[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 178
5 037
113
Nem brutális ez a város volt a legjobban megerősítve s a mostani városi harcokban ez egy gyors győzelem.
Dudi-nak Emlékezz A haverjaidnak Moszul ostroma kilenc hónapig tartott 2016 okt. 17 től 2017 jul 9 a csillivilli teknikával.
Azért ezt a kettőt nehéz összehasonlítani.

Mosul egy kb Budapest lakosságú város, bár területre kisebb.

A lakosság nem volt kitelepítve. Az ISIS nek volt ideje megerősíteni. (Kéngyár meg az olajkutak felgyújtásával időt nyertek.)

Viszont a támadók mindenben totális fölényben voltak. Az ISIS gyakorlatilag sima gyalogság szintű felszereléssel rendelkeztek. (Aknavető, pct rakéta de nem volt komolyabb tüzérség, harckocsi, légvédelem vagy légierő) és ami a legfontosabb utánpótlásuk se volt.

Az szövetséges haderőnek minden rendelkezésre állt.

Ellenben az orosz ukrán viszonyban más volt a helyzet. Reguláris hadseregek harcoltak mindennel is. Harckocsik, tüzérség, légierő (mondjuk ez utóbbi elég egyoldalúan) légvédelem minden ami kell.
10 évig erősítették, erősen védték de tovább nem lehetett tartani.

Mondjuk számomra érthetetlen az orosz taktika. Miért hagyják hogy kivonulhassanak az ukránok. Simán szórt aknamezőkkel lezárhatták volna az utakat, akkor meg nem lett volna se ki, se be.
 
Last edited:

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 642
77 613
113
Hja csak ez nem volt valódi ostrom. Az még nem ostrom, hogy a várostól északra és délre pozíciós harcok folytak. A valódi harcok tavaly ősszel kezdődtek.
Ha valódi ostrom lett volna, akkor nem lett volna lehetséges, hogy a 110-es dandár ilyen sokáig váltás nélkül ott tevékenykedjen.
A 2 év egy helyben piszok sok, még ha az intenzív harcok, amiben részt kellett venniük ennél jóval kevesebb ideig is tartottak.
A valódi ostrom elkezdése óta eltelt 4 hónap meg külön brutális.
Tőlem lehet ez a marhaság a valid álláspont, de akkor kérlek fogd kézen a szektát és menjetek el Szentpétervárra egy hangosbemondóval és kezdjétek el, mondani, hogy semmiféle majd 900 napos ostrom nem volt a világháborúban, csupán pozícióharcok folytak a város körül. Mert lehet, hogy újat mondok neked és a szektának, de az akkori Leningrád területén harcok egyáltalán nem folytak (a szárazföldön), hisz a legjobb tudomnásom szerint, Leningrád területére német katona soha a lábát be nem tette és soha nem is sikerült teljesen bekíerítenie a város a németeknek.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
914
10 392
93
Az ukránoknak több sebesült katonát is hátra kellett hagyniuk. A Zenit erődítménynél 6-an maradtak hátra, a bevonuló orosz katonák lemészárolták őket, majd később felvételeket raktak fel róla a világhálóra, de az ukránok felismerték ezt a helyszínt. Egy másik sebesült napokig várakozott, hogy kimentség, csak egy marék kenyér és fél üveg víz volt nála. Az alakulat ami kihozta volna elakadt, az oroszok előbb értek oda és csak lelőtték, a videón még látszik, hogy az üveget szorongatja.
Ez is egy narratíva, mert bizonyítéknak semmi.
Ha akarom, az ukrán sorozottak ölték meg őket mert akadályozták őket a menekülésben.
Ha akarom, a civilek aknavetőzése után csak utolérte őket az igazság.
Ha akarom, szimplán elestek, nem nehéz arra rosszkor lenni rossz helyen.
Ha akarom, papucs orrán pamutbojt.
Ha akarom, Putyin személyesen végzett ki minden fehér zászlót lengető tiszta szívű azovost.
Ha akarom, benyalom az ukrán eposzt.
Szabadon választott ki mit akar belelátni, beleláttatni halott katonákba.
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 101
3 055
113
Tőlem lehet ez a marhaság a valid álláspont, de akkor kérlek fogd kézen a szektát és menjetek el Szentpétervárra egy hangosbemondóval és kezdjétek el, mondani, hogy semmiféle majd 900 napos ostrom nem volt a világháborúban, csupán pozícióharcok folytak a város körül. Mert lehet, hogy újat mondok neked és a szektának, de az akkori Leningrád területén harcok egyáltalán nem folytak (a szárazföldön), hisz a legjobb tudomnásom szerint, Leningrád területére német katona soha a lábát be nem tette és soha nem is sikerült teljesen bekíerítenie a város a németeknek.
Annyira gusztustalan ez a szektás kóstolgatásod ember.....nem tudsz normálisan beszélni????.....Eddig az volt nem tudták bevenni....most bevették most a túl sokáig műsor megy.... :mad: :mad: :mad: :mad:
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 552
13 639
113
Én eszkalációt várok. A NATO oldal ezt elveszíti... nem, nem veszítheti el. Mindketten tudjuk mi a tét. És a legnagyobb fegyverüket még nem dobták be, a légierőt.

Szabad kérdeznem, Mi a tét ? Miért nem veszíthet a NATO oldal ? Milyen következményekkel járna nekik ?


2 század potens harcászati vadászbombázó század tökig felszerelve stand-of fegyverzettel ami kell

Nem 50 - 60 vadászrepcsivel, és hozzájuk való stand-off fegyverzettel lehet érdemben csapást mérni ?


Úgy tűnik elértük a töréspontot, ami talán begyorsítja a történéseket (végre):
  • Talán most van az a pont, hogy kimerült az ukrán és beszakad az egész. Nem igazán áttörtek az oroszok, egyszerűen nem marad erő, ami eléjük álljon. Hamarosan mennek az oroszok ameddig akarnak. Ergo végfázis, a kimerült ellenség legyalulása.
  • Navalnij reggeli kilővése annyit jelent, hogy innentől nyiltan, újabb szinten szarnak a nyugatra politikai színjáték szintjén is. Neki annyi volt a szerepe, hogy mutassa, van ellenzék. Az, hogy elpatkolt, jelzése, hogy innentől ez már felesleges - köpnek a nyugati sajtójukra, vagyis a véleményre.
  • És ide jön a Belorusz bajusz felbukkanása - mondjuk ők nem az ukránok ellen kellenek, az ő dolguk a lengyelek elé farolás lesz, hogy azok ne rohanjanak be lestopizni a nyugati részeket.
Szóval a jelek szerint, ha minden jól megy hamarosan vége.

RCs5ewu.png
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 906
35 750
113
⚡️⚡️
Az ukrán igazságügyi minisztérium 50 ezer fogoly mozgósítását és lapátokkal való ellátását javasolta a fronton folytatott fegyveres harchoz.

Gyenyisz Maljuszka igazságügyi miniszter megjegyezte, hogy mintegy 50 ezer büntetett előéletű ukrán férfit gond nélkül be lehet vonni az ukrán fegyveres erőkbe, és azt javasolta, hogy legalább lapátokat adjanak a foglyoknak, ha a hatóságok félnek gépfegyvert használni.

Nem akarunk, vagy nem tudunk, vagy kockázatos géppuskát adni nekünk, adjunk egy lapátot⚡️
⚡️⚡️

⚡️⚡️
Franciaország, Görögország és Ciprus megvétózta a török Bayraktar drónok vásárlását Ukrajna számára

Franciaország, Görögország és Ciprus az EU Politikai és Biztonsági Bizottságának ülésén blokkolta a török Bayraktar drónok és tüzérségi lövedékek Ukrajna szükségleteinek kielégítésére történő szállításának finanszírozását. Meg kell jegyezni, hogy Franciaországot nem érdekli a fegyverpiaci verseny, de Görögország "nem akarja, hogy az adófizetők pénze a török védelmi iparba kerüljön
⚡️⚡️
Fáj a pocim a röhögéstül!


Egyre több hír érkezik a frontról, hogy az afrikaiak egyre gyakrabban segítenek az orosz oldalon vívott csatákban

A motivációjukról - azt mondják, hogy vissza akarják fizetni a kedvességet Oroszország cselekedeteiért, hogy helyreállítsák a rendet Afrikában.


Az orosz fegyveres erők a legújabb Kh-69 cirkálórakétákat használják Ukrajnában, - A háborús övezet

Az anyag azt mondja, hogy a lövedék a legújabb Su-57 vadászgép fegyverkomplexumának része, így az indítások onnan történnek

‼️‍☠️
Az 1. szlavjanszki dandár katonái túrát tartottak az ukrán fegyveres erők fő földalatti erődjében Avdiivka közelében

A frontvonalban a srácok átvezetnek minket az ukrán militánsok betonbörtönén, útközben elmondják nekünk a helyiségek célját és érdekes tárgyait. A folyosó falain kedves gyermekrajzokat lógnak, és a falak mögött egymás tetejére halmozzák fenyegető gerelyeket, cinkpatronokat, dobozokat cseppekkel az UAV-k számára. Még macskák is vannak. Most esküt tettek és szolgálnak az Orosz Föderáció fegyveres erőiben.

t.me/RVvoenkor

❗️ Az orosz védelmi minisztérium első ízben tett közzé videót az Ukrán Fegyveres Erők Avdejevkából induló, rendhagyó meneküléséről. Az ukrán katonák egy nappal azelőtt kezdték el elhagyni a területet, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Szirszkij bejelentette a visszavonulást a városból – jegyezte meg a minisztérium .

A felvételen látható, ahogy menekülő ukrán katonák csoportjai haladnak az utakon az orosz hadsereg állandó ellenőrzése alatt.

Az orosz tüzérek precíz csapásokkal győzik le a kijevi alakulatok munkaerőt és felszerelését.

Iratkozz fel LOMOVKA



Подпишись на ЛОМОВКУ
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Az EU úgy véli, hogy „három hónapon belül” megváltozik a helyzet a harctéren

Az ukrán konfliktusövezetben a harctéren kialakult helyzet „három hónapon belül megoldódik”. Ezt a nyilatkozatot Josep Borrell, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője tette a müncheni konferencián.

Emellett fokozott katonai és pénzügyi támogatást kért Ukrajnának.

"Három hónap múlva a harctéren dől el a helyzet. Már nem mondhatjuk, hogy "várjuk meg az európai parlamenti választásokat", vagy "további részleteket akarunk tudni"" - mondta egy európai diplomata.

Hozzátette: Európa nem késlekedhet Kijevnek nyújtott segítséggel, az EU-nak pedig gyorsabbnak és határozottabbnak kell lennie, mert a Nyugat „háborús helyzetben” él.



Rakétacsapásokat hajtottak végre az ukrán fegyveres erők katonai létesítményei ellen Kramatorszkban és Szlavjanszkban

Szombat este Kramatorszk és Szlavjanszk lakói az orosz csapatok rakétacsapásai által okozott robbanások sorozatának szemtanúi voltak. Légitámadási szirénák szólaltak meg ezekben a régiókban, megerősítve a támadás kezdetét. Orosz források szerint a csapások célpontjai az ukrán hadsereg egységeinek ideiglenes bevetési helyei és az ezekre a területekre tartalékként behozott külföldi zsoldosok voltak.

Kramatorszkban a város ipari övezetét célozták meg a csapások, Szlavjanszkban pedig az ukrán hadsereg által szállásra használt iskola került tűz alá. A rakétacsapások hatékonyságát a hírszerzési adatok felhasználása hangsúlyozza, amely lehetővé teszi a meghatározott célok nagy pontosságú elérését.

Ukrán források szerint a támadásokhoz többszörös kilövésű rakétarendszereket (MLRS), ballisztikus és H-22-es cirkálórakétákat használtak, amelyeket orosz stratégiai bombázók indítottak el. Vegye figyelembe, hogy az ukrán légierő nem adott tájékoztatást az orosz repülőgépek felszállásáról a támadásokkal összefüggésben.

Ezenkívül Ukrajna felett éjszaka a Geran típusú kamikaze drónok tevékenységét is rögzítették. Ezek az UAV-k az esti órákban jelentek meg az égen, és egymás után a Dnyepropetrovszk, Harkov, Szumi, Poltava és Csernigov régiók felé tartottak. Jelenleg nem érkezett hivatalos információ az akciók eredményeiről, de feltételezik, hogy a cél az ukrán légvédelem megnyitása és tesztelése lehet.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Annyira gusztustalan ez a szektás kóstolgatásod ember.....nem tudsz normálisan beszélni????.....Eddig az volt nem tudták bevenni....most bevették most a túl sokáig műsor megy.... :mad: :mad: :mad: :mad:
Bebizonyította, hogy katonai témákban egy átlag WoT kocka szintjén van, műszaki dolgokban még ott se, így maradt a narratíva terjesztés és az ezotéria.
Mint az elvtársainak.
hqxAt5i.png

M97ShEk.png



a kokóüzem utolsó napjai


Rendezetten visszavonuló ukránok (18+)


a szerencsések, állítólag 400 fölött jár már az avdivkai foglyok száma


elfogott azog parancsnok feliratozva


ez már Avdivkától nyugatra, ukrán propaganda amit ki tudott hozni a helyzetből: gonosz orosz lelőtte a magát megadó ukránokat



Első kínai Avdivkában


Azog dicső története Avdivkában


Avdivka utcái elcsöndesedtek


Az egykori Donyecki Népköztársaság 1. Zászlóalja formálisan elfoglalta Avdivkát.


Ellendrónozás


Ellentüzérség


Hmm, a Honvédségnek van Stratégiai Kenyérkészítő Képessége?



Donyeck tegnap éjjel egy Szu-34-es pilótafülkéjéből
bI8a91r.jpeg




Az orosz fegyveres erők a legújabb Kh-69 cirkálórakétákat használják Ukrajnában, - A háborús övezet

Az anyag azt mondja, hogy a lövedék a legújabb Su-57 vadászgép fegyverkomplexumának része, így az indítások onnan történnek

A kifejlesztése mögötti fő motiváció az volt, hogy legyen egy rakétájuk amit belső fegyvertárból is tud használni, de ez nem jelenti azt, hogy onnan is vetették be.


Egyre több jel utal arra, hogy Avdivka feladása nem tervezett volt, a csapatok egyszerűen megtagadták a parancsot a tartására és elindultak kifelé, 200-as tábornok meg 2 nap késéssel reagált, hogy ő adta a parancsot és rendben végbement a visszavonulás kedvezőbb pozíciókba ami közben kiegyenesítették az arcvonalat.
Most pl. a teljes Donyeck tartományból érkeznek hírek, a drogos helytartói és kitartottjaik menekülnek nyugat felé, nem bíznak benne, hogy a haderő tartani fogja az oroszokat ha felzárkóznak.
IepwnQx.jpeg
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Tőlem lehet ez a marhaság a valid álláspont, de akkor kérlek fogd kézen a szektát és menjetek el Szentpétervárra egy hangosbemondóval és kezdjétek el, mondani, hogy semmiféle majd 900 napos ostrom nem volt a világháborúban, csupán pozícióharcok folytak a város körül. Mert lehet, hogy újat mondok neked és a szektának, de az akkori Leningrád területén harcok egyáltalán nem folytak (a szárazföldön), hisz a legjobb tudomnásom szerint, Leningrád területére német katona soha a lábát be nem tette és soha nem is sikerült teljesen bekíerítenie a város a németeknek.
Leszektázol itt több embert milyen alapon?Mert nem jön be az Ukrán fasiszta a tempó nekem,és a többségnek? A katonai eskü szerint azoktól kellene (védened) ,az országot akik nyíltan fenyegették Magyarországot.Balaton egy hét,és társaiktól.
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
344
1 998
93
A dánok az összes tüzérségi eszközüket Ukrajnába küldik:

Nem lep meg, a dánok egy higgadt, racionálisan gondolkodó, és nem túlzottan kockázatvállaló állam.
Anno 1870-es években ezért üzentek hadat Poroszországnak, a poroszok azt hitték félreértés, és csak többszöri visszaigazolás után indultak meg. A többi történelem.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 642
77 613
113
Annyira gusztustalan ez a szektás kóstolgatásod ember.....nem tudsz normálisan beszélni????.....Eddig az volt nem tudták bevenni....most bevették most a túl sokáig műsor megy.... :mad: :mad: :mad: :mad:
Oh, bocsánat, nem akartam megsérteni a hó lelked, vagy összezavarni a szilárd alapokon nyugvó morális és erkölcsi identitásod. Bár valahogy nem emlékszem, hogy akárcsak megrezdítette volna az ingerküszöböd a NATO bérencezés vagy hazaárulózás. Sajnos az ilyen szelektív erkölcsi normáknak megfelelően nem tudok és nem is akarok kommentelni.

Leszektázol itt több embert milyen alapon?Mert nem jön be az Ukrán fasiszta a tempó nekem,és a többségnek? A katonai eskü szerint azoktól kellene (védened) ,az országot akik nyíltan fenyegették Magyarországot.Balaton egy hét,és társaiktól.
Miért szektázok? Mert én voltam (vagyok) a fórum egy csoportja számára többek közt hazaáruló és NATO bérenc is. Ennyire egyszerű. Ha hiszed, ha nem, nem először szektáztam majd hazaárulóztak le ezek, hanem fordítva történt. A katonai esküvel kapcsolatban pedig olvasd el a szövegét, abban minden benne van (segítek nincs benne a belsőellenséges maszlag mint a Néphadsereg esküjében).
Ha megengedsz te is egy kérdést. Milyen ukrán fasiszta? Putyin és vele együtt a teljes orosz hatalmi elit és az őket körülvevő idologisták már nagyon sok alkalommal kifejtették, hogy ukrán nemzet, népcsoport nem is létezik. Vannak emberek akik az orosz egy kissé eltérő dialektusát beszélik, de ennyi.
Tehát ha nincsenek ukránok, akkor ukrán fasiszták sem lehetnek. Márpedig ha nincsenek ukrán fasisztákk, akkor kizárásos alapon az oroszországi oroszok (legalábbis Putyin és a sleppje) az Ukrajnában élő orosz fasiszták ellen háborúznak. Akkor hogyis van ez? Az Ukrajna nevű országban élő orosz fasisztákat egy orosz zsidó (megbeszéltük, hogy ukrán nincs, tehát Zelenszkíj nem lehet más csak orosz) vezeti?

Azt egyébként örrömmel veszem, hogy a "vitaibndító" komment tartalmi részével vitatkozni nem tudtok, így más nem lévén a retorika az amibe bele tudtok kötni.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Amit én tudok az az amit a '90-es évek végén egy hétvégi pihenésen mesélt nekem az egykori államminiszter Pozsgay Imre (ha kamuzott akkor így jártam). Ő azt mesélte, hogy belső munka volt '56. Amikor már nagyon szorult a hurok a sztálini nomenklatúrán (mert sokan maradtak még hatalomban, hiába voltak Sztálin halála után tisztogatások), kitalálták hogy megpuccsolják Hruscsovot, mégpedig úgy hogy felkelést szítanak. Mivel ugye a Szovjetúnió gránitkeménységű, ott szóba sem jöhetett semmilyen lázadás, tehát maradtak a csatlós országok, a cél az lett volna, hogy ha ott van egy lázadás, akkor össze lehet hívni egy rendkívüli pártkongresszust és Hruscsov fejére lehet olvasni, hogy a fene nagy reformjai ide vezettek, lázadnak a megszállt országok. Ekkor majd gyorsan leváltják majd leverik a lázadást és megy minden szépen a régi sztálini kerékvágásban tovább. Eredetileg a lengyeleknél akartak kavarni, de az valamiért nem jött össze, ekkor jöttünk mi magyarok. Emlékszünk? Békés szimpátia tüntetés a lengyelek mellett a Bem szobornál (már akkor provokatőrök bújtak meg a tömegben és felkelésre bíztatták az akkor még békés tömeget). Fura hogy azt a fegyverraktárat, ahonnan a felkelők fegvyereket szereztek a Magyar Rádió ostromához, azt éjjel nappal egy szakasz ÁVH-s őrizte, kivéve akkor, mert azon az estén csak egy fegyvertelen nyugdíjas éjjeliőr. Amúgy érdekesség képpen jegyzem meg, hogy a Rádió ostromakor végig nyitva volt az épület hátulján a teherkapu (csak úgy mint 50 évvel később a Tévészékház esetében is). Amikor erre Hruscsov rájött, hogy megpróbálják csőbe húzni, felhívta az amerikaiat és elmondta nekik a lehetőségeket, amire Eisenhower csak anyit mondott: "Hruscsov elvtárs, Jaltában megállapodtunk, Magyarország szovjet érdekszféra, tegye amit tenni kell! Mi majd hangosan fogunk tiltakozni, felszólalni az ENSZ-ben, de semmi mást nem fogunk tenni!" És Hruscsov tette.....
Amerika hangosan tiltakozott, de semmi mást nem tett, mint ahogy msot sem fog tenni semmit Ukrajna esetében sem....
Azt hiszem, ezt hívják az "ördög alternatívájának", amikor egy nagyobb jó érdekében el kell követni egy kisebb rosszat (akkor lehet hogy szarban hagytak minket, de elkerültek egy sztálini típusú visszarendeződést és talán vele egy harmadik világháborút).
Ez történelemhamisítás.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 039
54 140
113
:rolleyes:Bebizonyította, hogy katonai témákban egy átlag WoT kocka szintjén van, műszaki dolgokban még ott se, így maradt a narratíva terjesztés és az ezotéria.
Mint az elvtársainak.
hqxAt5i.png

M97ShEk.png



a kokóüzem utolsó napjai


Rendezetten visszavonuló ukránok (18+)


a szerencsések, állítólag 400 fölött jár már az avdivkai foglyok száma


elfogott azog parancsnok feliratozva


ez már Avdivkától nyugatra, ukrán propaganda amit ki tudott hozni a helyzetből: gonosz orosz lelőtte a magát megadó ukránokat



Első kínai Avdivkában


Azog dicső története Avdivkában


Avdivka utcái elcsöndesedtek


Az egykori Donyecki Népköztársaság 1. Zászlóalja formálisan elfoglalta Avdivkát.


Ellendrónozás


Ellentüzérség


Hmm, a Honvédségnek van Stratégiai Kenyérkészítő Képessége?



Donyeck tegnap éjjel egy Szu-34-es pilótafülkéjéből
bI8a91r.jpeg





A kifejlesztése mögötti fő motiváció az volt, hogy legyen egy rakétájuk amit belső fegyvertárból is tud használni, de ez nem jelenti azt, hogy onnan is vetették be.


Egyre több jel utal arra, hogy Avdivka feladása nem tervezett volt, a csapatok egyszerűen megtagadták a parancsot a tartására és elindultak kifelé, 200-as tábornok meg 2 nap késéssel reagált, hogy ő adta a parancsot és rendben végbement a visszavonulás kedvezőbb pozíciókba ami közben kiegyenesítették az arcvonalat.
Most pl. a teljes Donyeck tartományból érkeznek hírek, a drogos helytartói és kitartottjaik menekülnek nyugat felé, nem bíznak benne, hogy a haderő tartani fogja az oroszokat ha felzárkóznak.
IepwnQx.jpeg



Nahát, mintha szerényebb,tisztelet teljesebb lenne a kedves, nem náci, azovos tiszt úr,gondolom kamerán kívül elhessegették róla a legyeket a katonák, majd átadták szimpatikus fiatalembert a katonai hírszerzés kihallgató tisztjeinek.... :rolleyes:


Leszektázol itt több embert milyen alapon?Mert nem jön be az Ukrán fasiszta a tempó nekem,és a többségnek? A katonai eskü szerint azoktól kellene (védened) ,az országot akik nyíltan fenyegették Magyarországot.Balaton egy hét,és társaiktól.


Engedd el.
;)
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 333
8 155
113
Oh, bocsánat, nem akartam megsérteni a hó lelked, vagy összezavarni a szilárd alapokon nyugvó morális és erkölcsi identitásod. Bár valahogy nem emlékszem, hogy akárcsak megrezdítette volna az ingerküszöböd a NATO bérencezés vagy hazaárulózás. Sajnos az ilyen szelektív erkölcsi normáknak megfelelően nem tudok és nem is akarok kommentelni.
Ezek szerint, valóban a helyes megszólitásod hazaáruló NATO bérenc?! Ok...
Szégyen amit müvelsz itt...