• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 960
18 489
113
Miért ne lenne? Kb. 100 darabról volt szó, hogy van. Ebből max. huszonegynéhány ment az ukrikhoz, a horvátok 18-at vettek, vagy csak 12-őt nem emlékszek pontosan, a litvánok 21-et. A többi új rendelés volt.

Nem tudom, de szerintem ár nem ad el senki, semmit. ami nehéz vas van neki.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 263
27 876
113
img_7555-jpeg.6888073

img_7556-jpeg.6888072
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 832
113
Az Európai Bizottság a gyártási kapacitás növelését és a tagállamok közös beszerzéseit külön is támogatja.

Az Európai Bizottság főleg a lőszergyártási kapacitást akarja növelni nem utolsó sorban azért, hogy teljesíteni tudja Ukrajnának tett ígéreteit. Ezzel együtt a közösség véderejének megerősítését is szükségesnek tartja, ahogyan azt Ursula von der Leyen meg is fogalmazta a közelmúltban.

A védelmi beszerzések összehangolását sürgeti az Európai Bizottság elnöke
Az 500 millió eurót a lőszergyártást támogató jogszabály (ASAP) keretében nyújtják az ágazat szereplőinek. A bizottság 31 olyan projektet választott ki, amelyek 2023-ban indultak, és 2025-ben befejeződnek. A támogatási megállapodásokat várhatóan májusban írják alá.

A hadiipar öt területe osztozik az 500 millió eurón
A kiválasztott projektek révén a robbanóanyag-, lőpor- és lövedékgyártás, illetve a rakétagyártás jut többlet forráshoz. A program része lesz a tesztelés és a felújítás tanúsítása is egy szlovákiai projekt révén.

A most bejelentett támogatásból 248 millió eurót a lőporgyártás, 124 millió eurót pedig a robbanóanyag-gyártás kapacitásainak növelésére ítéltek meg abban a reményben, hogy sikerül évi több mint tízezer tonnával megemelni a lőportermelés volumenét. Ez további 1,3 millió lövedék töltéséhez lenne elegendő. A robbanóanyagok esetében évi több mint 4300 tonna növekedés a cél, amitől plusz 800 ezer lövedéket várnak évente.

Az Európai Bizottság úgy számol, hogy ha sikerülne legalább 600 ezerrel több lövedéket gyártani évente, akkor 2026 elejére az éves lövedékgyártási kapacitás meghaladná a kétmillió darabot.

A pénteki bejelentéssel együtt az Európai Bizottság azt hangsúlyozta, hogy ez a támogatás csak akkor éri el célját, ha lesznek megrendelések, amelyek kielégítésére a gyártók növelni tudják kapacitásaikat. Vagyis az uniós kormányoknak rendelniük kell lőszert és rakétát saját készleteik feltöltésére és az ukrán hadsereg további támogatására is, másképp lehetetlen lesz elérni az ágazatnak szánt 500 millió euró megítélésekor megjelölt célokat.

Fel kell tölteni a kiürült raktárokat
Ennek érdekében a bizottság külön munkaprogramot jelentett be. A 310 millió eurós alap konkrétan azt szolgálja, hogy a tagállamok közös beszerzésekkel fel tudják tölteni azokat a készleteiket, amelyek az ukrán hadsereg már több mint kétéves támogatásával kiürültek. Ezek a beszerzések elsősorban lőszerekre és a légvédelem szükségleteire koncentrálnak, de a szárazföldi hadászati eszközök is napirenden vannak.

Lőszerbeszerzésre 103,2 millió forintot szánnak, többek között kézifegyverekre, harckocsi- és páncéltörő lőszerekre, aknavetőkre. A lég- és rakétavédelmi szerződések 103,2 millió eurót tesznek ki, és a többi között hordozható légvédelmi rendszerekre, föld-levegő lőszerekre, drónokra, légtérellenőrző és védelmi radarokra vonatkoznak. Ugyanennyi támogatás jut a harckocsik, páncélozott járművek, támogató járművek, harci platformok és katonai rendszerek közös beszerzésére.


Mindezzel párhuzamos az Európai Védelmi Alap összesen 1,1 milliárd eurót fordít idén 32 felhívásra "az együttműködésen alapuló védelmi kutatás és fejlesztés ösztönzése". Három pályázati felhívást tettek közzé, a beadási határidő július 25.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 371
74 228
113
Papi

Hungary is something coming up.
Elkészül a lőszergyár... alapkőletétel volt, bokrétaünnep volt, utána az üres épület átadása szokott következni, majd kb. fél év gépesítés és próbagyártás... 2024 végére ígérték az első szállítmány 30 mm-es lőszert.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 051
36 478
113
  • the Hungarian site is now nearly ready. This year, the first ammunition will go out. - a várpalotai gyár szinte kész.
  • The first contracts will be signed now this year or the first contract is signed. Second digitization of the Hungarian armed forces and also TAWAN, the tactical wide area network is where Rheinmetall is inside. - RM digitalizálja a honvédséget? Már mindenki telepátiával fog kommunikálni mire az RM kifejleszti a rendszerünket. :p
  • Please turn to page 31. Vehicle Systems grew sales by almost 15% to EUR2.6bn with an
    operating margin of 12.4% in 2023. Main driver were the ramp up of the Hungarian Lynx
    program and the contribution of the various swap agreements in the context of the Ukraine
    War. - a harcjármű üzletág belőlünk meg a az ukrajnai csere programból él.
  • Hungary is something coming up. The whole Eastern European part is looking forward. - valami lesz velük/nálunk. (saját tipp: Skyranger rendelés konkrét mennyiséggel és/vagy AMMR radarok drónok detektálrására - a Giraffe 1X-et tesztelték tavaly szóval lehet igény ilyesmire)
  • So, if you see long term, my expectation is that as I said 50 to 60 countries will be our
    countries on air defence side. Only with ESSI (European Sky Shield Initiative), with more than
    20 countries and every country will order something. - 50-60 országból várnak valamilyen légvédelmi megrendelést
  • At the moment, we are on a level of 15% on profitability on the air defense side. - tehát átlagban 15% keresnek légvédelmi termékeiken (Skyranger, Skynex stb.)
  • So the weapon production only in Unterlüß and the
    price of a weapon is between EUR1m and EUR2m if it is an artillery weapon or a tank
    weapon. Only on the weapon side, we will grow up to 250 weapons per year. So between
    EUR300m and EUR500m we can produce weapons for artillery and also for tanks. - Évi 250 löveget tudnak gyártani Unterlüß-ben (155 és 120 mm együtt) - ezek ára 1-2 millió euró között van. Eddig évi max. 50-et gyártottak, de 250-ig simán van kapacitás. Ukrajna csőigényét évi 50-100-ra becsüli, mert sokat lőnek. (Ezért sem lesz nálunk cső gyártás)
  • Az RCH155 - 50-50% termék a "Müncheniekkel"
  • Az idei évtől mindene BOXER alapú terméken 50-50%-ban osztoznak a KMW-vel. Pappi szerint ez jó üzlet így.
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 263
27 876
113
The first contracts will be signed now this year or the first contract is signed. Second digitization of the Hungarian armed forces and also TAWAN, the tactical wide area network is where Rheinmetall is inside. - RM digitalizálja a honvédséget? Már mindenki telepátiával fog kommunikálni mire az RM kifejlesztu a a rendszerünket. :p
4IG-vel együtt, ha jól emlékszem.
 

AlbaRegia

Well-Known Member
2019. december 23.
348
904
93
Én szívem szerint a kötbért basznam ki rá az éves iparűzési adó melle,hogy a földre csucsuljom. Utána leszek olyan jo fej és 3havi fizetést felkínálni neki és adok csekket melle ja és küldök neki egy mentőt hátha rosszul lesz. :D :oops:
Ha meglátná a számlá végösszegét oda nem mentőt kellene hívni hanem papot hogy feladja az utolsó kenetet
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 906
35 750
113
  • the Hungarian site is now nearly ready. This year, the first ammunition will go out. - a várpalotai gyár szinte kész.
  • The first contracts will be signed now this year or the first contract is signed. Second digitization of the Hungarian armed forces and also TAWAN, the tactical wide area network is where Rheinmetall is inside. - RM digitalizálja a honvédséget? Már mindenki telepátiával fog kommunikálni mire az RM kifejleszti a rendszerünket. :p
  • Please turn to page 31. Vehicle Systems grew sales by almost 15% to EUR2.6bn with an
    operating margin of 12.4% in 2023. Main driver were the ramp up of the Hungarian Lynx
    program and the contribution of the various swap agreements in the context of the Ukraine
    War. - a harcjármű üzletág belőlünk meg a az ukrajnai csere programból él.
  • Hungary is something coming up. The whole Eastern European part is looking forward. - valami lesz velük/nálunk. (saját tipp: Skyranger rendelés konkrét mennyiséggel és/vagy AMMR radarok drónok detektálrására - a Giraffe 1X-et tesztelték tavaly szóval lehet igény ilyesmire)
  • So, if you see long term, my expectation is that as I said 50 to 60 countries will be our
    countries on air defence side. Only with ESSI (European Sky Shield Initiative), with more than
    20 countries and every country will order something. - 50-60 országból várnak valamilyen légvédelmi megrendelést
  • At the moment, we are on a level of 15% on profitability on the air defense side. - tehát átlagban 15% keresnek légvédelmi termékeiken (Skyranger, Skynex stb.)
  • So the weapon production only in Unterlüß and the
    price of a weapon is between EUR1m and EUR2m if it is an artillery weapon or a tank
    weapon. Only on the weapon side, we will grow up to 250 weapons per year. So between
    EUR300m and EUR500m we can produce weapons for artillery and also for tanks. - Évi 250 löveget tudnak gyártani Unterlüß-ben (155 és 120 mm együtt) - ezek ára 1-2 millió euró között van. Eddig évi max. 50-et gyártottak, de 250-ig simán van kapacitás. Ukrajna csőigényét évi 50-100-ra becsüli, mert sokat lőnek. (Ezért sem lesz nálunk cső gyártás)
  • Az RCH155 - 50-50% termék a "Müncheniekkel"
  • Az idei évtől mindene BOXER alapú terméken 50-50%-ban osztoznak a KMW-vel. Pappi szerint ez jó üzlet így.
Rohadjon meg a reiszmetál, az ukrajnai fegyverszállítások felújítások miatt késnek a hiúzaink!!!! Csőgyártás nekünk alapvető, ha a papiberger nem adja, kell szerezni technológiát máshonnan!
 
  • Vicces
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 051
36 478
113
Rohadjon meg a reiszmetál, az ukrajnai fegyverszállítások felújítások miatt késnek a hiúzaink!!!!
Ezt meg honnét veszed???
Papperger ilyet nem mondott.

Csőgyártás nekünk alapvető, ha a papiberger nem adja, kell szerezni technológiát máshonnan!
alapvető? mihez???
A 24 PZH-hoz meg 40-50 Leoparhoz.

Az RM gyártja az összel Leopard-jához meg összes PZH-jához a csövet és évi kevesebb mint 50-re van igény!
Erre akarsz te gyártást?!? :D

Ukrénok konkrétan háborúznak, intenzíven: Kb. annyi Leopard-2-jük meg PZH-juk lehet mint nekünk lesz. Erre mondja Pappi, hogy ilyen intenzív használat mellett kell az ukránoknak évi 50-100 cső. Ez sem ér meg egy gyárat!
Pláne hogy az alapanyagot sem tudjuk legyártani hozzá, mert az ehhez szükséges technológiánk sincs.