Nem, az kamuzik akinek érdekében áll.
Hány évet dolgoztál oktatásban? Mert a mai napig csinálom. Itt azért vannak ilyen extrém esetek, mert a tanárnő síel/beteg/gyerekkel van/stb. és felügyelet van, nincs szakszerű helyettesítés.Tartós kiesés esetén a centrum (amihez tartozik) küld tanárt, de a leggyakoribb, h az óráit szétosztjàk a kollégái között.
Sokat kellene képezd magad, h a KSH-t kritizálni tudd, ezért több szerénységet javasolnék; bár eddig egy alkalommal (2005-2006) tényleg manipulálták az adatokat. A következménye az volt, h a forint napok alatt bukott majd 100 forintot az euróval szemben. A piac már csak ilyen.
Ami az eü.-t illeti, ezerszer leírtam, h nem pénz vagy kormány, hanem az emberi minőség a fő ok. Van rálátásom (3 doki a családban, további 8-10 barát, de van kórház alapító is a felmenők között) és nincs narancsköd (mint írtam másnak, korábban még ellenzéki jelölt is voltam). A laborvizsgàlat hely függő (tehát nem központi az anomália)...és itt jön képbe, h kik és miért "terelik" magán ellátás felé a betegeket.
Ami a háziorvoslást illeti, köszönd meg szépen az eu-nak, akik szerint "túl kevés beteg jut egy orvosra". Itthon 1000-1800 jut 1 háziorvosra. Skóciában van, 12 ezer. De nyugi lesz rosszabb is; bevezetik majd a praxisközösségeket (3-4 doki visz majd 8-12 körzetet). Tény, sok hülye beteg is van (mentőt taxinak néző népréteg), ahogy az is, h nem biztos, h a dokinak kell végighallgatnia Mari néni történeteit...de valamiért a skóciában osztályvezetőként dolgozó nagybátyám mégis itthon műtette a nejét. Biztosan azért, mert ki akart vele tolni, nem?!
Kórházi fertőzés kapcsán; nyilván a kormány dolga lenne, h fertőtlenítővel felmosson igaz?!
Ahogy az is felelőtlenség, h minden nyavajára azonnal antibiotikumot követelnek az emberek. A doki meg felírja, mert ha nem, elviszi a kártyát. Rossz hírem van: megéljük az antibiotikumokra teljesen rezisztens fertőző ágensek megjelenését (ez globális probléma). Üdv az új XIX. században.
Értem a hőbörgést, de egyrészt zéró megoldási javaslattal ez hőbörgés marad csak, másrészről meg fogalmad nincs egyikről sem (ami nem baj, én sem értek sok mindenhez).