Van olyan elképzelés is, hogy földi célpontra fognak tüzelni?
Szerintem ez a jó öreg 88as óta mindig adott lehetőség volt a légvédelmi gépágyúknak. Gondolom ha meg találná támadni valami könnyűpáncélos, nem fogják tétlenül nézni.Van olyan elképzelés is, hogy földi célpontra fognak tüzelni?
De az új Pancirról mintha lekerűlt volna a gépágyú. Annak másképp képzelik el az övédelmét?Szerintem ez a jó öreg 88as óta mindig adott lehetőség volt a légvédelmi gépágyúknak. Gondolom ha meg találná támadni valami könnyűpáncélos, nem fogják tétlenül nézni.
Némileg off, de kontextusnak: a Shilkából készült olyan variáns, amelybe radar már nem is került, mert kifejezetten földi célpontok ellen szánták:Van olyan elképzelés is, hogy földi célpontra fognak tüzelni?
Az a Pancir-SzA, amit kifejezetten sarkvidéki bevetésekre szántak. De nem tudom, hogy ez hogyan racionalizálja a gépágyú elhagyását.De az új Pancirról mintha lekerűlt volna a gépágyú. Annak másképp képzelik el az övédelmét?
Nem önvédelemre volt a gépágyú a réginél sem. Amúgy az Északi-Sarkkörre terveztek olyan változtatot ami csak rakéta van megnövelt számban.De az új Pancirról mintha lekerűlt volna a gépágyú. Annak másképp képzelik el az övédelmét?
Gondolom egyszerűbb volt megnövelni a rakéták számát mint megoldani egy vízhűtéses gépágyú életbentartását akár -50 fokos hidegben.Szerintem ez a jó öreg 88as óta mindig adott lehetőség volt a légvédelmi gépágyúknak. Gondolom ha meg találná támadni valami könnyűpáncélos, nem fogják tétlenül nézni.
Amire már gépágyúval lőnek az nagyon közel van, uh gyanús az önvédelmi helyzet, ha meg földi célpont, akkor szinte biztos, hogy önvédelem miatt használják.Nem önvédelemre volt a gépágyú a réginél sem. Amúgy az Északi-Sarkkörre terveztek olyan változtatot ami csak rakéta van megnövelt számban.
Ha elfogyott a rakéta, akkor gépágyúzol, kis drónra meg pocséklás a rakéta.Amire már gépágyúval lőnek az nagyon közel van, uh gyanús az önvédelmi helyzet, ha meg földi célpont, akkor szinte biztos, hogy önvédelem miatt használják.
Az oroszok "újra feltalálták" a FLAK-tornyokat a világháborús német mintára. Moszkva környékén telepítik őket...
![]()

A gépágyú nem jó erre a célra? Vagy maga a radarja, ami tudná zavarni a kisebb drónokat. Volt egy orosz tévéműsor a Pancittól pár éve ide berakva, ott addig szórakoztak a drón alá lövöldözéssel míg a radar kicsinálta a drónt és beleállt a földbe.Új Pantsir variáns ukrajnai tapasztalatok alapján, kisebb drónelhárító rakétákkal
![]()
Egy AB gépágyú jó hozzá, de az oroszoknak az nincs 30mm-es űrméretben.A gépágyú nem jó erre a célra? Vagy maga a radarja, ami tudná zavarni a kisebb drónokat. Volt egy orosz tévéműsor a Pancittól pár éve ide berakva, ott addig szórakoztak a drón alá lövöldözéssel míg a radar kicsinálta a drónt és beleállt a földbe.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..