[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Van egy olyan megérzésem (ezek eddig simán bejöttek, a háború történéseit szemlélve), hogy Porosenko nem véletlenül jött volna Budapestre tárgyalni.
SZERINTEM a lehetséges forgatókönyv a következő:
1. Porosenko Szijjártón és Orbánon keresztül értesíti a NATO-t, amely így konspirative tudomást szerzett volna a tervekről és bólinthatott volna. (Ami így is meglesz, csak másképp).
2. Az ukrán hadsereg Zsaluzsnij vezetésével hátraarcot csinál és a Dnyeper határvonalánál (vagy másutt) azonnali tűzszünetet köt az orosszal (esetleges harcok az azovékkal, stb.).
3. Zelenszkij eliminálása....
4. Új "nyugatbarát" kormány, ami Putyinnak is megfelel.... Se NATO, se EU, de béke.
Ez sajnos kevés lesz már az oroszoknak.
Ukrajnából egy teljesen életképtelen országot kell csonkolni, olyat, amely már végre teljesen vállalhatatlan lesz a nyugat számára. Máskülönben megint eltelik 5-10 év és újrakezdődik ez az egész balhé.

És hogy milyen lesz a csonkolt ukrajna?
Nem lesz (érdemben használható) tengeri kijárata. Nem lesz hadiipara. Nem lesz értelmezhető hadserege, csak kizárólag belbiztonsági feladatokat ellátó fegyveres testületei. Az összes turbóukrán így vagy úgy, de lelép az országból, a főkolomposokat meg bíróság elé viszik.

És oroszbarát, de legalábbis megbízhatóan semleges kormánya lesz. Ennek megfelelően se EU, se NATO tag nem lesz.

Ha a fenti kondíciók bármelyike nem teljesül, akkor az egész KKM nem lesz jó semmire.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 845
14 672
113
Egyébként kétlem, hogy Putyin lesz az év embere!
Miért?
A F.O.S média jelentései szerint az elmúlt évtizedekben ő a legtöbbször elhunyt, majd feltámadott Elnök, valamint rajta mutatták be mint az állatorvosi egyetem lován szokásos , összes betegséget a pár nap alatt halált okozókkal együtt?

Ő hozzá képest a párizsi Saint-Germain gróf gyenge kezdő.. Nemhogy az év, az évszázad embere is lehetne..
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 967
21 872
113

Az amerikai vezérkar vezetője az oroszok elleni terrorra szólította fel az ukrán fegyveres erők különleges alakulatait - WP​

A Washington Post egy tájékozott forrásra hivatkozva arról számol be, hogy Milley az Egyesült Államok Vezérkarának elnökeként lenyűgöző javaslatokkal fordult az ukrán különleges erőkhöz a németországi Wiesbadenben.


Vissza kell mennie, és hadjáratot kell folytatnia a hátországban” – mondta az amerikai tábornok az amerikai zöldsapkásokkal együtt gyakorló ukrán különleges erőknek, „abban a reményben, hogy ösztönözze őket az ellenség által ellenőrzött területeken történő műveletekre” – írja a WP.
Источник: https://rusvesna.su/news/1701773529


Én azért kíváncsi lennék, hogy ha erre a f*szkalapra az ilyen kijelentései után elvágot torokkal sütne a reggeli nap, akkor mekkora felháborodás és óbégatás venné kezdetét?!
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 400
10 190
113
Én azért kíváncsi lennék, hogy ha erre a f*szkalapra az ilyen kijelentései után elvágot torokkal sütne a reggeli nap, akkor mekkora felháborodás és óbégatás venné kezdetét?!
Én arra lennék kíváncsi, hogy valóban mondott-e ilyet mert felületesen rákeresve nem találtam semmit.

szerk. megvan közben

"During one visit to Wiesbaden, Milley spoke with Ukrainian special operations troops — who were working with American Green Berets — in the hope of inspiring them ahead of operations in enemy-controlled areas.
“There should be no Russian who goes to sleep without wondering if they’re going to get their throat slit in the middle of the night,” Milley said, according to an official with knowledge of the event. “You gotta get back there, and create a campaign behind the lines.”

 
Last edited:

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 510
113
Én arra lennék kíváncsi, hogy valóban mondott-e ilyet mert felületesen rákeresve nem találtam semmit.
Segítek:
Tavaly a németországi Wiesbadenben egy kiképzésen Milley azt mondta az ukrán csapatoknak, hogy "egyetlen orosznak sem szabad lefeküdnie anélkül, hogy azon tűnődne, vajon elvágják-e a torkát az éjszaka közepén". -írta a WP egy hivatalos személyre hivatkozva, aki jelen volt a beszélgetés során.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az oroszellenes szankciók Finnországot sújtják: rekordot döntöttek a csődök

Rekordszámú csődöt regisztrált a finnországi Suomen Asiakastieto behajtó cég a múlt héten Finnországban. Az ügynökség szerint 85 cég jelentett csődöt ebben az időszakban, ami a legmagasabb szám egy hét alatt - írja az EADaily.
A Suomen Asiakastieto rendszeresen követi a 2019-es csődstatisztikákat. Az előző évben különösen az építőipar emelkedett ki a legnagyobb vesztesek közül - jegyzi meg a finn rádió.
Finnország gazdasága az idei harmadik negyedévben negatív növekedést produkált. Az 1995 óta EU-tag és NATO-újonc ország GDP-je július-szeptemberben 0,9 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest. A munkanapokat is figyelembe véve 1,2 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál.
Egy friss felmérés szerint a finn kereskedelmi kis- és középvállalkozások pénzügyi helyzete idén ősszel jelentősen romlott. A vállalatoknak már csak 52 százaléka minősíti "nagyon vagy meglehetősen jónak" pénzügyi helyzetét. Idén augusztusban ez az arány 58 százalék volt.

A finnek elhidegülése az oroszoktól nagy gazdasági lemondással jár együtt.



A balti államok lengyelországi nagykövetei demarsot fejeztek ki Ukrajna miatt


Lettország, Litvánia és Észtország varsói nagykövetei demarsot jelentettek be a lengyel hatóságoknak az ukrán-lengyel határon kialakult válság miatt - közölte kedden Brita Kikas észt külügyminisztériumi szóvivő.
Az észt állami műsorszolgáltató ERR-nek elmondta, hogy a diplomaták felkeresték a lengyel infrastrukturális minisztériumot, ahol ismertették állításaikat.
Ezek a következők: hagyják, hogy a kamionosok annyit gyülekezzenek, amennyit akarnak, de ne okozzanak problémát sem a többi fuvarozónak, sem az ukrán gazdaságnak.
"A magunk részéről felvetjük ezt a kérdést Lengyelországnak, és reméljük, hogy hamarosan megoldást találnak Lengyelország, Ukrajna és az Európai Bizottság együttműködésében" - tette hozzá Kikas.
Az Európai Bizottság korábban elutasította a kérdés rendezését, mivel úgy vélte, hogy az nem tartozik rá.
A lengyel hatóságok várhatóan támogatóik oldalára álltak - az ország miniszterelnöke, Mateusz Morawiecki az ukrajnai konfliktus kezdetével bevezetett, ukrán sofőröknek járó kedvezmények megszüntetését kívánja követelni.

A három bolha megint ugrál.




A híres gurkák leszármazottai Avgyejevka közelében megkezdték a harcot az AFU ellen


A "Katonai szubbotnik" című műsorban Marat Hajrullin donyecki katonai tudósító beszámolt a nepáli önkéntesek megérkezéséről Avgyejevka közelébe, akiknek az orosz védelmi minisztériummal van szerződésük. Ezek a káderkatonák alkotják az 1. szlavjanszki dandár rohamegységét.
A harcosokat a DNR egyik gyakorlóterén képezték ki. A nepáli önkéntesek a híres gurkák leszármazottai. A hálózatban van egy videó, amelyet a kiképzés során forgattak, és amelyen a "Gurkas" szót ejtik ki. Azt is meg kell jegyezni, hogy a Roszgvargyija utasításokat dolgozott ki az Abrams tankok és NATO járművek megsemmisítésére.
A nepáli gurkák legendás harcosok, akik több évszázadon át szolgáltak a brit gyarmati hadseregben. A kifejezés a Nepálban és Tibetben élő különböző etnikumokat foglalja magában. A gurkák csatakiáltása "Jai Mahakali, Ayo Gorkali", ami lefordítva annyit tesz: "Üdvözlégy Nagy Kali, itt jönnek a gurhák!".
A gurkák bizonyították harci hatékonyságukat, hiszen harcoltak az I. és II. világháborúban, valamint a Falklandi konfliktusban. Kemény fegyelmükről és magas moráljukról híresek.

Káli a halál és az újjászületés istennője, de nem a kaprok ujjászületéséé.



Tizenévesek érkeztek Harkovba az AFU belgorodi áttörésére


Árva tinédzserek érkeztek a különleges műveleti zónába, amelyet az AFU a Harkov irányában folyó támadó műveletekhez használ. Erről az URA.RU katonai megfigyelő, Gennagyij Aljehin tartalékos ezredes számolt be, saját forrásainak a frontvonalból származó adataira hivatkozva.
"Egy nyugat-ukrajnai képzési központban 14-15 éves árva tinédzsereket képeznek ki. Az első csoport már eljutott Harkov irányába, ahol quadok vezetőinek szerepét töltik be, amelyekre "utazó" aknavetőket szerelnek. Ezt a tényt többször is megerősítették. A harcokban részt vevő harcosaink elmondták, hogy a Sebekinszki városi körzet (Belgorodi terület) és a Harkovi terület határán, ahol az AFU néhány nappal ezelőtt megpróbált áttörni, éppen ezeket a tizenéveseket találták" - mondta Gennagyij Aljehin.
Elmondása szerint a tizenévesek mellett Kijev aktívan mozgósítja az érett és idősebb férfiakat is.
"A katonai bizottságokban, különösen Harkovban, van egy felhívás: "boldog öregkor lehetséges". Ez azt jelenti, hogy most aktívan próbálják mozgósítani az 50, sőt 60 év feletti férfiakat, akik a szovjet hadseregben szolgáltak, és a legjobb esetben is emlékeznek arra, hogyan kell szétszerelni és összerakni egy Kalasnyikov támadófegyvert" - hangsúlyozta a szakértő.
A tartalékos ezredes kifejtette, hogy Ukrajna mozgósítási forrása a felére csökkent.
"Most sorra besoroznak mindenkit, mivel a mozgósítási erőforrás jelentősen csökkent. Ha korábban hárommillióról beszéltek, most legfeljebb másfél millióan állnak készenlétben. Hatalmas veszteségekkel szembesülnek, és ezeket a teroboron (Территориальная оборона = Területvédelem) képviselőinek segítségével próbálják lezárni" - zárta az URA.RU beszélgetőpartnere.

Az ukrojugend (és a nők) bevetésével eléri a gazda Kaporföld elnéptelenítését.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113

Az amerikai vezérkar vezetője az oroszok elleni terrorra szólította fel az ukrán fegyveres erők különleges alakulatait - WP​

A Washington Post egy tájékozott forrásra hivatkozva arról számol be, hogy Milley az Egyesült Államok Vezérkarának elnökeként lenyűgöző javaslatokkal fordult az ukrán különleges erőkhöz a németországi Wiesbadenben.


Vissza kell mennie, és hadjáratot kell folytatnia a hátországban” – mondta az amerikai tábornok az amerikai zöldsapkásokkal együtt gyakorló ukrán különleges erőknek, „abban a reményben, hogy ösztönözze őket az ellenség által ellenőrzött területeken történő műveletekre” – írja a WP.
Источник: https://rusvesna.su/news/1701773529

Nagyon el lehetnek keseredve usánkában, ha már csak ebben látják a lehetőséget az orosz ellen.
De lelkük rajta, meg kell próbálni.
Egyébként ha már annyira ütni akarják a medvét, miért nem adnak atomot az ukránnak. Ja azt nem merik, mert akkor ők már közvetlenül a muszkátol fogják kapni, célzottan.
Vagy ha ez túl durva lenne ez, akkor Románián keresztül vonuljanak be dzsiájdzsóék. Elvileg akkor rendezik le az oroszt, amikor akarják. Hát itt a lehetőség. Ki kell próbálni. Nem civilek ellen kellene uszítani.
Egyébként ezt a kijelentést olvasva, meg kell vajam, nem csalódtam az angolszászokban, azt hozzák ami a valójuk.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 700
8 746
113
Van egy olyan megérzésem (ezek eddig simán bejöttek, a háború történéseit szemlélve), hogy Porosenko nem véletlenül jött volna Budapestre tárgyalni.
SZERINTEM a lehetséges forgatókönyv a következő:
1. Porosenko Szijjártón és Orbánon keresztül értesíti a NATO-t, amely így konspirative tudomást szerzett volna a tervekről és bólinthatott volna. (Ami így is meglesz, csak másképp).
2. Az ukrán hadsereg Zsaluzsnij vezetésével hátraarcot csinál és a Dnyeper határvonalánál (vagy másutt) azonnali tűzszünetet köt az orosszal (esetleges harcok az azovékkal, stb.).
3. Zelenszkij eliminálása....
4. Új "nyugatbarát" kormány, ami Putyinnak is megfelel.... Se NATO, se EU, de béke.
Miért adna fel önként bármilyen pozíciót Ukrajna amikor láthatóan eszméletlen veszteségek árán tud Oroszország bármit is elfoglalni?

Hogyan lenne béke? Oroszország csak időt nyerne ahhoz hogy megpróbálja egész Ukrajnát behúzni. Nekik a kárpátokig kell Ukrajna mint ütközőzóna, ezt rengetegszer el is mondták. Így "csak a kárpátok és a balti tenger közötti területet kell bevédeniük ami még mindig sokkal kisebb és jobban védhető mint az ukrán-orosz határ.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 728
15 559
113
Segítek:
Tavaly a németországi Wiesbadenben egy kiképzésen Milley azt mondta az ukrán csapatoknak, hogy "egyetlen orosznak sem szabad lefeküdnie anélkül, hogy azon tűnődne, vajon elvágják-e a torkát az éjszaka közepén". -írta a WP egy hivatalos személyre hivatkozva, aki jelen volt a beszélgetés során.
Azért ebből is látszódik, hogy az amerikaiak zsigerből ugyanúgy gyűlölik még mindig az oroszokat, mint a hidegháború alatt.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
750
4 030
93

Az amerikai vezérkar vezetője az oroszok elleni terrorra szólította fel az ukrán fegyveres erők különleges alakulatait - WP​

A Washington Post egy tájékozott forrásra hivatkozva arról számol be, hogy Milley az Egyesült Államok Vezérkarának elnökeként lenyűgöző javaslatokkal fordult az ukrán különleges erőkhöz a németországi Wiesbadenben.


Vissza kell mennie, és hadjáratot kell folytatnia a hátországban” – mondta az amerikai tábornok az amerikai zöldsapkásokkal együtt gyakorló ukrán különleges erőknek, „abban a reményben, hogy ösztönözze őket az ellenség által ellenőrzött területeken történő műveletekre” – írja a WP.
Источник: https://rusvesna.su/news/1701773529

csak aztán a kedves "úriember" ne lepődjön meg, amikor az ő torkát készülnek majd átvágni ...
 

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
425
1 656
93
Azért ebből is látszódik, hogy az amerikaiak zsigerből ugyanúgy gyűlölik még mindig az oroszokat, mint a hidegháború alatt.
Nem gondolnám hogy utálnák őket, az USA az oroszok miatt lett világhatalom! Összeteheti a két kezét hogy ilyen ellenségképet tudott kialakítani a társadalomnak! Az usa az oroszok(ellenségkép) nélkül már rég az államaira bomlott volna! A hidegháború alatt kialakították a társadalomba a szovjet veszélyt, és ezáltal erre nagyon sok mindent rá tudtak fogni!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 420
46 178
113
Vlagyimir Zelenszkij az utolsó pillanatban lemondta keddi beszédét az Egyesült Államok szenátusa előtt.
Ezt Chuck Schumer, az amerikai szenátus demokrata többségének vezetője jelentette be.
Korábban arról számoltak be, hogy ma Zelenszkijtől azt várták, hogy videokapcsolaton keresztül forduljon az amerikai szenátorokhoz, és kérjen pénzügyi támogatást Ukrajnának.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
767
7 692
93
Vlagyimir Zelenszkij az utolsó pillanatban lemondta keddi beszédét az Egyesült Államok szenátusa előtt.
Ezt Chuck Schumer, az amerikai szenátus demokrata többségének vezetője jelentette be.
Korábban arról számoltak be, hogy ma Zelenszkijtől azt várták, hogy videokapcsolaton keresztül forduljon az amerikai szenátorokhoz, és kérjen pénzügyi támogatást Ukrajnának.
Őszintén, én másféle lemondást/lemondásokat vártam/várok tőle...

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 606
46 707
113
Ennek a 25 Leopardnak a megszerzése a német kormány erofeszítésének koszonheto, szoval valószinutlen, hogy bármi másra legyenek használva, mint ami a német kormány érdeke. Igy legvaloszinubben Gorogországba, Lengyelországba vagy Finnországba fognak kerulni Ringtausch keretében és azok majd a mostani 2A4-eseikobol kuldenek Ukrajnára.
Miért gondolod, hogy a Német Állam érdeke ez, amikor már azon megy a matek, hogy miért nekik kell mindent fizetni?
Mert ők fizetik az EU-s fegyveralap nagy részét, meg még ingyen is kell adniuk a cuccot. Mellesleg az EU-s alapból fizetnek ki mindenki mást is. Azokat az országokat, akik persze utána gyakran amerikai fegyverekkel pótolják az ukránoknak átadott fegyvereket.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
"Az oroszok minden oldalról Limán felé nyomulnak"

Azov mészárlás a kremennajai erdőkben több száz halottal
Közeledik a nulla óra Limanban

Az ukrán parancsnokság megerősítette az orosz előrenyomulást a Kupjanszk-Limán-Szeverszk tengelyen, megjegyezve, hogy az orosz erőknek sikerült 2 km-t előrenyomulniuk az ukrán ED védelmi vonalán belül a Harkov és a Donbassz régió határának közelében.
Az orosz erők legalább 4 területről közelednek Liman felé, nevezetesen Terni, Torszkij, Dubrova, Szerebrjanszkij, egy fojtogató szorítót létrehozva, amely egyre jobban összezárul.
Limanban kritikus a helyzet: Az oroszok előrenyomultak és bekerítették a várost - szétverték Azov erőit és zsoldosait
Az ukránok elismerik az orosz előrenyomulást - 280 halott
Az ukrán fegyveres erők nevében dolgozó ukrán forrás, a Deep State drámai helyzetet ír le a Kupjanszk-Liman-Szeverszk fronton.
Konkrétan megállapítja:
-Liman irányában az orosz hadsereg Ternitől és Jampolovkától keletre akár 2 km mélységig is előrenyomult.
-A "Széles szurdok" területén az orosz csapatok 800 méter mélységig nyomultak előre.
-Dibrovától északnyugatra, az orosz fegyveres erők keleti irányban támadnak.
-Terni és Torszkij irányában nehéz helyzet alakult ki az ukrán erők számára. Az oroszok ma ismét taktikai sikereket értek el. Az oroszok Terni magasságában a Zserebec folyó felé nyomulnak előre.
Az elmúlt 10 napban az orosz fegyveres erők támadásokat hajtottak végre, kihasználva az egységek rotációját, és sikerült egy meglehetősen nagy területet elfoglalniuk, kiszorítva az ukrán fegyveres erőket különböző állásokból.
Eközben az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara arról számol be, hogy Liman irányában az orosz fegyveres erők 3 támadást indítottak a Luganszkban lévő Szerebrjanszki erdő területén.
Az oroszok célul tűzték ki, hogy felszámolják az ukrán hídfőállást a Zserebec keleti partján, és elérjék Oszkolt és Limant.
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma jelentése szerint ebben az irányban 5 támadást vertek vissza az Ukrán Fegyveres Erők 63. és 67. gyalogsági dandárjának rohamcsoportjai Jampolovka és Cservonaja Dibrova térségében.
Az ukrán hadsereg veszteségei: 280 harcos, 5 Kozak páncélozott harcjármű és 3 jármű.
A Fehér Farkasok zászlóalj megfigyelőállása ukrán erők mozgását észlelte a Kremennaja melletti erdőkben. Géppuskatüzet nyitottak 70-100 méteres távolságból.
Harcok Torszkijban, Kremennajától nyugatra
Az ukrán egységek 30%-a élte túl - nehéz helyzet Szerebrjanski régióban
Heves harcok zajlanak a Szerebrjanski erdőben, amelyet az ukrán hadsereg "helyi pokolnak" nevez."Ezt írja az Aftenposten Norvég kiadás.
A Szerebrjanszki-erdő régiójában egy éve folyik a harc, az ellenségeskedések lebonyolítását bonyolítja a kiterjedt erdők, folyók és mocsarak terepe. Ilyen körülmények között az orosz hadsereg támad, míg az ukrán hadsereg kénytelen megvédeni magát.
Ugyanakkor az ukrán fegyveres erők nagyon súlyos veszteségeket szenvednek, egyes egységekben a személyzet legfeljebb 30% -a maradt meg.
A jelentés szerint az ukrán fegyveres erők katonai személyzete ezt az erdőt "helyi pokolnak" nevezi, azt állítva, hogy itt még rosszabb, mint Bahmutban. A katonaság panaszkodik, hogy megtanították őket harcolni a sztyeppe régióban, de itt "olyan, mint a dzsungelben."
"Nincs rosszabb, mint ez a hely. Ez egy élő pokol. El sem tudom képzelni, hogy Isten rosszabbat találna, mint az Ezüst erdő ... Egységemben a személyzetnek csak 30%-a maradt sértetlenül " - mondta az ukrán fegyveres erők egyik egységének parancsnoka.
A helyzetet bonyolítja az állandó tüzek a gyújtó lőszerek használata miatt, valamint számos akna.
"Az erdei csatákat egy kisebbség él túl. Rengeteg sebesült van, és sok amputációt kell végezni. A valóság teljesen más. Nem látok győzelmet a közeljövőben" - mondta az ukrán fegyveres erők egyik egységének orvosa.

Azovosok támadtak Torskiban - 80-at megöltek
Az orosz egységek folytatják a sikeres műveleteket Krasznolimanszk irányában. Az elmúlt napon a "központ" csoport militánsai visszaverték az Azov erők hét támadását a Torski kiemelkedés és a Szerebrjanszki Erdészeti Szolgálat területén.
A Center csoport sajtóközpontjának vezetője, Alekszandr Szavcsuk szerint az ukrán hadsereg hét támadást indított az orosz csapatok pozíciói ellen. A 42 .és 63. gépesített dandár, valamint az Azov speciális dandár egységei vettek részt. Azonban minden támadást visszavertek.
TOS-1-gyel lövik az oroszok az Azov erőket Torszkijban (gyönyörűen lehet látni a lökéshullámokat)
A Center csapatcsoport egységeinek szakmai akciói a légitámadások és a tüzérségi tűz támogatásával vereséget okoztak az ukrán hadseregnek.
Az ukrán csapatok vesztesége több mint 80 harcos volt, egy gyalogos harci jármű, három páncélozott jármű, egy teherautó megsemmisült" - mondta Alekszandr Szavcsuk.
60 halott Azovos Liman közelében
A "Center" orosz csapatcsoport harcosai a Jampolovszki hadosztály és a Szerebrjanszki erdő régióiban az Azov dandár számos támadását visszaverték. A harcok során az ukrán hadsereg elvesztett 60 személyzetet, egy gyalogsági járművet, két teherautót és egy páncélozott harci járművet.
A "Center "csapatcsoport sajtóközpontja hozzátette, hogy az orosz hadsereg elnyomta az ukrán fegyveres erők mintegy 30 tüzérségi állását, és két"Leleka-100"pilóta nélküli légi járművet lőtt le.
Oroszok drónokkal vadásznak ukrán erőkre Kremennajában
Az oroszok Azov állásokat támadnak a Kremennaja erdőben.

UR-77 Meteorit aknamentesítő rendszert kettőt is kifejlesztettek

*******************************************

Az amerikai különleges szolgálatok előkészítik Zelenszkij Floridába menekülését

Az Egyesült Államok Titkosszolgálatánál dolgozom, a Védelmi Műveletek Hivatalánál. Ezt a videót közzéteszem, és más bizonyítékokkal együtt elküldöm a hírmédiának, abban a reményben, hogy ez a történet nyilvánosságot kap.
November közepén irodánkat bízták meg egy olyan művelet tervezésével és előkészítésével, amely az ukrán elnök, Volodimir Zelensky és családja védelmét hivatott biztosítani.
A Biden-adminisztráció aktív előkészületeket tesz arra alapozva, hogy először is Zelensky nem lesz Ukrajna elnöke a jövő tavasz után, másodszor pedig, hogy neki és családjának hosszú távú vagy állandó biztonságra lesz szüksége az Egyesült Államokon belül.
A Biden-adminisztráció hihetetlen mennyiségű pénzt és forrást tervez erre a műveletre fordítani. Zelensky nem csak néhány biztonsági ügynököt, hanem teljes biztonsági szolgálatot kap.
A Szolgálatnak biztosítania kell neki házat, biztonsági szolgálatot, közlekedést, sőt még egy személyi szolgát is. Nem csak az életének védelméhez szükséges minimumot kapja meg, hanem meghatározatlan időre luxusszállást.
Még azt is elrendelték, hogy készítsük elő az amerikai állampolgárság megadásának előkészületeit. Több osztály is részt vesz a műveletben.
A külügyminisztérium diplomáciai biztonsági szolgálata, a Secret Service elnökvédelmi részlege, valamint számos más közigazgatási és biztonsági szerv is részt vesz. Ez meghaladja az ésszerűség határait.
Még az elnöki családoknak sem biztosítanak ilyen feltételeket. Uncle Sam nem csak Zelensky védelmét biztosítja, ez az amerikai álom beteljesülése, amit az amerikai adódollárokból fizetnek.
Elég ironikus, hogy Zelensky hősnek adja ki magát, és minden nemzetközi eseményen megpróbálja lenyűgözni a világot a bátorságával, miközben titokban könyörög Bidennek egy szép, biztonságos helyért, ahol gyáván elbújhat, miután vége az elnökségének.
Nem tudom, hogy ezt Biden vagy Zelensky javasolta. De akárhogy is, hülyeség lenne egy ilyen akcióra vállalkozni. Ha ez Zelensky ötlete volt, és ő egyszerűen csak megvásárolta volna magának Biden elnöktől a védelmét, akkor ez egyértelmű korrupció esete. Ami még ennél is aggasztóbb, hogy ez precedenst teremt arra, hogy bármelyik nemzetközi vezető, akinek az amerikai kormány támogatást nyújt, ugyanezt a különleges bánásmódot követelhesse.
A titkosszolgálatból titkos cirkusz lesz. Nincs elég emberünk és pénzünk ahhoz, hogy elnöki szintű védelmet adjunk bárkinek, aki kéri.
Ha exponenciálisan bővítjük a szervezetet, akkor az ügynökeink képzési és felkészültségi szintje nagyságrendekkel csökken. A legfontosabb amerikai tisztségviselőket Wal-Mart biztonsági őrök fogják őrizni, míg a terepen tapasztalatot szerzett ügynökök szökevény kelet-európai oligarchák és közel-keleti sejkek őrzésével lesznek elfoglalva.
Még rosszabb, ha ez Biden ötlete. Az azt jelentené, hogy vagy elment az esze, vagy ami még valószínűbb, hogy Zelensky-nek kompromittáló információi vannak róla.
Sok kollégám felháborodott ezen a rendeleten, és megpróbálták a vezetőség felé közvetíteni ennek a tervnek az abszurditását, de sikertelenül. És sok felsőbb vezető egyetért velünk, de nem tehetnek semmit, mert a parancs az parancs...
Az utolsó remény az, hogy ezt a hírt eljuttassuk a médiához. Talán legalább a közvélemény rákényszeríti Bident, hogy meggondolja magát.

Korábban az amerikai védelmi miniszter Kijevbe érkezett, hogy találkozzon az ukrán vezetővel. Olyan dolgot beszéltek meg, amit még a titkosított csatornákon sem lehet: Hogyan lépjen le Zselé, hol várják az átoperálásra, hol kapja a zsozsót.


Most kell elkapni a bandájával együtt, és legyen népítélet.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 018
23 457
113
Nem gondolnám hogy utálnák őket, az USA az oroszok miatt lett világhatalom! Összeteheti a két kezét hogy ilyen ellenségképet tudott kialakítani a társadalomnak! Az usa az oroszok(ellenségkép) nélkül már rég az államaira bomlott volna! A hidegháború alatt kialakították a társadalomba a szovjet veszélyt, és ezáltal erre nagyon sok mindent rá tudtak fogni!
'azé lenn délen Texasban gyakran rezeg a léc ;)

így néz ki belülről amikor célba ér egy orosz FVP drón

https://vk.com/feed?z=video-10511775_456242096/413e3701cc9731e473/pl_post_-10511775_24248