[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 186
36 729
113

A kormánytól állítólag teljesen önálló akarattal bíró Fidesz-frakció hirtelen már nem érzi magát megsértődve a svédek irányába, miután Orbán szerint már jóban vagyunk ismét.
Mik vannak! :D
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 949
113

A kormánytól állítólag teljesen önálló akarattal bíró Fidesz-frakció hirtelen már nem érzi magát megsértődve a svédek irányába, miután Orbán szerint már jóban vagyunk ismét.
Mik vannak! :D
Fentebb már írtam, hogy befenyítették őket a svédek, hogy megbombáznak minket surströmming konzervekkel.
Erre a frakció:
- Űristen! Ez rosszabb, mint egy atomcsapás! Hol az a kurva papír?
:)
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 491
18 027
113

A kormánytól állítólag teljesen önálló akarattal bíró Fidesz-frakció hirtelen már nem érzi magát megsértődve a svédek irányába, miután Orbán szerint már jóban vagyunk ismét.
Mik vannak! :D
A biznisz meglett kötve, így már nincs harag. Ha jön a svéd miniszterelnök még pertut is fognak inni. Képmutatás level 2000.
 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 627
3 309
113
"Tucker Carlson minapi Vlagyimir Putyin-interjúja egy pillanatra világpolitikai tényezővé tette Kárpátalját: az újjobbos riporter arról érdeklődött az orosz elnöknél, van-e joga Magyarországnak visszavenni a területet. S bár a válasz egyértelmű nem volt, az epizód jelzi, mennyi a félreértés Kárpátaljával kapcsolatban. Ukrajna magyar régiója? Hányan maradhattak az 1991-es ukrán függetlenség óta folyamatosan fogyatkozó közösségben két év háború után? Mennyire fontos körükben, kit minek kereszteltek, és feltétel-e a magyar nyelvtudás ahhoz, hogy valaki kárpátaljai magyarnak vallja magát? Kérdéseinkkel Kovály Katalin geográfushoz, a Földrajztudományi Intézet tudományos munkatársához fordultunk. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán is oktató szakember társszerzésével nemrég jelent meg reprezentatív kutatás a kárpátaljai magyarság vallási megoszlásáról; a 2017-es állapotokat tükröző adatsor annak a felmérésnek a része, amely a magyar állam támogatásával bontotta le budapesti vezetők 150-200 ezer magyarról szóló mítoszait. Interjú a háború és a nagypolitika hatásáról, élénk sminkről és nem sértődékeny buszsofőrökről."
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 186
36 729
113

"A felmérés készítői arra a kormányzati érvre is rákérdeztek, amely szerint a kabinet támogatná a tagságot, de a Fidesz-frakciónak vannak kétségei. A kérdezettek 43 százaléka kételkedett ebben, és csak 28 százalék vélte úgy, hogy ez a Fidesz-frakció kormánytól független álláspontja miatt történik így."

Az ország valós működését tehát a lakosság 28%-a még mindig nem érti...kemény!
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 396
7 921
113
Bárcsak! Végre bedarálhatnánk a selejtet.
Ha arra a pár tíz ezer ultrára gondolsz akkor nem igen. Egyébként meg nagyon sok még a szájhős akik egy komolyabb helyzetnél a szó szoros értelmében össze szarják magukat. A mag mára vidéki (újra kialakult a modern kori feudális rendszer haleluja) zselér/jobbágy/cigányokból áll plusz megfáradt nyugerekből.
Ui: ezennel be is fejeztem a belpolt .... jeggelem magamat egy időre.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 949
113
Ha neked jó Magyarország ledarálása...
Egy új nap virradna erre a sokat szenvedett vidékre egy szebb és boldogabb jövő ígéretét hordozva:
k9FqA.jpeg

Végre újra kezdhetnék...
:rolleyes:
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: AlbaRegia and Robur

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 624
16 385
113
Nincs beza. Bár inkább a nővérek, és egyéb személyzet hiányzik.
Gratula a hangulatkeltéshez. :D
Annyi a lényeg, h nincs ott helyben szívkatéterezés (másutt városon belül), kardiológia meg van. Azért mind az index, mind a továbbgörgetők helyében óvatos lennék, mert -bár jogi végzettségem nincs- alkalmas lehet "rémhírkeltésre" az ilyen ...khm...csúsztatás.
Jó nővérből tényleg hiány van, ebben viszont egyet kell értsek veled.
Utóbbiak miatt én támogatnám az egyházi fenntartású kórházakat.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 624
16 385
113
Ja, tényleg.
Mindenki kamuzik országszerte, aki azt mondja, hogy az énektanár tart fizikát meg az elmaradnak órák és hasonló sztorik esetén.
Ksh adatokkal meg ne fárassz, kérlek. Azt sem hiszem el, amit kérdeznek.
Nem kívánom, hogy legyél beteg, de jó lenne, ha megtapasztalnád a magyar egészségügy korlátait, aztán majd talán emelkedne egy kicsit a narancsköd. Mikor egy nyomorult laborvizsgálatra hónapokat kell járni.
Például : Állítólag, egy fos média szerint, közel egymillió embernek nem biztosított a háziorvosi ellátás. Ezt hajlamos vagyok elhinni, mert én az ország boldogabbik felén élek, de a mi háziorvosunk 76 éves és nincs utódja.
Ja, van itt járóbetegközpont. Most baromira örülnek, mert lett szemész, franc tudja hány hónap után. Egy hónapban egyszer adnak hozzá időpontot és az néhány óra alatt elfogy! Soroljam még?
Szóval ja, minden fasza 13 év szinte korlátlan hatalom után...
Nemzetpolitika? Kitörölhetem vele a seggemet, ha megpurcanok egy vakbélműtét utáni kórházi fertőzésben! Nemzetpolitka... Meg a faszom az...
Valaki azt mondta egyszer, hogy ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek. Hát elég siralmas az eredmény ezek szerint, de a pofázás az aztán megy kurvára.

Nincs alternatíva, de legalább valaki korlátozhatná a hatalmukat, mert annyira biztosak és arogánsak, hogy még egy pedomentőt is elengednek, mert nem tartanak a következményektől. Ez sem derült volna ki, ha nincs a fos média, aztán lehetne tovább ájtatoskodni nagy keresztényi szellem jegyében...
Nem, az kamuzik akinek érdekében áll.
Hány évet dolgoztál oktatásban? Mert a mai napig csinálom. Itt azért vannak ilyen extrém esetek, mert a tanárnő síel/beteg/gyerekkel van/stb. és felügyelet van, nincs szakszerű helyettesítés.Tartós kiesés esetén a centrum (amihez tartozik) küld tanárt, de a leggyakoribb, h az óráit szétosztjàk a kollégái között.
Sokat kellene képezd magad, h a KSH-t kritizálni tudd, ezért több szerénységet javasolnék; bár eddig egy alkalommal (2005-2006) tényleg manipulálták az adatokat. A következménye az volt, h a forint napok alatt bukott majd 100 forintot az euróval szemben. A piac már csak ilyen.
Ami az eü.-t illeti, ezerszer leírtam, h nem pénz vagy kormány, hanem az emberi minőség a fő ok. Van rálátásom (3 doki a családban, további 8-10 barát, de van kórház alapító is a felmenők között) és nincs narancsköd (mint írtam másnak, korábban még ellenzéki jelölt is voltam). A laborvizsgàlat hely függő (tehát nem központi az anomália)...és itt jön képbe, h kik és miért "terelik" magán ellátás felé a betegeket. ;)
Ami a háziorvoslást illeti, köszönd meg szépen az eu-nak, akik szerint "túl kevés beteg jut egy orvosra". Itthon 1000-1800 jut 1 háziorvosra. Skóciában van, 12 ezer. De nyugi lesz rosszabb is; bevezetik majd a praxisközösségeket (3-4 doki visz majd 8-12 körzetet). Tény, sok hülye beteg is van (mentőt taxinak néző népréteg), ahogy az is, h nem biztos, h a dokinak kell végighallgatnia Mari néni történeteit...de valamiért a skóciában osztályvezetőként dolgozó nagybátyám mégis itthon műtette a nejét. Biztosan azért, mert ki akart vele tolni, nem?!
Kórházi fertőzés kapcsán; nyilván a kormány dolga lenne, h fertőtlenítővel felmosson igaz?! :D Ahogy az is felelőtlenség, h minden nyavajára azonnal antibiotikumot követelnek az emberek. A doki meg felírja, mert ha nem, elviszi a kártyát. Rossz hírem van: megéljük az antibiotikumokra teljesen rezisztens fertőző ágensek megjelenését (ez globális probléma). Üdv az új XIX. században.
Értem a hőbörgést, de egyrészt zéró megoldási javaslattal ez hőbörgés marad csak, másrészről meg fogalmad nincs egyikről sem (ami nem baj, én sem értek sok mindenhez).
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 949
113
Nem, az kamuzik akinek érdekében áll.
Hány évet dolgoztál oktatásban? Mert a mai napig csinálom. Itt azért vannak ilyen extrém esetek, mert a tanárnő síel/beteg/gyerekkel van/stb. és felügyelet van, nincs szakszerű helyettesítés.Tartós kiesés esetén a centrum (amihez tartozik) küld tanárt, de a leggyakoribb, h az óráit szétosztjàk a kollégái között.
Sokat kellene képezd magad, h a KSH-t kritizálni tudd, ezért több szerénységet javasolnék; bár eddig egy alkalommal (2005-2006) tényleg manipulálták az adatokat. A következménye az volt, h a forint napok alatt bukott majd 100 forintot az euróval szemben. A piac már csak ilyen.
Ami az eü.-t illeti, ezerszer leírtam, h nem pénz vagy kormány, hanem az emberi minőség a fő ok. Van rálátásom (3 doki a családban, további 8-10 barát, de van kórház alapító is a felmenők között) és nincs narancsköd (mint írtam másnak, korábban még ellenzéki jelölt is voltam). A laborvizsgàlat hely függő (tehát nem központi az anomália)...és itt jön képbe, h kik és miért "terelik" magán ellátás felé a betegeket. ;)
Ami a háziorvoslást illeti, köszönd meg szépen az eu-nak, akik szerint "túl kevés beteg jut egy orvosra". Itthon 1000-1800 jut 1 háziorvosra. Skóciában van, 12 ezer. De nyugi lesz rosszabb is; bevezetik majd a praxisközösségeket (3-4 doki visz majd 8-12 körzetet). Tény, sok hülye beteg is van (mentőt taxinak néző népréteg), ahogy az is, h nem biztos, h a dokinak kell végighallgatnia Mari néni történeteit...de valamiért a skóciában osztályvezetőként dolgozó nagybátyám mégis itthon műtette a nejét. Biztosan azért, mert ki akart vele tolni, nem?!
Kórházi fertőzés kapcsán; nyilván a kormány dolga lenne, h fertőtlenítővel felmosson igaz?! :D Ahogy az is felelőtlenség, h minden nyavajára azonnal antibiotikumot követelnek az emberek. A doki meg felírja, mert ha nem, elviszi a kártyát. Rossz hírem van: megéljük az antibiotikumokra teljesen rezisztens fertőző ágensek megjelenését (ez globális probléma). Üdv az új XIX. században.
Értem a hőbörgést, de egyrészt zéró megoldási javaslattal ez hőbörgés marad csak, másrészről meg fogalmad nincs egyikről sem (ami nem baj, én sem értek sok mindenhez).

Nekem is adsz abból a cuccból, amitől te ilyen faszának látod az országot?