KF51 Panther MBT (Rheinmetall)

Persze, tudom, nem szamit, hiszen "megvettek a MANt", az nem is RM. :cool:
Hát a hx 3 fejlesztése még az akvizíció előtt már jócskàn folyt. És az ottani managementhez és fejlesztőkhöz nemigeny nyúltak szóval nemigen RM ( a bécsi gyárban 40% körüli a magyar munkaerő aránya, jópofa volt amikor kimentünk) ( egyébként az RM ügyesen kezeli a felvásárolt cégeket)

És az újkori sikerekere gondolok hidegháború vége (az azelőtti a mi szempontunkból teljesen irrelevàns), az önàlló pedig a nem jv keretein belül kitolt cucc.

Hat igen, bezzeg a SEPv4, az bezzeg hasit.
Ja varj, megsem, kibaszarintottak a kukaba felidoben, es inkabb az Abrams Xre koltenek. Hulyek ezek az amcsik! Az uj helyett nekik is inkabb a SEPv4 kellene eroltetniuk, ahogyan Europa is a 2A8-cal erolkodik, nem a Fanterrel...
Ahogy az x-et is kibaszták és az army egy m1A3 néven új követelményt adott meg ami egykét dologban fedi az X-et de többségében nem.

Az x amit az ipar alacsony kockázattal össze tudott dobni és felajánlani.

Ahogy az x-et is kibaszták és az army egy m1A3 néven új követelményt adott meg ami egykét dologban fedi az X-et de többségében nem.

Az x amit az ipar alacsony kockázattal össze tudott dobni és felajánlani.
Attol meg nekem az M1A3 nem az X tovabbgondolasanak tunik... Europaban a Fanter a 2A8 design elott jar mindenben, az M1A3 meg valahol a Fanter es a paneuro next-gen MTB kozott lenne, a Fanterhez kozelebb. Mondjuk szerintem az a next-gen eurocsoda qrrrrva messze van meg, leginkabb a csaknem mukodeskeptelen committee-design rendszer miatt (lasd a hasonlo oszverkent szuletett Atlas mizeriajat, mielott vegul egy valoban jo gep lett belole, csak ugye aranyarban).

• Tetszik
Reactions: Törölt tag
Szakemberhiány, hozzá nem értés, nem akarás vagy mi az oka annak, hogy ennyire nem képes az RM semmit megugrani sem időben sem minőségben?
Te miben látod ennek az okát?

Egyáltalán látszik rajtuk az igyekezet vagy beleszarnak az egészbe és épp, hogy csinálgatják?
A világon alig tudsz olyan hadiipari programot mondani ami előŕe tervezett időben, pénzből és képességekkel megvalósul.

Attol meg nekem az M1A3 nem az X tovabbgondolasanak tunik... Europaban a Fanter a 2A8 design elott jar mindenben, az M1A3 meg valahol a Fanter es a paneuro next-gen MTB kozott lenne, a Fanterhez kozelebb. Mondjuk szerintem az a next-gen eurocsoda qrrrrva messze van meg, leginkabb a csaknem mukodeskeptelen committee-design rendszer miatt (lasd a hasonlo oszverkent szuletett Atlas mizeriajat, mielott vegul egy valoban jo gep lett belole, csak ugye aranyarban).
miért van előbb design téren a Panther mint a Leopard 2? Azért, mert autoloaderes? An̈ak ehhez semmi köze.

miért van előbb design téren a Panther mint a Leopard 2? Azért, mert autoloaderes? An̈ak ehhez semmi köze.
FYI en Fanternek a valodi, uj KF51 platformot hivom, nem a 2A4-re hekkelt felutas upgradet (ha nem ismeros a kulonbseg, @pöcshuszár biztosan ossze tudja foglalni ket mondatban). Az autoloader is, de kulonosen az amiatt felszabadulo 'ulesben' levo digital-cyber weapons officer, valamint az egesz digitalis platform a Fanter alatt, emellett a 130-as loveg stb.

FYI en Fanternek a valodi, uj KF51 platformot hivom, nem a 2A4-re hekkelt felutas upgradet (ha nem ismeros a kulonbseg, @pöcshuszár biztosan ossze tudja foglalni ket mondatban). Az autoloader is, de kulonosen az amiatt felszabadulo 'ulesben' levo digital-cyber weapons officer, valamint az egesz digitalis platform a Fanter alatt, emellett a 130-as loveg stb.
Csinálnak egy akkora autoloaderes harckocsit amekkora a manuális töltésű (a torony még nagyobb is) annyi lőszerrel mint amennyi az autoloaderes harckocsiban van és ezt megfejelték egy emberes toronnyal. Ez minden csak nem előrelépés. Összességében képesek voltak a két konstrukció hátrányait egybegyúrni, igazan előremutató mondhatom.

Csinálnak egy akkora autoloaderes harckocsit amekkora a manuális töltésű (a torony még nagyobb is) annyi lőszerrel mint amennyi az autoloaderes harckocsiban van és ezt megfejelték egy emberes toronnyal.
Ja, csak eppen 130-as es a Leopard 2 lotavolan kivulrol szarra lovi a Leopardot es valamennyi mas 120-as hkt - amugy minden stimmel... :P
Ez minden csak nem előrelépés.
Marmint ha egy kritikus kepessegben behozhatatlan elonye lesz egy hk-hk csataban? Nocsak. :D

Összességében képesek voltak a két konstrukció hátrányait egybegyúrni, igazan előremutató mondhatom.
Mindezt egy brosurabol sikerult igy megmondanod? :D
A 2A8-ban a fele nincs meg betervezve sem (!) a Fanter beigert digitalis-cyber kepessegeinek, szoval szerintem ne firtassuk, mennyivel van elmaradva az 'uj' Leopard 2 design mogotte.

• Vicces
Reactions: fip7
Ja, csak eppen 130-as es a Leopard 2 lotavolan kivulrol szarra lovi a Leopardot es valamennyi mas 120-as hkt - amugy minden stimmel... :p

Marmint ha egy kritikus kepessegben behozhatatlan elonye lesz egy hk-hk csataban? Nocsak. :D

Mindezt egy brosurabol sikerult igy megmondanod? :D
A 2A8-ban a fele nincs meg betervezve sem (!) a Fanter beigert digitalis-cyber kepessegeinek, szoval szerintem ne firtassuk, mennyivel van elmaradva az 'uj' Leopard 2 design mogotte.
A 120 löveghez is kevesebb lőszer fér (kb a fele) mint a Leopard 2 be.

Cyber képesség? Az mi a tökömnek egy harckocsiba? Ez pont ugyanolyan pótcselekvés, mint űberfasza karbonkerámiakevlár lótúró páncélt fejleszteni egy fegyvertoronyhoz (ami miatt nem halad a fejlesztés) ahelyett, hogy raknának rá acéllapot.