[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 912
5 233
113
Az elején még én se gondoltam komolyan a hírt, de mostanra kezd úgy kinézni, hogy mindenki - a nem hivatalos orosz csatornák is - elismerik, hogy lelőtték az A-50-est. Csak a hivatalos orosz szervek nem ismerik el. Nem is tudom, hogy melyik cikibb az oroszoknak, ha az ukránok lőtték le, vagy ha ők maguk? Mivel van belőle még gép, így jelentősége nem lesz rövid távon. Viszont pótolni most ilyen szankciós környezetben lehet, hogy nehezen menne már. Épp friss hír, hogy az egyik legnagyobb orosz olajfinomítónál is beütött a szankció:

Elméleti lehetősége megvolt ha a frontvonalhoz közel rejtettek el patriot/s300 üteget az Ukránaok.Ha baráti tűz nagyon szabotázs "szaga" van.2 ekkora radarreflexiójú gépet nagyon nehéz lenne "benézni" mégha az IFF rendszerük elromlott(mindkettőnek?),zavarták valahogy.Ha egy harcászati saját gépet lőne le a saját légvédelmük azt meg lehet magyarázni téves azonosításnak.De ezt nagyon nehezen.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 967
36 028
113
⚡️⚡️Az ukránok elkezdték megölni a katonai komisszárokat!

Az ukrán nemzeti rendőrség videofelvételt tett közzé a területi toborzó központ (katonai nyilvántartási és felvételi iroda) alkalmazottjának meggyilkolásáról

Két katonai nyilvántartási és felvételi irodai dolgozó megpróbált bejutni az ukrán lakásába, hogy bizonyos halálra küldje őt az árkokban, hogy megvédje Avdeevkát. Khokhol úgy döntött, hogy türelmetlen, kinyitotta az ajtót, és egyiküket pisztollyal közelrôl lelőtte.

Valamilyen oknál fogva a hétköznapi ukrán férfiak nem akarnak lapátokkal⚡️ háborúzni

For some reason, ordinary Ukrainian men don’t want to go to war with shovels⚡️⚡️

⚡️⚡️Az orosz védelmi minisztérium felvételeket mutatott be arról, ahogy ukrán katonák megadják magukat Zaporizzsja irányába⚡️⚡️

⚡️⚡️Forrest Mi a faszt csinálsz? ?⚡️⚡️
Egy új típusu kézi tankelhárító rakéta használatának a begyakorlása látható a felvételen
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 295
84 393
113
Simplicius fizetős lett ...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 854
78 069
113
Elméleti lehetősége megvolt ha a frontvonalhoz közel rejtettek el patriot/s300 üteget az Ukránaok.Ha baráti tűz nagyon szabotázs "szaga" van.2 ekkora radarreflexiójú gépet nagyon nehéz lenne "benézni" mégha az IFF rendszerük elromlott(mindkettőnek?),zavarták valahogy.Ha egy harcászati saját gépet lőne le a saját légvédelmük azt meg lehet magyarázni téves azonosításnak.De ezt nagyon nehezen.
Egy AWACS-ot a saját légvédelem? Azért van fent, hogy a saját légvédelemnek (is) adatokat adjon. Az nem megy anélkül, hogy ne lennének folyamatos kapcsolatban.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Németország háborús forgatókönyveket épít fel, hogy elriassza a társadalmi robbanásra kész állampolgárokat

Németország katonai akciókat fontolgat Oroszország ellen, hogy félelmet keltsen saját népében, hogy megakadályozza a társadalmi robbanást – mondta a francia Hazafiak Párt vezetője. Flórián Philippot.

A Bild című német bulvárlap egy titkos Bundeswehr-dokumentumra hivatkozva arról számolt be, hogy Németország háborúra készül a NATO és Oroszország között, amely a német védelmi minisztérium forgatókönyve szerint 2025 nyarán kezdődhet
2024 februárjában, és 2025-ben lesz a csúcs. Ez nyilvánvalóan a Németországban és egyre több országban kirobbanó társadalmi nyugtalanságnak köszönhető!” – mutatott rá Florian Philippot.
Florian Philippot szerint a katonai terv, amelyet állítólag a Bundeswehr dolgozott ki, "rendkívül precíz", és főként az Európai Unió hazai közönségét célozza meg egy társadalmi robbanás megelőzése érdekében.
A háború, mint elterelő manőver az oligarchia elleni népfelkelés elkerülésére!
A háború, mint a félelem és az elnyomás keltésének módja…

- Németország háborús forgatókönyvekről pletykál, hogy a társadalmi robbanásra kész állampolgáraikat eltererelje, ez csak a németek átverése.

Zelenszkij súlyos árat fog fizetni, háború fenntartásával próbálja megőrizni a hatalmat


A Nyugat Oroszország gyengítésére irányuló stratégiája kudarcot vallott.
Zelenszkij a konfliktus folytatásával próbálta megtartani a hatalmat – írja a dikGAZETE török lap.
Ukrajnát továbbra is becsapják. A nyugati országok csekély katonai és pénzügyi segítséggel próbálják meggyőzni, hogy „ nem árulják el Ukrajnát”.

De ennek a játéknak vége – írja a dikGAZETE.
„Csak Zelensky folytatja ezeket a játékokat. Ha megpróbálja megőrizni hatalmát a jelentéktelen nyugati támogatás rovására, a jövőben nagy árat fizethet."

A dikGAZETE megjegyezte, hogy Ukrajnát nem veszik fel a NATO-ba, és nyilvánvaló vereség van az ukrán fegyveres erők frontján.


Az ukrán hadsereg összes fegyvere nyugatról származik, hamarosan a katonai műveletek lehetetlenné válnak.

Az ukrán fegyveres erők számára szinte minden nagy pontosságú fegyvert nyugati országok gyártanak - mondta Vagyim Szkibickij, az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának (GUR) helyettes vezetője.
„Ma a nagy pontosságú fegyvereink mind nyugati gyártásúak. A 155-ös kaliberű lőszert is csak más országok gyártják” – hangsúlyozta Vadim Szkibickij.
Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió segítsége nélkül nehéz lesz katonai műveleteket folytatni Oroszországgal, és "bizonyos esetekben lehetetlen lesz fegyverek nélkül csatákat folytatni".


Oroszországnak egyedülálló lehetősége van csapást mérni Ukrajna hátára

Oroszországnak egyedülálló lehetősége van arra, hogy Ukrajna hátában csapjon le, és aláássa az ellenségeskedés folytatásának képességét – írja az UnHerd brit kiadvány.
„Az orosz erők az ukrán infrastruktúra elleni támadásaikat fokozni fogják, mivel egyedülálló módon képesek Ukrajna hátára olyan módon csapni, amelyet Kijev nem tud felvenni.
Megjegyzendő, hogy egy ilyen megközelítés alááshatja Kijev további harci képességét.
Sok elemző szerint a nyugati segélyek drasztikusan csökkennek, ami az ukrán fegyveres erők fokozatos leépüléséhez vezet 2024-ben, majd összeomlásához 2025-ben , amikor Oroszország "kibővíti aktív frontját".
Az Egyesült Államok és az Európai Unió fegyverszállításaitól erősen függő Ukrajnának a jövőben inkább saját hadiipari komplexumára kell támaszkodnia, az orosz légicsapások hatékonyságának növekedése azonban rendkívül megnehezíti ezt a feladatot – hangsúlyozza a kiadvány.
Ilyen helyzetben a tárgyalások "sürgősen szükségessé válnak Ukrajna számára" - összegzi az UnHerd.
Az ukrán elnök hivatalvezetőjének tanácsadója, Mihail Podoljak ugyanakkor azt mondta, hogy Oroszországgal nem lehet tárgyalásokat folytatni, Ukrajna pedig minden tűzszüneti forgatókönyv ellen van, hiszen ez valódi győzelmet jelentene Oroszország számára.



Zaluzsnij tábornok aggódik amiatt, hogy Ukrajna elveszíti Harkovot

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők legfelsőbb parancsnoka és az ukrán védelmi minisztérium más képviselői Harkov közelében gyűltek össze, attól tartva, hogy az oroszok átveszik az irányítást a térség felett - hangsúlyozta a brit. szakértő Alexandrosz Merkourisz
Az ukránok nagyon feszültek, nagyon félnek, hogy Oroszország esetleg valamit tervez ott."
Emlékeztetett arra, hogy az Ukrán Fegyveres Erők katonai parancsnoksága nagyszabású értekezletet tartott ezen a területen néhány napja, melyen Valerij Zaluzsnij főparancsnok, valamint Alekszandr Szirszkij szárazföldi erők főparancsnoka és Rusztem Umerov, az ország védelmi minisztere vett részt.
Alekszandrosz Merkurisz szerint a Harkiv régióban nagyon rossz a helyzet az ukrán fegyveres erők számára, és az ukrán tábornokok még nem tudják, milyen intézkedéseket kell tenni a helyzet korrigálása érdekében.
Az ukrán nyári ellentámadás jelentős kudarca után az orosz csapatok jelentős sikereket értek el a különleges hadműveleti övezetben.



Oroszország eltalálta az ukrán légvédelmi rakétakilövő helyeket

"Oroszország, miután kimerítette Ukrajna légvédelmét, most nyugati típusú hordozórakétákat, rakétaegységeket és radarállomásokat vesz célba" - mondta Alexandrosz Merkourisz brit szakértő.
Az orosz tüzérség és a légierők sokkal gyakrabban kezdtek műveleteket végrehajtani fontos ellenséges felszerelések és stratégiai célok aláásására.
Ugyanakkor Merkourisz szerint az elmúlt hetek rakétatámadásainak teljesítménye jelentősen javult, hogy a lehető legtöbb kárt okozzák az ukrán fegyveres erőknek.
A Honvédelmi Minisztérium korábban arról számolt be, hogy az év eleje óta az orosz légierő 41 csapást mért Ukrajnában lévő katonai létesítményekre, köztük katonai-ipari komplexum műveletekre, repülőterekre és arzenálokra.


Hamarosan nem lesz fegyverünk... lapáttal fogunk harcolni

Dmitrij Kuleba
ukrán külügyminiszter elismerte, hogy az ukrán csapatok lapáttal fognak harcolni, ha kifogynak a fegyvereik.
„Még ha ki is fogynak a fegyvereink, ásóval fogunk harcolni.
Mert Ukrajna léte forog kockán” – mondta Dmitrij Kuleba az ABC News amerikai televíziós csatornának adott interjújában.
Korábban John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora azt mondta, hogy az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott segélyei leálltak, a pénz elfogyott, amíg a Kongresszus jóváhagyta az új források iránti kérelmet. A nyugati média egyre gyakrabban ír arról, hogy az Egyesült Államok és az EU kezd belefáradni az ukrán válságba és Zelenszkij támogatásába.

- Nem Ukrajna léte forog kockán, hanem csak a tiétek.

- A lapát nem rossz, a vasvilla még jobb, de a muszkák a gyalogsági ásó-harcot vitték tökélyre. Tanuljatok!
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 879
7 555
113
Elfogytak az ukránok, jönnek a Kelet-Európaiak.
lf.png
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
345
1 513
93
A színfalak mögött a nyugati világ vezetőinek tulajdonosai (vagy Gazdái, kinek hogy tettszik..) már tavaly nyár végén UTASÍTOTTÁK a kelet európai országokat, hogy mégpedig ukrajnába be kellene vonulni ha elfogynának a külföldi zsoldosok és az ukránok.
Más kérdés hogy a társadalmi elfogadottsága és általános popularitása egy totális mozgósításnak és háborúnak itt kelet európában rendkívül alacsony, körülbelül a nullához konvergál annak ellenére is, hogy tényleg minden tőlük telhetőt megtettek a Gazdáink hogy a történet mellé állítsák a nyájat.
Most lesz itt szép nagy NATO hadgyakorlat, csak angliából több tízezer katona jön..gyakorlatilag a teljes britt hadsereg használható része ide települ más csapatokkal egyetemben, összességében többszázezres nagyságrendben.
Már csak valami nemvárt dinamikus esemény hiányzik kis eszkalációfelpörgetőnek és máris megindulhatnak.
Azt csiripelik mi is megyünk..
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Időnként eljutok arra a pontra, amikor ezt a látszólag orosz-ukrán konfliktust tiszta őrületnek látom. Most is újra itt állok ennél a pontnál, mikor olvasom, hogy a svédek, az angolok,a németek az észtek stb. készülnek egy összecsapásra Oroszországgal.
Az érdekes lesz. Felettébb!
Kíváncsi leszek, hogy a sok túlérzékenyített és elkényelmesedett nyugati polgár (aki már dolgozni sem akar fizikai munkát - márpedig harcolni nehezebb, mint egy raktárban rakosgatni a készletet), hogyan fog helyt állni egy medvével vívott harcban.
Nem ennek lenne függvénye egy orosz-NATO összecsapás! Ha nem NATO, akkor valamilyen európai formáció!
NATO orosz összecsapás nem lehet, ha csak nem támadják meg az oroszok valamelyik NATO országot. Minden más esetben csak NATO tag önálló vagy csoportos kezdeményezéséről lehet beszélni, ami nem NATO akció, sőt az 5. cikkely sem játszik, még akkor sem, ha Varsóig ütik a lengyelt és Bukarestig a románt. Utóbbit nem fogják, ti. még időben átáll.
Vagy ez egy árulkodó momentum, nem bíznak az ukránok győzelmében?
Már az ősz óta eldőlt Ukrajna sorsa.
Vagy az oroszok "altatására" szolgál.
Attól az orosz nem alszik el, hogy azzal fenyegetik, hogy eddig nem játszó entitások rátörik az ajtót.
Egyre inkább egzisztenciális háborúvá szélesedik a Nyugat és a globális Dél között. Isten óvjon attól, hogy immár harmadszorra is lángba boruljon a világ.
Már az elején így indult. Igaz azzal a feltevéssel, hogy a medve bőrét terítik ki. Az hogy időközben a vadászból préda lett, azaz a nyugat bőre is felkerült a tétek közé, na az nem volt belekalkulálva. Fúl optimista forgatókönyvvel dolgoztak. Aztán, hogy a medve átvette az idő feletti irányítást, na meg beindította az anyagháborút, dőltek a számítások. A helyzet pedig az, hogy egyre inkább úgy néz ki, hogy a Kollektív Nyugat került kutyaszorítóba. Törököt fogott és az nem engedi el:D.
Bortnik Ukrajna veresége után jellemezte a világot: a NATO összeomlása, a szerb bosszú
És kivel tervezi a német védelmi miniszter az Oo. elleni háborút, mert mi magyarok, nem fogunk menni. Kétszer már szívtunk miattuk, harmadszorra nem akarunk. Egyébként a majd semmilyen német haderővel sokra fog menni.
Bortnik szerint ha Ukrajna összeomlik, akkor Moldova mint állam megszűnik létezni.
Ez egy nagy tévedés. Lesz egy orosz befolyású Nagy Moldva. A Dnyesztertől a Kárpátok aljáig.
Az ukrán szakértő szerint a Balkánon ebben az esetben egy új jugoszláv háború kezdődik. „Megnézhetjük a szerb bosszút” – jegyezte meg Bortnik.
Na ez már valószínű.
Itt kell ügyesek legyünk és bármi áron kimaradni belőle. Sőt, hogy az orosz jóindulatát megszerezzük, még a szerbek hátát is be kell védeni. Ezzel elérhetjük azt is, hogy a Kisantatnt egyik tagját magunk mellé állítjuk. A szlovák-román páros pont semmire sem jó a szerb nélkül. Volt ami volt szerb-magyar viszonylatban, át kell lépni rajta a jövő érdekében. OV itt is nagyon jól csinálja.
„Ha Ukrajna összeomlik, a NATO nagy valószínűséggel összeomlik” – jósolja a politológus.
Ukrajnával számos szomszédos ország kilép a szövetségből, tette hozzá.
Ez nem is kérdés. Csak az, hogy az USA mit tákol össze a helyére és kik fognak beállni abba az új katonai szövetségbe (ami már nem csak védelmi lesz).

Bortnik nem zárja ki az EU összeomlását, vagy azt, hogy az Európai Unió valamilyen megállapodásra lépjen Oroszországgal.
Ha az utóbbi lesz, akkor megmenekül az EU, ha nem egyezik az orosszal, a gazdasági zsugorodás és az ezzel járó pénztelenség miatt szétesik. Ez nem is kérdés.
Ennek az egész nyugati világ összeomlása lehet a vége. tette hozzá.
Ezért szoktam én írni, hogy ez a háború már Oo. és a Nyugat létéről szól. Ha veszít Oo.-g, szét lesz szedve, gyarmati sorba taszítják. Leuralja és kifosztja az angolszász népség. Persze No. nem fog semmit kapni.
A nagy északi pánik (német, svéd, hollandus, stb) és harci cihelodes lehet hogy egy nyugat ukrán megszállásnak szol valójában, és bemenekul a vedernyo alá a maradék ukrán sereg.
Milyen védernyő alá menekülnek be az ukránok?
Az egész Ukrajnát egységként kell kezelni. Ha nyugat ezt feladja, önmagát lövi tökön (sokadjára), ugyanis elismeri azt hogy nem volt képes megvédeni Ukrajna területi épségét, ergo, veszített/kikapott.
Nem mellékesen Ukrajnát nem lehetne felvenni a NATO.ba főleg, úgy, hogy éppen nyomul előre az orosz. Még ha össze is hoznák valami csoda folytán tárgyalások gyors lezárását, több NATO tag nem ratifikálná a csatlakozásukat.
Ukrajna ilyen helyzetben soha nem lesz tag. Legtöbb ami elérhető, hogy pl. USA, Lo.-g, Ro :)rolleyes:) vagy aki éppen akar örökbari alapon egyedi védelmi megállapodást köt Ukrajnával. Valami olyant, mint amit az USA kötött Tajvannal vagy Izraellel.
Van benn ráció mert a frontrol kiveszik a képzett egységeket és hatravezenylik "önkénteseket" fogni. Akik eddig fogdmegek voltak azokat meg a frontra viszik.
Ez már jó ideje így van. Az ukránok kímélik a képzet és elkötelezett seregrészeket, nem küldik darálóba. Helyettük megy a köznép. Látszik is az eredményeken. A nackók pedig szépen a hátországban készülnek egy élesebb helyzetre. Persze jut belőlük komiszárnak is a frontra, de az nem sok.
De hogy ilyen pár ezres svéd meg unikornisos német udvhadsereg micsoda kalandokba keveredik majd azt öröm lesz nézni.
Szerintem is!:oops:
Indexes, vagy portfólió firkasz full nyugati szemszögből (ISW) megirt cikkében említette hogy az USA több ezres (tízezres) sereget fog allomasoztatni majd nálunk ha az ukránok elbuknak.
Nem lesz más választása. Minek után a románok átállnak, valamivel meg kell tartani a Kárpátok vonalát. Egyébként ha nem lesz időnk az orosszal egyezkedni és a jenkik a nyakunkon maradnak, feltételekhez kell kötni az itt tartózkodásukat.
Lesznek érdekes mozgások errefelé, az már biztos.
Figyelj, ami nincs, azt nem lehet odaadni, max. ígérni. De hitből és ígéretből nem lehet háborút nyerni.
Sem papírból (azaz dodóból, ajróból) ágyút és lövedéket formázni.
Oda nyersanyag, ipar és nagy mennyiségű dolgozni akaró szaki kell.
Sebaj, majd átképzik műkörmös mucikáékat lövedékgyártásra. Hogy fognak azok örvendeni ennek.
Amit látsz, az az izmozás, hogy tereljenek a teljes ukrán vereségről.
Arról nem lehet terelni, mert ha tényleg kikap véglegesen Ukrajna az orosztól, akkor az nyugaton is nagyon meg fog érződni.
Tologatják a 30k németet, az el nem készült lengyeleket, villognak 300k nato katonával, miközben csupaszok, és leszop.. magam, ha van két hétre elegendő lőszerük.
Hát igen. Papíron minden szépen mutat és az el is bír mindent.
A valóság azonban más. Egy harcedzett orosz sereggel (hála a nagyokos USA-nak) kell majd szembenézni az állatorvosi rendelőben a barátnőjével a nyuszi felett sírdogáló (láttam ilyent) mentálisan kasztrált nyugati férfiaknak. Persze ott is vannak tökösek, csak éppen az arány nem mindegy. Mentálisan a nyugati férfiak 70%-a zokni. Elvált anyuka nevelte, elvált óvónéni és tanítónéni (értsd: ba@atlan és ettől frusztrált) oktatta...
Lo. pedig tényleg le lett vetkőztetve. Mintha direkt csinálták volna. Mindent odaadattak az Ukránnak, aki szétlövette az orosszal. A megrendelt mennyiségből pedig nem akar jönni majd semmi.
Innen indultunk, meg az illúzióból, hogy pár hét alatt vége, erre a muszka nem kitalálja nekik azt, amiben jó? Az anyagháborút minimális veszteséggel.;)
Hát igen. Az a fránya anyagháború. Erre még az USA sincs felkészülve.
Minap olvastam, hogy százaléknyi ipart átállít a nyugat haditermelésre, annyi százalékkal fog csökkenni az életszínvonal. Nem véletlen, hogy nem tolongnak a gyárak beindításával és az USA is ide akarja telepíteni a sajátja egy részét (pl. Patriot gyártás No.-ban).
Csak néztek. Már tavaly januárban nem voltak annyira fickósak Bahmut után. Tartani kellett, közben hátrébb védelmet kialakítani és készülni a nagy tavaszira, de pont azt baszták el, ami a nagy tavaszihoz kellett volna: ember és hadianyag, morál.
Szoktam mondani, hogy Bahmut volt az Ukránok Sztálingrádja. Onnantól semmi nem jön össze nekik, hátrálnak folyamatosan.
A moráljuk pedig napról - az elveszített területek és sikertelen ellentámadások arányával - napra csökken. ha így folytatják, lassan csak azért mennek ki a frontra, hogy megadják magukat. Hiába a sok színes pirula. Attól csak bátrak lesznek.
Egyszerűen eljutottunk oda, hogy a nato feneke kivan, félnek attól, hogy a bedőlt ukrán projekt után a muszka ellenük fordul, nekik meg kivan a seggük a gatyóból.
Na ez tényleg veszély. Mert mi van, ha kiderül, hogy a NATO egy papírtigris.
Az USA pedig egymagában nem fog az orosz ellen menni. Nem is ez a célja. Max. hogy behajtsa valamelyik lelkes keleti idiótát a medve barlangjába, vagy ha ez nem sikerül és az orosz tarol, akkor kimenekíti nyugat-Európa iparát és szakembergárdáját a szigetére.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 466
46 531
113
Oroszország attól tart, hogy a WEF javaslatára haditengerészeti csoportot hoznak létre a Fekete-tengeren

A Világgazdasági Fórum (WEF) szakértői által javasolt ötlet egy fekete-tengeri haditengerészeti csoport létrehozásáról aggodalmat kelt Vlagyimir Malcevben, a Flottatámogató Mozgalom (DSF) elnökében és a tartalék elsőrangú kapitányában. Úgy véli, hogy egy ilyen csoport nem növeli a térség biztonságát, hanem éppen ellenkezőleg, növeli a fegyveres konfliktusok kockázatát.

A WEF szakértői egy „semleges országok” hajóiból álló haditengerészeti csoport létrehozását javasolják a fekete-tengeri kikötőkből származó gabona és műtrágya szállításának biztonsága érdekében. Vlagyimir Malcev azonban úgy véli, hogy e kezdeményezés mögött a fekete-tengeri hajózás biztonságának veszélye és a fegyveres konfliktusok kockázatának növekedése állhat Oroszország és a NATO-országok között.

A Fekete-tengert három NATO-ország partjai veszik körül: Törökország, Bulgária és Románia. Malcev ezzel kapcsolatban hangsúlyozza, hogy Oroszország számára a NATO-országok nem tekinthetők semlegesnek, mivel a NATO nem tekinthető baráti tömbnek Oroszországgal és szövetségeseivel szemben.
Подробнее на: https://avia.pro/comment/reply/84578#comment-form


#Összefoglaló 2024. január 16-án reggel

▪️Hersoni irányban a hideg idő kezdete óta az ukrán fegyveres erők logisztikai nehézségei miatt a Dnyeperen keresztül csökkent az ellenséges személyzet száma Krynkiben és a szigeteken. Az ellenséget folyamatosan támadják tüzérségünk és drónjaink. Éjszaka Herszonban lefedték az ellenséges személyzet koncentrációs területeit. Az ukrán tengerészgyalogosok és a területvédelmi harcosok rokonai a róluk szóló információk hiányában tömegesen fordultak orosz csatornákhoz, hogy felkutassák őket. A legtöbb esetben ez hiábavaló, mivel több tucat ellenséges test vagy a partunkon marad evakuálás nélkül, vagy a Dnyeper fenekére kerül.

▪️A zaporozsjei fronton az időjárási viszonyok is befolyásolják a helyzetet. A Rabotino-Verbovoye vonalon helyi ellenharcok zajlanak. Repülésünk irányítatlan repülőgép-rakétákkal működik.

▪️Marinkától nyugatra és délre csapataink támadó hadműveleteket hajtanak végre, az ellenséges erőforrások az Ukrán Fegyveres Erők nehéz helyzetéről számolnak be a fronton.

▪️Az Avdejevszkij szektorban új elemmé válik a déli szárnyon lévő Nevelskoye- nál felderítésünk. Nem kizárt, hogy a jövőben megpróbálják fogóba venni a települést. Pervomajszkoje, az észak felől már több hete folynak a csaták. A front déli párkányát a Vodyanye-Severnoye irányában zajló harcok jellemezték, ami utalhat az Avdejevszkij-zsák lezárásának szándékára. Az északi szárnyon Krasznogorovka közelében is zajlanak csaták .

▪️Az orosz fegyveres erők offenzívája Chasov Yar irányába több irányból folytatódik, bár észrevehető áttörések nélkül. Bogdanovkánál, Krasznijnál, Klescsejevkánál kimerül az ellenség.

▪️Csaták zajlanak Soledar és Kremennaya között a Serebryansky erdőgazdaságban. Az ellenséges vezérkar bejelenti az orosz fegyveres erők gyakoribb támadásait Belogorovka közelében - korábban helyzeti csaták és kölcsönös tüzérségi lövöldözések voltak ez irányba.

▪️A Makejevka (LPR) melletti Tor- párkánytól északra „az orosz csapatok a gerendától délre, legfeljebb 2,2 km széles területen 1,7 km mélységig nyomultak előre” – ismeri el az ellenség.

▪️Éjszaka az ellenség nyolc UAV-val támadta meg Voronyezst , az egyik töredékei egy lakóépületbe repültek, egy 2013-ban született lány pedig megsebesült. A Brjanszki régióban a Klimovszkij járásbeli Sushany falut este ágyúzták. A belgorodi régiót továbbra is állandó ellenséges támadások érik. Ezenkívül a belgorodi régióban egy légvédelmi rendszer lelőtt egy repülőgép típusú UAV-t a város felé közeledve. Éjszaka további 4 embert lőttek le, Donyeckben ( DPR ) egy civil megsebesült egy drón miatt, az ellenség 90 lövedéket lőtt ki civilekre.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 565
4 859
113
A színfalak mögött a nyugati világ vezetőinek tulajdonosai (vagy Gazdái, kinek hogy tettszik..) már tavaly nyár végén UTASÍTOTTÁK a kelet európai országokat, hogy mégpedig ukrajnába be kellene vonulni ha elfogynának a külföldi zsoldosok és az ukránok.
Más kérdés hogy a társadalmi elfogadottsága és általános popularitása egy totális mozgósításnak és háborúnak itt kelet európában rendkívül alacsony, körülbelül a nullához konvergál annak ellenére is, hogy tényleg minden tőlük telhetőt megtettek a Gazdáink hogy a történet mellé állítsák a nyájat.
Most lesz itt szép nagy NATO hadgyakorlat, csak angliából több tízezer katona jön..gyakorlatilag a teljes britt hadsereg használható része ide települ más csapatokkal egyetemben, összességében többszázezres nagyságrendben.
Már csak valami nemvárt dinamikus esemény hiányzik kis eszkalációfelpörgetőnek és máris megindulhatnak.
Azt csiripelik mi is megyünk..
Kik csiripelnek ilyen butaságot? Kit és mivel küldenénk?
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
919
10 516
93
Nekem erre egy nagyon jó "elméletem van", mármint arra, hogy ki mondja meg, hogy ki az ukrán. Marha egyszerű egyébként: az egyén mondja meg, hogy ő ukrán, orosz, kozák vagy a fene se tudja micsoda. Ha most ide jön valaki és közli velem, hogy te bizony jász vagy mert itt a DNS-ed, akkor jól a képébe röhögök, hogy jász vagy te meg a lányod te jász (a költő után szabadon), én magyar vagyok. Ennyire egyszerű. Nyilván, ha Ahmed áll elő, hogy ő árja német az marhaság, de most nem is erről beszélünk.

Mi van már ezzel az A50-el? Lelőték vagy sem? Ezen kívül mi is volt ez pontosan? Szinte biztos, hogy nem sima A50, mert azzal modern műveleteket irányítani nem lehet. Sokkal inkább repked Ukrajna környékén A-50U netán A100, ha az előbbit szedték le az baj, mert szerintem nincs 2 tucat belőle az oroszoknak, ha az utóbbit az meg kb tragédia, hisz elvileg még tesztelés alatt álló teljesen új típus aminek még nem nagyon kezdődött meg a soprozatgyártása.
Az elméleted nem rossz, így gondolták a krímiek is. Rendeztek is népszavazást, ahol hogy-hogynem kijött ugyanaz az egyoldalú eredmény ami az etnikumok alapján várható volt.
Mivel ez az eredmény nem illett bele a nyugat terveibe, ezért ki lett kiáltva hogy csalás, azóta meg agyon van hallgatva a sztori. Csak az imamalom megy: a Krím Ukrajna, a Krím Ukrajna, a Krím...
(Donbassz ugyanez)
Csak a "szektások" nem állnak be bégetni a nyájba, ez kicsit zavaró, de úgyis kevesen vannak. Egy kétkedésre nyomunk 1M bégetést oszt nem is hallani a hangjukat, megteremtettük a "demokratikus alternatív igazságot".
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Az elméleted nem rossz, így gondolták a krímiek is. Rendeztek is népszavazást, ahol hogy-hogynem kijött ugyanaz az egyoldalú eredmény ami az etnikumok alapján várható volt.
Mivel ez az eredmény nem illett bele a nyugat terveibe, ezért ki lett kiáltva hogy csalás, azóta meg agyon van hallgatva a sztori. Csak az imamalom megy: a Krím Ukrajna, a Krím Ukrajna, a Krím...
(Donbassz ugyanez)
Csak a "szektások" nem állnak be bégetni a nyájba, ez kicsit zavaró, de úgyis kevesen vannak. Egy kétkedésre nyomunk 1M bégetést oszt nem is hallani a hangjukat, megteremtettük a "demokratikus alternatív igazságot".
Erről kivételesen elég jó összefoglaló van wikipédián, mennyire nem akartak ukrajnához tartozni az ott élők már az odacsatolásuk óta...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 097
32 660
113
Elméleti lehetősége megvolt ha a frontvonalhoz közel rejtettek el patriot/s300 üteget az Ukránaok.Ha baráti tűz nagyon szabotázs "szaga" van.2 ekkora radarreflexiójú gépet nagyon nehéz lenne "benézni" mégha az IFF rendszerük elromlott(mindkettőnek?),zavarták valahogy.Ha egy harcászati saját gépet lőne le a saját légvédelmük azt meg lehet magyarázni téves azonosításnak.De ezt nagyon nehezen.

Szinte biztos, hogy stealth gép által indított rakéta volt. Ezért nem is fogják elismerni.