A Magyar Honvédség szerepe katasztrófahelyzetekben

Hát ez nem így lenne.
1. Nem gyalulná le az országot.
2. A sugárszennyezett terület is Paks 10 km körzetében lenne.
3. Amivel egyetértek ha minden alállomásra meg elosztó állomást szétkapnának akkor valóban nem lenne áram. (A környező országok se tudnának küldeni.) Ráadásul a javítas irgalmatlan pénzbe kerül, gondoljunk az ukrán magyar összeköttetés tizenmilliárdos összegére.)
Az egyik haverom aki ott...khöm...szóval valakitöl hallottam akinek mesélte valki aki úgy hallotta...hogy van egy speciális különvonat ott pakson nekik is pont az ilyen esetre, amely 35 km-re száguld, ha...netalántán mégis szarvihar lenne. Szóval a 10 km-t azért én firtatnám meg ez sztem az időjárástól is függ.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Az egyik haverom aki ott...khöm...szóval valakitöl hallottam akinek mesélte valki aki úgy hallotta...hogy van egy speciális különvonat ott pakson nekik is pont az ilyen esetre, amely 35 km-re száguld, ha...netalántán mégis szarvihar lenne. Szóval a 10 km-t azért én firtatnám meg ez sztem az időjárástól is függ.
Akkor ezt a haverod nagyon rosszul tudja.

LTRR rendszer 30 km re szól és több zónára van osztva. de működési zavar esetében ez nem úgy néz ki hogy mind a 30 km es zóna minden települése ki lenne telepítve. az LTRR nem véletlen lett kitalálva és annyi amennyi de erről rendszeresen vannak tájékoztatók. ha máshol nem a naptárba olvashat az ember azt általába senki nem dobja ki. (minden háztartásba megtalálható a paksi atomerőműves naptár 30 km es zónán bellül)

LTRR rendszer 30 km re szól és több zónára van osztva. de működési zavar esetében ez nem úgy néz ki hogy mind a 30 km es zóna minden települése ki lenne telepítve. az LTRR nem véletlen lett kitalálva és annyi amennyi de erről rendszeresen vannak tájékoztatók. ha máshol nem a naptárba olvashat az ember azt általába senki nem dobja ki. (minden háztartásba megtalálható a paksi atomerőműves naptár 30 km es zónán bellül)
Nálam nincs. :)

• Szomorú
Reactions: Szittya
Hát a haverod biztosan mesélt az atomerőmű körül 3 biztonsági zóna van 3, 30, 300 km-re. (SoZ, MoZ, EoZ).

Gondolom megsúgta hogy a paksi épületek kibírják ha rájuk zuhan egy repülőgép. Így elég nehéz elpusztítani őket.

Amennyiben mégis felrobbanna egy akkor is nagy kerdés hogy melyik inverziós rétegig jut el a kijutott sugarzó anyag. Ez, a legkör függőleges stabilitása illetve a szélirány és a szélsebesség határozza meg a szennyezett terület nagyságát.

Amúgy ezekre az esetekre nagyon komoly modellezések történnek.

Szóva ne aggódj nem lesz az országból egy sugárszennyezett, apokaliptikus sivatag.

Na akkor ezt holnap csekkolom. Jó pár ismerősöm dolgozik bent a tűzoltótól a főmérnökig de ilyet nem rebegtek. Vagy teljesen más a célja
A Paksi Atomerőműben van tíz személykocsi arra a célra, ha egy súlyosabb üzemzavar nyomán gyorsan sok embert kéne elmenekíteni az erőmű területéről. Az evakuációs szerelvény tíz, korábban a GYSEV üzemeltetésében álló kocsiból áll, nyolc Bh és két BDh alkotja a flottát.
Az atomerőmű iparvasútjának két mozdonya van: a 449 020-as Bobó és a 269 085-ös pályaszámú NDK-s kismozdony.

Na akkor ezt holnap csekkolom. Jó pár ismerősöm dolgozik bent a tűzoltótól a főmérnökig de ilyet nem rebegtek. Vagy teljesen más a célja
screenshot_20231128_195224_com-facebook-katana_edit_88365592072974-jpg.6296835