A Magyar Honvédség szerepe katasztrófahelyzetekben

• Tetszik
Reactions: Terminator
A jelenleg zajló dunai árhullám/ árvíz apropóján kérdezném, hogy bevonják e még a Honvédséget a védelmi, mentési munkákba ilyenkor, vagy már mindent a Katasztrófavédelem intéz saját erőforrásból?

A jelenleg zajló dunai árhullám/ árvíz apropóján kérdezném, hogy bevonják e még a Honvédséget a védelmi, mentési munkákba ilyenkor, vagy már mindent a Katasztrófavédelem intéz saját erőforrásból?
Szia,

Szerintem evek ota egyre kevesebb eroforrasa van a katasztrofavedelemnek is. :-(

• Tetszik
Reactions: Venom85

Ha nagy árvíz lenne, akkor bevonnák. De most arra, hogy Verőcén elönti a parti játszóteret, vagy hogy a rakparton lesz 10 centit, arra elég a vízügy még.

Elég durva a szitu már így is. Hát még a mai esőzések. Rekordvízszint közelben.

Sikknek számít belekötni a katasztrófavédelem szóba, de nem értem (persze dehogynem...), hogy miért csak ebbe, pl. érdekes, hogy a tűzvédelem, árvízvédelem és hasonlóak (fagyvédelem?) senkinek nem fájnak sosem.
Btw.:
KatastrophenschutzanSchulen_AdobeStock_529377095_1010x544px.jpeg

• Tetszik
Reactions: arcas and Pogány
A tűzvédelem esetében legalább az illetékes szervezetet tűzoltóságnak hívják :cool:
Nem rájuk gondoltam, hanem a mindenféle tűzvédelmi, tűzmegelőzéssel foglalkozó vállalkozásokra elsősorban, de a tűzoltóság is végez ilyen megelőző (tűzvédelmi!) hatósági tevékenységet, nem csak olt. :p Nekünk is van munkahelyen munka- és tűzvédelmi szakértőnk. Sajnos nem végzi maradéktalanul a munkáját, ui. a tűztől valóban sikerrel megvédett minket eddig, de sajnos a munkától meg egyáltalán nem. :(

• Tetszik
Reactions: migfun and Pogány
Ismét olyan jól vizsgázott a területvédelem, hogy Győrből kellet a lérak ezred katonáinak Vasba menni a 83-as TZV helyett :(