[HUN] Arzenál Fegyvergyár (Kiskunfélegyháza)

A licenc a cz hungary megalakulása óta mindegy. Az eredeti licencelt darabszámhoz képest nem lett legyártva mind ( közel sincs 200 000 egyelőre) de az, hogy ezer db se készült hülyeség. Bár attól függ hogy számoljuk. Minden alkatrésze itt készült-e vagy sem, de akkor is több készült.

Kedves @krisss és @dudi

Ezekhez van hozzáfűznivalótok?

Faszsag a rendőrség csak a Maroklofegyverekből legyártott nekünk már alsó hangon 10.000+db ha csak bm-et nézem…tudomásom szerint ez a 200.000ezer összesen az egész fegyver családra szólt bren,skorpió és 2 kisteso maroklofegyver skorpió már a bm-nel is van lassan de érkezik abból is lehet számolni nyugodtan 2000db alsó hangon!

Ha teljesen kitöltenénk a szerződést, akkor 1 gépkarabélyra 500 € esne.
És ez csak a licenszköltség!
Ennyiért a kínaiak M16A2 klónokat szállítanak! :hadonaszos:
1 gépkarabélyra direktbe lebontva vagy ebbe benne van a pisztoly géppisztoly karabély puska is ?

Mivel a szerződésnek csak a töredékét fogjuk kitölteni, ezért helytálló (vagy sokkal nagyobb is lehet) az az összeg, amit írtam.
Már ha a géppisztoly, a jét piaztoly és a gépkarabély ugyanannyiba kerül... Fogadd el, hogy úgy hülyeség ahogy van amit írtál.

Már ha a géppisztoly, a jét piaztoly és a gépkarabély ugyanannyiba kerül... Fogadd el, hogy úgy hülyeség ahogy van amit írtál.
Hát ha nem ugyanannyiba került, akkor biztosan nem a pisztoly és a géppisztoly a drágább... így még nagyobb a gépkarabélyra eső licenszdíj. ;)

Tekintve hogy már az FBÖ is CZ pisztolyokkal van felszerelve, csodálkoznék ha lenne még olyan hivatásos a BM-en belül, aki nem CZ P07 vagy P09-el járkálna. Kivéve a bevetési csapatok, mert ahogy látom, ott még a HK USP-k vannak. Szóval sanszosan csak pisztolyból legyártottak és kiosztottak már legalább 20.000 db-ot. Meg láttam már rendőrségen is Skorpiót, nem csak a katonai rendészeknél, szóval abból is lett már jócskán gyártva. Ez az 1000 db-os szám az indexen már nem is hergelés, csak nettó faszság.

Tekintve hogy már az FBÖ is CZ pisztolyokkal van felszerelve, csodálkoznék ha lenne még olyan hivatásos a BM-en belül, aki nem CZ P07 vagy P09-el járkálna. Kivéve a bevetési csapatok, mert ahogy látom, ott még a HK USP-k vannak. Szóval sanszosan csak pisztolyból legyártottak és kiosztottak már legalább 20.000 db-ot. Meg láttam már rendőrségen is Skorpiót, nem csak a katonai rendészeknél, szóval abból is lett már jócskán gyártva. Ez az 1000 db-os szám az indexen már nem is hergelés, csak nettó faszság.
Igen, az a baj, hogy ezzel csak egymást hergelik és aki olvassa kívülről az meg elhiszi...

És raadasul folyamatos a csere a raktárkészletét is erre cserélik ami ha azt nézzük van egy olyan 40.000db mivel egy évtizede a bm akkora volt és máig a raktár készlet arra van raalva

Az biztos, hogy így drágább mint simán megvenni.
Én még ebbben sem vagyok biztos.
Mert ha a a csehektől vesszük, akkor a fegyver ára mondjuk 100. Ez mindet elutaljuk Prágába.

Ha itthon gyártjuk. Akkor egy fegyver ára 110. Drágább papíron, de itthon még 30 adó, járulék, egyéb bevételt generál. Tehát az államnak csak 80.

Nekünk első sorban a technológia kellett a gépek amivel gyártják stb legalábbis ez a hír járja :D (Bár szerintem a gepek nem a mi tulajdonúnk)
Eredetileg az Arzenál gyártott, jó sansszal az ő tulajdona. De gondolom bevitte a közös cégbe ahol CZ 51%, N7 49%. Illetve ha hasonló mint az RM szerződés, akkor a Kiskunfélegyházi gyártásért fizet a CZ Hu bérleti, egyéb költséget.

Én még ebbben sem vagyok biztos.
Mert ha a a csehektől vesszük, akkor a fegyver ára mondjuk 100. Ez mindet elutaljuk Prágába.

Ha itthon gyártjuk. Akkor egy fegyver ára 110. Drágább papíron, de itthon még 30 adó, járulék, egyéb bevételt generál. Tehát az államnak csak 80.

Eredetileg az Arzenál gyártott, jó sansszal az ő tulajdona. De gondolom bevitte a közös cégbe ahol CZ 51%, N7 49%. Illetve ha hasonló mint az RM szerződés, akkor a Kiskunfélegyházi gyártásért fizet a CZ Hu bérleti, egyéb költséget.
Én biztos vagyok benne sajnos mert ennél jóval markánsabb a különbség.