[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 491
24 166
113
A "katonai család" ukri propaganda plakátkampány 2 szereplője már egy ideje elhúzott 404isztánból, európába, mostanság egyiptomban nyaralnak:

Amikor a #nemnato kiképzett haverjaid hátrahagynak megfagyni:

Tüzérségi csapás egy AGS osztagra:

ukri "baba jaga" kvadrokoptert követtek hazáig, majd a tüzérség kezelésbe vette a helyszínt:

FPV bevetés:

Oroszok megtámadtak egy ukri állást, 3 ukri fogoly:
https://t.me/CyberspecNews/47050


Bandera expressz:
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Oroszország négy ukrán repülőgépet lőtt le egy nap alatt

Az orosz védelmi minisztérium ma közölte, hogy légvédelmi rendszerei négy ukrán vadászgépet lőttek le az elmúlt 24 órában, két nappal azután, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, Kijev három orosz bombázót lőtt le.
A Honvédelmi Minisztérium napi frissítésében közölte, hogy az orosz légvédelem három Szu-27-es vadászgépet, valamint egy Szu-24-es taktikai bombázót lőtt le a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja és Dnyipro térségében.

************************************************************

"Pánik Brüsszelben - Putyin ukrajnai győzelme az EU végének kezdetét jelenti"

Szinte biztos, hogy a háború befejezése után Ukrajna jelentős része orosz megszállás alatt marad, és becsléseink szerint ez Ukrajna többi részének az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozását jelenti majd.

Oroszországban erős a szkepticizmus azzal kapcsolatban, hogy az EU hogyan fog cselekedni, és milyen lépéseket fog tenni a jövőben, mind az ukrajnai háborúban, mind a Gázai övezetben, az Izrael Állam és a Hamász terrorszervezet közötti katonai konfrontációban.
"Az Európai Unió komoly problémával néz szembe, ha Oroszország győzedelmeskedik az ukrajnai háborúban, és a Gázai övezetben még sokáig folytatódnak a katonai műveletek" - jelentette ki Josep Borrell a közösségi oldalán, megjegyezve, hogy "ezek elkerülése érdekében kell dolgoznunk", ami táptalajt ad az orosz média elemzéseihez, amelyekre rámutat.

- Az EU olyan döntéseket-lépéseket kényszerít az államokra, amelyeket azok nem akarnak meghozni
"Az elmúlt években sokan beszéltek az Európai Unió végéről, köztük szakértők és politikusok magából az EU-ból, akik elégedetlenek a túlzott központosítással és azzal, hogy Brüsszel minden országra olyan lépéseket kényszerít, amelyeket azok nem akarnak meghozni.
Ilyen lépések például a bevándorlók elfogadása és a túlzott toleranciára való törekvés, többek között a szexuális kisebbségekkel szemben, amit a kelet-európai konzervatív elitek kategorikusan nem fogadnak el, mint például az oroszellenes szankciók, valamint Ukrajna támogatásának szükségessége.

- A Hamász-Izrael háború hatása az EU egységére
A jelenlegi arab-izraeli háború a korábbiaknál nagyobb mértékben polarizálta a világot.
A kollektív Nyugat Izrael támogatását követeli.
A palesztinbarát hangok azonban nemcsak az EU-ban, hanem még az Egyesült Államokban is egyre hangosabbak.
A gázai konfliktus az európai "egység" instabilitását növeli a benne lévő éles ellentmondások miatt.
"Európa kétségtelenül veszélyben van, és ez nem Putyin hibája, hanem maga az "európai projekt"" - mondja Andrei Miliuk politológus.

- Az EU a folyamatos bővítés révén marad fenn - Törökország és Ukrajna esete
Az EU csak folyamatos bővítéssel tudja fenntartani életképességét.
Miután kimerítette a további növekedéshez szükséges belső erőforrásokat, felfal egy újabb nemzetgazdaságot: saját érdekei alá rendeli, vagy tönkreteszi a vállalkozásokat és egész iparágakat, kiszipolyozza a dolgozó lakosságot, átveszi az ellenőrzést az ásványkincsek felett, majd amikor a növekedés ismét lelassul, újabb államok integrálásába kezd.
Az uniós szörnyetegnek megfelelő megoldás a politikai szubjektivitás nélküli kis államok.
Ezért nem vették még fel Törökországot az Európai Unióba, és nem is valószínű, hogy felveszik.
Egy közepes méretű regionális ragadozót nem nyelhet el következmények nélkül az EU, ráadásul "elzárja" a bővítés egyik útját, és az EU-t kerülőútra kényszeríti.
A háború által aláaknázott Ukrajna alkalmasnak bizonyul a fokozatos emésztésre.

- Brüsszel Washington szócsövévé vált"

"Szigorú értelemben véve az Európai Unió vége már elérkezett" - mondja Dmitrij Jezsov, az orosz kormány alá tartozó Gazdasági Egyetem politikatudományi tanszékének docense.
Európa ugyanis saját véleményét veszítette el azzal, hogy elfogadta és továbbította az amerikai álláspontot az oroszellenes terv végrehajtásával kapcsolatban. A konstruktív megközelítés hívei ma már kisebbségben vannak.
Az EU államai közül tipikus példa Magyarország, és talán az egyetlen.
A többiek igyekeznek kompromisszumot találni és valamit kialkudni maguknak, mint például Ausztria, amely addig blokkolta az oroszellenes szankciók 12. csomagját, amíg Ukrajna fel nem oldja a Raiffeisenbank elleni szankciókat.

- Mit jelent Oroszország elkerülhetetlen ukrajnai győzelme az EU számára
Borell valószínűleg a szokásos retorikája ellenére megérti ezt, és részben felkészíti a közvéleményt arra a helyzetre, amikor a világ kénytelen lesz elismerni Oroszország politikai nyereségét és hírnevét a kollektív Nyugat elleni háborúban.
Ezért nagy pontossággal meg lehet mondani, hogy mit jelent Borell számára "Putyin ukrajnai győzelme".
Először is Oroszország mint egységes állam megőrzését.
Másodszor, az ellenségeskedések végleges beszüntetését hozza.
Harmadszor, Oroszország fenntartja politikai szubjektivitását, nem hajlandó elismerni bűnösségét a fegyveres konfliktus kirobbantásában, nem hajlandó elismerni az EU szankcióit azzal, hogy az orosz arany- és valutatartalékok tényleges ellopását legitimnek visszhangozza.
Ha "Borel szerint Putyin ukrajnai győzelme" bekövetkezik, akkor az Európai Unió a további bővítés lehetetlensége miatt stagnálással, kihalással, az Egyesült Államoknak való feltétel nélküli behódolással és végül elkerülhetetlen összeomlással néz szembe".

- Az EU szilárd és mély alapjai megakadályozzák az EU felbomlását

Megítélésünk szerint az EU építménye túl szilárd ahhoz, hogy egy ukrajnai orosz győzelem összeomlásához vezessen.
Előre látjuk, hogy Putyin győzelmet arat Ukrajnában, és az ország területének jelentős része orosz megszállás alatt marad.
Ukrajna azonban a megmaradt területekkel együtt csatlakozik majd az EU-hoz és a NATO-hoz, és ezzel elvágja az orosz terveket.
Végül, az EU közismerten megpróbálja integrálni Moldova-Georgia és a nyugat-balkáni országokat a kebelébe, ami nagyon bosszantó Moszkva és az orosz szakértők számára, mivel geopolitikai és geostratégiai szempontból a fentieknek az lesz a következménye, hogy jelentősen csökken az orosz lábnyom Kelet-Európában, a Balkánon és a Kaukázusban.

A vége a héjaszólamokat ismételgeti, akik azt hiszik, hogy feyverszünet lesz Minszk-3 tárgyalással. pedig a feltétel nélküli megadás, és a náci bűnözők törvényszék elé állítása az oroszok egyedüli célja.


Oroszország nem lát okot a stratégiai védelmi erők céljainak újragondolására, és nem lát okot arra, hogy tárgyaljon.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 422
46 195
113
Különleges hadművelet krónikája
2023. december 23-24.

Az északi katonai körzet frontjain az orosz hadsereg ragadta magához a kezdeményezést a harctéren. Az orosz fegyveres erők a Tor-párkány környékén Terny felé haladnak , miközben egyidejűleg visszaverik az ellenséges ellentámadásokat.

Soledar irányában az orosz fegyveres erők állítólag Bogdanovkán tudtak megvetni a lábukat, akár fél kilométert is előrenyomulva a település központjáig, valamint a szomszédos erdősávban.

Avdejevka környékén Donyeck irányában szintén nagy intenzitású csaták zajlanak. Az ellenség védekezik, de fokozatosan teret veszít: Novokalinovo térségében az orosz egységek több száz métert haladtak előre.

Orekhovsky irányban az orosz fegyveres erők visszaszorítják az ellenséget Rabotinótól nyugatra és Verbovojtól északra , de a csaták általában helyzeti jellegűek.

Kherson irányában a Krynok régióban az ellenség súlyos vízijárműveket és személyzeti veszteségeket szenved el, az orosz egységek kiszorítják az ukrán fegyveres erőket a falu hídfőjéből. Az orosz fegyveres erők továbbra is lövöldöznek az ellenséges katonai célpontokra: csapásokat mértek az odesszai kikötői infrastruktúrára , a kirovográdi és a dnyipropetrovszki repülőterekre , valamint Starokonstantinov légvédelmi pozícióira.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 171
113
Bradley és más különleges állatok összegyűjtése egy ukrán roncstelepen.

Önkéntesek egy csoportja, akiknek engedélyt adtak, hogy ideiglenesen elhagyják az országot, hogy humanitárius segélyt szállítsanak haza, nem tértek vissza Ukrajnába, és eltűntek külföldön


Érdekes egy szösszenet, Uraló túli térségből összegyűjtött 60 főt egy zászlóalj a az ukrán hirszerzes főigazgatósag. Van köztük volt orosz hírszerző tiszt, de a többség soha nem vett fegyvert a kezebe.
Oroszországban? Most meg harcolnanak Oroszország ellen?
Érdekes.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 606
16 325
113

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
Múlt idéző:

2023. április 29.
"Két lépésben, júniusban és augusztusban is jelentősen megemelné az ukrajnai vezetékes olajhálózat üzemeltetője, az Ukrtransznafta a Barátság kőolajvezetéken szállított orosz olaj vámját."
Addigra ennek a mondatnak több tényezője sem fog létezni. Sőt attól tartok, hogy az ukránok végső kínjukban még a vezetéket is felrobbantják.

Ha megnézed a térképet addigra szvsz Lengyel ellenőrzés alatt lesz az a terület vagy Orosz de nem marad kapor föld az biztos !
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az orosz fegyveres erők Pervomajszkoje, Novobahmutovka irányába és Avgyejevka délkeleti részén a város határain haladtak előre.

A harcok folytatódnak Avgyejevka kerülete mentén, valamint magának a városnak a délkeleti részén. Az orosz csapatok apránként haladnak előre minden irányban, beleértve az északnyugati és a déli irányt is. Ugyanakkor az ukrán katonatisztek, ha kelletlenül is, de megerősítik az orosz fegyveres erők előretörését.

Különösen az orosz hadsereg előretöréséről vált ismertté Nevelszkoje és Pervomajszkoje térségében. Újabb ukrán álláspontokat foglaltak el. Az ukrán fegyveres erők egységei, miután újabb veszteségeket szenvedtek, a falu déli megközelítése felől közvetlenül Pervomajszkoje faluba vonulnak vissza. Az orosz csapatok napi előrenyomulása elérte a 400 m-t.

Ezzel egy időben az orosz csapatok kiterjesztették az ellenőrzési zónát a Vinogradniki kertészközösségtől nyugatra Avgyejevkában. - a város délkeleti részén.

Stepovojéból (Petrovszkoje) az orosz csapatok megközelítették Novobahmutovkát, amely nem messze található az Ocseretino közlekedési csomóponttól. Ott harcok folynak, amelyek kimenetele végső soron eldöntheti az Ukrán Fegyveres Erők Avgyejevka helyőrsége úgynevezett északi utánpótlási útvonalának elvágásának kérdését. Az Ocseretino vasúti csomóponton keresztül ment az ukrán csapatok fő utánpótlása Avgyejevka irányba.


December 25-én éjjel az orosz fegyveres erők megtámadták a csernobajevkai repülőteret, valamint az ellenséges célpontokat Odesszában és Csernomorszkban.

December 25-én éjjel az orosz fegyveres erők folytatták az ellenséges célpontok csapását különböző régiókban, többek között az ukrán fegyveres erők által megszállt Herszon régió területein is.

A csernobajevkai repülőtér elleni erőteljes támadássorozatról számoltak be. A csapások következtében legalább egy nyugati gyártmányú légvédelmi rendszer indítóállványa valamint lőszeres hangárok semmisültek meg. Detonációkat a repülőtértől több kilométerre lehetett hallani.

Az odesszai térségben több ellenséges célpontot is megtámadtak az orosz „geránok”. A legfrissebb adatok szerint ez Csernomorszk és Odessza kikötői infrastruktúrája, amelyen keresztül az ellenség katonai rakományt próbál átrakni.

Orosz dobok drónok tűzkárokat okozott a Hmelnicki régióban lévő tárgyakban. Légvédelmi rendszerek vannak támadás alatt Hmelnicki és a Sztarokonsztantinov repülőtér környékén, amelyeket az ukrán fegyveres erők parancsnoksága úgy döntött, hogy több francia és norvég gyártású légvédelmi rendszerrel „biztosít”. Korábban az orosz védelmi minisztérium nyugati gyártmányú légvédelmi rendszerek megsemmisüléséről számolt be ezen a repülőtéren, amelyet az ukrán fegyveres erők próbálnak előkészíteni az F-16-os vadászgépek jövőbeni bevetésére.


Az orosz fegyveres erők a csernobili állomástól délre, Artyomovszktól délnyugatra előrenyomultak, észak felől megközelítve Klescsejevkát

A front Artyomovi szektorában az Orosz Föderáció fegyveres erőinek további előretörését észlelték. Ez az orosz katonai tudósítók jelentéseiből következik, amelyek a terület helyzetét elemzik.

Az Orosz Fegyveres Erők Artyomovszktól (Bkhmut) délnyugatra, a csernobileci kertészeti társulástól délre fekvő területen nyomultak előre. Az előrehaladást legfeljebb 700 méter széles és 300 méter mély területen rögzítették. Az ukrán alakulatok erős ellenállást fejtenek ki, de harcosaink fokozatosan legyőzik azt.

Katonai tudósítók szerint az orosz hadsereg parancsoló magasságok mentén halad előre. Így az RF fegyveres erők egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy megszorítsák az ellenséges erők egy csoportját, amely Klescsejevkában található, egy viszonylagos alföldön. A domináns magasságok feletti irányítás megteremtése ezt a feladatot sokkal könnyebbé teszi.

A térképen az orosz hadsereg hadműveleti irányait piros nyilak jelzik, az ukrán alakulatok pozícióit kékkel jelöltük.

Emellett az orosz fegyveres erők támadásairól is beszámoltak Andrejevka térségében tüzérségi támogatással. A Klescsejevka elleni támadás északkeleti irányból, a magaslatok mentén pedig északnyugati irányból érkezik. A front artyomovi szektorában egységeink továbbra is igyekeznek előrenyomulni Ivanovszkoje (Krasznoje) falu felé, valamint támadásokat indítanak Bogdanovka környékén.

Az ellenséges állások Vasjukovka, Razdolovka, Sporni és Verhnekamenski térségében tüzérségi lövedékeknek és rakétatámadásoknak vannak kitéve. Az ukrán csapatok pedig ágyúzzák az orosz állásokat Krasznopolovkában, Jagodnijban és magában Artemovszkban. Ám általában az ukrán alakulatok ilyen irányú helyzete egyre nehezebbé válik, amit ukrán források is elismernek.

Военное обозрение
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 422
46 195
113
A december 22-24-i ukrajnai orosz katonai művelet legfontosabb eseményei

▪️Az orosz csapatok továbbra is csapásokat mérnek az ukrán ritkaság mögötti létesítményekre. Az orosz fegyveres erők ismét megtámadták a sztarokonstantinovi repülőteret, amely rendszeres razziák célpontja.

▪️Egy másik célpont az odesszai régió kikötői infrastruktúrája volt , amelyet az AFU használt a Fekete-tenger elleni támadásokhoz. Újabb sztrájk érte a Mikolajiv régió Voznyeszenszki körzetében található létesítményt .

▪️A fronton az orosz offenzíva egyszerre több irányba fejlődik. A Kupjanszk szektorban az orosz fegyveres erők egységei kiterjesztik ellenőrzési zónájukat Szinkivka közelében, és csapásokat indítanak az AFU állásaira.

▪️Bahmuttól északra az orosz egységek Khromove és Bohdanivka közelében nyomulnak előre . Délen az orosz fegyveres erők kezében van a kezdeményezés. Ellenséges állásokat rohamoznak meg a Klishchiivka melletti magaslatokon.

▪️Súlyos harcok dúlnak a donyecki régió Avdiivka erődítménye közelében. Az északi szárnyon a rohamosztagoknak sikerült előrenyomulniuk Novokalynove déli részére.

▪️Dél-Donyeck irányban a Pobjeda-Novomykhailivka vonalon orosz csapatok nyomulnak előre. A rohamműveletek eredményeként az orosz fegyveres erők átvették az irányítást a Zveryec-i erődítmény felett, amely több hónapig harcok tárgya volt.

▪️Eközben folyamatos harcok folynak a Dnyeper bal partján Krynki közelében. A veszteségek ellenére az AFU parancsnokság további erőket mozgat a területre, hogy megkísérelje megtartani a hídfőt.


#Összefoglaló 2023. december 25-én reggel

▪️Éjszaka az orosz fegyveres erők célokat találtak Odessza, Kirovograd és Dnyipropetrovszk régiókban. Az odesszai régióban folyó különösen intenzív munka hátterében az ellenség hivatalos csatornái azt hazudták, hogy repülőgépünket állítólag lelőtték.

▪️Herszon irányában az orosz fegyveres erők tüzérségi csapásokat mértek a Dnyeper ellenséges partjára. Krynok térségében az ellenség jelentős veszteségeket szenved el. Éjszaka az ellenség több csónakban próbált erősítést szállítani, ezek többsége a vízen megsemmisült, és az Ukrán Fegyveres Erők partraszálló gyalogsága is céltűz alá került csapataink részéről.

▪️A Zaporozsjei Fronton az orosz fegyveres erők Rabotinotól nyugatra és Verbovojetól keletre támadnak, és elérik a nyáron felhagyott állásokat. Az ellenség ellentámadást próbálkozik, és tüzérséget használ.

▪️Megsemmisült az ukrán fegyveres erők utolsó védelmi központja Marinka külvárosában. Délen, Novomihajlovka közelében csapataink támadnak, tüzérségünk dolgozik. Fokozatos előrelépés a település felé. Győzelem északról.

▪️Avdejevkában folytatódnak a heves harcok . A front északi párkányán az orosz hadsereg előrenyomult Novokalinovo település területére. Estére tüzérségünk és repülőink intenzív munkájáról érkeztek jelentések az ellenséges erődítményeken. Stepovoy ellenharcai nem szűnnek meg. A front déli párkányán csapataink előrenyomulnak Pervomajszkij felé.

▪️A front Artemovszkij ( Bahmutszkij ) szakaszáról jelentették csapataink előrenyomulását Bogdanovka északi irányában. Az offenzíva Ivanovszkij ( Krasznij ) felé fejlődik . Csaták zajlanak Kleshcheevka közelében. Az orosz fegyveres erők „aktív támadó hadműveletet hajtanak végre, amelynek célpontja Csasov Jar ” – írják ellenséges elemzők.

▪️Az ellenség civileket ágyúz a frontvonalban. Tegnap a nácik kétszer csaptak le Pologira Zaporozhye régióban , három civilt megsebesítve. Tegnap az Ukrán Fegyveres Erők kétszer is eltalálták Tokmakot HIMARS-szal, a légvédelmünk beindult. A Brjanszki régióban a Szuzemszkij járásbeli Zernovo falut tűz sújtotta, egy civil megsebesült. A belgorodi régió kormányzója arról számolt be, hogy tegnapelőtt a Sebekinszkij és Grajvoronszkij körzetben, valamint a Krasznojaruzsszkij, Volokonovszkij, Boriszovszkij és Belgorod körzetben lévő falvakat tűz alá vett az ukrán fegyveres erő. Az ellenség 139 lövedéket lőtt ki a DPR polgári lakosságára, 5 civilt megsebesítve. Tűz alatt Gorlovka , Donyeck, Yasinovatsky kerület, Makeevka. Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 910
113
December 25-én éjjel az orosz fegyveres erők megtámadták a csernobajevkai repülőteret, valamint az ellenséges célpontokat Odesszában és Csernomorszkban.

December 25-én éjjel az orosz fegyveres erők folytatták az ellenséges célpontok csapását különböző régiókban, többek között az ukrán fegyveres erők által megszállt Herszon régió területein is.
Véletlenül kiadta az orosz védelmi minisztérium a holnapi jelentést is. :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 987
30 855
113
ráhangolódásra
" A leg lehetetlenebb dolgok is bekövetkezhetnek, az 1% is 1 lehetséges történet lehet"
Már akkor abbagytam, amikor a néger megcsókolta fehér csajt...ez egy sci-fi.... :rolleyes:
Az uniós szörnyetegnek megfelelő megoldás a politikai szubjektivitás nélküli kis államok.
Ezért nem vették még fel Törökországot az Európai Unióba, és nem is valószínű, hogy felveszik.
Egy közepes méretű regionális ragadozót nem nyelhet el következmények nélkül az EU, ráadásul "elzárja" a bővítés egyik útját, és az EU-t kerülőútra kényszeríti.
A háború által aláaknázott Ukrajna alkalmasnak bizonyul a fokozatos emésztésre.
Az uniós tagállamok pénzét akarják így kicsatornázni.

Valódi háború...
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
Múlt idéző:

Teljes mértékben igazat adok Prigozsinnak.
Bahmut lesz a fordulópont. Amolyan modern Sztálingrád. Ha elesik ez a város, annyi az ukrán védelemnek. Morálisan összeroppannak, az oroszok pedig ezt kihasználva, megindíthatják az általános támadásukat. Egy többirányú támadást az ukránok már nem tudnának felfogni. S ha összeomlik a front, a medve azt fog tenni, amit éppen akar. Majd lesz egy két öngyilkos náci, aki Javelinekkel ki ki ugrál a bozótból, hogy aztán azokat is szépen kiiktassák.
Az sem véletlen, hogy a napokban ismét elkezdték fenyegetni Kijev városát. Szerintem egy általános ukrán zűrzavar esetén, ez lesz az első célpont.

Ettől a képlettől tartanak az atlantisták. Nem véletlen, hogy készítik a lengyeleket és románokat az ukrán bevonulásra. Közben meg izzítják a nyugati közvéleményt, ennek elfogadására.

Személy szerint Bahmut elestét március első hetére tettem. Tévedtem.
Abban azonban tartom a "pozíciómat", hogy itt lesz a fordulópont. Vagy így vagy úgy. Ha Oo. szorul ki a városból, akkor neki áll elő a cudar világ.
És többek között itt fog az is eldőlni, hogy Putyin a nyugat kezére játszik-e vagy tényleg Oo.-ért harcol. Ha Bahmut eleste után előálló helyzetet nem használja ki, és nem tolja bele az ukránokat a Dnyeperbe, vagy leállítja az orosz offenzívát, akkor egyértelmű lesz, kinek dolgozik. Majd meglátjuk.

Mondjuk ki együtt, hangosan: TÉVEDTÉL
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Múlt idéző:



Mondjuk ki együtt, hangosan: TÉVEDTÉL
Én még tartom a tétet, de lehet, hogy neked lesz igazad.
Hogy miért tartom?
Sztálingrád után még mennyi idő telt el, amíg a németek elbuktak?
Kb. két év. Azonban így már utólag ki lehet jelenteni, hogy Sztálingrád volt a forduló pont. Bachmut is egy ilyen pont. Szerintem. Na de majd meglátjuk.