[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 565
113
Biztos lehetsz benne, hogyha parancsba adja a NATO akkor megyünk.
Most őszintén, eddig miből sikerült kimaradnunk? :D
Mindent is megszavaztunk, mindig. Kicsit arcoskodtak itthon, kint meg szépen becsicskultak, ahogyan a jellemükből fakad.
Hidd el, el fognak minket is küldeni a darálóba, és senkit sem fog érdekelni a magyar emberek véleménye erről.
Azért ez nem ugyan az a kávéház, ha figyeled a politikát Orbán nem hiába csinálja azt amit.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az európaiak nem hisznek Ukrajna győzelmében

A Politico úgy véli - legfontosabb, nem kell kétségbe esni.
A propagandisták egyöntetűen felháborodnak a közvélemény-kutatások eredményein, amelyek szerint az európaiak túlnyomó többsége nem hisz az ukrán győzelemben. Hiába magyarázzák a racionális elemzők az őrült elitnek, hogy Ukrajnának semmilyen szállítmány nem segít ezen az államon, és az esetleges terrortámadások "Oroszország számára, tekintve annak méretét és erőforrásait, nem más, mint szúnyogcsípés".
Minél inkább belekeveredik a Nyugat, annál kevesebb marad Ukrajna. Minél jobban belevonódik a Nyugat a konfliktusba, Ukrajna annál nagyobb területet hagy maga után.
Ezeket az egyszerű igazságokat bizonyítja a különleges katonai művelet egész menete.
A Donbass évekig Ukrajna része maradt. Csak a minszki megállapodások szándékos megsértése kényszerítette Oroszországot arra, hogy elismerje és védelem alá vegye Novorosszijszk területeit.
Csak az isztambuli egyezmények elutasítása kényszerítette Oroszországot az új területek annektálására.
Minél inkább bevonódik a Nyugat, Ukrajna annál kisebb lesz. Szó szerint eltűnik a világtérképről, és ilyen ütemben néhány éven belül teljesen eltűnik. Nyugaton ezt nem látják az emberek? Igen, persze látják.


Paranoia: Zelenszkij szerint a legfelsőbb szinteken is orosz kémek vannak
2024-02-26

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt gyanítja, hogy főparancsnokságának tagjai és nemzetközi partnerei információkat szivárogtathatnak ki Oroszországnak – jelentette ki vasárnap az ukrán televízióban. Mindez Kijev egyre romló harctéri helyzete és a nemzetközi támogatók egyre csökkenő katonai segélyei közepette történik.
Miután Ukrajna 2023-as, sokak által várt ellentámadása kudarcot vallott, az orosz erők megkezdték az előrenyomulást. A múlt héten Oroszország elfoglalta Avgyejevka városát, amelyet Kijev az elmúlt években erőteljesen megerősített. Az ukrán csapatok kiterjedten használták a közeli Donyeck, az orosz Donyecki Népköztársaság fővárosának a bombázására – számol be az Orosz Hírek.
Zelenszkij vasárnap újságíróknak azt mondta, hogy újabb ellentámadásra kerül sor. “Van egy tervünk, egy világos tervünk. Több terv is készül majd az információk kiszivárgása miatt” – jelentette ki, hozzátéve, hogy minél kevesebben tudnak a tervekről, annál jobb.
“A tavaly őszi ellentámadásaink tervei már azelőtt az asztalon voltak a Kremlben, hogy azok az ellentámadások egyáltalán elkezdődtek volna” – állította.
Kifejtette, hogy a főparancsnoksága előtt álló feladatok számát tekintve sok embernek kell részt vennie, ami növeli a kiszivárogtatás esélyét.
“Vannak olyan partnereink is, akik, hogy fegyverekkel lássanak el bennünket, ismerik [a harctéren] végrehajtott akcióink egyes irányait. Tudniuk kell, különben nem osztják ki a megfelelő csomagot. És ha ennyi ember van, az ellenség több részletet tud” – mondta Zelenszkij, bár nem részletezte, hogy kiket gyanúsít a kiszivárogtatással.
Az Egyesült Államok, Kijev legnagyobb háborús támogatója, az USA csökkenő katonai segélyét ukrán tisztviselők az ország közelmúltbeli harctéri veszteségeiért okolják. Joe Biden amerikai elnök újból felszólította a kongresszust, hogy fogadjon el egy kiegészítő költségvetési kérelmet – amelyből 60 milliárd dollárt Kijevnek szánnak -, mondván, nem bízik abban, hogy Ukrajna amerikai fegyverek és lőszerek nélkül meg tudja tartani a többi frontvárosát.
Moszkva elítélte a nyugati fegyverszállításokat Ukrajnának, azzal érvelve, hogy azok csak meghosszabbítják a konfliktust.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
eImZ1aj.jpeg




NASAMS bumm


TIGR-M drónzavaróval


Typhoon-K K-53949 bemutató


TOS üzemel

drón



Ukrainian anon reporting in
What has happened in my country today?

The (((official))) media are telling us that:
  • The war in the US greatest ally continues. Day 143
  • US GLOWNIGGERS SECRETLY HELP UKRAINE FIGHT PUTIN (The NYT)... and they have been doing it for MORE THAN A DECADE. A truly independent country, goyim!
  • BRAVE WARRIORS OF THE REDDIT BATTALION WILL BE ABLE TO GET UKRAINIAN CITIZENSHIP
  • 25 y.o. white US airman from Texas set himself on fire protesting against the actions of Israel
  • THE JEW SIGNED THE LAW THAT ALLOWS DEMOBILIZATION OF GOYIM FROM MANDATORY MILITARY SERVICE (not related to the draft). Such goyim have 12 months before the kike's goons will be able to draft them
  • Olaf Scholz antisemiticly does not want to send Taurus missiles to Ukraine
  • The prime minister of Slovakia claims that some EU/NATO countries think about sending their soldiers to Ukraine
  • THE JEW ANNOUNCED THE "UKRAINIAN CASHBACK" PROGRAM. If a goy buys a product made in Ukraine, he might be eligible for a cashback
  • Patriarch Filaret of the Orthodox Church of Ukraine (the recently created, good, "newspeak" church for obedient goyim) granted a medal to some AFU soldier but then revoked it as the soldier was gay
  • Jacob Rothschild died
  • Macron calls for an urgent conference about Ukraine
  • Russians antisemiticly want to produce 2.7M pieces of ammunition this year
  • The kike's goons arrested 4 goyim men who tried to cross the Tysa river to escape this bloodthirsty, jewish dystopia
  • THE PARLIAMENT OF HUNGARY ALLOWED SWEDEN TO JOIN NATO
  • Goymoney wants to secretly buy munition from India for Ukraine (Der Spiegel)
  • Dementia Joe to meet with congressional leaders tomorrow(Bloomberg)
  • AFU intercepted 9 out of 14 Iranian drones last night
  • THE KIKE'S GOONS KIDNAPPED, BEAT AND DRAFTED A PARTIALLY PARALLELIZED GOY IN THE ZAKARPATIE REGION
  • THE JEW SAYS THAT CLAIMS THAT HE WILL BECOME ILLEGITIMATE IN MAY ARE RUSSIAN PROPAGANDA
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 130
9 215
113
Biztos lehetsz benne, hogyha parancsba adja a NATO akkor megyünk.
Most őszintén, eddig miből sikerült kimaradnunk? :D
Mindent is megszavaztunk, mindig. Kicsit arcoskodtak itthon, kint meg szépen becsicskultak, ahogyan a jellemükből fakad.
Hidd el, el fognak minket is küldeni a darálóba, és senkit sem fog érdekelni a magyar emberek véleménye erről.
A külügy pont nem arról szól, hogy csicska módjára azonnal bármit amit az usa elrendel. Azért most is volt hozadéka a svéd igenre. Ettől függetlenül picurka ország vagyunk egy gyarmat kellős közepén. Én szívből remélem, hogy nem kell az oroszokkal harcolni majd.
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 087
2 969
113
A külügy pont nem arról szól, hogy csicska módjára azonnal bármit amit az usa elrendel. Azért most is volt hozadéka a svéd igenre. Ettől függetlenül picurka ország vagyunk egy gyarmat kellős közepén. Én szívből remélem, hogy nem kell az oroszokkal harcolni majd.
hát én is...sajnos kicsik vagyunk...manőverezni kell
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 042
23 842
113
@meszike91

"Dominóként omlana össze a világrend .."
megnézed a kedvemért,hogy a történelemben hányszor omlottak össze az un.világrendek ? kezdve mondjuk a nagy birodalmakkal .. Egyiptom,Róma stb .

nincs tartós világhatalom/világrend,és nem is lesz,se amerikai,se kínai,se orosz se semmilyen .. vannak időszakos hegemóniák,de semmi több,és ez igy is van jól. :)

Európa se érez belőle töredéke annyit sem mint Oroszország. Sem gazdaságilag sem katonai felszerelésben és végképp nem emberéletben. Időközben a nato két új taggal bővült. A balti tenger nato medence lett. Krími orosz flotta szétcseszve vagy elüldözve. Azt ugye nem kell magyarázni hogy a tengerekhez való kijutás Oroszország egyik legfontosabb stratégiai célja volt az egész történelme folyamán? Szentpétervár most két oldalról a nato-val határos. Közben a csto meg tagot veszít mert Oroszország már a békefenntartásra sem képes.

Lehet mondani hogy az ukránoknak rosszabb, ez igaz is, de ettől még Oroszország sem nyert semmit csak veszített. Európa pedig egyre komolyabban ráfekszik a hadiparra. Ha csak a nato 2%-ot teljesítené az összes európai állam már az is átrajzolná az erőviszonyokat. Aztán pl a lengyelek biztos nem fognak 2%-nál megállni.

Nem látom hogy ez a mostani átalakulás miért volna jó Oroszországnak.


ebben a kommentedben vannak részigazságok,de azt írni,hogy Európa plkatonai felszerelésben pl ne űrítette volna ki a készleteit,ez elég meredek, nem azt mondták,hogy azért nem küldenek felszerelést,lőszert stb az ukránoknak,mert már nem nagyon van miből ?

A tengerre való kijutás az ezelőtt is megvolt az oroszoknak,meg ezután is megleszaz oroszoknak .. nem tudom milyen térképet nézel,de a Földközi-tengerre eddig is ki tudtak jutni az oroszok,Szíriába szerinted hogymentek oda a hadihajók teleportáltak ? Akkor lennénekgondbanha a törökök lezárják a Boszporuszt az orosz hadihajók elől,mert akkor csak úgy tudnak kijutni abba a térségbe,ha kerülnek északról,és a gibraltári szoroson keresztül felhajóznak,de mint irtam ezelőtt is kijutottak a Földközi-tengerre meg ezután is kifognak jutni a Földközi-tengerre.
A finnek ls a svédek NATO tagsága szerintem senkit nem ért váratlanul,az oroszokat sem, az oroszok viszont nem is mondták,hogy most ők face to face beleállnak a NATO-ba,mert ők ezt szeretnék, mint jópárszor kértemmár itt ,döntsétek már el végre,hogy most a primitiv,elmaradott,elavult szar,még regionális középhatalomnak sem nevezhető oroszok vannak,vagy a hipermodern,egész világra veszélyt jelentő katonai szuperhatalom,mert így a kér állítás eléggé kontraproduktív.

aztán írod,hogy Európa egyre komolyabban ráfekszik a hadiiparra, nézd ..még az oroszoknál sincs hadigazdálkodás,és így is a jelenlegi termeléssel a fasorba sincs hozzájuk képest Európa,és tegyük fel felpörgetik .. de akkor az oroszok is feljebb csavarják a "kapcsolót", és ez egy iméletlen anyagháború lesz .. aztán megint csak arra kell kérjelek,nézd már meg a térképet,ki rendelkezik több természeti erőforrással .. melyikországnak van meg a saját területén a megfelelő energiahordozó mennyiség, és melyik ország az ahol az egész periódusos rendszer fellelhető,de ha ez mondjuk gondot okoz, akkor tedd már rá Európát Oroszország térképére hogy hányszor is fér el rajta .. és azt hiszem akkor meg is érkeztünk .. abban biztos lehetsz,hogy a ruszkik nem fognak megrogyni ha nyersanyagról meg energiahordozókról van szó..

de hogy világos legyen ..megkérdezem Tőled,Oroszországnak milyen nyersanyagot és energiahordozót kell az EU-tól vagy bárki mástól megvásárolnia,hogy pl a saját hadiiparát működtetni tudja ?

folytatod : Ha csak a nato 2%-ot teljesítené az összes európai állam már az is átrajzolná az erőviszonyokat

-ezzel sincsen gond,csak ott van az a Ha szócska,erről az jut eszembe hogyvolt egynagyon jó barátom,aki mindig azt mondta hogy "ha nagyapámnak áramszedője lett volna,akkor ő lett volna a villamos" .. szóval ha teljesítené,akkor biztosan átrajzolná,de mivel nem teljesíti .. (fejezd be nyugodtan a mondatot) ..

/azt meg már meg sem említem,hogy hányszor mondta maga Putyin azt,hogy tisztában van az erőviszonyokkal,ami Oroszoroszágot meg a NATO-t illeti !!/

Ami meg a lengyeleket illeti,én azt sem bánom ha az országuk GDP-jének a 99%-át költik fegyverekre,ez legyen az ő dolguk,hogy ki ellen fegyverkeznek,meg hogy mennyit költenek rá .. pont ezért vannak az atomfegyverek az atomhatalmak kezében,hogy az ilyen országokat mint pl Lengyelország kordában lehessen tartani, szóval ha megvesznek a lengyelek mondjuk 3500 repülőgépet,15000 HIMARS-ot meg 50000 tankot sincs semmi probléma,hiszen kb 3-4 Szarmat le is rendezi őket ha sokat pampognak,tudod ezért mondták régen,hogy az atomfegyverek a béke zálogai !

A mostani átalakulás (ezt is leirtam én is meg más is már többször itt,csak vagy nem olvasod,vagy elfelejted,vagy nem érted ) igazi vesztese nem Oroszország,hanem az EU,de mivel mint említettem többen is leírtuk ezt ,így erre most nem pazarolnék már karaktert mert részedre felesleges, írtam is a 3 okot hogy miért .. sajnos Ukrajna meg olyan lesz mint a mesében fele ország fele királyság ..

@PFZ
van az a mondás náluk,hogy " Az orosz lassan nyergel,de gyorsan vágtat" , nekik nem sürgős .. nem ők vannak területvesztésben.


@PFZ és @Giskard sajnos szerintem is igaza van flip7-nek Orbán Viktor egy seggel szeretne két lovat megülni,de ha rápirítanak akkor be fogja adni a derekát,mert eddig is ezt tette .. nincs könnyű helyzetben ettől függetlenül,mert hiába az övé a legjózanabb hang jelenleg Európában,hogy üljenek már le a kurva anyjukba és tárgyaljanak,úgy tűnik Európának(USA) nem ez az érdeke .. és itt az ukránok véleménye számit a legkevésbé,meg persze az is igaz,hogy mivel nem az ő kertjük alatt áll a bál,ezért nagyobb a szájuk is,valjuk be minket sem nagyon érdekel a palesztin-izraeli konfliktus vagy az örmény-azeri viszály,de ha itt lenne a szomszéd országban,azért az is másabb lenne,Ukrajna meg sajnos a szomszédunk,ha mondjuk spanyol vagy portugál lennék kb leszarnám mi folyik ott. .
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 946
11 669
113
Azért picit meglódult a fantáziám.....
1945. februárja...... A szovjetek (nem az oroszok) egyre jobban közelednek Berlin felé. A nyugati haderők átlépték a Birodalom határait. A führer a szövetségesekhez fordul a "békeképletével". A szovjetek menjenek vissza Ázsiába, a nyugatiak menjenek vissza Angliába, és akkor ő és a Birodalmi Haderő biztosítja a békét.
Abrams: mit vártatok, az is csak egy tank.
En oszinten azt vartam, hogy meg csak a front kozelebe sem hozzak. Azt, hogy kiloheto, azzal szerintem mindenki tisztaban volt, ha korabban nem is, a Leo, Chally esetei felnyithattak a szemet.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 474
10 738
113
Macron nyilatkozata összerántja a záróizmom. Mi a faszt akarnak? Elment mindenkinek az a kibaszott józan esze?? Mégha egy tagállamot kellene védeni azt mondanám ok, megértem, de Ukrajnáért? Az Ukrán rezsimért? Ez még nagyobb vicc mint a COVID volt.. El kellene már tűnnie ennek a pszichopatának a haverjaival együtt, örökre. Kíváncsi leszek a megbeszélés részleteire

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 665
55 675
113
Biztos lehetsz benne, hogyha parancsba adja a NATO akkor megyünk.
Most őszintén, eddig miből sikerült kimaradnunk? :D
Mindent is megszavaztunk, mindig. Kicsit arcoskodtak itthon, kint meg szépen becsicskultak, ahogyan a jellemükből fakad.
Hidd el, el fognak minket is küldeni a darálóba, és senkit sem fog érdekelni a magyar emberek véleménye erről.
Azèrt ideje volna kicsit tájékozódni a nato müködéséröl. Senki nem tud parancsot adni, hogy "menjünk" az oroszok ellen.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 283
62 096
113
aztán írod,hogy Európa egyre komolyabban ráfekszik a hadiiparra, nézd ..még az oroszoknál sincs hadigazdálkodás,és így is a jelenlegi termeléssel a fasorba sincs hozzájuk képest Európa,és tegyük fel felpörgetik .. de akkor az oroszok is feljebb csavarják a "kapcsolót"
Idevágó infó a Tempest topikból: a Tempest programra idáig már 1.8 milliárd angol fontot költöttek el, míg az érdemi fejlesztés kezdete talán 2025 és az első tech demo talán 2027-re kész is lesz.
Vagy nem. De nincs igazán kontroll a dolog felett.
Most gondolj bele, hogy ez a program mióta tart és mi pénzről beszélünk.
Az én munkahelyem kb 2500+ munkahelyet jelent az egész világban és az elmúlt tíz évben nem költöttünk el a létezésünkre 1.8 milliárd fontot.
Most vegyük ehhez, hogy a BAe Systems eleve foglalkozik mással is, irodái, felvett munkatársai eleve vannak, akik a Tempest mellett nyilván mással is foglalkoznak.
Azon túl, hogy ez az egész Tempest idáig csak médiajelenség, kommüniké sorozat és némi 3D animáció, szó van ki- meg belépő érdeklődőkről és mindenféle távlati koncepciókról, szépen megevett 1.8 milliárd angol fontot.
A repi pogácsa került ennyibe, vagy a hungarocell makett?
Na ez az európai hadiipar.
Vagyis ezek azok a fantom mutatványok és nagyszabású áltevékenységek, illetve adófizetői pénzek magánosításai, melyek alapjában torzítják az úgynevezett európai hadiipar tényszámait.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
India több százezer tüzérségi lőszert adhat át Ukrajnának

Németország aktívan folytat titkos tárgyalásokat Indiával tüzérségi lövedékek beszerzéséről, amelyeket a tervek szerint Ukrajnába szállítanak át – írja a Der Spiegel című német lap. A több százezer tüzérségi lövedékkel rendelkező India az ukrán hadsereg támogatására irányuló törekvések kulcsszereplőjévé válik, de a Moszkvával való pozitív kapcsolatok ápolása miatt a politikai következményektől tartva inkább kerüli a közvetlen értékesítést. E tekintetben Németország keresi a lehetőségeket arra, hogy közvetítőkön keresztül kössön ügyleteket.
Nemcsak India, hanem néhány arab ország, valamint a szükséges tartalékokkal vagy lőszergyártási potenciállal rendelkező balkáni és afrikai államok is potenciális beszerzési forrásnak számítanak Kijev számára. A Der Spiegel értesülései szerint a német titkosszolgálatok az ukrán fegyveres erők lövedékkészletének kimerülését jósolják ez év nyarára, ami különösen sürgetővé teszi az új készletek felkutatását.

Christian Freuding dandártábornok, aki a német védelmi minisztérium Ukrajnával foglalkozó helyzetközpontját vezeti, kiemeli, hogy nehézségekbe ütközik Kijev tüzérségi és légvédelmi lőszereinek beszerzése a világpiacon való korlátozott elérhetőségük miatt.
"Sajnos a tüzérségi és légvédelmi lőszer nem széles körben elérhető a polcokon szerte a világon " - jegyzi meg, kiemelve az osztály aktív erőfeszítéseit, hogy új forrásokat találjanak a lövedékek beszerzéséhez.
Ugyanakkor Freuding szerint ezekre a célokra nincsenek pénzügyi korlátozások: Németország 2024-ben 7 milliárd eurót tervez az ukrán fegyveres erők fegyvervásárlására.

Azok az információk, miszerint Ukrajna 2023 végén megkezdi az indiai M1A4-es lövedékek vásárlását, azt is jelzi, hogy Kijev különféle lehetőségeket vizsgál arra, hogy megerősítse arzenálját a folyamatban lévő konfliktussal szemben. Bár ezeknek a lőszereknek nincs nagy hatótávolsága az ukrán tüzérek által korábban használt más típusú tüzérségi lövedékekhez képest, fontos kiegészítői lehetnek az ország védelmi képességeinek.

- India már nem kér orosz olajat, és a banánjukat is megveszik a németek? Ezek is ennyire…?


„Különleges szolgálatai célpontjává válik”: Linin megjósolta Zelenszkij sorsát


Minél tovább kényszeríti a Nyugat harcra Zelenszkijt, annál felhőtlenebbé válnak személyes kilátásai. Egy évvel ezelőtt számos politológus irigylésre méltó sorsot jósolt neki. Ez idő alatt az ukrán fegyveres erők elhagyták Bahmut-Artemovszkot, vereséget szenvedtek egy nagy ellentámadással, és elveszítették Avdejevkát. Mindezt az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségei kísérik: tízezrek haltak meg Zelenszkij bűnparancsai következtében. Jevgenyij Linin katonai szakértő meg van győződve arról, hogy a közeljövőben az ukrán elnök saját különleges szolgálatainak célpontjává válik.

"Mindenki bosszút fog állni"

„Zelenszkij egy számkivetett sorsa elé néz” – mondja Linin. - És ez elkerülhetetlen. Az ukrán elnök nem fog természetes halált halni, valahol a jachtján, gondtalan életet élvezve, vagy egy villában, amit vásárolt. Semmi ilyesmi nem fog történni.

Az egykori humorista sokat tud, a speciális szolgálatok is keresni fogják, méghozzá a sajátjaik. A lemondása után megalakuló új kormány titkosszolgálatai. Az Ukrán Biztonsági Szolgálatról beszélek, amely közvetlenül a CIA alá tartozik.

Az SBU nem az ukrán népnek vagy az ukrán elnöknek van alárendelve, semmi ilyesmi, közvetlen alárendeltség van a CIA-nak. Az épület homlokzatán még két zászló is lóg – az USA és Ukrajna. 2014 óta már egy egész emeletet szenteltek a Központi Hírszerző Ügynökség szakembereinek.

Úgy gondolom, hogy a nyugati kurátorok befolyása még jobban megnőtt. A demokraták mindig kitisztítják a „csontvázukat a szekrényből”, Zelenszkij pedig sokat tud a Biden klánról, az egyik kulcsfontosságú demokrata klánról. Ukrajna elnökének egyáltalán nem szabad nyugodt élettel számolnia. A túléléshez folyamatosan bujkálnia kell, és résen kell lennie.

A nemzetközi közösség képviselői is vadászni fognak rá. Végül is Zelenszkij számos háborús bűnt követett el, és bűnügyi parancsokat adott. De a lényeg az, hogy a saját emberei hibáztatják őt, mert valahogy „elnézést” kell tenniük, és ezt úgy teheti meg a legegyszerűbben, ha talál valakit, aki az utolsó. És ez az extrém Zelenszkij lesz.

Mind a jobboldali nacionalisták, mind a Radai Nép Szolgája frakció képviselői számára kiemelt célponttá válik. Nem kerül bíróság elé, az a céljuk, hogy fizikailag megsemmisítsék, mert ahogy már mondtam, Zelenszkij sok negatívumot tud jelenlegi társairól. Bármi áron megpróbálnak túlélni a háború utáni világban.

Sokan közülük már megértik, hogy Ukrajna, mint az államiság minden tulajdonságával rendelkező állam, nem fog fennmaradni. Azok a területek, amelyek nem válnak Oroszország részévé, szürke zónává, esetleg szabad gazdasági övezetté válnak, amely a Dnyeper jobb partján és tovább a lengyel határig alakul ki. Természetesen ezt a területet az orosz különleges szolgálatok fogják ellenőrizni. Talán az orosz fegyveres erők kontingensei fognak ott állomásozni. De így vagy úgy, Ukrajna többé nem lesz független állam. És mindez Zelenszkijnek köszönhetően. Így mindenki bosszút fog állni rajta.

- Jóslat az új bonaparte führernek.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 941
81 985
113
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt gyanítja, hogy főparancsnokságának tagjai és nemzetközi partnerei információkat szivárogtathatnak ki Oroszországnak – jelentette ki vasárnap az ukrán televízióban.
Már nem tud mit összehazudni.Mindenki ,minden hibás csak ő nem. Zelenszki a legnagyobb hazug Ukrajnában,. Az idióták, imbecilek és debilek meg hisznek neki szerte a világban.

Más

Egy ukgrán drónkezelő észreveszi, hogy egy ukrán katona fegyver nélkül az oroszok felé indul, hogy megadja magát. Ezt meakadályozva, saját katonatársát kezdte lebombázni.

Más

Első svéd Archer kilövése
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 503
24 333
113
mOgT67A.png

ukrik nem tudnak leget harácsolni, már a diplomatáik cigit is csempésznek hozzánk:

kijev központjában egy kicsit elrendeztek egy komisszárt, téglával:

ukri lőszerraktár nyitott ajtókkal és egy váratlan látogató, több ilyet:

Na ezek a kemény banderisták is addig kemények amíg valahol énekelgetni kell, harcolni már nem akaródzik:

Érdekes ukri akcentus, a videóra emlékszek, szóval régebbi felvétel, de szívet melengető a tudat, hogy valószínűleg komposzt már a nackó zsoldos:

ATGM vs bradley Ocseretin külterületén:

Kubinka felé:

Pobeda ellentámadás? M113 valamitől hirtelen megfordult és aknára hajtott:

Mesterlövész:

Tik-tokker kommandó Akhmat (portásúr megmondta) csinált egy montázst gránátdobálásból:
Tik-tok 2 mesterlövész lőtt párat a tik-tokra:

Gránátos, FPV és Lancet:
Lancet vs önjáró1 Archer:
Lancet vs önjáró2 talán gvozgyika:
Lancet vs önjáró3 krab:
Lancet vs önjáró4 Cézár:
Lancet vs önjáró5 gvozgyika:
Lancet vs hk:
Lancet vs an-tpq/48 radar:
Lancet vs Strela:


bandera és benes: