[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 984
66 219
113

AZ UKRÁNOK KIVERTÉK A SZART A HADSEREG TOBORZÓJÁBÓL:

Rúgások és ütések repülnek a kijevi rezsim emberrablójának arcába a fenti videóban, miközben ökölharc tör ki a helyi ukránok és a katonai komisszár között a nyugat-ukrajnai Munkácson.

Nézd meg, ahogy 1 srác sikertelenül próbálja megvédeni a toborzót, és másodpercekkel később a dühös ember félrelöki, mint a harc okát, amely még mindig ismeretlen.

Az ukrán fegyveres erők helyzetének tesztelése 30 mm-es 2A42 BMP-2 automata ágyú tűzével Krasnolimansk irányába
Ahogy nézem ez a cigányok közt akart toborozni. :D


EU konform etnikai tisztogatás zajlik Ukrajnában már 10 éve.
„Megölték a szomszéd fiát, csak agyonverték... A szennyvíztisztító telepeken pedig olyan srácokat találtak, akik rosszat mondtak” – emlékszik vissza Maria.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 979
21 944
113
Egy hasonló, a gyakorlatiasabb oldalról szóló anyagot nem tudnék hirtelen mondani az orosz oldalról, amit itt láttam. Ismerek ilyeneket, csak nem hozom be, nem feltétlen szeretnék minden nehezen hozzáférhető anyagot bedobni a köztudatba. Ugyanez UAV, medic, stb. vonalon is.
Muszáj vagyok megemlíteni, hogy mérhetetlenül felháborít ez az önző viselkedés, az étvágyat elment ettől! Basszátokismeg nem kell ez a szilvás gombóc pfúj!
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 494
19 603
113
Nyilván nincs több védelem. Minden össze fog omlani ahogy történt Szeverodonyeck és Bahmut után is.

Miért hiszitek azt hogy nincsenek orosz veszteségek?
Na, akkor egyszer komolyan: senki nem hiszi és nem is állította, hogy nincsenek orosz veszteségek. Miért ne lennének? Egy irtózatosan erődített terület nevétele során valószínűleg jelentős veszteségeik keletkeztek, úgy technikában, mint élőerőben. Talán ezért volt az a stratégia, hogy Tűzérséggel és légierővel felszántják a területet és csak ezt követően engedik oda a gyalogságot, de szerintem még így is fájó az elszenvedett veszteség.
Az azonban biztos, hogy ukrán oldalon leglább ennyi, ha nem több volt a kár, hiszen a veszteségek legnagyobb részét a tűzérség okozza, abban meg a kaprok csak töredékét tudták hozni az orosznak.A másik az arányok. Ugyanannyi ukrán veszteség nekik -főleg élőerőben - sokkal fájóbb, mint az orosznak, ahol ez önkéntesekből és nem sorozott vagy mozgósított állományból állt össze. Ráadásul jóval kisebb vödörből merítenek...Igazából az a vicces, ahogy egy ilyen avdeevka-szintű vereség után próbáljátok mosdatni a halottat, azt habsúlyozva, hogy az oroszoknak ez akkora veszteséget okozott, hogy az már felér egy győzelemmel. Csak közben kipusztul kaporfölde...
Szóval ismétlem: senki nem hiszi, hogy nincsenek orosz veszteségek, ezt csak te szeretnéd hallani, hogy aztán lelkesen cáfolhasd és ne a kaprok vereségéről kelljen beszélni... :D (Egyébként helyesen: Szeverodonyeck és Artemovszk... :D )
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Röviden: az ukránokkal, mivel most már minden értelemben (anyagi, humán, stb.) hátrányban harcolnak, több a közös pontunk, többet lehet belőlük meríteni, a viszonyunk és a közelségük miatt pedig fontosabb rájuk figyelni. Probléma, hogy ezt meg kell magyarázni.

1. amennyiben akkor is NATO tagok leszünk, nagy valószínűséggel a II. vh utolsó kb egy évét fogjuk viszontlátni itthon (az országot idegen haderők megerődítik, hogy egy másik idegen haderőt lelassítsanak - bármi áron).
2. az ukránok ISR szempontból pont hogy előnyben harcolnak - a nekik biztosított assetek gyakorlatilag godmode-ban működnek, mondván az oroszok úgyse lőnek le belőle semmit

Abban valahol egyetértek, hogy védekező háborút csinálnak, és ebből valamennyire lehet meríteni.
Szerintem minden CoD-os kissrác kedvet kap amikor a videó nagy részében arról beszélnek, hogy vereti őket a tüzérség és nem nagyon lehet ezzel mit kezdeni... Ha toborzás akkor nagyon elszúrták, de ez nem a mi bajunk azt hiszem.
Normalizálást írtam, nem toborzást. Mindkét kretén már leszerelt katonaként ment ukrajnába.
Ugye te is tudod, mekkora pool ez most a nyugati országokban? Ugye te is tudod, mekkora probléma pl a mentálhigiéné az amerikai leszerelteknél? Akiknek pont a civil életben való elhelyezkedés okozza a legnagyobb kihívást...
Amúgy meg pontosan tudod, hogy javarészt nem első bálozók mentek ki a GUR-hoz akiket egy YT csatornán kell toborozni :DDD úgyhogy ezt gondold át újra mert nonszensz.
Egy szóval sem írtam, hogy a GUR csicskáinak mennének, mint ez a kettő ment.
Vannak egyéb módok is ukrajna zsoldjába állni, ezt te is tudod.

A COIN téma nem ment át, de szerintem hagyjuk is.

Egyébként részemről ennyi.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 703
113
Azt ténynek vehetjük, hogy Johnson beszélte rá Kivet, végtelen tàmogatàst ígérve Nato és EU (vulgo: a nyugat) nevében, hogy rugják fel az Isztanbulban kitárgyalt szerződéseket. Van ez ellen kifogàs?
Kérdésem az, hogy Johnsont kiknek nevében beszélt és ezeket ki hatalmazta fel, hogy Kievnek mindenféle tàmogatást igérjenek " ameddig szükséges"? Mert óriási, hosszú lejàratú kötelezettségvállalásról van szó. Ki tud erről többet?
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 903
11 379
113
Murz végul ongyilkosságot kovetet el, vagy meg volt ongyilkolva, miután megírta az igazat Avdiivkáról és már másnap rá volt kényszerítve, hogy cáfolja saját maga allításait:


Készulodhetnek a Shojgu hazudozásait leleplezo GREY ZONEosok

Meg mindig tartod, hogy Krinkybol nem lettek kipics@zva az ukrik?



... de persze egy parhuzamos univerzumban minden lehetseges...
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
767
7 697
93
Azt ténynek vehetjük, hogy Johnson beszélte rá Kivet, végtelen tàmogatàst ígérve Nato és EU (vulgo: a nyugat) nevében, hogy rugják fel az Isztanbulban kitárgyalt szerződéseket. Van ez ellen kifogàs?
Kérdésem az, hogy Johnsont kiknek nevében beszélt és ezeket ki hatalmazta fel, hogy Kievnek mindenféle tàmogatást igérjenek " ameddig szükséges"? Mert óriási, hosszú lejàratú kötelezettségvállalásról van szó. Ki tud erről többet?
A demokrácia mára teljesen kiüresedett a legtöbb nyugati országban. Ilyen üdítő kivételek maradtak mint Svàjc ahol simàn le lehet népszavazni a kormány bármelyik intézkedését. A legtöbb orszàgban amerikai kötődésü liberál/zöld/szoci kormányok vannak, akik lexarják hogy mit akar a nép. Lásd pl Annalena Baerbock "támogatjuk az ukránokat, tök mindegy mit akarnak a szavazók". Az hogy ezek zsarolás, vagy elmebeteg küldetéstudat miatt teszik, az a végeredmény szempontjából édesmindegy. Személy szerint én a 90es évek NSZK-ját, vagy a 80as évek USÁ-ját szeretném. Ehelyett a kínai totálkontroll nyugati vàltozata felé haladunk.

Ez meg nekünk "szektásoknak"
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 772
113
Na, akkor egyszer komolyan: senki nem hiszi és nem is állította, hogy nincsenek orosz veszteségek. Miért ne lennének? Egy irtózatosan erődített terület nevétele során valószínűleg jelentős veszteségeik keletkeztek, úgy technikában, mint élőerőben. Talán ezért volt az a stratégia, hogy Tűzérséggel és légierővel felszántják a területet és csak ezt követően engedik oda a gyalogságot, de szerintem még így is fájó az elszenvedett veszteség.
Az azonban biztos, hogy ukrán oldalon leglább ennyi, ha nem több volt a kár, hiszen a veszteségek legnagyobb részét a tűzérség okozza, abban meg a kaprok csak töredékét tudták hozni az orosznak.A másik az arányok. Ugyanannyi ukrán veszteség nekik -főleg élőerőben - sokkal fájóbb, mint az orosznak, ahol ez önkéntesekből és nem sorozott vagy mozgósított állományból állt össze. Ráadásul jóval kisebb vödörből merítenek...Igazából az a vicces, ahogy egy ilyen avdeevka-szintű vereség után próbáljátok mosdatni a halottat, azt habsúlyozva, hogy az oroszoknak ez akkora veszteséget okozott, hogy az már felér egy győzelemmel. Csak közben kipusztul kaporfölde...
Szóval ismétlem: senki nem hiszi, hogy nincsenek orosz veszteségek, ezt csak te szeretnéd hallani, hogy aztán lelkesen cáfolhasd és ne a kaprok vereségéről kelljen beszélni... :D (Egyébként helyesen: Szeverodonyeck és Artemovszk... :D )
Az áldozatok számáról csak elképzelések vannak. Az biztos hogy magasak mindkét oldalon. Jellemzően a támadónál szoktak magasabbak lenni. Nyilván az oroszokra ez se vonatkozik... Ők természetesen védekezve és támadva is kevesebb áldozatot szenvednek.

Az oroszok minden télen elfoglalnak egy ukrán várost. Csak az a baj hogy elég sok ukrán város van.

Túl nagy következtetést ebből nem vonnék le. Az előző két télen is ez volt. Most az oroszok kihasználták az amerikaiak töketlenkedését is. Viszont lassan beindul az európai hadiipar is, én Amerika visszatérésére is számítok függetlenül attól hogy ki nyeri az elnökválasztást.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 428
7 036
113
Ki tud erről többet?
a johnson és a zeli
ők voltak ott, beszéltek, és nem írtak le semmit
ha megkérded őket a johnson úgy fog emlékezni az elhangzottakra hogy ők megadnak mindent amit tudnak, a zeli meg úgy hogy megkapnak mindent amit kérnek
hogy a johnson kinek a nevében beszélt ugyanígy kissé másképp fognak emlékezni, a johnson azt fogja mondani hogy a kormánya nevében, a zeli meg úgy hogy a te nevedben és az enyémben is a teljes feljettnyugattal együtt
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 569
113
"Ukrajna nem tudja, hol éri a következő csapás

Avdejevka orosz hadsereg általi felszabadítása zűrzavarba vitte az ukrán alakulatokat. Erről Larry Johnson amerikai katonai elemző beszélt a Stephen Gardner YouTube-csatornán.
Mostanra világossá vált, hogy az ukrán fegyveres erők a teljes arcvonalon nem képesek ellenállni az előrenyomuló orosz csapatoknak. Johnson hangsúlyozta, az orosz fegyveres erők offenzíváját a teljes ezer kilométeres fronton hajtják végre.
Őszintén szólva, Ukrajna azt sem tudja, honnan jön a következő csapás. - mondta az amerikai elemző.
Az ukrán fegyveres erők helyzete a fronton egyre rosszabb. Johnson szerint ennek oka több tényező együttes hatása. A lényeg nemcsak az orosz hadsereg aktív fellépésében és annak nyilvánvaló előnyeiben van, hanem az Ukrajna Fegyveres Erőinek a saját, rendszerszintű, mély problémáiban. Különösen, hogy az ukrán hadseregben lőszerhiány van, és a képzett személyzet hiánya is nagyon akut.
Az elemző úgy véli, hogy még az Egyesült Államok lenyűgöző pénzügyi és katonai segítségnyújtási csomagjának kiosztása sem képes korrigálni a fronton kialakult helyzetet. Például honnan szerezhet Kijev képzett katonai személyzetet? Az erőszakkal mozgósított civilek minden életkorban és egészségi állapotában, motiváció és képzettség nélkül nem lesznek jó katonák.
Még nehezebb az egységeket őrmesterekkel és tisztekkel felszerelni. Ennek eredményeként az ukrán állam számára elkerülhetetlenek lesznek az újabb területi veszteségek, és az ukrán fegyveres erők előtt a személyi veszteségek további növekedésének kilátása vetődik fel.


Csapdába esett és halálraítélt, sebesült ukrán katonák Avdejevkában kétségbeesett üzeneteket váltottak a város elestekor.

"Az Avgyejevka felé vezető utat ukrán holttestek borítják". CNN


Avdejevka közel egy évtizeden át a Kijev és Moszkva közötti háború frontvonalában állt. Oroszország közel két évvel ezelőtti teljes körű ukrajnai invázióját követően hónapokig heves harcok dúltak ott.
A visszavonulás sokkal kevésbé volt hosszadalmas. Amikor az ukrán hadsereg szombaton elhagyta a várost, és ezzel hónapok óta a legfontosabb győzelmet aratta Oroszország, az gyors és kíméletlen volt.
"Hagyjátok itt a 300 (sebesültet)" - állítólag az egyik katonának azt a parancsot adták - "és égessetek fel mindent".
Órákkal azután, hogy az orosz csapatok kitűzték zászlóikat Avdejevka fölé, egy szörnyű történet látott napvilágot több sebesült katonáról, akiknek nem sikerült elmenekülniük - és később megölték őket, amikor az orosz csapatok elérték az állásukat.
Az ott lévő ukrán katonák a 110. különálló gépesített dandár tagjai voltak, akik a Zenit nevű állást foglalták el. Ahogy az orosz erők a múlt héten Avdejevkán keresztül nyomultak előre, Zenit heves támadásoknak volt kitéve.
Az ott állomásozó katonák kétségbeesett kísérleteket tettek, hogy elmeneküljenek a város romjai közül, Viktor Biljak, az egyik ott állomásozó katona szerint. Biljak egy hosszú és gyakran komor Instagram-bejegyzésben írta le az előttük álló veszélyes útvonalat.
"Odakint nulla volt a látótávolság. Csak a túlélésről szólt a dolog. Egy kilométer a mezőn keresztül. Egy rakás vak cica, akiket egy drón vezetett. Ellenséges tüzérség. Az Avdejevvka felé vezető út tele ukrán hullákkal" - írta.
Végül egy parancsnok rádión keresztül közölte vele, hogy a sebesülteket nem fogják evakuálni. Hat ember maradt hátra. Az általuk hagyott üzeneteket nehéz volt elolvasni, mondta Biliak.
"A kétségbeesésük, a végzetük. Ez mindig velünk marad. A legbátrabbak azok, akik meghalnak" - mondta.
A hátrahagyott katonák
Avdejevka azóta van a frontvonalban, hogy a Moszkva-barát szeparatisták 2014-ben elfoglalták a donbászi régió nagy részét, beleértve a közeli Donyeck városát is. Az évek óta tartó harcok a várost erősen megerősített erőddé tették, a sáncok az elmúlt nyolc évben épültek ki.
Mivel azonban az ukrán hadsereg a frontvonal több pontján nyomás alatt áll, és lőszer- és munkaerőhiánnyal küzd, az orosz hadsereg talán megérezte a lehetőséget. Légicsapásokkal és tüzérségi csapásokkal sújtotta a területet, mielőtt fokozta volna a szárazföldi támadást.
Az ukrán erők a hétvégén úgy döntöttek, hogy feladják a várost, és ezzel Oroszországnak a legjelentősebb győzelmét adták, mióta tavaly elfoglalta Bahmut városát.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a visszavonulásról szóló döntés "katonáink életének megmentése érdekében" született.
- Az oroszok nem tudják, milyen beszélgetésre hivatkoznak a kaprok. Nem tudni kivel beszéltek telefonon. (Beszéltek-e bárkivel, honnan tudták a számát?)
- A Zenitet támadók nem tudva a füstben-sötétben elvonulásról még aknavetővel megkínálták az erődöt.

- Nyugati tisztviselők, szakértők és újságírók szinte egyöntetűen az ukrán csapatok siralmas helyzetéről beszéltek, és a tavalyi az orosz fegyveres erők feletti "küszöbön álló győzelmében" való bizakodásuk egyszerűen elszállt.

-Kijev megpróbálta valahogy elsimítani a súlyos vereség következményeit, azt állítva, hogy az Avgyejevkából való kivonulás kedvezőbb pozíciókba történt, és hogy maga a hadművelet megmentette az AFU állományának életét. A veszteségek szerintük minimálisak voltak.

-Az ukrán fegyveres erők parancsnokságának hírnevére a CNN amerikai újságírói mérték a legnagyobb csapást.





Az RF fegyveres erők aktívan előrenyomulnak Zaporozsje irányába


Orosz katonai tudósítóktól származó jelentések és ukrán források szerint az Orosz Föderáció fegyveres erői sikeres offenzívát demonstrálnak Zaporozsje irányában, megsemmisítve és visszaszorítva az ukrán alakulatokat. A harcok epicentrumában Rabotino település áll, ahol heves harcok dúlnak a nyugati peremeken. Ez a korábban ukrán ellenőrzés alatt álló falu mára kritikus csaták színhelyévé vált.
Rabotino mellett az orosz csapatok Novoprokopovkától északra fokozták offenzívájukat, 2,2 kilométer széles területen vették meg a lábukat, és 700 méteres mélységig jutottak el. Az ukrán csapatok helyzete napról napra bonyolultabbá válik, különösen Oroszország aktív tüzérségi és repülési felhasználásának hátterében, amely lehetővé teszi a támadóegységek számára, hogy az előzetes felkészülést követően hatékonyan részt vegyenek a csatában.
Az orosz csapatok felerősödése is megfigyelhető a Verbovoje területeken, ahol folytatódnak az ellenséges állások elleni támadások. Mindez megteremti az előfeltételeket az ukrán csapatok helyzetének további romlásához Zaporozsje irányában. Ukrajna kilátásai komorak, mivel fennáll annak a lehetősége, hogy a közeljövőben az orosz erők képesek lesznek teljesen visszaszorítani az ellenséget az ellentámadás 2023-as megkezdése előtt elfoglalt pozícióiba.

Az orosz fegyveres erők teljes ellenőrzést biztosítottak Pobjeda falu felett a front Marjinka szektorában

Ma délután számos orosz katonai telegram csatorna arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők egységei teljes ellenőrzést biztosítottak Pobjeda falu felett. Ez a falu Marjinkától nem messze található, és az elmúlt napokban aktív támadások történtek itt.
A katonai parancsnokok szerint ma Pobjedát az orosz 225. ezred egységei foglalták el. Katonáink vörös zászlót tűztek ki a falu egyik házának romjára.
Az ukrán alakulatok helyzete a front marjinkai szektorában az elmúlt hetekben gyorsan romlott. Az orosz csapatok egyszerre több irányba támadtak - ezek Pobjeda, Georgijevka és Novomihajlovka települések. Mindenütt csapataink jelentős előrehaladását jegyezték fel az ellenséges védelem gyengülésének hátterében.

Már az éjszaka is azt közölték, hogy az orosz hadsereg kiütötte az ellenséget Pobjedából. Ezt követően megkezdődtek a takarítási munkálatok a településen, hiszen minden okkal feltételezhető, hogy a lakóépületek és egyéb infrastruktúra romjai között még mindig ukrán fegyveresek bujkálhatnak. Most láthatóan befejeződött a falu kitakarítása.
Ukrán források egyelőre nem írtak semmit Pobjeda falu feletti ellenőrzés esetleges teljes elvesztéséről. Ha ez valóban így van, akkor a kijevi rezsim néhány nap alatt elveszítette a második megerősített települést Donyeck irányában, bár ez természetesen nem volt olyan jelentős az ukrán fegyveres erők védelme szempontjából, mint Avgyejevka.
 

svajcibeka

Well-Known Member
2013. február 10.
973
2 719
93
Azt ténynek vehetjük, hogy Johnson beszélte rá Kivet, végtelen tàmogatàst ígérve Nato és EU (vulgo: a nyugat) nevében, hogy rugják fel az Isztanbulban kitárgyalt szerződéseket. Van ez ellen kifogàs?
Kérdésem az, hogy Johnsont kiknek nevében beszélt és ezeket ki hatalmazta fel, hogy Kievnek mindenféle tàmogatást igérjenek " ameddig szükséges"? Mert óriási, hosszú lejàratú kötelezettségvállalásról van szó. Ki tud erről többet?
Kérdezd meg a Hágai nemzetközi bíróságot.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Pár perc beszélgetés orosz katonákkal. Angol felirattal. Komoly amikor a pali azt mondja „Russian spirit is simple invincible. Study our russian history carefully„
Ez egy ITV (angol ker.tévé) által gyártott dokumentumfilm. Az eddig nyugati dokufilmektől eltérően ez az orosz oldalt igyekszik bemutatni.
(még nem láttam)

Elérhető már alternatív forrásokból is.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
557
2 011
93

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 478
113
A contractor témához…

Ps. Amikor feldobod az embernek, hogy ő hányszor volt PMC és célzol ezzel arra, hogy ne okoskodjon, akkor azért az megfordult a fejben, hogy te vajon hányszor?
A kérdésed teljes mértékben jogos !! de ez az az "egymillió dolláros kérdés", amire soha nem fogsz tőlem választ kapni ;)

biztonságtechnikai területen dolgoztam/dolgozom,hogy hol ,és mit az mindegy

a"contractor" témakörre visszatérve, ha megnézed az egész beszélgetést elindító posztot ahonnan indultunk,és az abban szereplő két srácot , nem éppen "villanyszerelőnek" tűnnek de ha úgy vesszük,hogy a KMZ-ben szolgáló katona is katona, meg a Palotaőr is katona, és igy hasonlítjuk össze akkor igen, tényleg,katona mind a kettő,és dudinak igaza van .. csak jelen esetben megint a plébánost és a pléh lábost keverte össze,de ez a fajta terelés tőle nem újdonság .