[HUN] Katonai drónok beszerzése

Meg menekültél a Csabai karaj gyártól :rolleyes: :D
Mondjuk nem lett volna rossz! Nem miattam hanem a munkalehetőségek miatt! Nem is értem senki sem hoz ide nagyobb beruházást! Minden szar Debrecenbe megy! Pedig van már gyorsforgalmink is ami 2025-re eleri az M5-t! Nincs itt a nagy büdös lóf....se! Az Airbus gyárat leszámítva!

Az oroszok felfuttatták az FPV drón termelésüket:
t.me

IL RUSSO

Russia has increased its production of FPV drones. crests, what's wrong with... your face?
t.me
t.me
Ilyen drónokat mi is tudnánk gyártani!

• Vicces
Reactions: Nemerson
Én annyira nem értem hogy miért nincsen semmi bejelentett fejlesztés és rendelés e téren.
Az oroszok Shahedre szerelt sim kártyás külső rögzítésű filléres kamerákkal végeztek és végeznek mélységi felderítést sikeressen.
Bro.... mi ez? Ha nem Gucci Elbit vagy Rheinmetall logós a technika akkor nem kell nekünk ? Ebbe kéne önteni a pénzt nem kibaszott fanterba

Én annyira nem értem hogy miért nincsen semmi bejelentett fejlesztés és rendelés e téren.
Az oroszok Shahedre szerelt sim kártyás külső rögzítésű filléres kamerákkal végeztek és végeznek mélységi felderítést sikeressen.
Bro.... mi ez? Ha nem Gucci Elbit vagy Rheinmetall logós a technika akkor nem kell nekünk ? Ebbe kéne önteni a pénzt nem kibaszott fanterba
Attól hogy nem tudsz róla meg nem jelenti hogy nem csinálnak valami hasonlót :oops:

Mivel már ez nem titok hogy a normál teszteken jól szerepelt és látnak benne potenciált ezért neki álltak a fejlesztésnek igen jól meg gondoltam a kérdés lesz e végül megrendelés és ha igen mikor stb stb
Az a probléma a Protar-ral, hogy ez a sugárhajtású drón biztos, hogy nem filléres lesz. Ennek is megvan helye, de nem néhány tucatra lenne szükség hanem tízezres nagyságrendben 1000 dolláros DJI FPV drónokra ahol az aksit kell cserélni hosszabb üzemidejűre meg 3D nyomtatóval egy gránátfelfüggesztést tenni rá. Amit az ukrik csinálnak. Ha sikerülne a szoftvert is módosítani az lenne a non plus ultra.

Az a probléma a Protar-ral, hogy ez a sugárhajtású drón biztos, hogy nem filléres lesz. Ennek is megvan helye, de nem néhány tucatra lenne szükség hanem tízezres nagyságrendben 1000 dolláros DJI FPV drónokra ahol az aksit kell cserélni hosszabb üzemidejűre meg 3D nyomtatóval egy gránátfelfüggesztést tenni rá. Amit az ukrik csinálnak. Ha sikerülne a szoftvert is módosítani az lenne a non plus ultra.
azért ezek más dolgokra vannak. a kettő nem üti egymást

Mindkettő kell, de az FPV-ről még csak hír sem volt és félő, hogy a Hero-val és a Protarral letudják a kérdést ami súlyos hiba lenne, mert ezekből nem lesz tízezres nagyságrendben. Az ukrán fronton annyi FPV van, hogy a katonákat megőrjíti az állandó zümmögésük.
"FPV" drónokról: ~százat lenne max értelme beszerezni, kiértékelni.

Civil piacról gyorsan beszerezhető, gyorsan változó még a kínálat, gyorsan avul, felesleges betárazni belőle.

Civil piacról gyorsan beszerezhető, gyorsan változó még a kínálat, gyorsan avul, felesleges betárazni belőle.
Az ukriknak meg az oroszoknak nagyon más a véleménye a témáról (az ukránok konkrétan erre az évre 1 millió, jelentős részben FPV drónt terveznek), de te nyilván jobban tudod náluk.

• Tetszik
Reactions: endre and rappali_

Nem tudom mit értesz avulás alatt, de; az akksik nem fejlődnek ugrásszerűen (10 éve is 25 percet tudtak, ma is ritka a 28-32 perc), motorok kb. ugyanazok, terhelhetőség dettó, a szoftver meg folyamatosan frissül. Hekkelve (limitek) meg bármelyiket tudod (és akkor a fizikai korlát lesz ugyanott). A zavarvédelemre meg helyben kell rágyurni. Tárazzunk csak be olcsó vázakból.

Az a baj, hogy a Protar kicsi.

A Shaded/Geran 40-50 kg-os harci résszel rendelkezik, a Protar esetén 5-10kg-ot olvastam a gyári prospektuson.

• Hűha
Reactions: endre