[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 471
17 910
113
A sok büdös proli erre szavazott. Legyen ócsó a víz, mer az jó!
A cikkből kifelejtették, hogy a kormány a nem lakossági vízdíjat emelte a lakosságihoz (azaz a magánszemélyek) nem nyúlt. Persze a történetben a szép az, hogy létre hoztak (a kormány) egy úgynevezett vízi - közmű alapot amibe az össze közmű cég évente köteles befizetni és abból csak azok a cégek vehetnek ki amelyek a kormányrendelet szerint erre jogosultak. Plusz minden közműcég köteles külön pénzügyi alapot (elkülönített számlán) létrehozni amelyre szintén kormányrendeletben meghatározott összeget kell elkülöníteniük éves fejlesztésre. Na és ha ehhez hozzávesszük, hogy minden cégnek évente közmű fejlesztési adót kell fizetniük, akkor ez a pénz amit az emeléssel a közműcégek nyertek, az kb el is ment. Pl a fővárosi Vízművek esetében ez a plusz bevétel úgy kb 15 milliárd, azonban a fentebb leírt mechanizmusnak köszönhetően megy majdnem az egész az alapba, az elkülönített számlára és az adóra.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 583
46 660
113
Viszlát orosz jóindulat.
Ööö... Mit is tett az orosz jóindulat ellen Orbán? Valójában!
Nem egyezet bele a EU csatlakozási targyalások elindításába. Kijelenti, hogy az ukrán a világ legkorruptabb állama. Olyan feltételeket tesz az EU-s támogatói szerződésbe, amelyik megnehezíti, vagy egyenesen ellehetetleníti az ukrán kifizetéseket.
Tovabbi pénzügyi támogatas nélkül a most kialkudott pénz sem lesz elég kihúzni 2024-et. De alapvetően az orosz államnak sem érdeke az, hogy összeomoljon a civil Ukrajna, mert az éhenhalás ellen olyan exodus indul, hogy később nem fogjak bírni újra népesíteni.
Viszlát szuverén politika, országvezetés, érzés, önálló irány, önálló gondolatok.
Pont, hogy a megállapodás utolsó pontja biztosítja ezek megmaradását, mert innentől a pénzek kifizetése nem köthető politikai zsaroláshoz.
Nem is a bent ragadt pénzek miatt fontos ez, hanem hogy kivegyék ezt a zsarolási potenciált az EP kezéből.
Igazság szerint, ez a húzás az EU-s vezetők érdeke is, mert várhatóan változik az EP összetétele, és mondjuk ősszel az EP a Tusk féle Lengyelországot ugyan úgy bezsarolhatná, mint most bennünket a bal oldali többségű EP.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
xhUyiHm.jpeg
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 918
15 459
113
Biztos, h meglesz az a szavazás?

Tessenek már utána nézni, h ki a kezdeményező és úgy egyébként ki lesz jelen az ülésen.

A szavazás meglesz, maximum sokan nem mennek el.

Nem ez a lényeg, hanem hogy az elvileg szövetséges USA nagykövetének van pofája utasítgatni a magyar országgyűlést a twitteren, az itteni seggnyalók legnagyobb örömére.

Az a minimum hogy a faszit kiutasítjuk.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 554
4 354
113
Amilyen szinten oroszosodik itthon a politika meg közélet, [X helyében] nem mennék a második emeletnél magasabbra, mert a végén ő is kiesik valami berácsozott ablakon.
Eddig melyik magyar politikust lökték ki az ablakon amiatt mert kritizálta az Orbán kormányt? Rengeteg faszsága van ennek a kormánynak, de hagyjuk már a barokkos túlzásokat.
Egyszer lesz, ami nem volt.
GFZhnH4WcAA5gVA

Nem kellett sokat várni....
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 698
14 743
113
Nem értik. Hurráznak, mert az amúgy az únió által leszart jogállamiság hangoztatott faszságos eszközei után nyílt színi zsarolással elérték, hogy nullára csökkenjen a mozgásterünk. Cserébe majd jól megrendszabályozzák ezt a jogállamos zsarolórendszert mindez után. Micsoda győzelem.
A pénzeinkből utalnak, ha megfelelő a magatartásunk. Micsoda győzelem.
Viszlát orosz jóindulat. Micsoda győzelem.
Viszlát szuverén politika, országvezetés, érzés, önálló irány, önálló gondolatok. Micsoda győzelem.
Viszlát honvédelem, üdv a haborúra készülő nato-ban. Micsoda győzelem.
Nullává tette, ahogy mondod a mozgásterünket. Szabadságharcos cikkekben még 3 napja is a szilárd állásponttal. A nemzet megkérdezésével és felhatalmazásával.

Cserébe lehet kap pénzt. Majd. Ha jól viselkedik.
A propinyaloncaik már magyarázzák, hogy nem is csicska.


Kíváncsi vagyok az ávóstojás megszólal-e az ügyben.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 049
32 525
113
És most ezt vesd össze a köz(bulvár)média 100 milliárd feletti FIDESZ-KDNP kampányával, a kormánypropagandára (plakátkampányok, nemzeti inzultációk, megyei lapok, országos lapok, bulvár, stb.) elköltött 100 milliárdokkal!

Nem az összeg a lényeg, hanem az, hogy a felsorolt médiumokat nyugodtan tekinthetjük ezentúl hivatalosan is külföldi befolyás alatt állónak, idegen érdekek szócsövének. Persze eddig is nyilvánvaló volt a nyilvánvaló.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 698
14 743
113
A pénzt Ukrajna így is, úgy is megkapta volna. Max nem 27, hanem 26 államtól. Cserében mi nem kaptunk volna pénzt, betámadják a forintot, megemelkedik az államkötvények kamata, akár a szavazati jogunk is rezgett volna. Ezért blokkoljunk???
Mit nyertünk volna vele? Semmit.

Most egy határozott felszólítást kapott Bizottság, hogy ne baszakodjon velünk. Ez nem jelent még semmit. De ha a decemberi megegyezésből indulsz ki, ott tartotta a Bizottság a szavát.
Majd elválik tavaszra most tartják -e.

Orbán nem az ukránok pénze miatt ment ki Brüsszelbe, vagy az oroszok jóindulata miatt. A mi pénzünk miatt.

Az orosz kommentelők lehet sírnak, de az orosz kormány látta, hogy elmentünk a falig. Tőlünk jobb partnert nem talál az Unióban. Úgyhogy Putyin nem fog pattogni, van elég ellensége és kellenek neki korrekt partnerek, mint mi. Nem szövetségesek. Mi továbbra is a nyugati klubban vagyunk. Csak a mi véleményünk kisebbségi vélemény. Ez 1 év múlva sokat változhat, de már a júniusi választások után is lesznek hangsúlyeltolodások. Nem véletlen melyik frakcióva ült a Fidesz. Az egyszerűseg kedvéért az a Trump frakció.


Hogy van az hogy 13 év NER után Magyarország sz*bb helyzetben van függetlenség meg gazdasági mozgástér terén mint előtte?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 583
46 660
113
Aztaaaaa!
De komoly pénzek! Vehet belőle egy jobb kamerát meg egy objektívet...
Havonta egy megafosos idióta fészbúk hirdetésére többet költ a kurmány, mint amit itt egy-egy szervezet kap.
Most aztán veszélyben a haza!
Azon elgondolkodtál már, hogy mi köze van egy Ökotárs alapítványnak az amerikai nagykövetséghez?
Miért kellett a pénzek kifizetéséhez nagyköveti jóváhagyás.
Vajon miért kell ellenzéki - és csak ellenzéki - sajtótermékek finanszírozásához amerikai nagykövetség? Különösen egy szövetséges állam kormányának ellenzéki sajtójának.
Vajon miért kellett egyáltalán közbeiktatni az Ökotársot? Mert ugye így a FÜGGETLEN újságok impresszumába nem fog bekerülni, hogy az Amerikai nagykövetség direktben pénzelte őket.
Vagy a nagykövetség nincsen tisztában az ellenzéki sajtó címeivel?
Csak mert az Ökotárs a Norvég Alap kapcsán azért volt bevonva, mert az volt a mondás, hogy valakinek szerveznie kell a pályazatokat.
Ööö...itt mit is kellett szervezni?

Játssz már el a gondolattal, hogy mit szólnál hozzá, ha mondjuk a kínai vagy az orosz nagykövetség lenne a fő szponzora Mediawoksnek, esetleg olyan békemenetet szerveznének, amelyik I love Putyin feliratú transparensekkel kellene vonulni!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 083
83 440
113
Hogy van az hogy 13 év NER után Magyarország sz*bb helyzetben van függetlenség meg gazdasági mozgástér terén mint előtte?
Ha te a Kinga Gönczová féle "függetlenségről" beszélsz, meg a totál gazdcsődös Herr Dobrev - Herr Gágászintű mozgástérről, akkor gratulálok!

Egyébként meg baromság amit írsz, lópéniszt van szarabb helyzetben.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 049
32 525
113
Hogy van az hogy 13 év NER után Magyarország sz*bb helyzetben van függetlenség meg gazdasági mozgástér terén mint előtte?

Dehogy van, akkor épp az IMF-nek tartoztunk, eltartott egy ideig Orbánéknak megszabadulni tőlük úgy, hogy ne döntsék be a magyar gazdaságot miatta. Persze kellett ehhez egy nyugdíjeinstand is, meg a már akkor is kivetett különadók.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 049
32 525
113
Játssz már el a gondolattal, hogy mit szólnál hozzá, ha mondjuk a kínai vagy az orosz nagykövetség lenne a fő szponzora Mediawoksnek, esetleg olyan békemenetet szerveznének, amelyik I love Putyin feliratú transparensekkel kellene vonulni!

Erre az a válasza a másik oldalnak nyilván, hogy mi a NATO tagjai vagyunk, az orosz meg a kínai meg az ellenség. (Mondjuk a kínai hivatalosan még nem ellenség, csak majdnem, de azért az amerikaiak nyomására kitiltotta egy sor lakájállam a Huaweit. Mi nem...)

Csak régen nem volt elvárva ilyen fokú elvárt igazodás sem a NATO-ban, sem az EU-ban. Amikor az amcsik mentek Irakot megtámadni, a németek és a franciák egyszerűen nem mentek. Persze kapták ezért az ívet, a "surrender monkey"-tól kezdve a "french fries" átnevezéséig "freedom fries"-ra (meg hogy hálátlanok, mert járna vissza a segítség a II. vh-ért), de nem hivatalos szinten árulózták le őket. Hivatalos szinten csak finoman "régi Európának" nevezték el őket, mi lelkes közép-európai seggnyaló új NATO-tagok meg lettünk az "új Európa" (meg adtuk a helyet a CIA illegális vallatóközpontjainak stb.), azóta is, kivéve mi már az elmúlt 13 évben nem.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 973
113
Vajon miért kell ellenzéki - és csak ellenzéki - sajtótermékek finanszírozásához amerikai nagykövetség?
Mert nehézkesen tudnak megélni a hírdetési piacból és az előfizetésekből? Elgondolkodtál azon, vajon mi lehet ennek az oka?

Mert ugye így a FÜGGETLEN újságok impresszumába nem fog bekerülni, hogy az Amerikai nagykövetség direktben pénzelte őket.
De látod, hogy itt van nem?
Ezek, általában, nyilvánosak, szemben a megafosra meg a prostsrácokra költött kormányzati csilliárdokkal...

Amerikai nagykövetség direktben pénzelte őket.
Mint ahogy az orbán kurmány meg LePent pénzelte. Meg a koszovói fószert.
Tényleg, az nem beavatkozás a választásokba, ha kampánytanácsadókat küldenek egy szövi ország választása előtt az egyik párthoz (biztos ingyen), mint pl. lengyelekhez?
Vagy, hogy-hogynem, mgráncsok jelennek meg a magyar-szlovák határon a választások előtt, aztán a cimbi győzelme után, hipp-hopp, eltűnnek?
Ez a pénz fing a szélben a kormány médiagépezetének költségeihez képest, de ettől kell félteni a zországot mi?
Hát nertárs, most már lehet ballagni a szuverenitásvéselmi gittegylethez siránkozni...
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 973
113
Játssz már el a gondolattal, hogy mit szólnál hozzá, ha mondjuk a kínai vagy az orosz nagykövetség lenne a fő szponzora Mediawoksnek, esetleg olyan békemenetet szerveznének, amelyik I love Putyin feliratú transparensekkel kellene vonulni!
Nem kell, mert megteszi azt magától is. Majd hülyék lennének a kínaik/oroszok még mást is pénzelni, ha nekik ingyen van.
 
Status
Not open for further replies.