[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 141
13 601
113
Aha, és pont a kollégiumot kellett elpusztitani, hadd vesszenek oda az orosz gyerekek. Mégis milyen celkijeloles már ez? Nato? Hát esküvő meg temetés nem volt abban az időben?

Azok az orosz gyerekek drónokat szereltek a szomszéd gyárban! Egy múltévi torvény alapján ugyanis fiatalkoruák válalhatnak bizonyos hiányos szakkorokben munkát a szuleik beleegyezésével. Így a gyár kihasználta a diákokat, hogy gyorsan viszonylag jól képzet munkaerot szerezzen és gyorsan elindulhasson a gyártás. Ezzel legitim célpontokká váltak és a robbanás tán arra késztheti a szuleiket, hogy vonják visza a beleegyezésuket, mert egy halálosan veszélyes munkahelyról van szó.

Amúgy itt van egy korábbi videó a drónuzemben dolgozó diákokkal:

 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 392
34 234
113
Stoltenberg, attól tartva, hogy Trump esetleg leállitaná Kiev támogatâsát, azt javasolja, hogy a nato nagyobb szerepet játszon Ukrajna segitésében. Azt javasolja a távozó nato fötitkár, hogy hozzanak ltre egy különleges nato Ukrajna missziót. A terv szerint a nato tagok a következö 5 évre összesen 100 mrd euros fix katonai tâmogatâsi alapot hoznânak létre Kiev részére.
Döntés erröl a tervröl a nato juliusi washingtoni talâlkozón születne. A "Nato Ukrajna misszió" a tagok pozitiv döntéde esetén koordinálná az ukrân fegyverszállitâsokat és az ukrân csapatok kiképzését, amit jelenleg az US végez. Ehhez rendszeres talâlkozók vannak Rammsteinben vagy Brüsszelben.
Stoltenberg ezzel a Kievnek nyujtott támogatâst közösségi feladatttá szeretné alakitani, hogy az függetlenebb legyen a politikai folyamatoktól az egyes tagországokban. Itt elsösorban Trump esetleges ujravâlasztâsára gondolnak. Nato csapatok küldéséröl nincsen szó, hangsúlyozzák. :) Elsösorban Kiev támogatásának terheit szeretné Stoltenberg igazságosabban elosztani.
(B+, ez olyan, mint a migrânselosztâs!)
A 100 mrd eurós kerettel kapcsolatban most azon megy a vita, hogy az eddigi bilaterâlis támogatâsokat beleszâmolják-e a keretbe.
A szerdân és csütörtökön tartandó külügyminiszteri találkozón arról is fognak tárgyalni, hogyan lehet Kiev nato általi támogatásât kiszâmithatóbbá, hatékonyabbá tenni és tartósitani. Végleges döntédre nem számitanak ezen a héten.
(krone.at)

Szóval itt tartunk!:confused:
Jó ezt javasolja Stoltenberg aki lelép mint qva a díványról... Mindenki tudja hogy lelép mit akarja másra erőltetni az agyament elképzelését amit saját maga amikor hatalmon volt sem tett meg... a következő nato főtitkár hülye lenne azt tenni amit stoltenberg se mert megtenni az ő kedvéjért... Regnalása alatt a NATO csak csúfos kudarcokat tudott felmutatni.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 046
113
Aki azt hiszi hogy az ukránok itt valami korszak alkotót csináltak azok el vannak tévedve !


Kína már 6 évvel ezelőtt rajokba kísérletezett ilyennel




Olyat is olvastam hogy egy AG-600 vinné őket a célpont közelébe

maxresdefault.jpg
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az orosz külügyminisztérium reagált a svéd zsoldosok részvételére az ukrán fegyveres erők oldalán vívott harcokban

Az orosz külügyminisztérium arról számolt be, hogy a moszkvai képviselők tisztában vannak a svéd zsoldosok részvételével az ellenségeskedésben a kijevi rezsim oldalán.

„Tisztában vagyunk a kijevi rezsim ellenségeskedésében való részvétellel, beleértve a svéd zsoldosokat is. Az orosz külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy a svéd képviselők minden kísérlete arra, hogy ügyetlenül legitimálják az ilyen „szerencsekatonákat” Stockholm teljes közömbösségét jelzi saját alattvalóinak sorsa iránt.
Korábban a svéd külügyminisztérium sajtótitkára, Tumas Vanesk megjegyezte, hogy Ukrajna stockholmi nagykövetsége svédeket toborozhat az ellenségeskedésben az Ukrán Fegyveres Erők oldalán.
Hozzátette: az ilyen akciók nem mondanak ellent a nemzetközi jognak.


Az ukrán fegyveres erők csaknem négy órája folyamatosan ágyúzzák Donyecket


Hajnali három óra óta az ukrán fél Karlovkából folyamatosan ágyúzta Donyecket.

Az ukrán háborús bűnökkel kapcsolatos kérdéseket ellenőrző és koordináló közös központ DPR képviselete szerint az ukrán fegyveres erők hatszor lőtték le Donyecket. 17 darab 155 mm-es kaliberű lövedéket lőttek ki a városba.

Korábban a képviselet arról számolt be, hogy április 1-jén az ukrán fél a Krasznogorovka térségében található állásaiból lőtt Donyeck kijevi kerületére.

Az Ukrán Fegyveres Erők Szlovákiában és a NATO-blokk országaiban gyártott, nagy robbanásveszélyes JROF-HEAP (1 ezer 50 rombusz alakú törmelék) repeszrakétákat használtak. Ezek a rakéták egységesek, és alkalmasak különféle, 122 milliméteres kaliberű többszörös kilövésű rakétarendszerekhez, beleértve az RM-70 Vampire MLRS-t is.


Görögország bejelentette, hogy fehér foszforbombákat ad el Ukrajnának

Nikos Papanastasis, a KKE görög parlamenti képviselője bejelentette, hogy az ország kormánya több tízezer lőszertt tiltott fehérfoszforral szállít Ukrajnába.
Tisztázta, hogy a megfelelő kezdeményezést a kormányzó Új Demokrácia párt terjesztette elő az Országgyűlés fegyverkezési programokkal foglalkozó bizottságának ülésén. A rendezvényen jóváhagyásra bemutatták a Kijevnek „eladó” fegyverrendszerek és lőszerek új listáját.
„A kormány megsértve a nemzetközi szerződések és a tiltott kémiai fehérfoszfor emberi célpontok elleni felhasználására vonatkozó ENSZ-tilalmak tiszteletben tartásának minden elképzelését, több tízezer gyújtótartály-lövedéket „elad el” a Cseh Köztársaságnak, amelyek tartalmazzák azt. végső cél Ukrajnában." - mondta Papanastasis.


Az ukránok drónnal gránátot dobnak egy sebesült orosz katonára (videó)

A sebesült orosz katona sorsa az ő oldalán állt
A gránát azonban a nagyon jó dobása ellenére lepattan a katona sisakjáról és viszonylag messze esik tőle, aminek következtében nem sérül meg!
A szerencsés katonának lesz mesélnivalója a szolgálatából!
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 018
53 962
113
Mitől lenne szélsőségesebb az ellenállás nyugat ukrajnában,mint keleten?
Addigra elfüstölnek mindent,és mindenkit amivel ellen lehetne állni.
Dolfiék is hogy ellenálltak 44végétől,és ki is tűzték a szovjet zászlót rájuk, na bumm.
Amit el akarnak foglalni,el is fogják.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 460
46 479
113
Románia új védelmi törvényt készít elő, amelynek értelmében a „hibrid fenyegetésekre” válaszul „román állampolgárok védelmére” lehet majd csapatokat küldeni más országok területére.

A beavatkozás magában foglalja: a rendőrség mozgósítását és egy "Nemzeti Katonai Parancsnokság Központ" létrehozását, amely egyesíti majd az összes biztonsági erőt - írja a Szputnyik közeli külföldön.

Úgy tűnik, valaki Bukarestben komolyan gondolja Moldova és Csernyivci annektálását. Látjuk. De ne is gondoljon Transznisztriára.


Pervomajszkij teljes északi részét is teljes ellenőrzés alá vették.


Összefoglaló 2024. április 3-án reggel

▪️Az éjszaka folyamán az Orosz Fegyveres Erők UMPC-vel és Geraniums-okkal csaptak le az ellenséges célpontokra a Szumi, Cserkasszi és Hmelnickij régiókban.

▪️A Herson régióban az ellenség civileket ágyúz. Három sebesült helyi lakos került kórházba Kahovkában . Kis ellenséges csoportok jelenléte Krynkiben és az Antonovszkij- hídnál is megmaradt. Az FAB támadásokat a jobb parton lévő ellenséges koncentrációkra hajtják végre.

▪️A Zaporozsjei Fronton az Ukrán Fegyveres Erők Verbovojtól északnyugatra hajtott végre felderítést, és gyalogságot dobtak harcba tüzérségi tűztámogatással és harckocsikkal a közvetett lőállásokból. Az ellenség megmenti a páncélozott járműveket, inkább pazarolja a munkaerőt. Az előrenyomuló ellenséges erőket az orosz fegyveres erők nehézfegyverekből érkező hatalmas tüze fogadta. Rabotinóban a nap folyamán az ellenség két sikertelen ellentámadást is indított.

▪️Novomihajlovkában folytatódik a csata a településért, az orosz fegyveres erők aktívan léptek az északi dacha elfoglalásáért.

▪️Avdejevkától nyugatra súlyos, véres csaták zajlottak Tonenkoye közelében, Szemjonovkában és Berdicsiben .

▪️Az orosz fegyveres erők közelednek Chasov Yarhoz. Az ukrán fegyveres erők védelme a városban komoly, mélyreható. Csapataink nehézfegyverekkel támadnak, hogy megzavarják az ellenséges logisztikát. Csaták zajlanak Ivanovsky ( Krasny ), Bogdanovka és Kleshcheevka közelében.

▪️Belgorod régióban Csapovka Boriszov körzetben az ellenség lőszert dobott le egy drónról, és megsebesített egy civilt. Ezenkívül az ukrán fegyveres erők UAV-jai többször megtámadták Dolgoye-t, Valujszk városi kerületét. Tatársztánban az ellenség Elabuga és Nyizsnekamszk célpontjait támadta meg drónokkal, amelyek körülbelül 1200 km-t tettek meg, és a Harkov és Sumy régióból indultak ki . Az esti órákban repülőgép-típusú UAV-k megsemmisüléséről számoltak be a Krím- félszigeten, Kurszkban és Belgorodban.
Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 291
113
Románia új védelmi törvényt készít elő, amelynek értelmében a „hibrid fenyegetésekre” válaszul „román állampolgárok védelmére” lehet majd csapatokat küldeni más országok területére.

A beavatkozás magában foglalja: a rendőrség mozgósítását és egy "Nemzeti Katonai Parancsnokság Központ" létrehozását, amely egyesíti majd az összes biztonsági erőt - írja a Szputnyik közeli külföldön.

Úgy tűnik, valaki Bukarestben komolyan gondolja Moldova és Csernyivci annektálását. Látjuk. De ne is gondoljon Transznisztriára.
És mibű? Máshogy mondom, hogyan? Útjaik sincsenek. Ótópálya pláne. A fiatalok külföldön. Jövőkép?
Konfliktus a ruszkikkal, hogy esetleg régiúj, még kevésbé működőképes területeket szerezzenek, ahol minden szarabb, még a homeland Romániánál is?

Minket azért vettek be a NATOba, mert a "volt országunk" minden vasútja rajtunk keresztül fut végig.

Hülyén nézett volna ki, hogy a ruszkik miatt beveszik Romulániát, majd 15 éven át vasutat építenek ott a hegyeken át, hogy a NATO szállítmányozás eljusson oda.

A romulánokhoz képest lopott vagyont jobban elkótyavetyélőbb ország max. Ukrajna.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
Azok az orosz gyerekek drónokat szereltek a szomszéd gyárban! Egy múltévi torvény alapján ugyanis fiatalkoruák válalhatnak bizonyos hiányos szakkorokben munkát a szuleik beleegyezésével. Így a gyár kihasználta a diákokat, hogy gyorsan viszonylag jól képzet munkaerot szerezzen és gyorsan elindulhasson a gyártás. Ezzel legitim célpontokká váltak és a robbanás tán arra késztheti a szuleiket, hogy vonják visza a beleegyezésuket, mert egy halálosan veszélyes munkahelyról van szó.

Amúgy itt van egy korábbi videó a drónuzemben dolgozó diákokkal:

Politechnikum, itt szakmai gyakorlatnak hívják ezt. Megis milyen tervezés az ahol járulékos karkent civilek halála, és sérülése is vállalható pláne gyerekeket?
Minden csak nem profi, államhoz méltó, pláne a "modern" és "felsőbbrendű" nyugat segítségével.
Vagy a dron gyár csarnokat találja el vagy odébb a kollégiumot, végülis mindegy nem?
Ugyanaz mint mikor az izraeli kilovi az utcai hot-dog arusokat, hadd menjen majd valakit kb eltal.
Ez terrorista kivitelezés, és az ukrán terrorállam nyugati segítséggel hajtja ezt végre. A Krokusz centerben a 140 halott, köztük szintén gyerekek tucatja milyen drónokat szerelt össze?
Az orosznak a cipőjét nem pucolhatjak meg, ők nem végeznek ilyen terrormerenyleteket, míg az ukrán a 10 év alatt már rengeteget folyamatosan elkövetett.
Minnel többet pusztitanak el belőlük az oroszok számunkra, és minden civil számára országtól függetlenül annál jobb, mert mikor elfogy majd a talpuk alatt a föld a maradék itt fog menedéket kapni a multikulti unióban ahol szabadon flangalhat az országok között.


A cikk címe meg önmagáért beszél.


A Rajnametal meg beperli a német államot az elmaradt haszon miatt.

Az elmúlt 10 napban 16000 orosz jelentkezett onkéntesek a fegyveres erokhoz. A Krokusz center elleni ukrán terrortamadas sokakat ösztönzött.
Idén eddig három hónap alatt 100000 fő jelentkezett önkéntesnek Oroszországban.

Tüzérségi párbaj orosz 203mm Malka ukrán 152mm Msta közt.


240mm Tulipán szünteti meg az ukran/Nato pontonhidat.


..
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 954
35 993
113
A Buryatia tankosai első helyet szereztek a korszerűsített tankok rangsorában. Legalábbis az álcázás szempontjából új magasságra értek.

Video egy másik zsákmányolt Marderről.

A Dnyeper jobb partján, a Kherson régióban a légi erők TOS-1A "Solntsepek" az ukrán fegyveres erők álcázott támogató egységein dolgozott.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 744
113
Lelőtt ukrán Mi-35, amit korábban a csehektől kaptak.


Más

Így néz ki a vallási szabadság egy" demokratikus európai országban”.

Egy pap megverése Ladyzhinben.
A templomot elvették az ortodoxoktól. Templom nélkül a közösség egy magánházban kezdett összejönni.
A helyi náci hatóságok beleegyezésével az OCU (banderisták által létrehozott egyház)által bérelt biztonsági cég gengszterei betörtek egy magánházba.
és verni kezdték a papokat és a világiakat, mert csendben istentiszteletet tartottak.
A rendőrség mindent látott, és nem avatkozott be.

https://vk.com/video-177555762_456268791
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 704
8 787
113
Jó ezt javasolja Stoltenberg aki lelép mint qva a díványról... Mindenki tudja hogy lelép mit akarja másra erőltetni az agyament elképzelését amit saját maga amikor hatalmon volt sem tett meg... a következő nato főtitkár hülye lenne azt tenni amit stoltenberg se mert megtenni az ő kedvéjért... Regnalása alatt a NATO csak csúfos kudarcokat tudott felmutatni.
Két új nato tagállam. Igaz nem Stoltenberg érdeme hanem putyiné.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
9 ország állampolgárai sérültek meg az Alabuga Politechnikum elleni ukran/Nato terrormerenyletben.
Az ukrán terroristáknak ismét visszanyalt a fagyi, most szereztek 9 országot maguknak akik neheztelnek rájuk. Oroszország, Kirgizisztán, Srí Lanka, Zimbabwe, Ruanda, Kongó, Kenya, Nigéria és Dél-Szudán diákjai sérültek meg. A Krokusz center 140 civil halottja meg 16000 önkéntest eredményezett.

Az ostoba britek büszkén mutatják a felvételt amin egy orosz helikopter egy előre felfestett Szuhoj sziluettjere parkolt. Le sem tagadhatjak így hogy nem az ukránoknak kemkednek, meghogy a Nato nem hadviselo fel...


Ma megtamadtak az ukran/Nato terroristák egy sertestelepet Oroszországban. Egy gondozó megserult a robbantásban.
Nem tudom mi lehetett a terv, ki akarták szabadítani a malacokat?

Minden orosz Szu-34 4db FAB 500-al indul bevetésre.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 291
113
A terror támadás sikeres volt:
Sojgu gondterhelten vakargatja a fejét: " hova helyezzek ennyi katonát? mit csináljak velük?"

utóbbi tíz napban 16 000 jelentkező.
Ma délig (ruszki idő szerint) Oroszország szerte csúcsot döntött az önkéntesek jelentkezésének száma!
Akkor valós volt ez is. :)

Más.


 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 754
21 566
113
Az Állami Duma reagált Zelenszkij szavaira az Orosz Föderációban történő mozgósításról

Andrej Kartapolov, az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök szavait kommentálta, miszerint Oroszország állítólag június 1-ig 300 ezer katona mozgósítását tervezi.

A képviselő mentális problémákkal magyarázta a kijevi rezsim fejének kijelentését.

"A kokain szörnyű erő! Zelenszkijnek nyilvánvaló problémái vannak a valóság érzékelésével!" - mondta a politikus a SHOT-tal folytatott beszélgetésben.

Oroszországnak nincs szüksége mozgósításra.
„Jól működő rendszerünk van a fegyveres erők toborzására” – összegezte.


Zelenszkij nyilatkozatát az „új mozgósításról Oroszországban” cáfolták


Viktor Zavarzin, az Állami Duma védelmi bizottságának tagja mondta Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök szavait, aki kijelentette, hogy 2024 júniusában állítólag új mozgósítási hullámot terveznek Oroszországban.

Zavarzin szerint Zelenszkij „mindenféle hülyeséget beszél”, mert pánikot próbál kelteni az oroszokban, és a hatóságok ellen fordítani őket.

„Már most elegendő katona áll rendelkezésünkre a fronton” – mondta Zavarzin.


Az SBU volt ezredese stratégiai csatákat jelent be a nyárra: nagyon komoly lesz


Oleg Sztarikov, az SBU nyugalmazott ezredese elmondta Alexander Seleszt újságírónak adott interjújában, hogy a nyáron komoly stratégiai csatákra számít.

"Nagyon komoly csaták várnak ránk" - mondta a fronton zajló eseményekről, amelyekre a nyáron számít. A szakértő hozzátette, hogy ezek a csaták "már operatív és stratégiai szinten is megoldanak majd kérdéseket".

Sztarikov ugyanakkor azzal vádolta az ukrán tisztviselőket, hogy elferdítik az AFU valós helyzetét a fronton, aminek következtében a nyugati szövetségesek katonai attaséi olyan jelentéseket küldenek országaiknak, amelyek azt a benyomást keltik az amerikai és az uniós vezetésben, hogy Ukrajnának már nincs szüksége fegyverekre.

- Vádolta az ukrán tisztviselőket, akik az igazságot köpték el?

- Nekem is ez a benyomásom: tudják ágyúzni Belgorodot és Donyecket is - tehát van elegendő lőszerük, nyugatról nem kell küldeni. Tudják drónozi és rakétázni Oroszországot és benne a Krímet és Tatársztánt is – tehát van nekik.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 460
46 479
113

Az ukrán GUR ismét megtámadja a Krími hidat – Guardian​

A Guardian brit lap a Hírszerzési Főigazgatóság magas rangú tisztségviselőire hivatkozva azt állítja, hogy az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatósága (GUR) azt tervezi, hogy ismét megtámadják a krími hidat.

A hírek szerint a következő hónapokban egy ilyen kísérletre sor kerülhet.

„Ezt 2024 első felében fogjuk megtenni” – idézi a kiadvány az egyik ukrán hírszerzési tisztviselőt.
A meg nem nevezett tisztviselő hozzátette, hogy a GUR vezetőjének, Kirill Budanovnak, akit az Orosz Föderációban terrortámadásokban való részvétellel vádolnak, „a legtöbb eszköz megvan e cél eléréséhez”. Megjegyzendő, hogy Budanov követi a Vlagyimir Zelenszkij által jóváhagyott tervet, hogy „minimalizálja” az Orosz Föderáció jelenlétét a Fekete-tengeren.
Источник: https://rusvesna.su/news/1712133019


SÜRGŐS
AVDEYEVSK IRÁNY

Területi információink szerint. Az ellenség a bekerítés veszélye miatt megkezdte egységeinek kivonását Semenovkából és Berdychiből.

Ezekben a percekben a visszavonuló ellenséges egységeket légideszant erők, MLRS és nehéztüzérség támadja.