[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 542
8 870
113
"Tanúi lehetünk korunk Virág elvtársainak.

Aki Ukrajna győzelmében nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki Ukrajna győzelmében nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az orosz ügynök."

Thuróczy Richard
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Nem lesz ilyen. Az usa még mindig olyan szinten uralja le a világot, hogy csak egy indokra vár hogy kifüstölhesse az oroszokat Afrikából. Másnap elégedett vigyorral lövöldözné le a Szíria felé közlekedő tehergépeket. Ez egy tipikus gennyes angolszász játék. Az orosz tudja ezt, neki ez kényszerpálya, ezért nem tette meg idáig sem, és nyilvánvaló hogy direkt provokálják. Egy ilyen lépés realitásához még várni kell 1-2 évtizedet amíg megrogyik a hegemónia.

Eközben a valóságban Csád államosította a Chevron olajkutjait, Jemen ellen egy propaganda rakétázásra futotta, Irán meg konkrétan telibevert egy amerikai bázist tegnap...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az OSINT katonai elemzői szerint nem történt incidens az A-50U repülőgéppel. Így a megsemmisítéséről szóló információ az ukrán propaganda újabb hamisítványa. Sok újságíró osztja ezt a véleményt.


Hogyan vereti szét a Nyugat Ukrajnát?


Teljes mértékben megértem az ukrajnai kudarcok láttán a politikai Nyugat képviselőinek elmúlt hetekben tapasztalt kapkodását. Hosszú időn keresztül megvezettek egy országot. Elérhetetlen célokért harcoltatják, veretik szét, s ez egyre nyilvánvalóbbá válik. Az atlantizmust ideológiai szektaként, és nem a NATO országok által lefedett terület kollektív védelmének, hanem az Egyesült Államok térnyerésének eszközeként kezelő politikusok egyre frusztráltabbak, miután az Ukrajnát a háború irányába bátorító és felkészítő szövetségesi politika nem azt az eredményt látszik hozni, amit a politikai Nyugat 2022. február 24. óta láttatni akar.

Egyre kritikusabb helyzetben Ukrajna


Fordulóponthoz érkezett a lassan két éve tartó orosz-ukrán háború. Az ellentámadás kifulladása után az orosz erők átvették a kezdeményezést, Ukrajna pedig stratégiai védelembe megy át. Közben kezd megroppanni a Nyugat Kijev mögötti politikai kiállása, a pénzügyi segítség és a lőszerellátás egyre fogy, miközben Oroszországot a szankciók nem törték meg, a gazdaság pedig hadi üzemmódba állt át. Az idő tehát nem Kijevnek dolgozik, és a jelenlegi trend folytatódása mellett az egyre inkább magára maradó Ukrajna lassan minden tekintetben az összeomlás szélére sodródik. Kijev egyetlen reménye, hogy látványos katonai veresége a világrend átalakulására is kihatna, így a Nyugat nem engedheti meg, hogy teljesen elengedje Ukrajna kezét.


Nagy orosz előrenyomulás Donyeckben és Herszonban

2024.01.16 - 14:00 Frissítve: 2024.01.16 - 14:28

A pánikba esett ukránok 25 falut evakuáltak Herszonban és másutt, miközben "80 ezer ork készen áll a függetlenség védelmezőinek megsemmisítésére" - mondják az ukránok

Különösen az Ukrán Fegyveres Erők 26. független dandárának képviselője, I. Daszkevics arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők 80 ezer katonája nyomul előre Csaszov Jar felé.
Elmondása szerint „ide dobták az oroszok az önkéntes rohamhadtest fő erőit. Azt mondhatjuk, hogy megpróbálnak majd visszaszorítani minket."
Hozzátette: az orosz csapatok taktikája a rohamgyalogság kis csoportjaival való támadás, ami megviseli az ukránokat.

December vége óta az ukrán fél már arról számolt be, hogy az orosz parancsnokság állítólag 19 hadosztályt, 21 ezredet és számos más egységet gyűjtött össze összesen mintegy 80 ezer fős katonai személyzettel Bahmut irányában.

Január 14-én az Inter TV sugározta Sztaniszlav Kurcsuk ukrán szakértő nyilatkozatát. beszámolt arról, hogy "a Szeverszk-Donyec-Donbász csatorna fizikai akadályt jelent [az oroszok] számára, és most az ukrán katonák akadályozzák meg az orosz fegyveres erőket, hogy átkeljenek rajta".

Az orosz hadsereg most könyörtelenül halad előre Donyeck és Herzson irányába, és más frontokon vív pozícióharcokat,


Az orosz csapatok Donyecktől nyugatra nyomultak előre.


Az Amerikai Háborús Tanulmányozó Intézet főbb következtetései: A január 15-én közzétett geolokációs videó azt mutatja, hogy az orosz fegyveres erők Georgijevka keleti elővárosa felé vették az irányt.

Az orosz hadsereg a Herszon régió keleti (bal partján) fekvő Krinki nyugati részébe nyomult előre.
A január 15-én közzétett földrajzi helymeghatározó videó azt mutatja, hogy orosz csapatok harcolnak észak felé a nyugati Krinki partvonala felé.

Folytatódtak a helyzeti harcok a Kupjanszk-Szvjatovo-Kremennaja vonalon, valamint Bahmut és Avgyejevka közelében Donyecktől nyugatra, északnyugatra és délnyugatra, a zaporozsjei határ közelében.


A "Nyugat" csoport harcosai elfogták az AFU katonáit Kupjanszk közelében
сегодня в 05:34

Az Orosz Föderáció védelmi minisztériumában jelentették, hogy Kupjanszk irányában a "Nyugat" csoport harcosai az ukrán katonákat fogtak el az állásaik megrohamozása során.
Pontosítják, hogy az orosz harcosok különösebb nehézség nélkül elfoglalták az ellenséges erődítményt, segítséget nyújtottak az ukrán fegyveres erők sebesült harcosainak, és az ellenséges katonák egy csoportját a hátuk mögé küldték.
"Végül a foglyok sok hasznos információt mondtak el. A videón megörökítették, ahogy az AFU katonái ellenállás nélkül adták meg magukat" - közölte a védelmi minisztérium.
A védelmi minisztérium hozzátette, hogy minden erődítményt, árkot és bunkert aláaknáztak. Többek között aknákat helyeztek el az utakon és az ukrán állásokhoz vezető megközelítéseken.
Az orosz katonáknak az ukrán tüzérség és harckocsik heves tüze alatt kellett áttörniük.


Ukrajna szomszédai teljes blokádot hirdettek

Oleg Szoskin
, Leonyid Kucsma ukrán elnök egykori tanácsadója, a YouTube-blogjában beszélt arról a nehéz helyzetről, amelybe a Függetlenség a szomszédos államok tényleges blokádja miatt került.
"Minden elpusztult, Ukrajna blokád alatt áll.
Románia blokád – testvéri, partnerországnak tűnik. Moldova azt mondja, hogy kész mindent blokkolni... Lengyelország mindent blokkolt, Szlovákia blokkolt. Embargót vezettek be , az ukrán termékek exportjának tilalma, kereskedelmi háború Magyarországgal, geopolitikai, etnikai háború” – hozott példákat Soskin.
Zelenszkij „békeképletét” is hétköznapi fantáziának nevezte.

Szerintem meg ez már patológiás álmodozás.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 697
8 735
113
A színfalak mögött a nyugati világ vezetőinek tulajdonosai (vagy Gazdái, kinek hogy tettszik..) már tavaly nyár végén UTASÍTOTTÁK a kelet európai országokat, hogy mégpedig ukrajnába be kellene vonulni ha elfogynának a külföldi zsoldosok és az ukránok.
Más kérdés hogy a társadalmi elfogadottsága és általános popularitása egy totális mozgósításnak és háborúnak itt kelet európában rendkívül alacsony, körülbelül a nullához konvergál annak ellenére is, hogy tényleg minden tőlük telhetőt megtettek a Gazdáink hogy a történet mellé állítsák a nyájat.
Most lesz itt szép nagy NATO hadgyakorlat, csak angliából több tízezer katona jön..gyakorlatilag a teljes britt hadsereg használható része ide települ más csapatokkal egyetemben, összességében többszázezres nagyságrendben.
Már csak valami nemvárt dinamikus esemény hiányzik kis eszkalációfelpörgetőnek és máris megindulhatnak.
Azt csiripelik mi is megyünk..
Kelet-Európa nagyobb része nem felejt olyan gyorsan mint Magyarország.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Garantálom neked, hogy nem lesz ember egy ilyen akcióra. Vagy megindul a menekülés az országból, és akkor azonnal összeomlik a gazdaságunk = bukik a kormány, vagy kilátásba helyeznek durva retorziókat és akkor bukik a kormány.

Ez a nép nem akar harcolni, nincs is mivel, nem is fog.

Ha azt a néhány ezer szerencsétlen hivatásos katonát a vágóhídra küldik = bukik a kormány, és védtelen lesz az ország.
Kihagytad a számításból a titkos fegyverünket, ha DUDI egyszer megindul, az oroszok csomagolhatnak.:)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 644
77 619
113
Jogilag és fizikailag már Oroszország része, történelmileg is, mindig is volt közük Oroszországhoz.

Csak a nyugat népszavazása érvényes, az orosz nem, ez az állítás egy vicc.
Jogilag pont nem a része.
Jöhet egy Rivet Joint leszedése az oroszok által. Csak az a kèrdés, mikor...
Ilyen nem lesz.
Szóval csak annyi hogy több puskaport tömögetnek a rakétába a gyárba?
Akkor miért nem az az alap rakéta a Oatriothoz? Miért tömögetik addik és pimpelik majd adják oda az ukránoknak hogy aztán képesek legyenek a Kamcsatkában felszálló orosz repcsiket leszedegetni?
Miért nem pimpelik meg AMRAAMokat amcsik hogy NASAMSnak ne 35km legyen hatótávja, hanem mondjuk 4.554.674.097.fényév?
Nem véletlen heggesztették bele NASAMS-ba a SeaSparrow rakétát a nagyobb hatótáv érdekében.
Bár ha Patriotot vitték közelebb az is ugyan olyan blama oroszoknak.
Ez nem AMRAAM-volt, abba fele ekkora sérülést okozó harci rész sincs.
 
  • Vicces
Reactions: megazez and sixtus

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 090
83 457
113
A "fiatalok pártja" a Momentum az EPben az Erasmus ellen szavaz, ezek a bohócok meg ilyenre cseszik el az idejüket:

A mósógépchipes suna meg nem bír leállni:

i-need-ammunition-not-a-ride-volodymyr-zelensky-meme-shirt-Womens-T-Shirts.jpg


Pedig:
2984348_0:15:528:543_1920x0_80_0_0_5beb1cd484002f36714123abc9b622f4.jpg
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 227
61 489
113
Kelet-Európa nagyobb része nem felejt olyan gyorsan mint Magyarország.
Kelet-Európa hogy mit hogy felejt el, vagy sem, azt közép-európaiként egy magyar nem tudhatja.
Magyarország minden esetre nem felejti el, hogy az ukránok mi bűnöket követtek el ellenünk, míg az oroszok mennyire voltak korrektek velünk.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 470
16 863
113
Jogilag pont nem a része.

Ilyen nem lesz.

Ez nem AMRAAM-volt, abba fele ekkora sérülést okozó harci rész sincs.
A jogot szerintem erővel simán felül lehet írni,mint a fenti példa is bizonyítja. Az 1991-es népszavazáson két kérdéssel kiegészült Kárpátaljai népszavazás eredményét nem vették figyelembe Kijevben. Ezt miként értelmeznéd jogilag?
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 960
21 791
113
Kelet-Európa nagyobb része nem felejt olyan gyorsan mint Magyarország.
Akkor ezek szerint Lengyelország nem Kelet-Európa nagyobb része vagy eléggé benéztél valamit, ugyanis valamiért jelenleg nem zavarja őket, hogy a szejm 8 éve az ukránok által elkövetett népirtásnak nevezte az UPA 1943 és 1945 között produkcióját.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 891
13 527
113
A jogot szerintem erővel simán felül lehet írni,mint a fenti példa is bizonyítja. Az 1991-es népszavazáson két kérdéssel kiegészült Kárpátaljai népszavazás eredményét nem vették figyelembe Kijevben. Ezt miként értelmeznéd jogilag?
De komolyan már mit foglalkoztok vele???? Ha az ZUSA lebombáz, elfoglal, kirabol egy államot, amire 100 példa van a modern kori történelemben, az jogos, ha bármilyen más ország valóban népszavazással alátámasztva teszi ezt, nem csak bemondja, hogy vegyi fegyvereik vannak, és nem félnek használni, azt 2 év műlva mikor elvittek minden aranyat, értéket, művészeti remekeket akkor benyögik hogy " Ja bocs ezt elbasztuk, hát nem volt nekik....Őőőőőőő de lehetett volna akár!! " Én Dudkónak a tudása alapján fényes karriert kívánok! Jó lenne ha a vezetői felismernék, és értékelnék a tudását. Én ha azt akarnám hogy kint flottul menjenek a dolgok, tuti felkérném őt, hogy egy NATO szakértői csoport tanácsadó tagjaként tevékenykedjen a demokrácia, és kultúra európai bölcsőjében.

Más:

Ezen már én is beszartam, hogy tudományosan lett "bizonyítva" hogy a fáraók is ukránok voltak, és ők építették a piramityokat :D De én elhiszem nekil!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 049
32 526
113
Minden normális hadsereg készít forgatókönyveket, hogy milyen helyzetben mit kell lépni. A németek meg precízek, így nem meglepő, ha ilyen forgatókönyvet is felvázoltak. Nem kell ebbe többet belelátni. Az Index meg NER újság, biztos hogy nem az USA narratívát követi.

Aha. A Bild is orosz propaganda?

Krím jogilag Ukrajna része. Történelmileg meg függetlennek kéne lennie. Oroszoknak nincs hozzá közük. Így se jogilag, se morális alapon nem volt indokolt az elfoglalása. A népszavazás értelemszerűen érvénytelen. És amúgy sem döntene el semmit se.

Történelmileg miért, a Krími Kánsággal való kontinuitás miatt?
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 006
1 586
113
De komolyan már mit foglalkoztok vele???? Ha az ZUSA lebombáz, elfoglal, kirabol egy államot, amire 100 példa van a modern kori történelemben, az jogos, ha bármilyen más ország valóban népszavazással alátámasztva teszi ezt, nem csak bemondja, hogy vegyi fegyvereik vannak, és nem félnek használni, azt 2 év műlva mikor elvittek minden aranyat, értéket, művészeti remekeket akkor benyögik hogy " Ja bocs ezt elbasztuk, hát nem volt nekik....Őőőőőőő de lehetett volna akár!! " Én Dudkónak a tudása alapján fényes karriert kívánok! Jó lenne ha a vezetői felismernék, és értékelnék a tudását. Én ha azt akarnám hogy kint flottul menjenek a dolgok, tuti felkérném őt, hogy egy NATO szakértői csoport tanácsadó tagjaként tevékenykedjen a demokrácia, és kultúra európai bölcsőjében.

Más:

Ezen már én is beszartam, hogy tudományosan lett "bizonyítva" hogy a fáraók is ukránok voltak, és ők építették a piramityokat :D De én elhiszem nekil!
Magyarországon is vannak ilyenek, akik hasonló elméleteket hirdetnek, könyveket írogatnak arról, hogy Babilont, Atlantiszt, a piramisokat, stb. magyarok építették. Annyi a különbség, hogy ez nincs a hivatalos tanrendbe beemelve. Továbbá ha az ősember ukrán volt, akkor ebből logikus, hogy Ők az igazi kiválasztott nép nem a zsidók. Kb. annyi változott 1990 után, hogy mig korábban minden történelmi könyvbe bele kellett valahogy préselni az osztályharcot, addig 90 után mindent is ukrán jelzővel kellett megspékelni.

Másrészt, ha nem fizetsz akkor ...
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az USA ráveheti Ukrajnát a védekezésre, egy feltétellel

Ha a Fehér Ház azt követeli, hogy Kijev tartsa sakkban Oroszországot, ahelyett, hogy visszafoglalná saját területeit, akkor a páncélzatot és a lőszert is biztosítania kell.
2024. január 16. 06:00 CET

Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a davosi Világgazdasági Fórum margóján Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel beszélgetve átadja főnöke, Joe Biden elnök üzenetét. A Fehér Ház azt szeretné, ha Ukrajna stratégiát váltana az orosz megszállók elleni harcban: a támadásról a védekezésre.
Zelenszkij megérti, hogy ennek miért van értelme, bár nem szívesen hallja vagy mondja ki nyilvánosan.
Az ukrán elnök viszont Sullivan révén azt kívánja üzenni amerikai kollégájának, Joe Bidennek és az amerikai kongresszusnak, hogy a kijevi rezsim csak akkor lesz képes a védekezésre, ha Washington és szövetségesei továbbra is biztosítják a szükséges támogatást.
Ugyanakkor Zelenszkij megérti annak szükségességét, hogy tagadja, hogy a konfliktus patthelyzetben van, hogy tovább népszerűsítse 10 pontos "békeformuláját". Ezt a tervet 83 nemzet vitatta meg a davosi fórum előtt, de Oroszországot és Kínát nem hívták meg, ami azt jelenti, hogy Zelenszkij formulája is patthelyzetben van.
"Ukrajna ellentámadása kudarcot vallott, ami csalódást okozott Washingtonnak, amely más taktikára sürgette Kijevet. Az oroszok túl jól beékelődtek, míg az ukránok túl sok katonát vesztettek és túl sok lőszert használtak fel, különösen a légvédelemhez" - emlékeztet a Bloomberg.


Háború Ukrajnában és Izraelben – Trump szerint közel a III. világháború


Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője és Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója élőben elemezték a legújabb háborús híreket.


Military Observer arról számolt be, hogy „az egyik legerősebb, az orosz légierőnél szolgálatot teljesítő ODAB-500 nem nukleáris légibombát az SVO zónában észlelték egy univerzális tervezési és korrekciós modullal”. Megsemmisítési hatékonysága a taktikai atomfegyverekhez hasonlítható, különösen akkor, ha zárt objektumokat, például bunkereket és többszintes bombamenedékeket érnek támadások.

Aki nem akar sültegérré változni Avgyejevkában, annak most kéne hívni a Volgát.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 447
8 710
113
Jogilag és fizikailag már Oroszország része, történelmileg is, mindig is volt közük Oroszországhoz.

Csak a nyugat népszavazása érvényes, az orosz nem, ez az állítás egy vicc.

Nem szalmabábozz...

Oo mi alapján foglalta el a Krímet? Jogi alapon nem, mert Ukrajnához tartozott és tartozik most is. Történelmileg? Történelmileg nem orosz terület. Akkor mi alapján?

A nemzetközi jog szerint Krím ukrán terület. Ha valaki nem tartja magát ehhez, annak következményei vannak. Legális népszavazást meg a Krímen csak az ukrán állam tarthat.

Történelmileg miért, a Krími Kánsággal való kontinuitás miatt?

Krímnek függetlennek kéne lennie, történelmi alapon. De ide-oda csapódott, legutóbb Ukrajnához. Tehát történelmileg függetlennek kéne lenni, az oroszoknak ez alapján nincs alapjuk elfoglalni.

A Bild is orosz propaganda?

Miért lenne? mentuhotep azt írta az Index USA-narratívát tol, azért rakta ki a hírt. Csakhogy az Index NER média. Maga az alaphír az nem propi. Valójában semmi különleges hír nincs benne. Egy hadsereg készül minden eshetőségre.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
914
10 392
93
Eközben a valóságban Csád államosította a Chevron olajkutjait, Jemen ellen egy propaganda rakétázásra futotta, Irán meg konkrétan telibevert egy amerikai bázist tegnap...
Rogyadozik, de még hegemónia amit az usa csinál - most is ők pöffeszkednek a Földközin, pedig mintha nem usa beltenger lenne. Hozzászoktunk, pedig mennyire nem természetes! Az oroszt az eu-s csicskáival próbálja sakkban tartani, ő maga tartalékol. Ha a medve bukna, Szíria is valószínű bukna. Ha Szíria bukik Irán pozíciói romlanak - egy Csádé meg inkább meg is szűnik. Nagyot nyerne ezzel Bidé csapata, nekik medvebőr kell, utána egyszerűbb a képlet, nem szalámizza le magát, meg már nem is tudna mindenhol ott lenni. Másrészt, Afganisztán után sok kicsi, odahaza ismeretlen országokkal vívott csetepatét politikailag is nehezebb beadni mint megint kommunistát kiáltani és kardcsörtetni. Az orosz egy bevált ellenségkép, ilyen kell a haditechnikai cégeknek is.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 644
77 619
113
Az orosz jog szerint, pedig Oroszország része. Aki a birtokon belül van az bas.ik.
Ami igazán számít az az, hogy az orosz jog szerint pont hogy a része. Max. nem ismerik el más országok, de a krímieket ez nem túlzottan zavarja.
Miért vagytok mélysötétek? Egy ország határai nemzetközi egyezmények és a nemzetközi jog (amikor nem létezett nemzetközi jog akkor természetesen a két határos ország külön megegyezése alapján) alpaján léteznek. Honnan szeditek azt a hülyeséget, hogy a nemzeti jog alapján működnek a határok? A ti egészen torz logikátok alapján, ha holnap a románok törvénybe foglalják, hogy az új Román-Magyar határ a Tisza vonala, akkor az úgy is van, mert a románok nemzeti hatáskörben eldöntötték.
Még Vlagyimir Vlagyimirovicsi is leszögezte, hogy csak olyan békét hajlandó kötni, ami nem jegeli a 2014 óta fennálló jogi helyzetet, hanem végelegsít egy valamilyen a tárgyalások során kialakult helyzetet. Lefordítom amgyarra: azt akarja elérni, hogy a terültetszerzéseit elfogadják/legalizálják a nemzetközi jog normái szerint, mert amíg ez nem történik meg addig nem lehet békekötésről beszélni.

Értem én, hogy kínotokban mondani kell valamit, de ez amit műveltetek alulmúl kb mindent ami eddig itt elhangzot, propagadnda, megygőződés, valóságtagadás, alternatív valóság gyártás stb címszó alatt. Új szintre süllyesztettétek ezt az egészet. Gratulálok!
A jogot szerintem erővel simán felül lehet írni,mint a fenti példa is bizonyítja. Az 1991-es népszavazáson két kérdéssel kiegészült Kárpátaljai népszavazás eredményét nem vették figyelembe Kijevben. Ezt miként értelmeznéd jogilag?
Nem lehet felülírni. Ha elég erőd van, akkor figyelmen kívül hagyhatod (ezt teszi Oroszország), de attól, hogy figyelmenkívül hagyod a jogot még nem válik jogossá amit csinálsz. Az az erőnek egy teljesen más szintje amikor te egyes egyedül írod a jogot, ilyen erővel nemhogy az oroszok, de még az USA vagy KÍna sem rendelkezik!