legjobb úton haladunk feléje.Fiatal magyarok elhagyják Mucsajröcsögét,mert nem seggnyaló feudális viszonyok között akarnak élni.Nobel dijasok országában hányan lettek Nobel dijasok?SENKI.Azok lettek Nobel dijasok,kik elmentek olyan tájára a világnak,hol a tudás és a munka az előrejutás záloga,nem a seggnyalási képesség.És ott lettek Nobel dijasok.
És hiába emelsz a Turul madárnak templomot,ha 50 év múlva már egy cigányország lesz Mo helyén.
Nem egy jelkép üres és tartalmatlan lobogtatása a megmaradás záloga.Hanem ha élhető,és bizalomkeltő jövőképet,fejlődést nyújtani tudó ország van a jelkép mögött.
Szóval szerinted rossz minimum lenne egy olyan felnőtté válási eskü, amin mindenkinek a vérét kellene adnia a közösbe és arra a vérre esküdnie, hogy nem a sajátjaiként így elfogadottakon fog élősködni, nem fordul ellenük, nem árulja el őket, de segítik és megbecsülik egymást, ezáltal a nemzetet amit közösen alkotnak amit így a vér kötelez? :rolleyes:

Mindegy, hogy cigány, mindegy minden, mert esküt tesz és ha elárulja, annak megfelelő büntetésben részesül. Durvában. Nem lehet, hogy ez a közös alap hiányzik?
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 388
31 707
113
Szóval szerinted rossz minimum lenne egy olyan felnőtté válási eskü, amin mindenkinek a vérét kellene adnia a közösbe és arra a vérre esküdnie, hogy nem a sajátjaiként így elfogadottakon fog élősködni, nem fordul ellenük, nem árulja el őket, de segítik és megbecsülik egymást, ezáltal a nemzetet amit közösen alkotnak amit így a vér kötelez? :rolleyes:

Mindegy, hogy cigány, mindegy minden, mert esküt tesz és ha elárulja, annak megfelelő büntetésben részesül. Durvában. Nem lehet, hogy ez a közös alap hiányzik?
Mit jelent az,hogy nem árul el minket?Örömmel és alázatosan hajbokol "nemesi" urainak?Mig le nem váltják filipinó vagy mongol vendégmunkással?
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 120
13 559
113
Az ukránok már valszeg megtalálták a módját, hogyan kijátszani a lengyel kamionblokádot:



Az elso szállítmány már át is jutott:

 
  • Tetszik
Reactions: Tiria

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 472
16 877
113
Az ukránok már valszeg megtalálták a módját, hogyan kijátszani a lengyel kamionblokádot:



Az elso szállítmány már át is jutott:

Majd leblokkolják a vasutat is. Ennyire egyszerű.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and Pogány

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 572
113
Az ukránok már valszeg megtalálták a módját, hogyan kijátszani a lengyel kamionblokádot:



Az elso szállítmány már át is jutott:

Párezer kamiont sokkal könnyebb mozgatni, mint az utánfutókat daruval felrakni vonatra vagy felparkolni, ilyen mennyiségű megfelelő vagont szerezni hozza, túlfelől leszedni, mindkét oldalon kamionod legyen neki ami mozgatja, stb. Lehet 10%-át így megoldja ami több a semminél egészen addig, amíg a vasutasok is bele nem állnak vagy más módon nem blokkolják ezt is.