[HUN] Katonai ruházat és kiegészitő felszerelések

Egyelőre ott, attól még hozzávaló cucc a Digitális Katona program kereteiben volt tervezve és beszerezve is, de 40mm-es beszerzés még nem volt

Miért ne lehetne? Ha van ott a rendfokozat rögzítésére eredetileg rendszeresített felvarro bizbasz rá rakhatod sőt rá kell rakni. (Legalábbis belügy,pm-nel így van meg lepődnék ha a hm-nek nem)
A cégnél, csak az öltözködési utasításban engedélyezett módon hordható rendfokozat. Bár lehet, hogy a Combat Shirt-ön való hordást nem szabályozza. Bár a pólón a jobb felkaron állítva kell hordania rendfokozatot, így a combat shirt-ön is ez a logikus.

• Tetszik
Reactions: Kávé
A cégnél, csak az öltözködési utasításban engedélyezett módon hordható rendfokozat. Bár lehet, hogy a Combat Shirt-ön való hordást nem szabályozza. Bár a pólón a jobb felkaron állítva kell hordania rendfokozatot, így a combat shirt-ön is ez a logikus.
Van rólá kiegészítő vkf utasítás hol kell hordani combat shirtnél.

• Tetszik
Reactions: dudi
Nálunk is így van, meg majd baseball sapkan lesz a rendfokozat mert úgy nezki a pilótka nálunk megy a kukaba :rolleyes:

Tányérsapka!!!!
Én még nem tudom mi hova tesszük a kócsagtollas huszárcsákón :p
Szekrényben porosodik.
Végre meghallgattak az allomanyt, hogy hagyjuk a pilótkat meg az ilyesmit nálunk kényelmesnek kell lennie a viseletnek mert ha kell mi pakolunk meg minden szart is csinálunk és nagyon szar ha le esik állandóan a pilótka stb stb ezért lesz új kabát is aminek az alja nem gumis a zsebek ferdén elhelyezve rajta már várjuk nagyon. A nadragom a zsebek száma is nőni fog így pl én aki combtokot hord nem esik el egy nagy zsebtol mert lesz meg több.

Szekrényben porosodik.
Végre meghallgattak az allomanyt, hogy hagyjuk a pilótkat meg az ilyesmit nálunk kényelmesnek kell lennie a viseletnek mert ha kell mi pakolunk meg minden szart is csinálunk és nagyon szar ha le esik állandóan a pilótka stb stb ezért lesz új kabát is aminek az alja nem gumis a zsebek ferdén elhelyezve rajta már várjuk nagyon. A nadragom a zsebek száma is nőni fog így pl én aki combtokot hord nem esik el egy nagy zsebtol mert lesz meg több.
Azt nem értem, hogy mi a búbánatnak ragaszkodnak a sapkához (nem csaka rendőröknél nálunk is).

Mi nem hordjuk ezt fent is észre vettek és el lett mondva miért
De én a saját bőrömön tapasztaltam már hogy azért hasznos, álltam már egész nap egyhelyben a napon semmi nem volt a buksimon olyan napszurast kaptam, hogy össze is estem és a betonon feküdtem majd vártam hogy amikor a jobb oldalam átsult meg fordítson valaki.:cool:
A másik az erdős részen nyáron akinek van haja (öreg allomany mit ritkább :D ) valamennyire megvéd a kullancstol azért hasznos.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Csak a probléma nagyságára akartam célozni, hogy @dudi nem tud egy szabályzatról, utasításról, rendelkezésről.... :)
Nem 15M-et hordunk így az ilyen apróságokkal nem is vagyok tisztában. Konkrétan van 4 öltözet 15M ruhám ami egyszer sem volt rajtam (az egyik egyszer egy temetésen és annyi). Pl nekem még 15M polarból az első szériás barnás árnyalatú van, nem a zöld és a GTX kabátból is csak pár hónapja van olyan aminek mindkét felkarján van tépőzár.