[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 017
23 422
113
Annyira gusztustalan ez a szektás kóstolgatásod ember.....nem tudsz normálisan beszélni????.....Eddig az volt nem tudták bevenni....most bevették most a túl sokáig műsor megy.... :mad: :mad: :mad: :mad:
Nézd el neki,kicsit frusztrált mostanában,mert más a valóság mint amit a prospektusokban olvasott. :D
dudi veled meg nem lehet vitakozni,egyszerűen azért mert nem vagy vitapartner , ez meg tény .. bebizonyítottad itt elégszer.

Avgyejevka (2 órával ezelőtti feltöltés)

https://vk.com/russia_desant?z=video-106160452_456250380/3125e089001fa86330/pl_wall_-106160452
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 101
3 055
113
Oh, bocsánat, nem akartam megsérteni a hó lelked, vagy összezavarni a szilárd alapokon nyugvó morális és erkölcsi identitásod. Bár valahogy nem emlékszem, hogy akárcsak megrezdítette volna az ingerküszöböd a NATO bérencezés vagy hazaárulózás. Sajnos az ilyen szelektív erkölcsi normáknak megfelelően nem tudok és nem is akarok kommentelni.


Miért szektázok? Mert én voltam (vagyok) a fórum egy csoportja számára többek közt hazaáruló és NATO bérenc is. Ennyire egyszerű. Ha hiszed, ha nem, nem először szektáztam majd hazaárulóztak le ezek, hanem fordítva történt. A katonai esküvel kapcsolatban pedig olvasd el a szövegét, abban minden benne van (segítek nincs benne a belsőellenséges maszlag mint a Néphadsereg esküjében).
Ha megengedsz te is egy kérdést. Milyen ukrán fasiszta? Putyin és vele együtt a teljes orosz hatalmi elit és az őket körülvevő idologisták már nagyon sok alkalommal kifejtették, hogy ukrán nemzet, népcsoport nem is létezik. Vannak emberek akik az orosz egy kissé eltérő dialektusát beszélik, de ennyi.
Tehát ha nincsenek ukránok, akkor ukrán fasiszták sem lehetnek. Márpedig ha nincsenek ukrán fasisztákk, akkor kizárásos alapon az oroszországi oroszok (legalábbis Putyin és a sleppje) az Ukrajnában élő orosz fasiszták ellen háborúznak. Akkor hogyis van ez? Az Ukrajna nevű országban élő orosz fasisztákat egy orosz zsidó (megbeszéltük, hogy ukrán nincs, tehát Zelenszkíj nem lehet más csak orosz) vezeti?

Azt egyébként örrömmel veszem, hogy a "vitaibndító" komment tartalmi részével vitatkozni nem tudtok, így más nem lévén a retorika az amibe bele tudtok kötni.
Látod megint te vagy besértődve...olvasd vissza nem egyszer leírtam ....szívből sajnálom az összes ukránt és oroszt is........és elmondtam pl Bokinak is dettó.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 427
7 023
113
Most pl. a teljes Donyeck tartományból érkeznek hírek, a drogos helytartói és kitartottjaik menekülnek nyugat felé, nem bíznak benne, hogy a haderő tartani fogja az oroszokat ha felzárkóznak.
ebből így baj lesz
a daráló működési mechanizmusa az hogy ukrán oldalról ömlik bele a húsáru, orosz oldalról a hadianyag
és fogy mindkettő
ha az ukrán oldal nem küldi a húst megfelelő koncentrációban az orosz meg nem győzi egyre távolabbról hordani a lőszert hogy utolérje az ukránt a daráló nem fog darálni rendesen
és egyre több a jel ukrán oldalon arra hogy az ottani hátország és közvélemény nem akarná már annyira küldeni a húst, és egyre több orosz oldalról is a jel hogy az ottani közvélemény és hátország meg eredményt tehát előrehaladást tehát a daráló elrontását akarná..
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 342
13 833
113
Nézőpont kérdése. Ha ez egy anyagháború, akkor a lelőtt repülők, elsüllyrsztett Rapucsa árát, felhasznált FAB-ok, Lancetek, Shahed drónok árát kellene szembe állítani az ukrán veszteségekkel.
A humán erőforrással együtt ugyanez: az ukrán veszteség előbb hoz eredményt, mint az orosz emberi vagy anyagi?
Egyetértek, a baj ott van, hogy amig a nyugatnak jó amit irsz (amortizálódik az orosz high end fegyverzet, lásd a valszeg SEAD feldatos Szu-35 lepöccintése) - viszont az ukránnak meg a légvédelem egyszerűen igy semmit nem jelent, mert szarrá bombázzák őket és kibillentik az eddigi egyensúlyt. Vagyis a NATO számára jó ez a taktika, de az ukrán katonák tömegei számára már haszontalan ez a légvédelem, mert elpusztulnak.
Szabad kérdeznem, Mi a tét ? Miért nem veszíthet a NATO oldal ? Milyen következményekkel járna nekik ?
Mi a tét? Az uralom. Mint mindig az emberi történelem folyamán.
Nem 50 - 60 vadászrepcsivel, és hozzájuk való stand-off fegyverzettel lehet érdemben csapást mérni ?
Túl sok, túl drága fenntartani. Drónok, tüzérség egy akkora hadszintéren, mint ami itt van azok optimálisabbak. Izrael szintű légierő lenne az, ráadásul ha 4-th gen, akkor meg szart se ér, mivel lassan mindenki F-35 a környékünkön...
RCs5ewu.png
Pontosan. Szar sereg a belorusz, de beásni magukat, hogy lassitsák a lengyelt pont jók...

Leszektázol itt több embert milyen alapon?Mert nem jön be az Ukrán fasiszta a tempó nekem,és a többségnek? A katonai eskü szerint azoktól kellene (védened) ,az országot akik nyíltan fenyegették Magyarországot.Balaton egy hét,és társaiktól.
Na most ebbe nem szeretnék belefolyni, szóval egy véleményt megengedek, és annyi.
Az itt jelen lévő katonák esküjét kérek mindenkit ne pocskondiázza. Dudi akkor is itt volt, mikor a seregben lenni az egyik legszarabb dolog volt az országban, de akkor is kiment volna a határra helyzetben, a szar T-72-esébe szijazva magát, bármennyire is rühelli azt a roncsot. És tenné a Leopárdjában is és lőné, akármilyen zászló is van rajta, ha az támadóként érkezik.
Van ellenségünk elég, ne egymást marjuk. Abba döglik bele a nemzet 1000 éve...

Az orosz fegyveres erők a legújabb Kh-69 cirkálórakétákat használják Ukrajnában, - A háborús övezet

Az anyag azt mondja, hogy a lövedék a legújabb Su-57 vadászgép fegyverkomplexumának része, így az indítások onnan történnek
Egy század (12 gép) elvileg szolgálatban van, szóval használják a megfelelő prioritású célokra. Valszeg CM, SEAD meg high value légi célok ellen a többi vadásszal együttműködve.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 902
5 208
113
ebből így baj lesz
a daráló működési mechanizmusa az hogy ukrán oldalról ömlik bele a húsáru, orosz oldalról a hadianyag
és fogy mindkettő
ha az ukrán oldal nem küldi a húst megfelelő koncentrációban az orosz meg nem győzi egyre távolabbról hordani a lőszert hogy utolérje az ukránt a daráló nem fog darálni rendesen
és egyre több a jel ukrán oldalon arra hogy az ottani hátország és közvélemény nem akarná már annyira küldeni a húst, és egyre több orosz oldalról is a jel hogy az ottani közvélemény és hátország meg eredményt tehát előrehaladást tehát a daráló elrontását akarná..
Mert az Orosz BMP-ben,Harckocsikban amik felrobbannak az Ukrán aknamezőkön,drónok-tüzérség-pánléltörő találja el nem ül senki(nyilván van aki túléli).Brutális véráldozattal fizetnek ők is de mivel ők jóval többen vannak az Ukránok fogynak el előbb.Aki a résztvevők közül nem fizet vérrel az az Ukránokat támogató egyes NATO országok.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 907
35 751
113
⚡️❤️⚡️
Az orosz különleges erők ünneplik Avgyejevka felszabadítását.

És várjon az egész világ
⚡️❤️⚡️

⚡️⚡️További felvételek ukrán fegyveresek meneküléséről Avdiivkából⚡️⚡️
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 031
41 785
113

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
Putin has two options: to be in the cell in the Hague or to be killed

- Ez már nem kokó, zselé belőtte magát. (párducgalóca?)


A hazugság háborúja

Az ukrajnai háború hazugságokon alapul – hazugságokon, hogy hogyan kezdődött, hogyan zajlik és hogyan fog végződni.
Azt mondják nekünk, hogy Ukrajna nyer, pedig valójában veszít.
Azt mondják nekünk, hogy a háború erősíti a NATO-t, pedig valójában kimeríti.
Azt mondják nekünk, hogy Ukrajna legnagyobb problémája az Egyesült Államok Kongresszusától kapott finanszírozás hiánya, holott a Nyugat nem tud elegendő lőszert előállítani – ezt a problémát évekbe telni kell megoldani.
Azt mondják nekünk, hogy Oroszország egyre több áldozatot szenved el, pedig valójában Ukrajna kifogy a csapataiból – ez egy másik probléma, amelyet pénzzel nem lehet megoldani.
Azt mondják nekünk, hogy a világ velünk van, pedig valójában a globális többség úgy véli, hogy az Egyesült Államok politikája az őrület csúcsa.
Azt mondják, nincs esély a békére, pedig valójában több lehetőséget is elutasítottunk a tárgyalásos rendezésre.
Azt mondják nekünk, hogy ha Ukrajna folytatja a harcot, akkor javítani fogja tárgyalási pozícióját, holott a feltételek sokkal rosszabbak lesznek, mint a már rendelkezésre állók és elutasítottak.
Ennek ellenére a hazugságokkal sikerül meghosszabbítani a háborút.
A kongresszus több pénzt fog elkülöníteni.
Oroszország még több területet fog elfoglalni.
Ukrajna még több fiatal férfit és nőt fog mozgósítani, hogy a húsdarálóba kerüljön.
Az elégedetlenség növekedni fog.
Végül válság lesz Kijevben, és a Zelenszkij-kormányt megbuktatják.

És aztán, amikor a háborút végül elvesztik, amikor az egész ország parázsló romokban hever a saját maguk által készített halotti máglyán, a hazugok azt fogják mondani, hogy "hát mi megpróbáltuk".
Miután megakadályoztak minden alternatívát, miután mindenkit, aki az igazat mondta, az ellenség bábjának minősítettek, a hazugok azt fogják mondani: "Megtettünk minden tőlünk telhetőt. Szembeszálltunk Putyinnal."

Sőt – azt állítják majd - sikerrel jártunk volna, ha nem lett volna a Putyin-pártiak ötödik hadoszlopa, akik hátba szúrták az ukránokat. Aztán, miután áthárították a felelősséget és vállon veregetik magukat, könnyedén továbblépnek a következő háborúra, ahogyan az afganisztáni és iraki katasztrófák után Ukrajnára is áttértek.

A hazugságok átfogóak - de működni fognak.
A hazugságok nyilvánvalóak – de működni fognak.
David Sacks (@DavidSacks) az X-en:

David Sacks nagytőkés az Egyesült Államokban. Nagyon sikeresen alapított és fektetett be elsősorban technológiai cégekbe – kereskedelmi/fogyasztói felhasználásra (Uber, PayPal, BitGo, Geni.com, Reddit, Zenefix, Yammer)


Íme az igazság az ukrajnai háborúró (video)


„Ennek a háborúnak nem lett volna szabad megtörténnie. Ez egy olyan háború, amelyet az oroszok többször is megpróbáltak olyan feltételekkel rendezni, amelyek rendkívül kedvezőek voltak Ukrajnának és nekünk.
A legfontosabb dolog az volt, hogy a NATO-t távol tartsák Ukrajnától.
A nagy hadiipar folyamatosan új országokat akart felvenni a NATO-ba. Miért; Mert akkor ennek az országnak a katonai beszerzéseit a NATO fegyverzeti specifikációihoz kell igazítania, ami azt jelenti, hogy egyes cégek – a Northrop Grumman, a Raytheon, a General Dynamics, a Boeing és a Lockheed – „rabpiacot” kapnak.
2022 márciusában 113 milliárd dollárt ígértünk [az ukrajnai háborúra]. Hogy egy példát mondjak, [ebből a pénzből] szinte minden hajléktalannak építhetnénk házat ebben az országban. Azóta két hónappal ezelőtt további 24 milliárdot vállaltunk, most pedig Biden elnök újabb 60 milliárdot kér. De az igazi nagy költségek a háború után jönnek majd, amikor újra kell építeni mindent, amit elpusztítottunk.
Amikor Mitch McConnellt megkérdezték: „113 milliárdot költhetünk el Ukrajnában”, a válasza a következő volt: „Ne aggódj, nem igazán mennek Ukrajnába. Amerikai fegyvergyártó cégekhez mennek."
Vagyis elismerte, hogy ez egy pénzmosási mechanizmus.
És szerinted ki a tulajdonosa ezeknek a cégeknek?
Úgy van, a Blackrock.
Tim Scott a repubikánus vita során azt mondta: "Ne aggódj, ez nem ajándék Ukrajnának, hanem kölcsön." Azt hiszi valaki, hogy ezt a hitelt valaha is ki fogják fizetni? Természetesen nem! Akkor miért hívják hitelnek? Mert ha kölcsönnek hívják, akkor joguk van hitelfeltételeket szabni.
És milyen hitelfeltételeket szabunk rájuk?
1., egy extrém megszorító program, ami azt jelenti, hogy a szegény Ukrajnában, élete végéig szegény marad.
2. és a legfontosabb: Ukrajnának minden állami tulajdonát multinacionális vállalatoknak kell eladásra adnia. Beleértve az összes mezőgazdasági területét, amely az ország legfontosabb erőforrása.
Ezer éve dúlnak háborúk ezért a földért. Ez a világ leggazdagabb mezőgazdasági területe, Európa magtára. 500 000 fiatal, ukrán fiatal halt meg azért, hogy ez a föld Ukrajna része maradhasson. Szinte biztos, hogy nem ismerték ezt a hitelfeltételt. 30%-át már eladták. A vásárlók a Dupont, a Cargill és a Monsanto voltak.
Mit gondol, ki a tulajdonosa ezeknek a cégeknek?
A Blackrock.
Aztán decemberben Biden elnök odaítélte a szerződést Ukrajna újjáépítésére. És szerinted ki kötötte a szerződést?
A Blackrock.
Tehát ezt a szemünk láttára teszik. Már az sem érdekli őket, hogy tudjuk. Mert tudják, hogy "megtisztíthatják". És honnan tudják? Mert van stratégiájuk. És ez a stratégia nagyon régi: háborúban tartanak minket egymással. Gyűlöltetik egymást. Arra késztetik a republikánusokat, hogy harcoljanak a demokraták ellen, és fordítva, a fehéreket a feketék ellen, és ezekkel a megosztottságokkal, amelyeket ők szítanak.”
Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr)

A fenti szöveg az Egyesült Államok független elnökjelöltjének, Robert Kennedy Jr. választás előtti szpotjainak egyike.

Szívesen veszem, ha valaki javítja az esetleges hibáimat. (Mentségemül, R.K. nem túl étrhetően beszél.)
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 552
13 642
113
Mi a tét? Az uralom. Mint mindig az emberi történelem folyamán.

Az USA-ban 3 komoly álláspont van:

1. Friedmannék, meg a StratCom vezetése: Oroszországot részekre kell szakítani, fizikálisan megsemmisíteni és eltakarítani az országok közül, még országként sem létezhet, nemhogy középhatalomként. Nem mostani projekt ez, hanem már 1991 óta dédelgetik.

2. Komolyan gyengíteni, amíg lehet folyamatosan, de nem veszélyeztetni a központi hatalmat az országban, nem jó részekre szakítani, szétzilálni.

3. Beletörődni a Krímbe, Dél-Ukrajnába, és továbbra is mint nagyhatalmat megtartani, mert kell a jövőbeni ellenségkép a politikusoknak pld hadiipar stb. sok pénzt költést lehet rájuk fogni.



Ha az orosz politika totális közönnyel szemlélte volna Grúzia, Fehéroroszország, és Ukrajna oldalváltását, akkor milyen jövő várt volna Oroszországra ezek alapján ?

Csupán fikció, de tegyük fel, hogy:

  1. 2008-ban, 2011-ben, és 2014-ben az orosz politikát totálisan hidegen hagyja Grúzia oldalváltása, Lukasenkó bukása, és Janukovics bukása, nem mennek oda háborúzni / tüntetést felszámolni

  2. 2014-ben eszükbe sem jut, hogy megmakacsolják magukat, és a Krímben maradjanak, engedelmesen összepakolt, és kivonult volna a 25,000 fős Krími Orosz Hadseregtest

  3. a donbasszi lázadást teljesen és "sikeresen" leverik az Ukrán Kormányerők

  4. Grúzia, Fehéroroszország, és Ukrajna folyamatosan közeledik az EU, és a NATO tagsághoz, mindezt gyorsított eljárásban, könnyített elvárásokkal (most tekintsünk el a magyar és török vétótól), és realizálódik a tagságukat, jogilag


10 - 20 - 50 éven belül mihez vezetett volna ez az orosz közöny és mit eredményezett volna ?
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Oh, bocsánat, nem akartam megsérteni a hó lelked, vagy összezavarni a szilárd alapokon nyugvó morális és erkölcsi identitásod. Bár valahogy nem emlékszem, hogy akárcsak megrezdítette volna az ingerküszöböd a NATO bérencezés vagy hazaárulózás. Sajnos az ilyen szelektív erkölcsi normáknak megfelelően nem tudok és nem is akarok kommentelni.


Miért szektázok? Mert én voltam (vagyok) a fórum egy csoportja számára többek közt hazaáruló és NATO bérenc is. Ennyire egyszerű. Ha hiszed, ha nem, nem először szektáztam majd hazaárulóztak le ezek, hanem fordítva történt. A katonai esküvel kapcsolatban pedig olvasd el a szövegét, abban minden benne van (segítek nincs benne a belsőellenséges maszlag mint a Néphadsereg esküjében).
Ha megengedsz te is egy kérdést. Milyen ukrán fasiszta? Putyin és vele együtt a teljes orosz hatalmi elit és az őket körülvevő idologisták már nagyon sok alkalommal kifejtették, hogy ukrán nemzet, népcsoport nem is létezik. Vannak emberek akik az orosz egy kissé eltérő dialektusát beszélik, de ennyi.
Tehát ha nincsenek ukránok, akkor ukrán fasiszták sem lehetnek. Márpedig ha nincsenek ukrán fasisztákk, akkor kizárásos alapon az oroszországi oroszok (legalábbis Putyin és a sleppje) az Ukrajnában élő orosz fasiszták ellen háborúznak. Akkor hogyis van ez? Az Ukrajna nevű országban élő orosz fasisztákat egy orosz zsidó (megbeszéltük, hogy ukrán nincs, tehát Zelenszkíj nem lehet más csak orosz) vezeti?

Azt egyébként örrömmel veszem, hogy a "vitaibndító" komment tartalmi részével vitatkozni nem tudtok, így más nem lévén a retorika az amibe bele tudtok kötni.
Nincsennek ukrán fasiszták takács úr?Most hagy ne linkeljek ide rengeteget.Ukrajna maga a fasizmus akit Európából fasiszta leszármazottak szítanak a blackrock kohóban ennyi az egész. https://x.com/GeromanAT/status/1759222593574285758?s=20
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Ez is egy narratíva, mert bizonyítéknak semmi.
Ha akarom, az ukrán sorozottak ölték meg őket mert akadályozták őket a menekülésben.
Ha akarom, a civilek aknavetőzése után csak utolérte őket az igazság.
Ha akarom, szimplán elestek, nem nehéz arra rosszkor lenni rossz helyen.
Ha akarom, papucs orrán pamutbojt.
Ha akarom, Putyin személyesen végzett ki minden fehér zászlót lengető tiszta szívű azovost.
Ha akarom, benyalom az ukrán eposzt.
Szabadon választott ki mit akar belelátni, beleláttatni halott katonákba.
Amúgy kaptak lehetőséget a kivonulásra. Az is megvolt üzenve, hogy ez az utolsó lehetőség, sajnos a vezetésük nem adta meg nekik a lehetőséget, hogy időben kivonuljanak. Genfi konvenciók ide vagy oda, ez nem babazsúr. Lőtték onnan elég ideig Doneck főterét, hogy ne legyen kímélet. Gondolom emiatt is volt elég elborúlt agyú az orosz oldalon...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 902
11 371
113
A dánok az összes tüzérségi eszközüket Ukrajnába küldik:


Nem lep meg, a dánok egy higgadt, racionálisan gondolkodó, és nem túlzottan kockázatvállaló állam.
Anno 1870-es években ezért üzentek hadat Poroszországnak, a poroszok azt hitték félreértés, és csak többszöri visszaigazolás után indultak meg. A többi történelem.

Már az elejétől gyanús volt ez nekem, úgy néz ki nem hiába. Az összes tüzérség 3 db M109A3 és pár darab maradék CAESAR ..

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 413
46 118
113
AVDEEVSKY IRÁNYHELYZET
18:00-KOR

Avdeevka, a város jelenlegi helyzete: a városi épületek, ipari létesítmények és egyéb építmények megtisztítására irányuló intézkedések a szétszórt ellenséges csoportok maradványaitól a végéhez közelednek. A rendkívüli helyzetek minisztériuma és a hadsereg megkezdte az aknák eltávolítását.

Mindeközben az orosz hadsereg rohamcsoportjai továbbra is megszilárdítják sikereiket a várostól nyugatra. Megakadályozzák, hogy az ellenség stabil védelmi vonalat hozzon létre. Információink szerint jelenleg az ellenség teljesen elhagyta Lastochkino falut, és megkezdte helyőrségének kivonását a faluból.

Az ellenség távozni készül: Berdychi, Semenovka, Orlovka, Umanskoye, Novokalinovo Netailovo és Pervomaiskoye településekről. Az ellenség az Ocheretino-Novoselka térség második védelmi vonalára - Pervaja, Karlovka - támaszkodik.

A jövő hét megmutatja további fejlődésünket. Lehetőség van 15-20 km-es mélységben előrenyomulni, amíg az ellenség körében zavar mutatkozik.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 644
77 622
113
Nincsennek ukrán fasiszták takács úr?Most hagy ne linkeljek ide rengeteget.Ukrajna maga a fasizmus akit Európából fasiszta leszármazottak szítanak a blackrock kohóban ennyi az egész. https://x.com/GeromanAT/status/1759222593574285758?s=20
Én nem állítom, hogy nincsenek, de az orosz vezetés tagadja az ukránok létezését. Márpedig, ha ukránok sincsenek, akkor ukrán fasiszták sincsenek. Ezt az egyszerű logikai összefüggést remélem érted.

Ki az a takács úr?
 

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
425
1 656
93
Az ukránoknak több sebesült katonát is hátra kellett hagyniuk. A Zenit erődítménynél 6-an maradtak hátra, a bevonuló orosz katonák lemészárolták őket, majd később felvételeket raktak fel róla a világhálóra, de az ukránok felismerték ezt a helyszínt. Egy másik sebesült napokig várakozott, hogy kimentség, csak egy marék kenyér és fél üveg víz volt nála. Az alakulat ami kihozta volna elakadt, az oroszok előbb értek oda és csak lelőtték, a videón még látszik, hogy az üveget szorongatja.
Ez a háború, az ellenséget általában lelövik, kivéve ha jelzi a megadási szándékát! A megadó, hasonfekvő oroszokat is legépuskázták a picsába az ukránok még 22 tavaszán vagy nyarán! Ez a háború! Sajnos!
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 568
113
A NATO admirálisa váratlanul megszólalt az ukrán fegyveres erők Avdejevkából való kivonásáról

Rob Bauer, a NATO Katonai Bizottságának elnöke megpróbálta igazolni, hogy az ukrán fegyveres erők feladták a Donyeck melletti Avdejevkát. Kijelentette, hogy katonai szempontból az orosz csapatok „több száz méteres területet alkotnak”.

"Katonailag ez egy kis veszteség. Az összes infrastruktúrát tönkretették. Ezért nincs város. Van még pár száz méter" - A tiszt ezt a Foreign Policynek adott megjegyzésében mondta.

A kiadvány ugyanakkor „több mint 10 európai katonai tisztviselő és szakértő” becsléseire hivatkozva azt írja, hogy a csatatéren kialakult helyzet súlyos, de nem olyan súlyos, hogy Ukrajnát összeomlás vagy akár jelentős visszaesés fenyegeti a fronton.

- Ez egy Admirális!!!!!!!!!


Az ukránok csak Avgyejevkában 1500 katonát veszítettek az elmúlt 24 órában.


Az orosz hadsereg az avgyejevkai győzelemmel 31,75 négyzetkilométernyi területet foglalt el az ukránoktól az elmúlt 24 órában.

"Az ellenség veszteségei az Avgyejevkááért vívott harcokban az elmúlt 24 órában több mint 1500 főt tettek ki" - közölte az orosz védelmi minisztérium.


Avgyejevka után Zaporozsje – Az oroszok elfoglaltak négy ukrán erődöt Rabotinóban

Avgyejevka elfoglalása után az oroszok most felgyorsítják támadó hadműveleteiket a Zaporizzsja fronton, ahol jelentős sikereket érnek el.

Az orosz erők elfoglalták az ukrán hadsereg négy támaszpontját Rabotino település közelében – jelentette ki Vlagyimir Rogov, az "Oroszországgal vagyunk" mozgalom vezetője.

"Tegnap és ma este (2. 17.) elfoglaltuk az ukrán hadsereg négy fellegvárát Rabotino közelében" - mondta.

Az orosz védelmi minisztérium korábban azt közölte, hogy a Dnyepr harccsoport egységei kedvezőbb pozíciókat foglaltak el, és a Zaporozsje régióban található Rabotino és Verbovoje közelében ütötték el ukrán személyzetet és felszerelést.


KÉT KAPOR NÉPMESE:

Az igazságügyi miniszter javaslatára 50 ezer elítéltet küldenek a frontra


Denisz Maljuska ukrán igazságügy-miniszter olyan törvényt hozott a parlament elé, amely megnyitja az utat az ország börtöneiben bűncselekményekért elítélt foglyok a harcbaküldése előtt.

„Nehezen tudom elképzelni, hogy az Ukrán Fegyveres Erőket milyen veszély fenyegeti, ha soraikban olyanok is lennének, akiket közlekedési szabálysértésért ítéltek el, ha annak következményei nem voltak szándékosak, vagy olyanok, akik például korrupcióval kapcsolatos bűncselekményt követtek el. Katonatársaikat biztosan nem fogják puskával megölni.

Ezenkívül meg kell érteni, hogy a hadseregnek ma már nemcsak az anyaország védelmében kell fegyvert fogni. Sok mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy segítsük az anyaországot védőket. Például katonai infrastrukturális projekteket kell építeni. Ha nem akarjuk, nem tudjuk, vagy kockázatnak tartjuk fegyvert adni nekik, adjunk nekik egy lapátot” – mondta Denisz Maljuska a Rada parlamenti televízióban.

Ukrajna igazságügyi minisztere azt javasolta, hogy becslése szerint Ukrajna " toborozzon biztonságosan és küldjön a csatatérre" legalább 50 000 büntetett előéletű embert.

Ukrajna 2022 februárjában lépett általános hadkötelezettségbe, és azóta többször meghosszabbította.

Nem ez az első eset, hogy az ukrán igazságügyi minisztérium foglyok toborzására szólít fel.

Az Országgyűlésben február 7-én első olvasatban átadott új hadköteles törvényjavaslat ugyanakkor lehetővé teszi a börtönbüntetésre ítéltek besorozását és frontra küldését, míg a felfüggesztett szabadságvesztést töltő elítéltek önkéntes besorozását.



Az ukrán hadsereg kazettás lőszerrel hajtott végre támadást a Donyecki Népköztársaságban


"A mai napon az ellenség kazettás lőszereinek felrobbanása következtében hat civil megsérült, köztük három gyerek" - írta Denisz Pusilin a Telegram csatornáján.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 961
66 020
113
Én értem és logikus amit elmondász, de már többször hasonlót gondoltam, gondoltak sokan. Aztán az orosz áttörés nem jött. Ma sokkal jobbak esélyek mint 1 éve. Legalábbis Ukrajna sokkal jobban amortizálódott és sokkal kevesebb utánpótlás van, mindenre is gondolva.

A kérdés az, az oroszok milyen állapotban vannak. Mert most tényleg csak rajtuk múlik.
A háború lezárása, a magyar geopolitikai helyzet ezt kívánná! Hadd szóljon!!!
Párizst annak idején atadtak a németek üresen, szép nagy város.
Belgradot egy tucat német motorkerékpáros foglalta el.
Budapestet nem adtak át, rommá lőtték, több százezer katona, hónapok alatt, köszi.
Nem a méretéből kell kiindulni, hanem az eroditettsegebol. Avdejevkat gyakorlatilag 10 éven át eroditettek az ukránok. 10 évig ástak, betonoztak, aknasitottak, csapdaztak, halmoztak fel ott mindent.
Fontos a méret annyiban hogy a területet megszállo bármelyik csapat létszáma mekkora részét tudja kontroll alatt tartani, az egészet, vagy csak egy részét? Plusz számít meg az adott terület földrajzi adottsága,vagy épp az építési sajátossága.

Menekülő ukran katonakra vadásznak az orosz FPV drónok.

Megfagyott a Máramarosi havasokban egy a Zelenszkij rezsim elől menekülő.
Két társa magára hagyta, de ők tuleltek.
Majd 2 évig tartották a város, hisz annak ostroma az orosz invázió előtt 1-2 nappal kezdődött.
Nézőpont kérdése, pár méterrel odébb Donyecket 10 éve tartják a bányászok meg buszsoforok.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 488
24 135
113
Elgondolkodtató, odaküldték az elit #nemnato kiképzett azovot is Avdeevkához és mégis kipicsázták őket?

Január 16: Az OSW megszakérti, a Simicska-árva Válasz Online lefordítja, Rácz András pedig közzéteszi, hogy az oroszok feladták az Avgyijivka elleni rohamot.
Január 20: Az oroszok délen áttörik az ukrán védelmet, ami dominószerűen bedönti az arcvonal többi szakaszát is.
Február 16: Az ukránok bejelentik, hogy feladják a várost.
Szakértők, azok...
Egyébként érdemes megnézni, hogy Rácz milyen hisztit vág le a város eleste óta, hogy senki nem akarja neki elhinni, hogy ez a vereség felér egy győzelemmel. Meg hogy őt ukránbérencnek nevezik. Nem is értjük, miért pont annak... :)

Elhagyott ukri technika céltáblák, a tank nekem a nagy kocka segge és tornya miatt leónak tűnik:

Nyugati és bolgár friss gyártású fegyverek Avdeevka:

Avdeevka visszatérte:

petro derbal szerint a tervezett visszavonulással 850 (350 sebesült) főt vesztettek:

Képek egy ukri bunker belsejéből, Avdeevka:

A videóban leó1a5-nek írják, de a motortér és a böszme nagy torony és az ékpáncél miatt inkább leó2a5-6:

Érdekes videó, 2 ukri meg akarja adni magát majd 0:14 az egyik láthatóan benyúl a mellénye alá, az orosz kikapja a kezét majd lelövi, azt írják gránátot akart robbantani:

Szerencsére a Spárta zlj. egyengette a visszavonulók útját:

Az orosz VM is posztolt az egyengetésről:

Mesterlövész:

Lancet kiszed egy ukri Bukovel EW rendszert:

Gránátos, FPV és Lancet veszteségek:


Az azov parancsnoka otthagyta fogát Avdeevkánál és elment banderához:

bandera extra, azovosok száma megnőtt:
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 006
1 586
113