Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt komolyan kérded? Egy NATO katonának illene ezt tudni.
Egy vasdarabról, hogy micsoda?Ezt komolyan kérded? Egy NATO katonának illene ezt tudni.![]()
Jellegzetes formájáról felismerhető, hogy ez egy úszó hidraulikus"kapu", amelyet általában a szárazdokk bejáratának lezárására használnak.35-ös SzRZ számára
![]()
![]()
Pezsgőt úgy látom, hogy nem bíztál a véletlenre...Tegnap,2024.február 2-án aszverodvinszki Szevmas hajógyárban ünnepélyes keretek között kivontatták a szerelőcsarnokból a legújabb elkészült, immár a 8. Borej (5.Borej-A osztály)) nukleáris meghajtású stratégiai tengeralattjárót a "Knyaz Pozsarszkij-t". A vízre bocsátás után elkezdik a gyári teszteket majd ezután jönnek az állami tesztek és, ha minden klappol év végén átadják a flottának.
![]()
![]()
![]()
![]()
Semekkorát.Orosz,(de a nyugat hajók is) SSBN-ek örjáratozási sebességen lényegében bemérhetetlenek.Mágneses anomália detektorok tudják csak bemérni,de csak 1-2km távolságbol.Itt kérdezem,mert ez egy Orosz ssbn topik,szóval olvastam itt is,hogy műholdról lehet követni a tengókat,mert okoznak a vízfelszínen egy dudort,mert akkora test mozog a víz alatt,ami logikus,meg biztos működik,ez a téma jött fel egy baráti beszélgetésben,cimbi állította,hogy nem tdunak elrejtőzni az Orosz tegngók,én meg hogy valószínűleg igen,illetve részlegesen biztosan.
Mondtam neki,hogy az ilyen műholdas technikát sanszosan zavarja az időjárás,nem lehet lefedni a teljes óceáni felületeket a bolygón 0/24-ben,amennyire én tudom amai Orosz tengók 400 méter mélység körnékén is tudnak mozogni,illetve a taktikai sebességen haladva olyan kis mozgást okoznak a vízfelszínen,hogy nem észlelhetőek akkor,ha azzal a sebességgel haladnak.
Szóval én állítottam,hogy bizony,el tudnak teljesen rejtőzni manapság az Orosz tengók,ha akarnak,és egyszer csak felbukkannak ,vagy indítási mélységig emelkednek bárhol,és kezdődhet az hadgyaksi florida partjainál,17 centire a nemzetközi vizeken a határtól.
Nyilván nem szokás ilyen félreérthetetlen jelzéseket adni,de havannai sétahajókázás miatt került szóba.
Mekkorát tévedtem,ha tévedtem?
Így van! Úgy van felépítve az USA és Oroszország atomütőereje, hogy akár két komponens (ha a hagyományos, légierő, szárazföldi siló, haditengerészet triádból indulunk ki) 100%-os kiesése esetén is a megmaradt egy elég elrettentő erőt jelentsen az egész világgal szemben.Semekkorát.Orosz,(de a nyugat hajók is) SSBN-ek örjáratozási sebességen lényegében bemérhetetlenek.Mágneses anomália detektorok tudják csak bemérni,de csak 1-2km távolságbol.
Jol jellemzi,hogy mennyire nehezen bemérhető célpontok a modern SSBN-ek,a franci és brit tengók ütközése.Akkor vették észre egymást,mikor összementek.
Orosz SSBN őrjáratozási térsége ráadásul az Északi Jeges tenger,főleg a jég alatt.Semmiféle műhold nem méri be őket ott.
SSBN tengók garantálják,hogy ne legyen orosz-NATO háború.Emiatt nincs semmiféle jelentősége az Avangard rendszernek se.Tengok akkor is biztositják a MAD töretlenségét,ha egy váratlan támadásban a teljes USA szárazföldi atomütőerőt le sikerűlne tarolni (de az is gyakorlatban elképzelhetetlen)
Hát igen, ezt a videót látva eszembe jutott, hogy vitatkozhatunk itt a megfelelő topicokban hónapokon át, hogy mennyi Szu-57-es van szolgálatban, milyen fegyverzettel, mit lőtt le/mit nem lőtt le, mennyire repült be az ukrán légtérbe vagy mennyire nem, de egy ilyen "döggel" egyenlő pusztító és elrettentő erőt talán 1000 Szu-57-es sem tudna hozni. Persze nukleáris fegyverzet integrálása esetén elég lenne kevesebb is, de mivel az nincs a "Felon"-nak és nem is tervezik tudtommal a jövőben sem, így ezek után érthető, hogy miért is ezeket a vasakat tolják jobban, a messze nem végtelen hadiköltségvetésből. Ráadásul 6 év alatt ez az 5. Borej-A. A légierőhöz képest a háttérben vannak, főleg nekünk az átlagcivil külföldinek, messze nincsenek benne annyit a híradókban, de attól még ők 8-an (3 Borej+5 Borej-A) némi túlzással, a fél Földet le tudnák nullázni 50 percen belül.The Russian Navy commissioned its newest Project 955A or Borei-A-class nuclear-powered ballistic missile submarine (SSBN)
Knyaz Pozharskiy is the fifth Project 955A submarine and the eighth overall under Project 955.
It will be operated as part of the Russian Northern Fleet.
Csak ezek mint ahogy az egész nuklearis triád mindenhol, csak arra jó, hogy ne támadjanak meg/n̈e verjenek meg nagyon, de háborút velük nem nyersz.Hát igen, ezt a videót látva eszembe jutott, hogy vitatkozhatunk itt a megfelelő topicokban hónapokon át, hogy mennyi Szu-57-es van szolgálatban, milyen fegyverzettel, mit lőtt le/mit nem lőtt le, mennyire repült be az ukrán légtérbe vagy mennyire nem, de egy ilyen "döggel" egyenlő pusztító és elrettentő erőt talán 1000 Szu-57-es sem tudna hozni. Persze nukleáris fegyverzet integrálása esetén elég lenne kevesebb is, de mivel az nincs a "Felon"-nak és nem is tervezik tudtommal a jövőben sem, így ezek után érthető, hogy miért is ezeket a vasakat tolják jobban, a messze nem végtelen hadiköltségvetésből. Ráadásul 6 év alatt ez az 5. Borej-A. A légierőhöz képest a háttérben vannak, főleg nekünk az átlagcivil külföldinek, messze nincsenek benne annyit a híradókban, de attól még ők 8-an (3 Borej+5 Borej-A) némi túlzással, a fél Földet le tudnák nullázni 50 percen belül.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..